Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 72

Θέμα: Σύστημα Abs

Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
    Καποιος ειπε γιατι δεν χρησιμοποιηται ABS στους αγωνες!

Ειναι επειδη εχει απαγορευτει,και οχι για λογους ασφαλειας,αλλα επειδη βαζει στην πριζα τα R & D για να φτιαξει καλυτερα φρενα/λαστιχα
    συμφωνα με δικες μου πληροφοριες τα απαγορευσανε (τουλαχιστον στα αυτοκινητα) γιατι θα ηταν εξερετικα ευκολο και δελεαστικο να ρυθμισουν τα ABS να φρεναρουν περισοτερο τους εσωτερικους τροχους και να στρειβουν πιο ευκολα (γειροσκοπικο φαινομενο) στις στροφες...
    ισος και να φρεναρουν προγραματισμενα αναλογα την στροφη...

αυτα μου λενε οι πηγεσ μου... τωρα καθε αντιθετη γνωμη δεκτη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    συμφωνα με δικες μου πληροφοριες τα απαγορευσανε (τουλαχιστον στα αυτοκινητα) γιατι θα ηταν εξερετικα ευκολο και δελεαστικο να ρυθμισουν τα ABS να φρεναρουν περισοτερο τους εσωτερικους τροχους και να στρειβουν πιο ευκολα (γειροσκοπικο φαινομενο) στις στροφες...
    ισος και να φρεναρουν προγραματισμενα αναλογα την στροφη...

αυτα μου λενε οι πηγεσ μου... τωρα καθε αντιθετη γνωμη δεκτη...
    Δεν αντιλεγω,μαλλον εχεις δικιο,μιας και δεν γνωριζω τιποτα περαιτερω της απαγορευσης(για τις Φ1)
    Ομως το αποτελεσμα ειναι οτι πρεπει να φτιαξουν κατι αλλο καλυτερο!
    Οπως ειχε γινει και με τα TURBO!

ακριβος...

αυτο αναγκαζει τις αιταιριες (αγωνιστικες οκ) να φτιαχουν φρενα με καλυτερη αισθηση αλλα και πιο σωστα ζηγισμενα οχηματα και πολλα αλλα...

οσο για τους οδηγους... πρεπει να ειναι οδηγοι και οχι space monkeys.. (push a button space monkey now!!)

Exclamation

Na pw kai egw thn apopsh mou san mixanologos

Sistimata asfaleia opws to ABS kai kathe allo pou einai diathesimo, gia aytokinhta h gia mhxanes, einai testarismeno wste na doulevei se kathe eidos synthikes akraies h mh, apo eidikous test riders.To mono meionekthma tou ABS einai to frenarisma ston pago...Twra kathe allh kagkouromalakia pou isws na thelhsei na kanei kapoios kai ton enoxlei to ABS den mporei na provleftei apo tous episthmonones...
    To be successfull in this world, promise everything deliver nothing...

Αιώνιος Νεανίας! Το avatar του/της Lupo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sunderlanos
    Na pw kai egw thn apopsh mou san mixanologos

Sistimata asfaleia opws to ABS kai kathe allo pou einai diathesimo, gia aytokinhta h gia mhxanes, einai testarismeno wste na doulevei se kathe eidos synthikes akraies h mh, apo eidikous test riders.To mono meionekthma tou ABS einai to frenarisma ston pago...Twra kathe allh kagkouromalakia pou isws na thelhsei na kanei kapoios kai ton enoxlei to ABS den mporei na provleftei apo tous episthmonones...
    Για πες λίγο αναλυτικότερα αυτό που ήδη ξεκίνησες να λές, "To mono meionekthma tou ABS einai to frenarisma ston pago", σε παρακαλώ!
    Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και μ'ενδιαφέρει.
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!
    :a07:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
    Για πες λίγο αναλυτικότερα αυτό που ήδη ξεκίνησες να λές, "To mono meionekthma tou ABS einai to frenarisma ston pago", σε παρακαλώ!
    Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και μ'ενδιαφέρει.
    No problemo...

To meionekthma tou ABS sto xioni dikaiologeite kathws me to frenarisma me symbatiko systhma frenwn kata to frenarisma kai to mplokarisma ton trwxwn, logo arketa meiwmenwn trivwn metaxy elastikou kai asfaltou, mprosta apo to elastixo mazeyete xioni pou me thn antistash pou prokalei dieykolhnei to frenarisma.

Twra sthn periptwsh me to ABS, h parapanw katastash den symbainei, gia to logo oti me to ABS o troxos otan mplokarei, aytomata xemplokarei se elaxisto xrono kai den askeite h analogh antistash apo to xioni, pou tha ekane to oxima na stamathsei.

So simple...
    To be successfull in this world, promise everything deliver nothing...

Αμα ομως παρει αλλουνου το τουτου για μια βολτα?
    Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά από 1/1/2004 όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται-κατασκευάζονται στην Ε.Ε. διαθέτουν υποχρεωτικά ABS και αερόσακο οδηγού.
    Προσωπικά πιστεύω, ότι κάποιοι θα ήταν ακόμα μαζί μας αν διέθεταν ABS στην μηχανή τους.
    Την καλημέρα μου.

Παλαιό μέλος
    Μα καλά… είσαστε σοβαροί; Προτιμάτε να ΡΙΞΕΤΕ το μηχανάκι παρά να κάνετε ότι είναι δυνατό για να αποφύγετε το κακό;

Έχετε συμβιβαστεί δηλαδή με το ότι θα πέσετε. Δεν σας χαλάει. Έλα μωρέ τι έγινε, αν δεν πέσεις δεν θα μάθεις!

Μιλάμε για την ζωή μας, τις σάρκες μας και τα κόκαλα μας.

Ίσως δεν έχετε ακούσει για την διαφορά μεταξύ τριβής κύλισης και τριβής ολίσθησης.
    Θα ρίξω την μηχανή για να σέρνετε στην άσφαλτο κι αυτή και ‘γω, για να σταματήσει πιο γρήγορα. Ναι καλά! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
    Μέσα στην κίνηση, σε φρενάρισμα πανικού, πρέπει να μπλοκάρω τον τροχό για να σταματήσω πιο γρήγορα. Ήμαρτον!

Δέχομαι αυτούς που λένε ότι γουστάρουν το drifάρισμα και τα endo, γιατί αυτά τα ξεχνάς με abs.

Άλλο το παιγνίδι όμως και άλλο η ζωή μας.

αρχικα προς στοκο

ναι τα ABS μπορει να ειναι σωτηριαγια καθε οδηγικο επιπεδο (οπως προειπα δεν μπορεις να εισαι παντα 100%)

θα ναπτηξω τις σκεψεις μου με ενα παραδηγμα...

αν παρεις εναν που εκανε τρελες πατεντες και "εφευρεσεις" με ελαχιστα μηχανηματα, υλικα και χρηματα και τον βαλεις σε ενα R&D θα σου κανει θαυματα (ή μπορει και να κομπλαρει και να μην κανει τιποτα)
    αν βαλεις εναν ψυλοασχετο ακομα και σε καλυτερα εξοπλισμενο R&D τι αποτελεσματα να περιμενεις?

αμα μαθεις στα πολυ δισκολα τα υποληπα θα σου φαινονται χαζα και πανευκολα...

(θημασε ποσο δυσκολη σου φενοταν ο πολλαπλασιασμος... ηταν μεχρι να μαθεις την διαιρεση... :hypnotize )

φιλε gas (iziogas) για αυτο ειμαι τρελα υπερ της οδηγησης στο χωμα για ολους... εκει μαθενεις να γλυστρας να πεφτεις και να συκωνεσε και ξανα απο την αρχη...
    και τελικα γινεσε καλυτερος στις αντιδρασεις σου, καλυτερος στον ελεγχω και καλυτερος στο να διαβαζεις το εδαφος και τις πληροφωριες απο την μηχανη και το τιμονι...

γινεσαι καλυτερος οδηγος!!
    (και ανθρωπος μιας και ερχεσε πιο κοντα στη φυση)

sorry κιολας αλλα αν φωβασε τοσο πολυ μην πεσεις θα επρεπε να παρεις πιο αργο (και πιο ελαφρι) μηχανακι ή να μην οδηγας καθολου μηχανη...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sunderlanos
    No problemo...

To meionekthma tou ABS sto xioni dikaiologeite kathws me to frenarisma me symbatiko systhma frenwn kata to frenarisma kai to mplokarisma ton trwxwn, logo arketa meiwmenwn trivwn metaxy elastikou kai asfaltou, mprosta apo to elastixo mazeyete xioni pou me thn antistash pou prokalei dieykolhnei to frenarisma.

Twra sthn periptwsh me to ABS, h parapanw katastash den symbainei, gia to logo oti me to ABS o troxos otan mplokarei, aytomata xemplokarei se elaxisto xrono kai den askeite h analogh antistash apo to xioni, pou tha ekane to oxima na stamathsei.

So simple...
    Ναι αλλά τώρα μίλησες για χιόνι.
    Πιο πάνω για πάγο.
    Τελικά ?

Στο χιόνι συμβαίνει το παραπάνω.
    Στον πάγο όμως?
    Δεν είναι καλύτερο το ABS?
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

το ειχα δει και εγω οτι ειχαι κανει λαθος...

τεσπα τα λαθη ανθρωπινα

patrone lupo αν βρεις λιγακι παγο (π.χ. αν ρυξει λιγο χιονι στην αττικη και πας απο κανα παραδρομο ή στενο) το ABS σε σωζει!!

τωρα σε κανα βουνο οπου θα εχεις πολυ παγο... θα φυγεις στον γκρεμο ή πανω στα δεντρα

ηθικο διδαγμα... οταν εχει ψολ@$@κριο μην παιρνετε μηχανη... θα αρωστησετε αν μη τι αλλο..

Παλαιουρας :) Το avatar του/της Lazio
    Η αδυναμια του ABS στον παγο ισχυει και αυτο μπορω να το βεβαιωσω απο την ασχημη εμπειρια που ειχα στην Κοζανη (Φανταρακι Φαγαμε μπολικα κρυα)
    τον Χειμωνα που περασε.

Σε μια ωραια κατηφοριτσα καπου στο κεντρο, βραδακι χιονιζε κιολας δυσκολες συνθηκες, ειτε παταγα φρενο ειτε δεν παταγα το ιδιο και το αυτο.

Τελικα σταματησα ευτυχως με μικρη ταχυτητα στο πεζοδρομιο αφου το αμαξι εφυγε προς την αριστερη πλευρα του δρομου και δεν υπηρχαν αλλα τουτου εκει.

Το ABS λειτουργησε αλλα δε βοηθησε υπο τετοιες συνθηκες.

Επειδή έχω πάρει μέρος σε καραμπόλα, 6 αυτοκινήτων και μιας νταλίκας, στην Εθνική οδό, στην Τρίπολη, όπου ο δρόμος ήταν σαν το παγοδρόμιο του Moσχάτου, ακριβώς μετά από μία στροφή, και για μήκος 1+ χιλιόμετρο.
    Επειδή η νταλίκα δίπλωσε και σύρθηκε για 1+ χιλιόμετρο.
    Επειδή άλλα αυτοκίνητα "έσπρωξαν" εμάς που μπορέσαμε να σταματήσουμε πριν να προκληθεί ατύχημα, με αποτέλεσμα την τελική καραμπόλα.
    Επειδή, το δικό μου κουτάκι, αν και δεν είχε ABS κατάφερα να το σταματήσω, ενώ τα υπόλοιπα, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά παρέσυραν και μένα στην "συγκέντρωση" τους.
    Επειδή εκείνο το κουτάκι μου, βγήκε "ολική κατασροφή"

.......
    Θα σας παρακαλέσω να γίνεται πιο συγκεκριμένοι.
    Χιόνι?
    Πάγος?
    Καλύτερα με ABS?
    Χειρότερα?

Με μπερδέψατε περισσότερο απ'ότι ήμουν!
    5/2/2008 Καλωσόρισες!
    22/1/2013 Καλωσόρισες!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    αυτο που εγραψα παραπανω δε το προσεξατε...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ

στα αμαξια θεωρω το ABS απαραίτητο !!!

εκει υπαρχουν 4 τροχοι να αναλάβουν να σε σταματήσουν (οι οποιοι μαλιστα εχουν αποσταση μεταξυ τους) και επιπλέον δεν αναφέρεται πουθενά το θεμα «ισορροπία» + «κλήση»

ενω πχ. οι τροχοι στη μοτο πατανε και οι 2 στο ιδιο "ιχνος" αρα αμα περάσεις πανω απο λαδια .. αντιο δε πα να εχεις 3 ABS

καμια σχεση με τα αμαξια το λεω και το ξαναλέω

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly

αλλα εχω τιχει σε αυτοκινητο στην παραλιακη οπου καποιος μπικε στην λοριδα μας ενω πηγεναμε με 140-150..

δεν το ηξερα οτι ειχε abs και οταν ρωτησα το παλικαρι τι εγινε μου απαντησε απλα οτι το φρενο απλα το τσαρουχωσε και αν δεν ειχαι abs θα ειμαστν αγγαλια με τους φοινικες.
    το παλικαρι αυτο δεν θα μαθει ποτε να φρεναρει μονο του...και οκ εχει ABS. Αμα ομως παρει αλλουνου το τουτου για μια βολτα?
    αυτό έχει να κάνει με την εκπαίδευση του οδηγού γενικότερα όχι με το τι αμάξει οδηγεί
    έστω ότι έχεις ένα οδηγό (αυτοκινήτου) που έχει μάθει να οδηγεί χωρίς abs άμα δεν ξέρει ότι σε αμάξια με abs πρέπει να πατά με όλη του τη δύναμη και συνεχώς το φρένο πάλι δεν κάνει τίποτα και ίσως να τα κάνει και χειρότερα.
    Αυτό τι θα κάνει άμα πάρει το αμάξι κάποιου άλλου με abs;

το ABS στα αυτοκινητα απενεργωποιητε αν πατησεις επανηλημενα τον πενταλ του φρενου...
    όχι βέβαια
    ξέρεις τι είναι η απενεργοποίηση του abs; να το έχεις κλειστό σημαίνει
    όταν πατάς επανηλειμένα το φρένο (υποθέτω εννοείς διαδοχικά να το πατάς και να το αφήνεις) απλά δεν θέτεις ποτέ σε λειτουργία του abs ή χειρότερα πάνω που πάει να μπει σε λειτουργία και να ξεμπλοκάρει τον τροχό εσύ αφήνοντας το φρένο δεν του επιτρέπεις να ξαναφρενάρει μέχρι τη στιγμή που θα το ξαναπατήσεις, έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο (και χώρο) φρεναρίσματος
    ουσιαστικά δεν απενεργοποιείς το abs, το αχρηστεύεις λόγω κακής χρήσης

Σε όλα το βασικότερο είναι η σωστή εκπαίδευση, από κει και πέρα δεν νομίζω ότι θεωρεί κανείς το abs πανάκεια, αλλά ένα αποδεδειγμένα χρήσιμο εργαλείο γιατί να μην το χρησιμοποιείς, εφόσον μπορείς.

Εγώ αν διαφωνώ κάπου είναι στον υποχρεωτικό χαρακτήρα κάποιων πραγμάτων, δεν θέλω πχ να έχω abs που να μην μπορώ να το απενεργοποιήσω όταν εγώ θέλω.
    Πρέπει όμως να έχω τη γνώση για το πώς λειτουργεί η μηχανή ή το αυτοκίνητο με ή χωρίς αυτό και από κει κι έπειτα να μπορώ να διαλέξω μόνος μου τι προτιμώ.

Στο φινάλε υποτίθεται ότι είμαστε ενήλικες και άρα υπεύθυνοι των πράξεων μας.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF