Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: μαθήματα σωστής επιλογής

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Οι "πάνω" είναι αυτοί που είναι σήμερα στην εξουσία

Οι "κάτω" είναι αυτοί που θέλουν να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η εξουσία (πές του όπως θες).

Εσύ όταν λες "βάση" ποιους εννοείς;

όταν λες "λαός" ποιους εννοείς;

Όλοι λαός δεν είμαστε;, όλοι βάση δεν είμαστε;

Βαση και λαος ειναι προφανως το ιδιο (αν και δεν χρησιμοποιησα τη λεξη 'λαος')!

Σε τι ακριβως διαφωνεις? Σε εχασα τελειως.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis
    Πάρε την ανθρώπινη ιστορία ανά τους αιώνες.

Τα ίδια ακριβώς πράγματα συμβαίνουν πάντα! Μεγαλομανία, εγωισμός, μίση, πάθη, πόλεμοι, καταστροφές, δολοπλοκίες, φόνοι, απληστία κτλ κτλ.

Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση, δυστυχώς και τα λαμπρά παραδείγματα είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις.
    Αυτο δεν ειναι αποδειξη της ελλατωματικης φυσης του ανθρωπου, αλλα ηχηροτατη ενδειξη αυτου που ειπε ο Σωκρατης, οτι 'δωστε μου ενα παιδι και θα το μεταμορφωσω σε ο,τι θελετε'

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Βαση και λαος ειναι προφανως το ιδιο (αν και δεν χρησιμοποιησα τη λεξη 'λαος')!

Σε τι ακριβως διαφωνεις? Σε εχασα τελειως.

Δεν είπα ότι διαφωνώ σε κάτι από όσα είπες.
    Απλά βάσει αυτών που είπες έθεσα ένα ερώτημα (όχι απαραίτητα προς εσένα)

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Δεν είπα ότι διαφωνώ σε κάτι από όσα είπες.
    Απλά βάσει αυτών που είπες έθεσα ένα ερώτημα (όχι απαραίτητα προς εσένα)

Αϊ σί !

(ακομα και αν διαφωνουσες δηλαδη, μια και οι διαφωνιες ειναι πιο παραγωγικες απο τις συμφωνιες!)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Re: Re: μαθήματα σωστής επιλογής

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Χρήστο, περιγράφεις ακριβώς το πρόβλημα της κοινοκτημοσύνης (= κομμουνισμός) και εξηγεί γιατί σαν καθεστώς αφ' ενός δε λειτουργεί, αφ' ετέρου κατέρρευσε.

Διότι ξεκινάει σαν μια ωραία ιδέα (τα αγαθά ανήκουν σε όλους και όλοι παίρνουν ίσο μερίδιο), αλλα στην πορεία έρχεται η νομεκλατούρα κι αρχίζει τη μοιρασιά "διαφορετικά"

Αντιθέτως, εάν το χωριό δούλευε όπως έχουν δουλέψει όλα τα χωριά απο καταβολής κόσμου, δλδ κάποιος να αγοράζει, καποιος να πουλάει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, κάποιος να προμηθεύει το α χρειώδες και με τα λεφτά να αγοράζει το β όλα θα δούλευαν πιο ομαλά

σε ολες τις οργανωμενες κοινωνιες πρεπει να υπαρχει ενας κεντρικος "ντορβας" με παρακαταθηκη αγαθων-υλικων -χρηματων, ανεξαρτητως του πως διαχειριζεται τα λεφτα του ο καθενας...

γαι να μην μιλαμε με παραδειγματα, πρεπει να υπαρχουν ταμεια για υποδομες, υγειονομικη περιθαλψη κτλ-κτλ...

το οτι απο καταβολης κοσμου "μπαινει χερι" στα ταμεια αυτα δεν αφορα μονο στο κομμουνισμο αλλα σε ολα τα πολιτικοοικονομικα συστηματα...

Re: Re: Re: μαθήματα σωστής επιλογής

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    σε ολες τις οργανωμενες κοινωνιες πρεπει να υπαρχει ενας κεντρικος "ντορβας" με παρακαταθηκη αγαθων-υλικων -χρηματων, ανεξαρτητως του πως διαχειριζεται τα λεφτα του ο καθενας...

γαι να μην μιλαμε με παραδειγματα, πρεπει να υπαρχουν ταμεια για υποδομες, υγειονομικη περιθαλψη κτλ-κτλ...

το οτι απο καταβολης κοσμου "μπαινει χερι" στα ταμεια αυτα δεν αφορα μονο στο κομμουνισμο αλλα σε ολα τα πολιτικοοικονομικα συστηματα...
    Γι'αυτο κιολας εγω νομιζω οτι αυτο που ειναι σημαντικοτερο δεν ειναι το ποιο πολιτικο-οικονομικο συστημα εχουμε, αλλα το ποσο αρτια το δουλευουμε. Αναφερομαι σε μη ακραια συστηματα προφανως.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador

Re: Re: Re: Re: μαθήματα σωστής επιλογής

Γι'αυτο κιολας εγω νομιζω οτι αυτο που ειναι σημαντικοτερο δεν ειναι το ποιο πολιτικο-οικονομικο συστημα εχουμε, αλλα το ποσο αρτια το δουλευουμε. Αναφερομαι σε μη ακραια συστηματα προφανως.
    ...και καπως ετσι καταληγουμε εκει που καταληγουμε παντα...στη παιδεια...γιατι χρειαζεται αμοιβαια εμπιστοσυνη και ενα βαθια ριζωμενο αισθημα κοινης ωφελειας για να επιτευχθει κατι τετοιο...

εγω εχω μαθει να λαδωνω, να κλεβω και να εξεπατω και ζω μονιμως με ενα αγχος να μην με πιασουνε μαλακα, να προλαβω εγω να πιασω μαλακες τους αλλους.

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    :rotflmao:

υπαρχει και ενα αλλο χωριο,

μαζευουνε οι κατοικοι φυσικους πορους και φαγητα

τους τα παιρνει/κλεβει για ενα κομματι ψωμι αυτος που εχει την αποθηκη,

και μετα τους τα ξαναπουλαει σε 10πλασια τιμη
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.
    Να θέλει όλο και περισσότερα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου.
    Να θέλει όλο και περισσότερα.
    Ο ανθρωπος εχει απο τη φυση του δυο ενστικτα, της επιβιωσης και της ηδονης.
    Το ολο και περισσοτερα που λες ειναι αποτελεσμα της αποξενωσης απο το εγω, που επηλθε λογω του τροπου ζωης απο την αγροτικη επανασταση και πλεον, οπου ο νομαδας εγινε πολιτης και αρχισε να συσσωρευει να να εξιδικευεται.
    Παραδειγμα οι κοινωνιες νομαδων, οπως καποιοι αμερικανοι ινδιανοι και οι της ζουγκλας αφρικανοι, οι οποιοι ειχαν στην κουλτουρα τους μεχρι να βιασθουν απο την πολιτισμενη ευρωπη, μια πολυ πιο αρμονικη αποψη για την συνυπαρξη ανθρωπου φυσης και ανθρωπου με ανθρωπο.

ξανα-μαθε τον ανθρωπο που βρισκεται η πραγματικη ηδονη και ολα θα γινουν μελι γαλα.

Μη μου πειτε για τα γουεστερν με τζον γουειν που ινδιανος ξεκατινιαζει ινδιανο, διοτι αυτο ηταν εξαιρεση και οχι κανονας.

το ζητούμενο δεν ειναι να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής και να ενσωματωθεί στην φύση γιατί το επόμενο βήμα του θα ειναι η επανάληψη της ιστορίας.
    το ζητούμενο ειναι να προχωρήσει συνειδητά στην συνύπαρξη με τον συνάνθρωπο

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    το ζητούμενο δεν ειναι να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής και να ενσωματωθεί στην φύση γιατί το επόμενο βήμα του θα ειναι η επανάληψη της ιστορίας.
    Δεν θεωρω ενα πολιτισμο που συνυπαρχει με τη φυση χαμερπη.
    Οσο για το δευτερο, θεωρω οτι αν υφισταται ο σεβασμος στη φυση, ο σεβασμος στον συνανθρωπο εξυπακουεται, ενω το αντιστροφο δεν ισχυει κατ'αναγκη.

Δεν θεωρω ενα πολιτισμο που συνυπαρχει με τη φυση χαμερπη.
    .
    δεν ειπα αυτο
    το ζουμί ειναι στην επανάληψη
    ....ξανα-μαθε τον ανθρωπο .
    ..... να ξαναγίνει ο άνθρωπος χαμερπής
    αν ειναι πορεία με ταυτόχρονη συνυδητοτητα οκ
    στο "ξανά" εναντιώθηκα

ο σεβασμός δεν θα πρέπει να εμπεριέχει όρια ή το ενα ή και το αλλο, γιατι τοτε γίνεται συμπάθεια και εμπάθεια
    για να σεβόμαστε ειτε την φύση ειτε τον άνθρωπο θα πρέπει να ΞΕΡΟΥΜΕ το τι αξίες ενυπάρχουν σε αυτα
    πάντως ο σεβασμός ειναι κατι επίκτητο και δεν συνάδει με τα ένστικτα της ηδονής που προανέφερες
    Το "εγω" που αναφέρεις διαφοροποιείτε και κατ'ονομα απο το "εμείς" , εν αντίθεσή με το πρόσωπο που υπάρχει εξ αιτίας του άλλου, αρα εξαρτάτε απο το "εμεις"
    το "εγώ" ειναι που έφερε την κατασπατάληση της φύσης γιατι μπήκε πάνω απο αυτήν
    το "εγω" ειναι που εκμεταλλεύτηκε τον συνάνθρωπο του για τον έβαλε κατω απο αυτο
    το "εγω" εν τέλει δημιούργησε το "κερδος"
    η εξέλιξη του ανθρώπου είναι να ξεφύγει απο το ένστικτο και να ενδυναμώσει το συνειδητό, να καταστείλει το "εγώ" και να αναδείξει το "πρόσωπο"
    προς όφελος του "εμεις"

ρε μλκ Χρηστο, μπας και σε κοιμίσανε στο woodstock και ξύπνησες φέτος;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

μου φαινεται οτι η λυση ηταν να οι "σοφοι"του χωριου να τσεκαρουν αυτους τους τυπους που ειναι πετσι και κοκκαλο και δεν τους ενδιαφερει το φαι.ναι, υπαρχουν τετοιοι.μην νομιζετε οτι δεν υπαρχουν.αυτοι λοιπον μπαινουν φυλακες οχι οι λαιμαργοι.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μαθήματα για γυναίκες...
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2004, 23:30
  2. ποστ του φιλου βασιλακου στο CSS μετα τα μαθηματα..
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2004, 13:37
  3. μαθηματα ασφαλους οδηγησης
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 07/03/2004, 07:20
  4. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2004, 14:38
  5. Μαθήματα Επιβίωσης - 3 μικρές ιστορίες...
    από wizard στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 11:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF