Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 27 από 27

Θέμα: Άραγε τα τέλη κυκλοφορίας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    και βεβαια μπορουν να σε γραψουν ανετα αν δεν εχεις κολλησει το σηματακι...
    [/B]

Καλημέρα και απο εμένα. Το συγκεκριμενο είναι λάθος γιατί απο το 2008 και μετά δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κολλημένο το αυτοκόλλητο. (πηγή : αδελφός τροχονόμος)

Αρκεί η απόδειξη του σήματος στο πορτοφόλι σου και είσαι εντάξει, και αν το όργανο σου κάνει τσαλιμάκια τότε ζήτα του το νόμο !!!!
    CAGIVA ELEFANT 750

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    αν δεν πληρωσεις δεν μεταβιβαζεις

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead

Re: Άραγε τα τέλη κυκλοφορίας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
    ...τα πληρώνουμε εμείς οι μηχανόβιοι;

Κάνοντας χάζι πολλές φορές πινακίδες συναδέλφων μηχανόβιων όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι βλέπω "ξεχασμένα" αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας του 07 ή του 08. Βέβαια πάντα προσπαθώ να δω μήπως έχουν κολλήσει το σήμα της φετινής χρονιάς κάπου αλλού στη μοτοσυκλέτα αλλά τις περισσότερες φορές δεν βλέπω κάτι.

Πληρώνουμε ή όχι λοιπόν;
    Αν διαβασεις τις οδηγιες απο την πισω πλευρα στην ηδοποιηση , γραφει , οτι να κολλατε σε μερος εμφανες και ασφαλη απο τυχων καταστροφη ή αφαιρεση (καπως ετσι τελως παντων).
    Ε...η μηχανη μου δεν εχει τετοιο ασφαλες μερος
    Προφανως ο νομοθετης δεν πηρε χαμπαρι οτι κυκλοφορουν και μοτοσυκλετες εκει εξω.

Πληρώνουμε ή όχι λοιπόν;
    όχι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Η προμήθεια του σήματος κάθε έτους γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι 31/12
    Το σήμα πρέπει να είναι επικολλημένο, ώστε να μην μπορεί να αφαιρεθεί από το όχημα.
    Αν το σήμα δεν είναι επικολλημένο, αφαιρούνται οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας και επιβάλλεται πρόστιμο.

.............................................

Οι κυρώσεις

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας του ειδικού σήματος επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Για τα οχήματα με κυβισμό 785 κ.εκ. το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
    Για οχήματα με κυβισμό από 786 κ.εκ και άνω, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στον κυβισμό του κινητήρα του οχήματος. Έτσι για ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.εκ. με τέλη κυκλοφορίας 202 ευρώ όποιος παραλάβει εκπρόθεσμα το σήμα θα πρέπει να πληρώσει 404 ευρώ.
    Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το μισό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυβισμό του.

Σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010 και εφόσον ο οδηγός δεν έχει αγοράσει το σήμα τελών κυκλοφορίας αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Επιστρέφονται εφόσον ο οδηγός προσκομίσει το σήμα και το αποδεικτικό πληρωμής.

Το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι επικολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 30 ευρώ, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Πρόστιμο ύψους 30 ευρώ θα πληρώσουν και οι οδηγοί στην περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του σήματος.

Κοινώς όντως δεν αναφέρει τίποτα για μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό δεν αναιρεί την επικόληση του σήματος. Αν θέλετε να το ρισκάρετε μην το κολάτε.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Κοινώς όντως δεν αναφέρει τίποτα για μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό δεν αναιρεί την επικόληση του σήματος. Αν θέλετε να το ρισκάρετε μην το κολάτε.

Gandalf
    ΠΟΛ.1141/24.10.2008: Διάθεση και διακίνηση ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2009

Παράγραφος 5

...
    Ακολούθως, το σήμα θα επικολλάται στην εσωτερική όψη του πρόσθιου αλεξηνέμου του οχήματος.
    Στα φορτηγά Δ.Χ. ρυμουλκά αυτοκίνητα μετά ρυμουλκούμενων τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.

Εξαιρετικά για τις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα το σήμα επικολλάται σε εμφανές σημείο αυτών.
    Επισημαίνεται ότι το σήμα πρέπει να έχει επικολληθεί, όπως ορίζεται ανωτέρω και όχι να βρίσκεται απλώς στο όχημα.

...

Αν υπάρχει κάτι νεώτερο, παρακαλώ όπως το παραθέσετε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack

...τα πληρώνουμε εμείς οι μηχανόβιοι;

Κάνοντας χάζι πολλές φορές πινακίδες συναδέλφων μηχανόβιων όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι βλέπω "ξεχασμένα" αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας του 07 ή του 08. Βέβαια πάντα προσπαθώ να δω μήπως έχουν κολλήσει το σήμα της φετινής χρονιάς κάπου αλλού στη μοτοσυκλέτα αλλά τις περισσότερες φορές δεν βλέπω κάτι.

Πληρώνουμε ή όχι λοιπόν;

Πλάκα μας κάνεις φαντάζομαι...
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Ένα σήμα μου το «εξαφάνισε» το πιεστικό του πλυντηρίου(το είχα στην πινακίδα)…
    Ένα άλλο σήμα έμεινε καλυμμένο στην παλιά ζελατίνα όταν την άλλαξα με aftermarket (και η προσπάθεια ξεκολλήματος και ξανακολυματος ήταν άκαρπη)
    Από τότε (εδώ και 7 περίπου χρόνια) το έχω μαζί μου μαζί με άδεια ,ασφάλειες κ.λ.π.
    Σε όσους ελέγχους μου έχουν γίνει , ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα
    (θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει προσωπικά το «όργανο» μαζί σου για να σου την πει …)

Επίσης , στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ δεν έχω κολλήσει το σήμα στο μπαρμπριζ…
    Το βάζω στην διάφανη θήκη μαζί με την ασφάλεια..
    Παλι , ΔΕΝ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα …(θα ήταν , άλλωστε, γελοίος λόγος…)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της x-rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Ένα σήμα μου το «εξαφάνισε» το πιεστικό του πλυντηρίου(το είχα στην πινακίδα)…
    Ένα άλλο σήμα έμεινε καλυμμένο στην παλιά ζελατίνα όταν την άλλαξα με aftermarket (και η προσπάθεια ξεκολλήματος και ξανακολυματος ήταν άκαρπη)
    Από τότε (εδώ και 7 περίπου χρόνια) το έχω μαζί μου μαζί με άδεια ,ασφάλειες κ.λ.π.
    Σε όσους ελέγχους μου έχουν γίνει , ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα
    (θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει προσωπικά το «όργανο» μαζί σου για να σου την πει …)

Επίσης , στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ δεν έχω κολλήσει το σήμα στο μπαρμπριζ…
    Το βάζω στην διάφανη θήκη μαζί με την ασφάλεια..
    Παλι , ΔΕΝ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα …(θα ήταν , άλλωστε, γελοίος λόγος…)
    -----------------------------------------

ΕΙΧΑ ένα σταρλετάκι παρκαρισμένο στην Κυψέλη, στο οποίο μου σπάσανε το τζάμι του συνοδηγού μόνο και μόνο για να μου πάρουνε το σήμα, καθώς το είχα και εγώ στην θήκη με την ασφάλεια , (χωρις να το κολλήσω)
    πωλειται tank bag μαυρο 30ltτης bagster gia transalp 650
    http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=52567[url]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    αν δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας εκτος του οτι αργοτερα θα τα πληρωσεις διπλα και τριδιπλα,δεν μπορεις να πουλησεις την μοτοσυκλετα σου!
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo

Re: Re: Άραγε τα τέλη κυκλοφορίας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    όχι
    Ντροπή σας Captain.
    Σαν μεγαλύτερος θα έπρεπε να δίνετε και το καλό παράδειγμα.

Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    ...........θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.
    Το αλεξ(η)νεμο με γιωτα δε γραφεται; Οπως το αλεξισφαιρο και το αλεξικευραυνο;

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. τελη κυκλοφοριας...
    από ruyjin στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 02/11/2015, 22:05
  2. Πόσο δίκαια είναι τα τέλη κυκλοφορίας...
    από makis206 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2012, 23:10
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/01/2012, 13:09
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 01/12/2006, 01:07
  5. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2004, 13:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε