Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Οικονομία, κρίση, και μέλλον

moda banana Το avatar του/της monstermind

Οικονομία, κρίση, και μέλλον

Καλημέρα κύριοι.

Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, αλλά δεν έχω πάψει να οδηγώ δύο ρόδες. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και υγιείς παλιούς γνώριμους αλλά και νέα μέλη.

Τρόφιμος ήμουν στην κατηγορία αυτή των "προβληματισμών" και συνεχίζω να είμαι το μόνο που έχω μάθει κατά τα άλλα είναι να τεντώνω την αλυσίδα... γιαλαντζί μηχανόβιος δεν βαριέσαι...

Είμαι προφανώς εκτός κλίματος οπότε θα μπω επιθετικά!!!

Λοιπόν, όπως έχετε αντιληφθεί ζούμε σε "χαλεπούς" καιρούς αλλά όπως έχει ειπωθεί πολύ εύστοχα, διανύουμε την καλύτερη περίοδο που θα μπορούσε κάποιος ποτέ να ζήσει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τα πάντα αλλάζουν με τρομερούς ρυθμούς το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο κόσμος είναι βαρετός.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη και διείσδυση του ιντερνετ έχει φέρει τα πάνω κάτω (προσωπικά μετράω 10 χρόνια χωρίς τηλεόραση) και η ελευθερία επιλογής σε συνδυασμό με το πλήθος των πληροφοριών φέρνουν δραματικά μεγάλες αλλαγές στις συνειδήσεις.

Ελπίζω να μην παραβαίνω κάποιο κανόνα παραθέτοντας κάποια λίνκ. (Δεν διάβασα τους κανόνες, αν δεν επιτρέπεται μπορούν οι διαχειριστές να επέμβουν στο παρόν κείμενο).

Αυτά που θα σας παραθέσω θεωρώ ότι παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

1) ένα πλήρες εκλαϊκευμένο και απόλυτα επιστημονικό άρθρο του επίκουρου σχετικά με την οικονομική πραγματικότητα.

http://www.epicurus2day.gr/index.php...dard&Itemid=55

2) Το Αμερικάνικο (Καναδέζικο για την ακρίβεια) κίνημα FreeManOnTheLand (Fmotl) το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα. το λινκ είναι ένα μπλογκ στο οποίο γίνεται μετάφραση σχετικών κειμένων. Δείτε το πρώτο βίντεο στα αριστερά για να καταλάβετε τι παίζει.

http://fmotl.blogspot.com/

3)Ενδιαφέρον και πιο δημοφιλές είναι το κίνημα Zeitegeist με τα ακτιβιστικά ντοκυμαντέρ του.

http://www.youtube.com/watch?v=NPPAHCEGEtM

επίσης μεγάλο ενδιαφέρουν έχουν τα παρακάτω λινκ:

http://www.storyofstuff.com/

http://www.ted.com/

και τέλος το http://paranoma-diodia.blogspot.com/ που αναφέρεται στο θέμα των διοδίων (το συγκεκριμένο νομίζω το είχα ξανά δημοσιεύσει κάποτε αλλά δεν το βρίσκω!)

για πιο χαλαρά μπορείτε να δείτε τα

http://www.youtube.com/watch?v=cL9Wu...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=13LyP...layer_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=cxRKc...layer_embedded

σας παρέθεσα αρκετό υλικό, όλα αυτά βέβαια είναι αρκετά δημοφιλή και το πιθανότερο είναι κάποια να τα έχετε δει.

Γιατί σας τα λέω αυτά?

Προσφάτως γράφτηκα στο Facebook του Αντώνη Σαμαρά και έπαθα!!!
    Τι έπαθα?
    Έπαθα μεγάλη πλάκα!!!
    Είδα ότι πολύς κόσμος κοιμάται πραγματικά δεν έχει ιδέα του τι γίνεται στον κόσμο. όλη αυτή η πληροφορία παρότι βρίσκεται χιλιοστά μακριά από τα χέρια του, περνάει απαρατήρητη!

Εμένα οι κύκλοι μου ποτέ δεν απαρτίζονταν από ανθρώπους με τέτοια χαρακτηριστικά. Ητάν μεγάλη μου χαρά όταν μπαίνοντας στον χώρο της μοτοσυκλέτας γνώρισα (και μάλιστα και από αυτό εδώ το φόρουμ) ανθρώπους με τους οποίους γίναμε πολύ καλοί φίλοι, και δεν πίνουμε μόνο καφέ, αλλά συζητάμε και προβληματιζόμαστε (και φυσικά γυρίζουμε με δύο ρόδες τον πλανήτη!).

θεωρώ ότι η μοτοσυκλέτα ενέχει αυτό το κάτι και μαζεύει ανθρώπους με μεγαλύτερη "πνευματικότητα".

Ελπίζω να βρείτε τα λινκ ενδιαφέροντα, θα χαρώ να κάνουμε κάποια συζήτηση σε κάποια από αυτά!

(ο afrotwin που είναι αλήθεια? ζει?)

καλή σας ημέρα!

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Το οτι μπορει αυτα τα κινηματα να ειναι και αυτα απο πολυ εως λιγο καθοδηγουμενα σε εχει προβληματισει?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Το οτι μπορει αυτα τα κινηματα να ειναι και αυτα απο πολυ εως λιγο καθοδηγουμενα σε εχει προβληματισει?
    Φίλε Sapadak, υποθέτω ότι εννοείς ότι ίσως είναι καθοδηγούμενα με δόλιους σκοπούς.

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!

Τίποτα δεν πρέπει να το παίρνουμε ως δεδομένο ή ως αυθεντία. Το ζητούμενο είναι οι πληροφορίες να δίνονται με επιστημονικό τρόπο, με αναφορά σε πηγές και κυρίως να διέπονται από λογικούς συνειρμούς. Το αν και τι θα πιστέψεις και θα ακολουθήσεις μετά είναι θέμα πρακτικών αναγκών και πεποιθήσεων και φυσικά μελέτης και κριτικής ικανότητας. κάποιοι αρέσκονται να είναι οπαδοί, κάποιοι να είναι οδηγοί και κάποιοι αντιρρησίες.

Δεν προτείνω σε κανέναν να ενταχθεί σε κάποιο κίνημα προς θεού!
    Είναι πληροφορίες όλα αυτά.

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Re: Οικονομία, κρίση, και μέλλον

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    και τέλος το http://paranoma-diodia.blogspot.com/ που αναφέρεται στο θέμα των διοδίων (το συγκεκριμένο νομίζω το είχα ξανά δημοσιεύσει κάποτε αλλά δεν το βρίσκω!)
    Εμ πες ότι αφορούσε τα διόδια
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Φίλε Sapadak, υποθέτω ότι εννοείς ότι ίσως είναι καθοδηγούμενα με δόλιους σκοπούς.

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα!

Τίποτα δεν πρέπει να το παίρνουμε ως δεδομένο ή ως αυθεντία. Το ζητούμενο είναι οι πληροφορίες να δίνονται με επιστημονικό τρόπο, με αναφορά σε πηγές και κυρίως να διέπονται από λογικούς συνειρμούς. Το αν και τι θα πιστέψεις και θα ακολουθήσεις μετά είναι θέμα πρακτικών αναγκών και πεποιθήσεων και φυσικά μελέτης και κριτικής ικανότητας. κάποιοι αρέσκονται να είναι οπαδοί, κάποιοι να είναι οδηγοί και κάποιοι αντιρρησίες.

Δεν προτείνω σε κανέναν να ενταχθεί σε κάποιο κίνημα προς θεού!
    Είναι πληροφορίες όλα αυτά.

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
    Να ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο, να δινει πηγες και να διεπονται απο λογικους συνειρμους εγω μαζι σου, αλλα εγω δεν ειμαι ουτε χημικος, ουτε φαρμακοποιος, ουτε οτι αλλο χρειαζετε να ειμαι για να καταλαβω αν πρεπει ή οχι να κανω το εμβολιο της γριπης των χΗρων
    (δινω ενα παραδειγμα).
    Καποιος μπορει να πει οι Χ γιατροι τα παιρνουν απο την Ψ,Ζ εταιρια, και λενε να το κανουμε, ενω καποιος αλλος μπορει να πει ο Λ γιατρος ΔΕΝ τα πηρε απο την ανωθεν εταιρια γιαυτο λεει αλλα.
    Παραδειγμα δινω με τα εμβολια τα ιδια συμβαινουν για ολα τα πραγματα.

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχει η πληροφορια (ελευθερη) και για τις 2 οψεις ενος θεματος, οχι μονο μιας οψης και απο εκει και μετα σε καθενος μυαλου να γινετε η ζυμωση η επεξεργασια και να σχηματιζετε μια γνωμη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Απ ότι βλέπω όλες οι απόψεις τελικά συγκλίνουν στην "κατανάλωση" και το χρήμα ενώ κανένας δεν αναρωτιέται τι τα χρειαζόμαστε όλα αυτά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Απ ότι βλέπω όλες οι απόψεις τελικά συγκλίνουν στην "κατανάλωση" και το χρήμα ενώ κανένας δεν αναρωτιέται τι τα χρειαζόμαστε όλα αυτά.
    ειναι μια καλη παρηγοριά οταν δεν εισαι ευτυχισμένος:wacko:

Re: Οικονομία, κρίση, και μέλλον

Καλημέρα κύριοι.

Έχω πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, αλλά δεν έχω πάψει να οδηγώ δύο ρόδες. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και υγιείς παλιούς γνώριμους αλλά και νέα μέλη.

Τρόφιμος ήμουν στην κατηγορία αυτή των "προβληματισμών" και συνεχίζω να είμαι το μόνο που έχω μάθει κατά τα άλλα είναι να τεντώνω την αλυσίδα... γιαλαντζί μηχανόβιος δεν βαριέσαι...

Είμαι προφανώς εκτός κλίματος οπότε θα μπω επιθετικά!!!

Λοιπόν, όπως έχετε αντιληφθεί ζούμε σε "χαλεπούς" καιρούς αλλά όπως έχει ειπωθεί πολύ εύστοχα, διανύουμε την καλύτερη περίοδο που θα μπορούσε κάποιος ποτέ να ζήσει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Τα πάντα αλλάζουν με τρομερούς ρυθμούς το τελευταίο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο κόσμος είναι βαρετός.

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη και διείσδυση του ιντερνετ έχει φέρει τα πάνω κάτω (προσωπικά μετράω 10 χρόνια χωρίς τηλεόραση) και η ελευθερία επιλογής σε συνδυασμό με το πλήθος των πληροφοριών φέρνουν δραματικά μεγάλες αλλαγές στις συνειδήσεις.

3)Ενδιαφέρον και πιο δημοφιλές είναι το κίνημα Zeitegeist με τα ακτιβιστικά ντοκυμαντέρ του.

Ανοιξαν και στην Ελλαδα, ριξε μια ματια αξιζει.
    http://www.thezeitgeistmovement.gr/

θεωρώ ότι η μοτοσυκλέτα ενέχει αυτό το κάτι και μαζεύει ανθρώπους με μεγαλύτερη "πνευματικότητα".

Εγω λεω οτι θα απαγοητευτεις αν το ψαξεις

Ελπίζω να βρείτε τα λινκ ενδιαφέροντα, θα χαρώ να κάνουμε κάποια συζήτηση σε κάποια από αυτά!

καλή σας ημέρα!

Τα γραφομενα σου ειναι Οαση

[COLOR=red][QUOTE]
    "Is this all that's life of my life before me?
    Straitjacket memories? Sedative highs?
    No happy ending like they’ve always promised?
    There’s got to be something left for me."
    ------------------------------------

Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Να ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο, να δινει πηγες και να διεπονται απο λογικους συνειρμους εγω μαζι σου, αλλα εγω δεν ειμαι ουτε χημικος, ουτε φαρμακοποιος, ουτε οτι αλλο χρειαζετε να ειμαι για να καταλαβω αν πρεπει ή οχι να κανω το εμβολιο της γριπης των χΗρων
    (δινω ενα παραδειγμα).
    Καποιος μπορει να πει οι Χ γιατροι τα παιρνουν απο την Ψ,Ζ εταιρια, και λενε να το κανουμε, ενω καποιος αλλος μπορει να πει ο Λ γιατρος ΔΕΝ τα πηρε απο την ανωθεν εταιρια γιαυτο λεει αλλα.
    Παραδειγμα δινω με τα εμβολια τα ιδια συμβαινουν για ολα τα πραγματα.
    Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να υπαρχει η πληροφορια (ελευθερη) και για τις 2 οψεις ενος θεματος, οχι μονο μιας οψης και απο εκει και μετα σε καθενος μυαλου να γινετε η ζυμωση η επεξεργασια και να σχηματιζετε μια γνωμη
    είναι προφανές ότι συμφωνούμε.

Σχετικά με την θέση σου και παρατήρηση σου στο θέμα την γρίπης θα ήθελα να προσθέσω το εξής:

Κάθε γνώμη που κοινοποιείται αποτελεί και ένα μιμήδιο*, και ως τέτοιο παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ανθρώπων και κοινωνιών. Έτσι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν διατυπώνουμε μια γνώμη γιατί αυτή επηρεάζει χαοτικά τον κόσμο μας και εμάς τους ίδιους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούμε την κριτική μας ικανότητα, στην οποία ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να επιβληθούμε. Θες δεν θες, το περιβάλλον σου θα το κρίνεις. Το μόνο στο οποίο μπορείς να επιβληθείς είναι στο πως θα αντιμετωπίσεις την κρίση σου, πως θα την χειριστείς και πως θα την κοινοποιήσεις ή επιβάλεις.

Σίγουρα δεν είναι φρόνιμο να κρίνουμε θέματα στα οποία δεν έχουμε επαρκή γνώση όπως η φαρμακολογία για παράδειγμα.

Στην Φιλοσοφία όμως, παρότι και αυτή επιστήμη, δεν έχουμε τέτοια εμπόδια. Η φιλοσοφία εκτός από επιστήμη (μητέρα των επιστημών) είναι και ανάγκη. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει κάποιον επειδή αυτός φιλοσοφεί. Και αυτό νομίζω ισχύει και για συγγενείς "επιστήμες" όπως για παράδειγμα η "πολιτική".

Σύμφωνοι λοιπόν, δεν ξέρεις για την σύνθεση του εν λόγω φαρμάκου και δεν μπορείς να το κρίνεις. Ξέρεις όμως ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθοδηγούνται. Αυτό πλέον δεν είναι ούτε καν υπό αμφισβήτηση. (Μέχρι και το ίντερνετ φτάσανε να φιμώνουν πλέον!) Αυτό λοιπόν είναι ένα στοιχείο που μπορείς να λάβεις υπό όψη σου.

Υπάρχουν πολλά άλλα τέτοια και φυσικά είναι και το προφανές του ότι είσαι μεν υποχρεωμένος να κάνεις το εμβόλιο αλλά είσαι και υποχρεωμένος να υπογράψεις ότι το κάνεις με δική σου ευθύνη! Ασχέτως του αν αποσύρθηκε αυτή η απόφαση, δεν παύει να έπεσε στο τραπέζι. Υπήρξε λοιπόν η βούληση για μια τέτοια απόφαση, βούληση έπειτα από σκέψη. Υπήρξε λόγος που έγινε.

Αυτό δεν μπορείς να το κρίνεις? Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που το Κράτος μεσολαβεί στο να "πουλήσει" ένας ιδιώτης (μια φαρμακοβιομηχανία) άνευ εγγυήσεων? Κανονικά το κράτος θα έπρεπε να έρθει και να πει: "λοιπόν κύριε βιομήχανε θα αγοράσω το φάρμακο σας, αλλά αν πάθει κανείς κάτι κακό ίσα που θα σου γαμ... τα ράματα!!!"

Το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί και προστατεύει του πολίτες του.

Το έχουμε ξεχάσει αυτό. Είναι ένα μιμήδιο που πέθανε!

Το "ποιος μπορεί να είναι ο λόγος" για το παραπάνω, δεν απαιτεί το να είσαι νομπελίστας φυσικός!!!

*Μιμίδιο (μια μικρή παρένθεση για όσους φίλους δεν γνωρίζουν, είναι πολύ ενδιαφέρον)
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα μιμίδια αποτελούν θεμελιώδεις μονάδες-φορείς πολιτισμικής κληρονομιάς (τραγούδια, τρόποι συμπεριφοράς, μόδα, επιστημονικές ιδέες, θρησκευτικές πεποιθήσεις/δοξασίες, κτλ), οι οποίες μεταδίδονται από τον ένα εγκέφαλο στο άλλο. Ο όρος εισήχθη από τον κοινωνιοβιολόγο Ρίτσαρντ Ντόκινς (Richard Dawkins) το 1976, κατ' αναλογία προς το γονίδιο, τη βασική μονάδα γενετικής πληροφορίας. Ο πολιτισμός εξελίσσεται και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα γονίδια στο φυσικό κόσμο. Τα μιμίδια δεν κληρονομούνται μέσω του αίματος αλλά μέσω της επικοινωνίας, των εθίμων, της γλώσσας, της κουλτούρας γενικότερα, από τα γηραιότερα προς τα νεότερα μέλη κάθε κοινωνίας.

Το 1976 ο Richard Dawkins δημοσίευσε το « Εγωϊστικό Γονίδιο» ένα έργο που σηματοδοτεί την είσοδο της εξελικτικής βιολογίας στην πολιτισμική ανάλυση. Βάση του εγχειρήματος αποτελεί, όπως είναι φυσικό γιά έναν βιολόγο, η εξελικτική θεωρία του Charles Darwin. Το εγχείρημα ξεκινά από την βασική θέση ότι η εξέλιξη των εμβίων όντων είναι απλά η επιβίωση, ο πολλαπλασιασμός και η επέκταση των βασικών συστατικών υποσυνόλων τους, δηλαδή των γονιδίων.

Ορίζοντας κατ’ αρχήν την ανθρώπινη συμπεριφορά σαν στρατηγική γονιδιακής αναπαραγωγής ο Dawkins αντιλαμβάνεται ότι η συμπεριφορά αυτή δεν υπαγορεύεται αποκλειστικά από εσωτερικές πηγές αλλά και από εξωτερικές. Αναζητεί λοιπόν στο πολιτισμικό πεδίο το ανάλογο του βιολογικού κλωνωτή [replicator] -της κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση αναπαράξιμης οντότητας που συνιστά το γονίδιο [gene]- εισάγοντας για τον σκοπό αυτό την έννοια του «μιμιδίου» [meme]. Το μιμίδιο ορίζεται ως «μονάδα πολιτισμικής μεταβίβασης ή ως μονάδα μίμησης» με την ευρύτερη του όρου έννοια. Περιλαμβάνει τις ελάχιστες μονάδες πληροφοριών που εδράζονται στο ανθρώπινο μυαλό και μπορούν να μεταβιβασθούν ως εννοιολογικά ή συμπεριφορικά αντίγραφα μέσα από περισσότερο ή λιγότερο συνειδητές πρακτικές μίμησης τόσο από την πλευρά του μιμούμενου όσο και από εκείνη του μιμητή. Ως μιμίδια λοιπόν ταξινομούνται αντιλήψεις, πρακτικές αλλά και πάσης φύσεως υλικές κατασκευές που τις αντανακλούν ή/και τις εξυπηρετούν: « Παραδείγματα μιμιδίων αποτελούν οι μελωδίες, οι ιδέες, τα σλόγκαν, ενδυματολογικοί συρμοί, τεχνοτροπίες κεραμικής ή κατασκευής αψίδων ». Η μεταβίβαση των μιμιδίων μπορεί να πραγματοποιείται είτε ως ασυνείδητη ή συνειδητή αντιγραφή αντιλήψεων, συμπεριφορών και τεχνουργημάτων εκ μέρους του μιμητή, είτε ως διδασκαλία, έκθεση ή άλλη μορφή διάχυσής τους εκ μέρους του μιμούμενου. Στην τελευταία αυτή περίπτωση τα μιμίδια χαρακτηρίζονται ‘ενεργά’. Όπως ακριβώς και στην θεωρία του περί εγωϊστικών γονιδίων, που γίνονται αντιληπτά ως βιολογικές οντότητες των οποίων η τάση διευρυμένης αναπαραγωγής υπαγορεύει πρωτίστως εγωϊστικές και δευτερευόντως αλτρουϊστικές ατομικές συμπεριφορές, έτσι και τα μιμίδια κατανοούνται ως ελάχιστες πολιτισμικές οντότητες που τείνουν να αναπαραχθούν και να διαχυθούν. Η ικανότητά τους να το επιτύχουν εξαρτάται από τρία ποιοτικά χαρακτηριστικά: την πιστότητα, ήτοι την ικανότητά τους να παράγουν ή να επιβάλουν την ακριβή αναπαραγωγή των διακριτικών τους γνωρισμάτων, την γονιμότητα, ήτοι την δυνατότητά τους να μεγιστοποιούν των αριθμό των αντιγράφων τους σε δεδομένο χρόνο και την μακροζωία, ήτοι την διάρκεια διατήρησης της κλωνοποιητικής ισχύος δεδομένου μιμιδίου.

*κάπου είχα βρει ένα εξαιρετικό δοκίμιο σχετικά με τα μιμήδια. αν το βρω θα σας το κοινοποιήσω.

Re: Re: Οικονομία, κρίση, και μέλλον

@SpeakeasyBlues

Το ξέρω για το ZM, έχω δραστηριοποιηθεί αρκετά σχετικά με αυτό. Το κίνημα αυτό έχει κάποια δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει και έχει ανακοπεί ο αρχικός ενθουσιασμός και ρυθμός ανάπτυξης του. Το στοίχημα του σχεδιασμού του νέου κοινωνικού μοντέλου δεν είναι εύκολο να το κερδίσει ένα ιντερνετικό ακτιβιστικό κίνημα. Μένει να δούμε όμως και σίγουρα κανείς δεν πρέπει να παραιτείται της προσπάθειας για κάτι καλύτερο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι απαιτείται ένα upgrade στην μόρφωση και παιδεία του κόσμου αλλιώς κάθε προσπάθεια γίνεται, στην καλύτερη πολύ δύσκολη και στην χειρότερη εντελώς μάταιη. όχι πως αυτό λύνει όλα τα προβλήματα (οι περισσότεροι παιδεραστές είναι άνθρωποι ανώτερης παιδείας άλλωστε), αλλά είναι σημαντικό.

Για την μοτοσυκλέτα... τι να σου πω. μπορεί να έχεις και δίκιο. εγώ πάντως τους γουστάρω τους μηχανόβιους! είμαστε άλλη πάστα πως να το κάνουμε!

(αυτό για την όαση δεν το κατάλαβα )

@Byron
    που ήταν κρυμμένο???

@stefanos & Tai
    παλιές καραβάνες του μοτο.γρ!

στέφανε εσύ σπάνια έμπαινες θυμάμαι σε αυτή την κατηγορία. κυρίως στα τεχνικά θέματα έγραφες, καλά θυμάμαι?

δεν το κατάλαβα το σχόλιο σου όμως.
    σου παραθέτω ένα λινκ που είδα σήμερα, μια διάλεξη σχετικά με τα χρήματα
    http://vimeo.com/7857584

"η αναρχία απαιτεί αρχές"! I will drink to that!

θεωρω πως ειναι "επικίνδυνο" να μπλεκεις με θεωριες συνωμοσίας,
    σου δινει την αισθηση οτι εισαι κοντα στην κρυμενη αληθεια ή σε μια αληθεια που καποιοι δεν θελουν αν γινει γνωστη, αυτος ειναι ενας τροπος ομως για σου πλασαρουν καποιες πληροφοριες αναπτυσσοντας σου ενα συγκεκριμενο τροπο σκεψης με τον οποιο συνήθως δεν ειμαι σύμφωνος.

παντως τις περισσοτερες φορες γοητεουν τον "ψαγμενο" αναγνωστη -πλην τραγικων περιπτωσεων- κανοντας τον γραφικο οταν εντρυφήσει κ ενστερνιστεί αυτες τις νεες "αληθινες πληροφοριες για λιγους"
    καλο ειναι να βλεπουμε τα θεματα απο τις περισσοτερες δυνατες οπτικες γωνιες προσπαθοντας να αναπτυξουμε τη δικια μας θεση

εξαλλου το ιντερνετ ειναι μια τεραστια προκληση για τους ανήσυχους,
    εχοντας σωρεία πληροφοριων απο πολλα διαφορετικα πρίσματα
    στο χερι του καθενος ειναι να τα επεξεργαστεί κ εν συνεχεια να τα φιλτραρει οπως αυτος θεωρει καλυτερα

καλο βραδυ ντουντς!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
    θεωρω πως ειναι "επικίνδυνο" να μπλεκεις με θεωριες συνωμοσίας,
    σου δινει την αισθηση οτι εισαι κοντα στην κρυμενη αληθεια ή σε μια αληθεια που καποιοι δεν θελουν αν γινει γνωστη, αυτος ειναι ενας τροπος ομως για σου πλασαρουν καποιες πληροφοριες αναπτυσσοντας σου ενα συγκεκριμενο τροπο σκεψης με τον οποιο συνήθως δεν ειμαι σύμφωνος.

παντως τις περισσοτερες φορες γοητεουν τον "ψαγμενο" αναγνωστη -πλην τραγικων περιπτωσεων- κανοντας τον γραφικο οταν εντρυφήσει κ ενστερνιστεί αυτες τις νεες "αληθινες πληροφοριες για λιγους"
    καλο ειναι να βλεπουμε τα θεματα απο τις περισσοτερες δυνατες οπτικες γωνιες προσπαθοντας να αναπτυξουμε τη δικια μας θεση

εξαλλου το ιντερνετ ειναι μια τεραστια προκληση για τους ανήσυχους,
    εχοντας σωρεία πληροφοριων απο πολλα διαφορετικα πρίσματα
    στο χερι του καθενος ειναι να τα επεξεργαστεί κ εν συνεχεια να τα φιλτραρει οπως αυτος θεωρει καλυτερα

καλο βραδυ ντουντς!
    Αυτό με έχει απασχολήσει και εμένα πολύ. Φαίνεται ότι τελικά δεν γίνεται να μην συνομωσιολογούμε!

Όσο η σχέση αιτίου και αιτιατού παραμένει αδιαμφισβήτητη και ταυτόχρονα η αντιληπτική μας ικανότητα δεν επαρκεί ώστε να "δέσει" όλες τις αιτίες με όλα τα αποτελέσματα, τόσο θα παραμένουμε να ψάχνουμε να βγάλουμε άκρη στο τι γίνεται γύρω μας, ποιες αιτίες έφεραν ποια γεγονότα και πως τα τελευταία γεγονότα θα γίνουν αιτίες για νέα γεγονότα.

Ήταν πολύ σωστό (αν μου επιτρέπεις) που έβαλες την λέξη "κίνδυνος" σε εισαγωγικά. Το πρόβλημα νομίζω ότι δημιουργείται όταν σπεύδουμε μια εικασία να την κάνουμε γεγονός ούτως ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τα επόμενα νοερά αποτελέσματα σε γερά θεμέλια. Όταν στην πορεία όλα φαίνονται να "δένουν", ξεχνάμε ότι ο αρχικός συλλογισμός μας είχε καταλήξει σε μια εικασία και όχι σε αποδεδειγμένο συμπέρασμα. Αυτή είναι η παγίδα.

Όμως, όσο δεχόμαστε ότι υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα ανθρώπων και ομάδων, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες (ακα συνωμοσίες), και αν κάθε φορά που πέφτουμε σε πιθανή συνωμοσία γυρνάμε την πλάτη και κοιτάμε αλλού τότε γινόμαστε αφελείς (και ίσως με μια δόση υπερβολής και ανεύθυνοι)

Όπως άλλωστε είχε πει ο τραγουδιστής των Νιρβάνα, Κερτ Κομπέιν, σε ένα από τα τραγούδια τους λίγο πριν την αυτοκτονία του (αν ήταν πραγματικά αυτοκτονία :P) :

«Επειδή εσύ είσαι παρανοϊκός, δεν σημαίνει πως δεν σε κυνηγούν.»

ενδιαφέρον άρθρο σχετικά βρήκα εδώ:
    http://alliapopsislade.blogspot.com/...post_7439.html

Παρόμοια θέματα

1. Κρίση και φανάρια
    από sniper στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2012, 18:31
  2. Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2011, 11:15
  3. Κριση και εδω?????????????
    από castor στο forum Off topic