Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 116

Θέμα: Παραλίγο σύγκρουση μεταξύ μηχανών...Ήμαρτον.

Νέο μέλος

Παραλίγο σύγκρουση μεταξύ μηχανών...

Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
    Δείτε στο σχήμα τι συνέβει σήμερα το απόγευμα και θα καταλάβετε:

Εγώ είμαι με το κιτρινιάρικο μεγάλο on-off και ταξιδεύω με 80 χαω με όριο τα 90, συντροφιά με mp3 player αλλά και δυνατό άνεμο να χτυπάει από δεξιά. Στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού όμως υπήρχε τσιμεντένιο στηθαίο ύψους 1,5 μέτρων που έκοβε εντελώς τη μανία του ανέμου.

http://img141.imageshack.us/img141/8919/road1.jpg

Ξαφνικά ακούω ένα βουητό στο μισό μέτρο αριστερά μου και μετά από λίγο συνειδητοποιώ ότι κάτι / κάποιος πρέπει να με προσπέρασε. Δεν προλαβαίνω να δω τις ουρές από δύο ΧΧ RRR να χάνονται στον ορίζοντα, όταν μια δυνατή ριπή ανέμου (το στηθαίο είχε μόλις τελειώσει) με παρασέρνει 1 μέτρο αριστερά προτού προλάβω να επαναφέρω το κιτρινιάρικο κήτος στον ίσιο δρόμο. Το κόκκινο βέλος δείχνει την πορεία που ακολούθησα. Με πιάνει κρύος ιδρώτας... και σκέφτομαι:

-Τί θα είχε συμβεί αν η προσπέραση είχε γίνει λίγα μέτρα παρακάτω, δηλαδή στο σημείο όπου τελείωνε το στηθαίο; (Απλώς θα είχαμε 2 νέα παιδιά νεκρά, θα λέγαμε κρίμα τα παλικάρια... και θα ψάχναμε να βρούμε τις γνωστές-άγνωστες αιτίες του δυστυχήματος).

-Ποια έπρεπε να ήταν η δικιά μου αντίδραση προκειμένου να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο; (Τα 230+ χαω που κινούνται τα ΧΧ RRR μάλλον δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης)

-Τη συμπεριφορά του πράσινου και του κόκκινου ινδιάνου την αφήνω στην κρίση σας.

Αυτά που κρατάω έιναι τα εξής:

1. Eίναι ζωτικής σημασίας να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρων (όπως λέει και ο ΚΟΚ) από κάθε όχημα που προσπερνάμε είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε -πολύ περισσότερο- για άλλη μηχανή.
    2. H επίδραση του πλευρικού ανέμου είναι πολύ μεγαλύτερη σε μια μοτοσυκλέτα on-off απ΄ότι σε μια sport, λόγω ύψους της μοτοσυκλέτας αλλά και της στάσης του σώματος του αναβάτη.
    3. Προς τους αδελφούς ινδιάνους: Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας, είναι πραγματικά κρίμα, ο δρόμος ανήκει σε όλους μας, όσο γρηγορότερα τρέχετε τόσο περισσότερο εξαρτάστε από τη μ@λ@κία του άλλου, αλλά και από τα κέφια του ανέμου-όπως αποδείχθηκε.

Καλή χρονιά και πάντα όρθιοι.

Ο -παρ΄ολίγον άγγελος- atridis.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	road1.jpg 
Προβολές:	1102 
Μέγεθος:	27,4 KB 
ID:	184442

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Σε καταλαβαινω , εχεις αυτο το γιατι.........? "γιατι ρε παιδια να την παθω απο τη βλακεια ορισμενων"
    Παντως οι πιο πολλοι με street ειναι πρεζακια της αδρεναλινης , εθισμενοι κ εκεινη την ωρα δεν καταλαβαινουν τιποτα, την εχουν δει αστροναυτες........
    Απλα ελπιζω αυτος με το πρασινο να μην πηγε να σε τρομαξει κ καλα.......
    Παντως μια μερα που ακουγα doors k μου πεταχτηκε ενας απο stop k σουπιαστηκα ακουγοντας το this is the end.......... , αποφασισα να μην ακουω μουσικη στη μηχανη...
    Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι κ εγω μεσα στην πολη παω με 80-130 κ λογο κινησης περναω αρκετα κοντα απο πολλους...........λετε να ειμαι καπου λαθος?
    love will save the planet,hate is a good start.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT

Re: Σύγκρουση μεταξύ μηχανών...Ήμαρτον.

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
    [B]Το 2010 ξεκίνησε με τύχη για μένα αφού είμαι ακόμα ζωντανός.
    Δείτε στο σχήμα τι συνέβει σήμερα το απόγευμα και θα καταλάβετε:

Εγώ είμαι με το κιτρινιάρικο μεγάλο on-off και ταξιδεύω με 80 χαω με όριο τα 90, συντροφιά με mp3 player

Αtridis, το 2010 ξεκίνησε με τύχη για εσένα αλλά για να συνεχίσει έτσι θα σου συνιστούσα να αποχωριστείς τη συντροφιά του mp3 player πάνω στη μηχανή...Αναφέρεις ότι ο ΚΟΚ λέει να κρατάμε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα,αλλά και η οδήγηση ακούγοντας μουσικούλα από ακουστικά επίσης απαγορεύεται για προφανείς και εξόφθαλμους λόγους.

Θεωρητικά απ' τη στιγμή που η κίνηση πραγματοποιείται σε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση
    θα έπρεπε να σε αφήσουν μόνο στην δεξιά και να την κάνουν απ' την αριστερή.
    Εντάξει οτί υπάρχουν μλκες το έχουμε ξαναεπεί, θέλει όπως προ είπες τουλάχιστον 1,5μ.
    από μοτοσικλέτα - ποδήλατο. Όσο αφορά τη δική σου συμπεριφορά τα λίγα χλμ. που πήγαινες
    άλλοστε, η σταθερή πορεία και η ετοιμότητα για να φάς τον πλευρικό πιστεύω είναι η καλύτερη
    αντιμετώπιση.

Άσχετο με το περιστατικό που ανέφερες αλλά μην ακούς μουσική πανω στη μότο όσο
    βαρετή κι αν είναι η διαδρομή (αν και με μότο δεν πιστεύω ότι γράφεις βαρετά χλμ.)

ΛΑΤΡΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ Το avatar του/της tzeronymo
    φιλε μου χθες το βιωσα και γω με την παρεα πηγαινοντας προς ΓΑΛΑΤΑ αλλα ευτυχως εμεις κραταγαμε καλες αποστασεις ο αερας σε καποια σημεια σου αλλαζε πορεια και αναγκαστηκαμε να κοψουμε ταχυτητα παρα να φαμε τα μουτρα μας , παντως η συμβουλη μου ΠΕΤΑ ΤΟ mp3 και τα ματια στους καθρεπτες φιλικα
    ΠΕΡΑΜΑ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Εγώ το έζησα σε επαγγελματικό ταξίδι περνώντας πριν 3 χρόνια από Μεσολόγγι και κάτω ήταν και μια σκοτωμένη γάτα και παραλίγο να πάω για βρούβες.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES
    Ευτυχώς που δεν ήρθαν τα χειρότερα.
    Από την άλλη μεριά όμως, το μόνο εύκολο είναι να φταίνε πάντα και για όλα οι άλλοι.
    Εγώ ξέρω πως όταν οδηγούμε το όχημά μας, το μυαλό μας πρέπει να είναι στο δρόμο, και μόνο στο δρόμο. Ούτε στο σόλο κάποιου τραγουδιού, ούτε στο ρεφραίν, ούτε στο κουπλέ.
    Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα ΧΧ RRRRRR, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ απόλυτα και εσένα.
    Δες όμως και την καλή πλευρά του γεγονότος. Ευτυχώς που δεν έβλεπες τηλεόραση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis
    ....

-Ποια έπρεπε να ήταν η δικιά μου αντίδραση προκειμένου να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συμβεί το μοιραίο; (Τα 230+ χαω που κινούνται τα ΧΧ RRR μάλλον δεν μου άφηναν και πολλά περιθώρια αντίδρασης)

...
    Καταρχην ειναι ακυρος ο τιτλος που χρησιμοποιεις διοτι δεν υπηρξε συγκρουση...

Δευτερον λες οτι δεν σου αφηναν πολλα περιθωρια αντιδρασης τα δυο μηχανακια επειδη κινουνταν με 230+ χλμ. Μα ετσι οπως το περιγραφεις και με λιγα να σε περναγαν θα ηταν ακομα χειροτερα...

Τι φταιει? Το οτι δεν αφησαν 1,5 μετρο αποσταση για να σε περασουν? Το οτι εσυ δεν τους ακουσες δεν ευθυνεται το γεγονος οτι ακουγες μουσικη κι ησουνα εν ολιγοις αλλου γι αλλου?

Δηλαδη ποια θα ηταν τα δικα σου περιθωρια αντιδρασης τη στιγμη που πηγαινεις τελειως χαλαρος ακουγοντας μουσικουλα (!) κι ο ανεμος σε παει βαρκα-γιαλο...
    Οπως λες παρακατω τα ψηλα μηχανακια επηρεαζονται περισσοτερο απο τους πλευρικους ανεμους κι εσυ τι κανεις για αυτο? Πας καμαρωτος με 80 χλμ αντι να εισαι στην τσιτα...

Τεσπα εν ολιγοις... .κινεισαι στην εθνικη οδο ακουγοντας μουσικη, σου φευγει η μηχανη κι αλλαζει λωριδα και φταινε οι αλλοι επειδη πηγαιναν με 200 χλμ???

Δεν ειδα πουθενα να γραφεις οτι κι εσυ ειχες ευθυνη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    το γεγονός ότι του τη λέτε για το mp3 που κολλάει?

και μουσική να μην είχε και τους καθρέφτες να τσέκαρε, άμα ο άλλος σου έρχεται με 250 τι προλαβαίνεις να κάνεις? ΤΙΠΟΤΑ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
    Θεωρητικά απ' τη στιγμή που η κίνηση πραγματοποιείται σε 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση
    θα έπρεπε να σε αφήσουν μόνο στην δεξιά και να την κάνουν απ' την αριστερή.
    Εντάξει οτί υπάρχουν μλκες το έχουμε ξαναεπεί, θέλει όπως προ είπες τουλάχιστον 1,5μ.
    από μοτοσικλέτα - ποδήλατο. Όσο αφορά τη δική σου συμπεριφορά τα λίγα χλμ. που πήγαινες
    άλλοστε, η σταθερή πορεία και η ετοιμότητα για να φάς τον πλευρικό πιστεύω είναι η καλύτερη
    αντιμετώπιση.

Άσχετο με το περιστατικό που ανέφερες αλλά μην ακούς μουσική πανω στη μότο όσο
    βαρετή κι αν είναι η διαδρομή (αν και με μότο δεν πιστεύω ότι γράφεις βαρετά χλμ.)

+666

Επίσης κράτα ψηλές στροφές στο κινητήρα όταν έχει αέρα και γενικά πιο ενεργητική :rotflmao: οδήγηση ακόμα και αν πας με "λίγα" χιλιόμετρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σιγά μην κοιτάμε καθρέφτες για να μην μας περάσει ο κάθε μαλάκας και δεν κάνουμε στην άκρη.
    Στην ίδια λωρίδα απαγορεύεται να σε προσπεράσει.
    Έχεις μια λωρίδα για την πάρτη σου.
    Κινησαι στην ΜΕΣΗ της και αγνοείς τους υπόλοιπους.
    Κοιτάς μπροστά για να μην σκοτωθείς και αφήνεις τους από πίσω σου να κανονίσουν την πορεία τους.

Α ο αέρας έχει την ίδια επίδραση και στα ss.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VALES

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από atridis

Ξαφνικά ακούω ένα βουητό στο μισό μέτρο αριστερά μου και μετά από λίγο συνειδητοποιώ ότι κάτι / κάποιος πρέπει να με προσπέρασε.

Ζεύκας, αυτό το διάβασες ? Αν κοιτούσε τους καθρέπτες του όπως και όταν έπρεπε, θα τους έβλεπε από μακριά.Τώρα το τι θα μπορούσε να κάνει... ας πούμε να κόψει και να τραβηχτεί τέρμα δεξιά ?

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    re παιδια ας αλλαξει καποιος μοντ τον τιτλο

Το βασικό που πρέπει όλοι να προσέχουμε είναι " να αποφεύγουμε τα λάθη των άλλων" και να μην κάνουμε εμείς λάθη.Πολλές φορές λέμε αν έτσι αν αλλιώς, το θέμα είναι μη βρεθούμε στη στιγμη "έτσι και αλλιώς".
    Έχουν φύγει πολλοί φίλοι κάνοντας οι ίδιοι λάθη η πληρώνοντας τα λάθη άλλων.
    Το να οδηγείς τη μηχανή είναι περιπέτεια με ομορφιά και κινδύνους, ας μεγιστοποιήσουμε την ομορφιά και ας ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους.

μολις διαβασα το αρχικο ποστ ειπα..ναι μου εχει συμβει και εμενα..
    ναι με εχουν προσπερασει μηχανες με μεγαλη ταχυτητα απο αριστερα ενω βρισκομουν στην μεση της αριστερης λωριδας..

εκπλησομαι με αυτους που στη συγκεκριμενη περιπτωση τα βαζουν με τον διηγουντα το περιστατικο για τη μουσικη..οχι οτι δεν ειναι λαθος

συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου θελω να πω οτι μεχρι να φτασουμε στο σημειο να
    υπολογιζουμε στην οδηγηση μας τους πλευρικους ανεμους θελουμε πολυ καιρο ακομα

επειδη αναφερθηκαν οι καθρεπτες ποσες φορες οι ιδιοι που κανουν προσπεραση απο αριστερα στην ιδια αριστερη λωριδα δεν κανουν α;λλες φορες και απο δεξια παλι στην ιδια αριστερη λωριδα γιατι ..ετσι θελουν

και ποσες φορες επειδη ειναι δυο τρεις μαζι τυποι με τις μικρες αποστασεις μεταξυ τους δεν προσπερνουν παλι στην ιδια λωριδατην αριστερη απο την αριστερη μερια ενας αλλος απο δεξια...

αν δεν τον εχεις δει στο καθρεπτη κινδυνευεις να πεσεις απο την τρομαρα σου..
    αν τον δεις και ενεργησεις κινδυνευεις για τον τιτλο του θεματος

ποσες φορες κινουνται οι ιδιοι αυτοι τυποι στην αριστερη χωρις φλας αριστερο αναμενο
    και πανε να κανουν προσπεραση απο δεξια σε αυτοκινητο που τους εχει δει και αποφασιζει ο οδηγος του να κανει δεξια προκειμενου να τους παραχωρ4ησει λωριδα να περασουν
    με αποτελεσμα παρολιγο ατυχηματα και και ατυχη συμβαντα

υπενθυμιζω αυτα οτι γινονται εθνικη με πολλα..χλμ

ειναι βιαστικοι ειναι...επικυνδυνοι δεν ειναι γρηγοροι

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φιλία; Ποιά φιλία μεταξύ μοτοσυκλετιστών;
    από Ora_Nihil στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 22/11/2004, 09:27
  2. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!
    από XTMPAM στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2004, 13:22
  3. Ρε ήμαρτον ρε!!!......Georgiou Speaking ...
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2004, 15:25
  4. παραλίγο
    από cityfly στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2004, 20:43
  5. Ημαρτον
    από stefanos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 12/01/2004, 07:36

Κανόνες δημοσιεύσεων