Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εάν παραβαίνεις ένα νόμο υπάρχει παράβαση.
Και οι συμβάσεις αυτές είναι Νόμοι.
Της Αττικής Οδού είναι ο Ν. 2445/1996.
Kαι της Ολυμπίας Οδού είναι ο Ν. 3621 (ΦΕΚ Α΄ 279/20.12.2007).
Και τι;
Έχεις διαβάσει τον Ν.2445 και έβγαλες το συμπερασμα ότι όποιος δεν πληρώνει έχει πρόστιμο;;;!!! Γνωρίζεις άνθρωπο που να του επιβλήθηκε πρόστιμο;;;!!!!!!!
Δικηγόρος ούτε εγώ είμαι ούτε εσύ. Ας κάνει καθένας ό,τι καταλαβαίνει. Αν θες να πληρώνεις για να πας στην Πάτρα, με γειά σου και χαρά σου! Eγώ πληρώνω μόνο την Αττική και τη γέφυρα του Ρίου, γιατί είναι νέα και άρτια έργα. Πουθενά αλλου. Για την Εγνατία (όταν μπουν διόδια) θα το σκεφτώ.
Αλλά μιας και μπήκα στον κόπο, να αναφέρω επίσης ***ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ*** και όχι ανόητες θεωρίες ότι:
1- Το ότι οι επόπτες απειλούν με αστυνομία είναι αερολογία.
2- Το να μην σου ανοίγουν τις μπάρες αποτελεί έρισμα για να τους υποβάλεις μήνυση!!
3- Εννοείται ότι σε κανέναν υπάλληλο δεν εχεις υποχρέωση να δώσεις στοιχεία.
4- Οι παραχωρησιούχοι ΔΕΝ μπορούν να βρουν τα στοιχεία σου από την πινακίδα, γιατί απλά χρειάζονται εισαγγελική εντολή. Και επειδή ΔΕΝ διαπράττεται κάποιο αδίκημα, δεν γίνεται.
(Εδώ βέβαια εικάζω ότι κάποια στιγμή θα βγει ενας ακομα νυχτερινός ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ νόμος που να ανοίγει το σχετικό παράθυρο στον παραχωρησιούχο).
Μέχρι στιγμης εγώ, και όλοι όσοι γνωρίζω, δεν έχουν πληρώσει κανένα πρόστιμο. Το δε φυλλάδιο που δίνει τον τελευταίο καιρό η Ολυμπία Οδός σε όσους δεν πληρώνουν είναι ένα μεγαλείο παπαρολογίας, και δεν περιέχει ΚΑΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ!!!!
Δε θα ασχοληθώ άλλο. Καθένας είναι ελεύθερος να τα διαπιστώσει όλα αυτά από πρώτο χέρι και να κάνει ό,τι καταλαβαίνει.