καλα ταξιδια φιλε..κατα πασα πιθανοτητα η πρωτη μου συζυγος σύντομα...
καλα ταξιδια φιλε..κατα πασα πιθανοτητα η πρωτη μου συζυγος σύντομα...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gerakas
Είμαι ένας newbie τόσο στο site όσο και στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Παρότι έχω σχετικά μικρή εμπειρία από οδήγηση μοτοσυκλέτας, αποφάσισα εδώ και καιρό να αποκτήσω μία δική μου. Το δίλημμά μου ήταν μεταξύ μιας Yamaha FZ 6 ABS 2009 και της Kawasaki ER-6F ABS 2009. Διαβάζοντας κάποια σχόλια αποφάσισα τελικά πως η Kawasaki είναι αυτή που μου ταιριάζει..........................
ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΓΩ- ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ- ΣΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ GERAKA ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ER-6F ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ FORUM..
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ER-6F Μ΄ΕΧΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ NAKED ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΕΡΙΝΓΚ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ...)
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ,ΑΝΕΤΟ, ΟΜΟΡΦΟ ( ΤΟ F AKOMA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..),ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ,ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟ ΜΠΟΙ (1,65)...
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΕΠΟΖΙΤΟΥ (ΜΟΛΙΣ 15 lt). ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥΣ...
ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΠΙΣΩ ΤΥΠΟΥ D...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ER6 ΕΝΩ ΣΤΟ VERSYS - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΧΑΝΗ- ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΨΑΛΙΔΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...!!
ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ....ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ...
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 4ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΚΑΙ 2ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ( ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΣΤΑ POSTS)
ride like the wind...
εχεις δει ποτε γυμνο μοντελο να κυκλοφορει στο δρομο???? Ε, γιαυτο υπαρχουν!Αρχικά δημιουργήθηκε από NEIL PRYDE
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ NAKED ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΦΕΡΙΝΓΚ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ...)
)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πέστα, πέστα....Αρχικά δημιουργήθηκε από cachilleas
εχεις δει ποτε γυμνο μοντελο να κυκλοφορει στο δρομο???? Ε, γιαυτο υπαρχουν!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dura lex, sed lex.
Να'στε καλά παιδιά να χαίρεστε τις μηχανάρες σας.
Πολλά καλά χιλιόμετρα και πάντα προσοχή στους εχθρούς μας.
Εχμμμμ.......
Η γυμνή........![]()
Μ'αρέσει...Αδυναμίες, τι να κάνεις?
![]()
Πάντα όρθιοι παιδιά !!!![]()
![]()
![]()
![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
χωρητικοτητα του τεποζιτου σε συνδιασμο με την ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ καταναλωση ειναι αρκετη για αυτονομια της ταξεως των 300+ χλμ αρα ειναι οχι απλα αρκετη ...Αρχικά δημιουργήθηκε από NEIL PRYDE
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΕΠΟΖΙΤΟ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 4ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΚΑΙ 2ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ( ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΣΤΑ POSTS)
το ψαλιδι ειναι καθαρα συμβιβασμος κοστους αν και απο ακαμψια ειναι υπερ-οκ για το χαρακτηρα της μοτοσυκλετας.
σε γενικες γραμμες τα τετρακυλινδρα εχουν πιο λιγους κραδασμους και ροπη στις υψιλες στροφες, και μεγαλυτερη ιπποδυναμη σε απολυτες τιμες, τα 2κυλινδρα εχουν πιο χαμηλα τη ροπη (πραγμα θετικοτατο) που μεταφραζεται σε καλυτερο "τραβιγμα" αλλα και περισσοτερους κραδασμους
i am ninja you can't see me
Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone
καλησπερα
μια ερωτησουλα.μια και με βλεπω να παιρνω ή ERΝ ή F θα ηθελα να θεσω ενα ερωτηματακι.
κινουμαι κυριως στην πολη και ταξιδακια 200χλμ,αλλα κυριως πολη ΑΘΗΝΑσυγκεκριμενα.
απο οψη και οι δυο τυποι των ER μου αρεσουν.απλα εχω ακουσει οτι το F θα με ψιλοκουρασει μεσα στην πολη επειδη το ολοσωμο φαιρινγ θα ειναι πιο κουραστικο,πιο δυσκινητο γενικα.
απ'οτι βλεπω το F ειναι σα μινιατουρα μπροστα σε κατι αλλες γκουμουτσες τετρακιλυνδρες ,για ταξιδια δε το συζηταω.εχει οδηγησει καποιος και τα δυο στην πολη?ειναι οντως πιο δυσκινητο το F ή μιλαμε για πταισματα,γιατι το F κανει και για ταξιδια εδω που τα λεμε ενω το N ε,εχει ενα θεμα.
καθε πληροφορια απο ανθρωπους που εχουν οδηγησει και τα δυο καλοδεχουμενη παιδια.
![]()
ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις πληροφορίες....εσύ απ ότι καταλαβαίνω είσαι οκ με το μηχανάκι...αν μπορείς να αναφέρεις εμπειρίες από κανα ταξίδι...(συμπεριφορά στο δρόμο,κραδασμοί κλπ)Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
χωρητικοτητα του τεποζιτου σε συνδιασμο με την ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ καταναλωση ειναι αρκετη για αυτονομια της ταξεως των 300+ χλμ αρα ειναι οχι απλα αρκετη ...
το ψαλιδι ειναι καθαρα συμβιβασμος κοστους αν και απο ακαμψια ειναι υπερ-οκ για το χαρακτηρα της μοτοσυκλετας.
σε γενικες γραμμες τα τετρακυλινδρα εχουν πιο λιγους κραδασμους και ροπη στις υψιλες στροφες, και μεγαλυτερη ιπποδυναμη σε απολυτες τιμες, τα 2κυλινδρα εχουν πιο χαμηλα τη ροπη (πραγμα θετικοτατο) που μεταφραζεται σε καλυτερο "τραβιγμα" αλλα και περισσοτερους κραδασμους
ride like the wind...
To δικύλινδρο μέσα στην πόλη είναι σαφώς πιο ευχάριστο από τα αντίστοιχα τετρακύλινδρα του ίδιου κυβισμού λόγω της ροπής χαμηλά. Μέσα στην πόλη οι απόλυτες τελικές ελάχιστο ρόλο παίζουν. To er-6 είναι παιχνιδιάρικο αλλά ευχάριστο στην οδήγηση. Προσωπικά, βρίσκω το γυμνό και πιο ωραίο (το δήλωσα σαφώς και προτύτερα) αλλά και πιο ελαφρύ, οπτικά και πρακτικά για την πόλη.![]()
![]()
Dura lex, sed lex.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
To δικύλινδρο μέσα στην πόλη είναι σαφώς πιο ευχάριστο από τα αντίστοιχα τετρακύλινδρα του ίδιου κυβισμού λόγω της ροπής χαμηλά. Μέσα στην πόλη οι απόλυτες τελικές ελάχιστο ρόλο παίζουν. To er-6 είναι παιχνιδιάρικο αλλά ευχάριστο στην οδήγηση. Προσωπικά, βρίσκω το γυμνό και πιο ωραίο (το δήλωσα σαφώς και προτύτερα) αλλά και πιο ελαφρύ, οπτικά και πρακτικά για την πόλη.![]()
![]()
ok για την πόλη...... αλλά η συμπεριφορά στο ταξίδι και σ΄ανοικτούς δρόμους?
ride like the wind...
Μέχρι τη Θήβα που έχω πάει, μια χαρά ήταν (ταχύτητα περίπου 130-140 γιατί ακόμη το έστρωνα). Τώρα εάν θέλεις να διασχίσεις τις Άλπεις, καλύτερα να πάρεις κάτι σε Transalp![]()
![]()
![]()
Dura lex, sed lex.
εγω εχω Z750sΑρχικά δημιουργήθηκε από NEIL PRYDE
ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τις πληροφορίες....εσύ απ ότι καταλαβαίνω είσαι οκ με το μηχανάκι...αν μπορείς να αναφέρεις εμπειρίες από κανα ταξίδι...(συμπεριφορά στο δρόμο,κραδασμοί κλπ)αλλα εχω οδηγησει το er
![]()
Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone
![]()
Γεια σας και απο μένα μάγκες...
Newbie και εγώ , αφού πέρα απο scooters δεν έχω οδηγήσει πραγματικό εργαλείο![]()
Οπότε ώντας το πλήρωμα του χρόνου έδωσα το mega scooter που είχα και ψάχνω να βρω την λύση που μου ταιριάζει...
Η πλάκα είναι ότι πέφτοντας στο ποστ διάβασα πράματα απο τον ομιλώντα που είναι σαν να τα είπα εγώ!
Με την διαφορά ότι το μηχανάκι το θέλω και για καθημερινή μετακίνηση (Μαρουσι-Νεα Σμυρνη και τουμπαλιν)
Απο ότι κατάλαβα μιας και ψάχνω αυτην την κατηγορία των "ελαφριών" 600αριών το ER6-F αποτελεί μια πολύ καλή
λύση για τέτοιου είδους χρήση..
Εξωτερικά μ αρέσει υπερβολικά!
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα... τι γίνεται με ταξιδάκια? (μην φανταστείτε τίποτα τρελό 200-300 χλμ για μπανάκια και διακοπές)
Τι λέει απο πλευράς άνεσης του 2ου αναβάτη και γενικά συμπεριφοράς με 2ο άτομο επάνω?
Επίσης δοκίμασες φίλος να φορτώσεις τιποτα βαλιτσούδια? Λέω ρε αδερφέ για καμμια εξόρμηση σε νησάκι ας πούμε...
Το feedback σου θα μου είναι πολύτιμο καθώς είμαι έτοιμος σχεδόν και ψημένος...
Υ.Γ. Επίσης για όποιον έχει γνώμη, θα ήταν σώφρον να προσπαθήσω να "γλιτώσω" κάποια λεφτά πηγαίνοντας σε μεταχειρισμένο yamaha fazer που επίσης μου αρέσει?
Καλος ορισες κανονικα αυτο το ποστ θα επρεπε να σου ειχε λυσει τις οποιες αποριες σουΑρχικά δημιουργήθηκε από wisesif
![]()
Γεια σας και απο μένα μάγκες...
Αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα... τι γίνεται με ταξιδάκια? (μην φανταστείτε τίποτα τρελό 200-300 χλμ για μπανάκια και διακοπές)
Τι λέει απο πλευράς άνεσης του 2ου αναβάτη και γενικά συμπεριφοράς με 2ο άτομο επάνω?
Επίσης δοκίμασες φίλος να φορτώσεις τιποτα βαλιτσούδια? Λέω ρε αδερφέ για καμμια εξόρμηση σε νησάκι ας πούμε...
Το feedback σου θα μου είναι πολύτιμο καθώς είμαι έτοιμος σχεδόν και ψημένος...
Υ.Γ. Επίσης για όποιον έχει γνώμη, θα ήταν σώφρον να προσπαθήσω να "γλιτώσω" κάποια λεφτά πηγαίνοντας σε μεταχειρισμένο yamaha fazer που επίσης μου αρέσει?
επισεις καλο θα ηταν να διαβασεις εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=79598
οπου μαζεψε ολες τις συζητησεις περι του μοντελου που εχουν γινει εδω μεσα ο συνφορουμιτης μας.
Πιστευω οτι αν δωσεις λιγο χρονο και διαβασεις θα εχεις καλυψει πληρως τις απορειες σου οσων αφορα το er-6 , αλλιως αν ακομα δεν νιωθεις καλυμμενος απο τις απαντησεις εδω ειμαστε.
Τωρα οσων αφορα το τελευταιο κομματι της ερωτησης.
Εχω ξαναπει εδω μεσα 200 φορες και καποιοι θα εχουν βαρεθει να διαβαζουν απο μενα αυτα τα πραγματα....Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ . ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΛΛΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ
![]()
το λοιπον το fazer ειναι μια παρα πολυ καλη και τιμια μοτοσυκλετα η οποια εχει μεγαλυτερες τελικες απο το er-6. ΠΕΡΙΠΟΥ την ιδια καλυψη με αυτο οσων αφορα τον αερα. Ποιο βαρια .Καταναλωνει περισσοτερη βενζινη.Για μενα το θεμα του συνεπιβατη και στο er και στο fazer ειναι το ιδιο και το αυτο. Μικροσωμοι επιβατες μπορουν να βολευτουν ποιο ανετα σε καθε ειδους μοτοσυκλετα , μεγαλωσομοι Οχι....για αυτους υπαρχουν τα turing με τις σελαΡΕΣ τους.
Καταρχήν 1000 ευχαριστώ EVI και καλώς σας βρήκα![]()
Ελπίζω σύντομα να ομιλώ και ως νέος μοτοσυκλετιστής και ... kawasakias![]()
Το θέμα της βενζίνης σημαντικό.. όπως και επίσης το θέμα το υποκειμενικό που με καλύπτει όσων αφορά το ER6.
Βασικά διάβασα τα threads ( στα καινούρια περιορίστηκα ) αλλά δεν βρήκα αναφορές σχετικά με το λευκό και γενικά με μπέρδεψε λίγο η αναφορά σε μοντέλο 2010 (μαυρο - γκρι) και μαμισιάτικα 1000 Εουρο.