Γεια χαρά παιδιά,
Εχω ενα CBR400RR εδω και ενα χρόνο (παρα κατι μήνες) και, αν εξαιρέσεις μερικά "αναμενόμενα" θεματάκια με ανορθωτές και κάτι τέτοια, δεν με εχει απογοητεύσει στα 15000 χλμ που εχω κανει. Έχει ομως ενα πρόβλημα ή μαλλον μια "δυστροπία" (ειναι γριούλα, τι περιμένεις;) την οποία μαλλον παρουσιάζε απ'την αρχή. Συγκεκριμένα μετα απο κάθε διαταραχή της δίαιτάς της δηλ. οταν καταφέρνω και μένω απο βενζίνη ή ίσως σε καμια σούπίτσα έχει την τάση να αρνείται να ξεκινησει μετα (συνηθισμένο) αλλα το περίεργο ειναι οτι οταν την ξεκινήσω, μετα απο σπρώξιμο ή μιζαρίσμα με ή χωρις γκαζι κλπ., δουλέυει μεν αλλα οχι σωστα.
Λοιπόν ξέρω οτι οταν μένει απο βενζίνη η αντλία τραβάει αερα γεγονός που μπορεί να την ζορίσει και να την κάψει ή μπορεί απλα να παρουν αερα η γραμμές καυσίμου οποτε να σταματήσει η σωστή ροη καυσίμου στα καρμπυρατέρ. Σε σούπες νομίζω περνάει κάυσιμο απο τα ζιγκλέρ απευθείας στον κύλινδρο οποτε μπουκώνει. Ωραία ολα αυτά αλλα αυτα θα εξηγούσαν γιατι να μην ξεκινάει ή να μην δουλευει καθόλου. Το κουφό ειναι οτι στην περιπτωσή μου δουλεύει μεν αλλα ενας κύλινδρος (νομίζω οχι παντα ο ίδιος) δεν καιει το ίδιο με τους αλλους. Κανει δηλ. καυσεις αλλα οχι παντα φαινομενικά γιατι αμα το βαλεις μπρός και το αφήσεις στο ρελαντι ή το στροφάρεις λιγο και μετα δοκιμάσεις να ακουμπήσεις τις πολλαπλές εξόδου τρεις απο αυτες δεν θα αγγίζονται αλλα η μια θα ειναι πιο κρύα. Εκτως απο αυτό το μηχανάκι παει, και μαλιστα στο γυρισμό απο Θεσ/νικη τις προάλλες σε αυτήν την κατασταση πρεπει να επιασε τελικη πανω-κατω, αλλα δεν πάει καλα. Κανει διαφορετικό θόρυβο, εχει πιο πολλούς κραδασμούς και κακή απόκριση στο γκάζι. Μπορεί να είναι και ιδέα μου ολα αυτά αλλα η θερμοκρασία της πολλαπλής δεν ειναι.
Δοκίμασα να βγάλω το μπουζί χθες και να το καθαρίσω, αν και με εξαίρεση την βενζίνη που είχε πάνω (αφου δεν τρώει ολο το φαι του ο κύλινδρος) καλά φαίνονταν. Αλλωστε το μπουζί πρεπει να σπινθιρίζει αφού γενικά ο κύλινδρος σκάει. Εκτώς και αν το μίγμα σκάει απο αυτανάφλεξη σε αυτόν τον κύλινδρο αλλα τοτε μαλλον θα το ακουγα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι οτι καπως μπούκωσε το ζιγκλέρ του ρελαντί γιατι αμα το βάλεις μπρός και το αφήσεις στο ρελαντι η πολλαπλή ειναι πολυ χλιαρή. Μετα απο μια-δυο ξερογκαζιές ζεσταίνεται γρήγορα αλλα παλι οχι το ιδιο με τις αλλες. Μπορεί βεβαια να μη λέει και πολλά αυτό. Αλλα απο την αλλη γιατι να μπουκώνει το ζιγκλέρ; Δεν εμεινα εντελώς απο βενζίνη απλα αργησα να το πάρω χαμπάρι και μου'σβησε πριν το γυρίσω στη ρεζέρβα. Δεν νομίζω να πρόλαβε να τραβήξει σκουπίδια αλλα και παλι, το φίλτρο τι το'χουμε; Για μόστρα; Ισως κατι να παθαίνει απο τα μιζαρισματα μέχρι να καταδεχτεί να πάρει μπρος.
Ηλεκτρικό δε μου φαίνεται να είναι το θεμα γιατι θα το εκανε συνεχώς ή τουλ. πιο συχνα και χωρις καποια αφορμή. Έχετε καμιά ιδέα ρε παιδιά; Είναι κανένα συνηθισμένο πρόβλημα με παλιά μηχανακια που μου διαφεύγει; Πρώτη μου μηχανή ειναι οποτε δεν έχω και πολύ εμπειρία σε διαγνωση προβλημάτων.
Δημήτρης