Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: Άλλαξε η οδήγησή μας ή με πειράζει το καυσαέριο ???

Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1

Άλλαξε η οδήγησή μας ή με πειράζει το καυσαέριο ???

Είμαι Αθήνα 5 μέρες τώρα για δουλειές. Έχω εμπειρία 10 χρόνων στην οδήγηση μοτο στην Αθήνα.
    Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην πόλη μου κάνει εντύπωση η αλλαγή στον τρόπο οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Συγκεκριμένα οι οδηγοί φαίνονται να ζουν στον κόσμο τους, είναι απρόσεκτοι και μερικές φορές παίρνουν φοβερά ρίσκα. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν μπροστά μου 2 ατυχήματα με μηχανές κι ένα άλλο δυνατό, από ελάχιστο ΔΕΝ έγινε. Επιστρατεύω το 100 % της αυτοσυγκέντρωσης μου ακριβώς σαν να τρέχω σε πίστα και πάλι νιώθω ότι δεν είναι αρκετό για να κινούμαι απλώς ... σβέλτα και με ασφάλεια.
    Σηζητώντας το με φίλο κούριερ το απέδωσε στην οικονομική κρίση και συγκεκριμένα στο άγχος και προβλήματα που δημιουργεί κι επηρεάζει έτσι την οδήγηση.
    Στα πλαίσια του ενδιαφέροντός μου για τον ανθρώπινο παράγοντα στην οδική ασφάλεια,απαντήστε μου, βιώνετε εσείς αυτή την αλλαγή? Νιώθετε ότι κινδυνεύετε πιο πολύ πχ από την άνοιξη? Με ενδιαφέρει η άποψη σας. Ευχαριστώ και να προσέχετε.

νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι πως τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και έτσι απλά πολλαπλασιάζονται οι πιθάνοτητες να πέσεις πάνω σε άσχετο οδηγο , σε ατζαμη , χωρις διπλωμα κτλ.

παντως και εγω αν και γεννημενος και μεγαλωμενος στο Πειραια μεχρι τα 20 μου , τωρα που ειμαι στην επαρχια 10 χρονια , δεν μπορω να κατεβω στην αθηνα ,
    με πιανει τρελλα με τους δρομους και τα αυτοκινητα ,:hypnotize :hypnotize

...και πραγματικα αν εμενα ακομα εκει δεν νομιζω να ειχα moto
    ...γιατι θα ενιωθα σαν κασκαντερ

Πραγματικά οσοι οδηγειτε moto στην Αττικη ειστε ΗΡΩΕΣ !!!!

Κάτι τέτοιο αισθάνομαι κι εγώ παιδιά.
    Έχω μερικά χρόνια που δουλεύω στη Μαγούλα και κινούμαι καθημερινώς στην Αττική οδό.
    Και απ'ότι φαίνεται έχω κακομάθει...

Όταν κινούμαι στο κέντρο απορώ πως πήγαινα τόσα χρόνια, από μικρός, χωρίς να έχω χτυπήσει άσχημα. Η ασχετοσύνη στα φόρτε της. Οι γλήγοροι δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να κερδίσουν την απόσταση ενός αυτοκινήτου στο φανάρι...

Οδηγοί στον κόσμο τους τελείως, φλας δεν υπάρχουν, καίγονται οι λάμπες βλέπεις...

Η οδήγηση στην πόλη έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζεται προσοχή και φειδώ εκ μέρους μας για να αποφεύγουμε τον καθημερινό για κάποιους "στίβο μάχης" χωρίς απώλειες.

Πάντα 100% εγρήγορση και πάντα όρθιοι παιδιά !!!
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Αυτο που λες το εχω παρατηρησει και εγω ...

Χρονια οδηγω και μενω (δυστηχως) στην Αθηνα.

Το τελευταιο διαστημα αισθανομαι κ γω ανασφαλης, και εχω χαλαρωσει τους ρυθμους μου αρκετα με αυτα που βλεπω και ακουω.

Ειδικα τωρα τον χειμωνα, που τα αυτοκινητα ως δια μαγειας πολλαπλασιαζονται, η κινηση αυξανεται και ετσι κανει κ ο εκνευρησμος των οδηγων, με αποτελεσμα την απροσεξια, τις σφινες και τον στ@ρχιδισμο τους.

Αποτελουν αμεσο κινδυνο. Κανουν πραξεις παρατολμες για ανυπαρκτο ωφελος (πχ για να κερδισουν μια θεση πιο μπροστα στο φαναρι)

Ωστοσο, μακραν, μακραααν , οι χειροτεροι ΙΧηδες, ειναι στην Πατρα

(πχ. πηγαινα κανονικα σε στενακι μιας λωριδας, με χαμηλη ταχυτητα λογω σκατοδρομου και λακουβες. Μπροστα βλεπω σε αποσταση φαναρι κοκκινο και σταματημενα ΙΧ να περιμενουν το πρασινο, οποτε κοβω κιαλλο - πηγαινα με περιπου 40 χλμ και εκανα ζικ ζακ για να αποφυγω τις λακουβες. Ετσι λοιπον οπως ειμαι στην αριστερη μερια του δρομου (στο ζικ δηλαδη), ξαφνικα βλεπω δεξια μου ενα σαραβαλο να με προσπερναει χιλιοστα απο τον καθρεπτη μου - ημουν κ δικαβαλος με ξεκρανωτο συνοδηγο - ετσι οπως παω να συνελθω ερχεται καπακι αλλος ενας "γρηγορος" και προσπερναει κιαυτο το ιδιο ξυστα. Αφου κανανε την μ@λακι@ τους, τους ειδα στα 30μετρα πιο κατω να πλακωνονται στα φρενα γιατι το φαναρι ηταν ακομα κοκκινο! Πλησιαζω τον 2ο που ειχε προσπερασει απο την μερια του συνοδηγου και τον αρχιζω στο κραξιμο - Ηλιθιε, και τι καταλαβες τωρα? Πηγες να μας σκοτωσεις και τι καταλαβες? Παλι σε προσπερασα, αχρηστε. Ειχα θολωσει, και ο τυπος περιττο να σας πω οτι γυρησε μπροστα, εκανε κ καλα οτι με αγνοουσε κ δεν ανοιξε το στομα του να πει κουβεντα...)

Re: Άλλαξε η οδήγησή μας ή με πειράζει το καυσαέριο ???

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
    Είμαι Αθήνα 5 μέρες τώρα [...] Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν μπροστά μου 2 ατυχήματα με μηχανές κι ένα άλλο δυνατό, από ελάχιστο ΔΕΝ έγινε.[...]
    Μήπως είσαι λιγο γκαντέμης;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Σηζητώντας το με φίλο κούριερ το απέδωσε στην οικονομική κρίση και συγκεκριμένα στο άγχος και προβλήματα που δημιουργεί κι επηρεάζει έτσι την οδήγηση.
    +10000000000000000000 στο άπειρο....

Είναι όλοι με προβλήματα, άγχος κτλ για να προλάβουν να κάνουν κάτι. Αποτέλεσμα φυσικά είναι να γίνονται ατυχήματα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απο παλιότερα. Συν βέβαια οτι ζούμε σε μια πόλη με υποδομές για 2-3 εκατομύρια ανθρώπους και είμαστε σχεδόν διπλάσιοι πλέον.

Σε πείραμα που είχα διαβάσει παλιότερα , σε κάποιο πανεπιστήμιο της Βρεττανίας... νομίζω Cambridge... είχαν βάλει λέει 10 ποντίκια σε ενα γυάλινο κλουβί-λαβύρινθο με στενούς διαδρόμους... Όσο ο χώρος ήταν αρκετός για να συναντιούνται ελάχιστα όλα πήγαιναν καλά... μόλις όμως έβαλαν άλλα 10 και οι συναντήσεις τους ήταν πολλαπλάσιες, τότε έγιναν πιο επιθετικά και πολύ πιο νευρικά στις κινήσεις τους. Αυτό και μόνο , σκεπτόμενος οτι έγινε σε ζώα που δεν έχουν και άλλα να σκεφτούν ώς προβλήματα, δείχνει πόσο μπορεί να επηρρεάσει εμάς που ζούμε σε τσιμεντένια κλουβιά.. σε πηγμένους δρόμους απο κίνηση κτλ.

Είναι δεδομένο οτι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα καθώς ήδη τα Ι.Χ. είναι πάρα πολλά και ακόμα και με την κρίση έχουν αρκετές πωλήσεις που σημαίνει οτι έχουμε αύξηση τόσο σε οχήματα όσο και σε πληθυσμό στην Αθήνα. Αυτό απο μόνο του σύμφωνα με τους συγκοινωνολόγους θα φέρει λέει σε κορεσμό τους δρόμους μέσα στα επόμενα 2 χρόνια (2011) και σύντομα η μ.ω.τ θα είναι απο 15ΚΜ/h στην Αθήνα... στα 5!!!!!

Οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με το πήξιμο που θα τρώνε και το τι θα κάνουν για να ξεφύγουν. Προσοχή κύριες και κύριοι ... είναι πόλεμος εκεί έξω.. κινηθείτε λες και πάιζετε κάποιο video game χωρίς κανονάκι , όπως λέμε. Όλοι θέλουν να μας ρίξουν... όλοι θέλουν να σκάσουν μπροστά μας ξαφνικά και να μας ξαφνιάσουν. Δεν θέλει πουθενά και ποτέ χαλάρωση.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    οι Ιαπωνες που ειναι ο ενας επανω στον αλλον γιατι δεν ειναι τοσο επιθετικοι ???

Μηπως αυτοι ειναι ανθρωποι και εμεις ημαστε πονιτικια ???

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, απλά αν ζούσες εδώ και οδηγούσες κάθε μέρα θα σου ερχόταν πιο ομαλά.. Προσαρμοζόμαστε, σαν τα βατράχια που κάθονται και βράζουν, ένα πράγμα.
    safety doesn't happen by accident

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Στην Ιαπωνία η οργή εκφράζεται κυρίως με ποσοστό αυτοκτονιών που έχει το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Κυρίως επειδή εκεί υπάρχει και διαφορετική κουλτούρα που εκφράζεται με την άνευ όρων υπόταξη του ατόμου στο σύνολο εκμηδενίζοντας τις όποιες επιθυμίες ή ανάγκες του.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    - 4 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ

Τι ειναι αυτα που λες ρε φιλε.

η "οικονομικη κριση" ειναι ενα απο τα τελευταια τεχνασματα ,ισως το πιο προσφατο ,των πλουτοκρατων για να μεγιστοποιησουν τα κερδη τους.Αυτο και μονο.

Ειδικα στην Ελλαδα,ο εργασιακος μεσαιωνας ζει και βασιλευει σχεδον σε ολη την μεταπολιτευση
    και οχι μονο τον τελευταιο 1,5 χρονο.

ο Flash εκανε ενα αφιερωμα για τα δυστυχηματα στην Ελλαδα ,και βγηκε ενας τραγικος αριθμος.

150.000 νεκροι τα τελευταια 50 χρονια Συνυπολογισε βαρια τραυματιες
    και το αποτελεσμα ειναι αποκαρδιωτικο

Και φυσικα σε ολοκληρη την Ελλαδα οχι μονο στην Αθηνα.

Μην βγει συμπερασμα οτι η "οικονομικη κριση" ειναι ο κυριοτερος λογος δυστυχηματων
    στην Ελλαδα γιατι ετσι την βγαζουν καθαροι ολοι οι μεγαλοπαραγοντες που τοσα χρονια
    κωφευουν και χρησιμοποιουμε ενα οδικο δικτυο παγιδα.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Ωραίο θέμα. Πράγματι κατά τη γνώμη μου υπάρχει διαφοροποίηση στη συμπεριφορά των οδηγών.
    Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι οι περισσότερες καφρίλες γίνονται το απόγευμα και όχι τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες που ο κόσμος πάει κι έρχεται στη δουλειά του.

Δημιουργείται κατά πάσα πιθανότητα από τις υποχρεώσεις των γονιών που τρέχουν παιδιά, σκυλιά, γέρους σε δραστηριότητες, γιατρούς ή απλά πάνε να ψωνίσουν.
    Χωρίς να θέλω να φανώ ρατσιστής, τη μερίδα του λεοντος στις βλακείες και τις παραβάσεις τις έχουν οι γυναίκες, έτσι παρατηρώ εγώ τουλάχιστον. Τι να λέμε, βλέπω γυναίκα και προσπαθώ να την έχω στα +200 μέτρα για να νοιώθω ασφαλής.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
    [B150.000 νεκροι τα τελευταια 50 χρονια Συνυπολογισε βαρια τραυματιες
    και το αποτελεσμα ειναι αποκαρδιωτικο

Και φυσικα σε ολοκληρη την Ελλαδα οχι μονο στην Αθηνα.

[/B]

ΚΑΙ στο τελος θα ειμαστε 57% γεροι ανω των 65 και 31% αναπηροι...... Ωραια χωρα
    Accipere quam facere praestat injuriam

The Cortexiphan Junkie Το avatar του/της manhunter
    Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
    νομίζω πως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι πως τα αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και έτσι απλά πολλαπλασιάζονται οι πιθάνοτητες να πέσεις πάνω σε άσχετο οδηγο , σε ατζαμη , χωρις διπλωμα κτλ.

παντως και εγω αν και γεννημενος και μεγαλωμενος στο Πειραια μεχρι τα 20 μου , τωρα που ειμαι στην επαρχια 10 χρονια , δεν μπορω να κατεβω στην αθηνα ,
    με πιανει τρελλα με τους δρομους και τα αυτοκινητα ,:hypnotize :hypnotize

...και πραγματικα αν εμενα ακομα εκει δεν νομιζω να ειχα moto
    ...γιατι θα ενιωθα σαν κασκαντερ

Πραγματικά οσοι οδηγειτε moto στην Αττικη ειστε ΗΡΩΕΣ !!!!

Να δείς τι ήρωες είναι αυτοί με τα αυτοκίνητα, που κάνουν 20χλμ σε 3 ώρες...

Μέλος, σκέτο
    Δε νομίζω πως φταίει το άγχος. Επιπλέον, δεν πιστεύω στην οικονομική κρίση. Εκείνο που κατά τη γνώμη μου φταίει είναι πως έχουμε μαζευτεί πολλοί εδώ κάτω. Δεν χωράμε! Αν συνδυάσεις τώρα και την ανύπαρκτη (επί της ουσίας) αστυνόμευση, έχεις μια ζούγκλα. Ο δυνατότερος επιβιώνει.

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    ΚΑΙ στο τελος θα ειμαστε 57% γεροι ανω των 65 και 31% αναπηροι...... Ωραια χωρα

Αυτο το πραγμα λεω.Εχει αρχισει εδω και 50 ΧΡΟΝΙΑ αυτη η κωλοκατασταση!

50 χρονια !!!

Ουτε κριση,ουτε καυσαεριο ο λογος.

Ελλιπης παιδεια,πολυ πουλ μουρ απο τους νεοτερους(1000αρια μονο ετσι)
    Αυτοκινητα ξεχαρβαλωμενα αλλα με πρεσοσιδερωστρα για αεροτομη,παπια με μπουρια,
    Κυρατσες και ηλιθειοι με τα κινητα στα χερια, Suv για να πας 10 μετρα , Καθολου υπομονη
    στο φαναρι περνας και με βαθυ πορτοκαλι πλεον ...τα stop πλεον διακοσμητικα
    και ο φοβερος παρανομαστης σε ολα αυτα ???

Λακουβες ,δρομοι γυαλι ....

Ποια οικονομικη κριση και κουραφεξαλα...Λες και εχουμε λυσει ολα τα παραπανω συζηταμε.
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οδηγηση σε παγο με το ενα χερι..
    από jimmis5 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2010, 11:13
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/01/2005, 10:39
  3. με αφορμή το z750...
    από frapes στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 14