Τσεκάρω και βάζω αέρα στα λάστιχα σχεδόν κάθε βδομάδα (όχι μία φορά) ή το αργότερο κάθε 10 μέρες. Και σύμφωνα με το τι λέει ο κατασκευαστής.
Μιλάω πάντα για τον αέρα στα βενζινάδικα.
Σήμερα μου συνέβη το εξής κουλό.
Πηγαίνοντας για καφέ λίγα μέτρα αφότου ξεκίνησα το τιμόνι άρχισε να με παίρνει αριστερά. ήταν πολύ βαρύ δύσκαμπτο και με πολύ δυσκολία το έστριβα δεξιά.
Αμέσως είπα όχι ρε πούστη λάστιχο. Το κοιτάω οοοκ δεν ήταν... τέλειο αλλά πατιόταν. Πάω στο μηχανικό μου και μένω μαλάκας!
Από 35 που του βάζω είχε... 18!!!
Το κουλό όμως συνεχίζεται. Στο πίσω ο αέρας αντί για 41 (του βάζω 40 εγώ) είχε... 48!!!
Πριν μία εβδομάδα που το είχα τσεκάρει και βάλει αέρα έβαλα και το θυμάμαι πολύ καλά 36 μπροστά και 40 ή 39 πίσω σχεδόν απόλυτα με τα νούμερα του κατασκευαστή.
Ερώτηση: Είναι δυνατόν μέσα σε μία εβδομάδα να χαθεί τόση πολί πίεση ώστε να πέσει από το 36 στο 18;;;;; Χωρίς να χάνει από κάπου;;;
Και επίσης: Πως σκατά εξηγείται το 48 πίσω;;; ΟΚ ξέρω ότι η χρήση οι μεγάλες αποστάσεις κλπ ζεσταίνουν και διογκώνουν τα λάστιχα αλλά τόσο πολύ;;;
ΥΓ. Μπροστά παίζει και μία ελαφρά στραβωμένη ζάντα όχι κάτι ιδιαίτερο από λακούβα! Υπάρχει περίπτωση να κάνει αυτό τη ζημιά μπροστά;;;
Ευχαριστώ πολύ![]()