Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 73

Θέμα: Ασυνειδητος οδηγος και αδεσποτο

Ασυνειδητος οδηγος και αδεσποτο

Σαββατο πρωι γυρναω σπιτι απο τη δουλεια.

Μπαινω στο ποταμι απο Πειραια με κατευθυνση Αχαρνων...απεναντι απο το Allou ,ενας αδεσποτος σκυλος διασχιζει το δρομο...γλυτωνει απο δυο αμαξια και πανω που πηγαινε να πιασει τη δεξια λωριδα ενα φορτηγακι της Express Service τον χτυπαει. Το σκυλι τιναζεται και σπαρταραγε στο εδαφος, τα ματια του γουρλωσαν, ανοιξε διαπλατα το στομα του και μαλλον ξεψυχησε.
    Ο αλλος συνεχιζει κανονικα την πορεια του. Τον ακολουθω απο πισω και του κανω σημα με τα φωτα. Τιποτα αυτος συνεχιζει απτοητος. Πως το φερνει ο διαολος και 500 μετρα πιο κατω σταματαει γιατι ειχε δεχτει κληση για ακινητοποιημενο οχημα. Σταματαει μπροστα απο το οχημα και εγω πισω. Κατεβαινω και παω και του ζηταω το λογο.
    Ντροπησου, εισαι ανθρωπος εσυ?
    Τι μου λες?
    Κανεις οτι δεν ξερεις? Δεν ντρεπεσαι λιγο?
    Τι εκανα?
    Χτυπας το ζωο και ουτε καν σταματας?
    Και τι να εκανα? Εθνικη ητανε
    Εδω πως σταματας δηλαδη?Δεν ειναι εθνικη εδω?
    Μα δεν φταιω εγω
    Δε σου ειπα οτι φταις, αλλα οφειλες να σταματησεις να δεις αν μπορεις να το περιθαλψεις ή αν δε ζει να το βαλεις στην ακρη μην το πατησει καμια μηχανη και σκοτωθει κανενας αλλος.
    Ασε μας ρε φιλε πρωινιατικα με το σκυλι.
    Μην τολμησεις και φυγεις αν δεν ερθει η τροχαια.
    Κανε οτι θες. Δε με ενδιαφερει.

Τρεμοντας συγκορμος απο τα νευρα μου παω να παρω τηλεφωνο. Σημειωσα την πινακιδα του εν τω μεταξυ. Δυστυχως ειχε κλεισει απο μπαταρια το κινητο μου.
    Στο καπακι ερχεται ο οδηγος του μεγαλου γερανου της εταιρειας να παρει το αμξι που ειχε μεινει. Του λεει ο αλλος το σκηνικο που εχει παιχτει και ερχεται και μου ζηταει το λογο σε πολυ εντονο υφακι.
    Τι θελεις ρε φιλε?
    Θα μου μιλατε στον πληθυντικο οπως σας μιλαω και εγω
    Τι λες ρε μεγαλε...ξερεις ποιος ειμαι εγω?
    Ποιος εισαι ρε φιλε?

Εν τω μεταξυ με πλησιαζε ολο και πιο πολυ. Ενας χοντρος, γλοιωδης τυπος με γυαλια ηλιου των 10 ευρω, ολο μαγκια και τουπε. Του λεω
    Μην πλησιαζεις αλλο
    Εν τω μεταξυ δεν ειμαι κανενα παιδακι της πλακας. 10 χρονια σοβαρης γυμναστικης και προπονησης.
    Κανε το αμαξι σου στην ακρη μου λεει.
    Βοηθητικη λωριδα ειμαι του λεω
    Κουβεντα στην κουβεντα αρχιζω και τρεμω μπροστα του απο τα νευρα μου, αλλα δεν επιτεθηκα γτ δεν ηξερα που θα καταληγαμε.
    Παιρναει ενα περιπολικο...το βλεπω και μπαινω αμεσως στο αμαξι μου και το ακολουθω. Κανω παλι νοημα με τα φωτα μου και σταματαει λιγο μετα τα κτελ.
    Τους λεω τι εγινε, παω να τους δωσω την πινακιδα και μου λενε οτι δεν μπορουν αν κανουν τπτ παρα μονο να περιθαλψουν το σκυλι ή να το απομακρυνουν απο το δρομο. Τους εξηγω οτι αποτελει κινδυνο για οδηγους εκει που ειναι παρατημενο, να το πατησει καμια διερχομενη μηχανη και να σκοτωθει κανενας και αυτοι αδιαφορησαν συναχιζοντας ευθεια προς Λαμια

Τι μπορω να κανω?
    Τι λεει ο νομος για τετοιες περιπτωσεις?
    Οτι μπορειτε να πειτε που θα βοηθουσε θα ηταν καλο να γραφτει
    Δε θελω να τους αφησω ετσι.
    Φτάσε όπου δεν μπορείς...

Καζαντζάκης Ν.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    νούμερο 1... τηλεφωνείς στην Express Service ζητείς τον υπεύθυνο και κάνεις καταγγελία για τους δύο οδηγούς όσον αφορά το τι έγινε απέναντι σου ώς συμπεριφορά. Πίστεψε με , κάτι τέτοια δεν τους αρέσουν γιατί χαλάνε την εικόνα της εταιρίας τους. Ειδικά η συντεχνιακή τραμπούκικη συμπεριφορά του δεύτερου.

νούμερο 2.... αν θες να το τραβήξεις κάνεις μήνυση για κακοποίηση ζώου (Υπάρχει σχετικός νόμος για αυτό με αυστηρές κυρώσεις) καθώς πέρα απο το χτύπημα εκείνος δεν ήξερε οτι το ζώο πέθανε αμέσως.

Νόμος 1197/1981. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
    νούμερο 3... Ειδικός τύπος αν δεν σε βοηθήσουν απο την express service. Όπως είπαμε.. δεν τους αρέσουν κάτι τέτοια σε δημόσιες σχέσεις.

Να δραστηριοποιηθείς και ο ίδιος στο θέμα των αδέσποτων , καθώς πάρα πολλά απο αυτά τα κακόμοιρα είναι αποτέλεσμα κάποιου γαμημένου που το πέταξε επειδή μεγάλωσε..(αυτό ή των "γονιών" του) ενώ ώς κουτάβι ήταν αξιαγάπητο.

Ευτυχώς δεν είχες άλλα καθώς συγκράτησες τα νεύρα σου. Θα έχανες και το δίκιο σου έτσι.

Η συμπεριφορά του οδηγού απέναντι στο ζώο , θα ήταν το ίδιο απέναντι σε οτιδήποτε αυτός θεωρούσε ώς "ασήμαντο"...ενα παιδί ας πούμε;

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Δε μπορεις να κανεις απολυτως τιποτα. Ουτε κακοποιηση ζωου ειναι ουτε τιποτα.
    Προκαλει βεβαιως και θλιβει το γεγονος αλλα απο κει και περα δε γινεται τιποτα, και στο κατω κατω δε φταιει ο οδηγος που πεταχτηκε το σκυλι στην εθνικη, απο κει και περα το αν θα σταματησει η οχι ειναι δικη του επιλογη.
    Το περιπολικο τωρα μπορει να κανει μονο αυτο που σου ειπε.

δυστυχως φιλε μου δεν μπορεις να κανεις τιποτα...

Δεν είμαι ο οδηγός, αλλά δεν ήταν κακοποίηση. Αν ο οδηγός της εξπρές είχε μοτο, και το χτυπούσε, έπαιφτε, χτυπούσε κλπ κλπ τι θα έλεγες...
    Έχω ζωάκια (σκύλο, γάτα κ.α.) από τότε που με θυμάμαι. Τα αγαπάω. αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άνθρωπο.
    Αν δεν μπορούσε και να το αποφύγει, τι να έκανε... να το έριχνε σε κανένα άλλο ΙΧ και να χτυπούσε άνθρωπο?

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
    Δεν είμαι ο οδηγός, αλλά δεν ήταν κακοποίηση. Αν ο οδηγός της εξπρές είχε μοτο, και το χτυπούσε, έπαιφτε, χτυπούσε κλπ κλπ τι θα έλεγες...
    Έχω ζωάκια (σκύλο, γάτα κ.α.) από τότε που με θυμάμαι. Τα αγαπάω. αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άνθρωπο.
    Αν δεν μπορούσε και να το αποφύγει, τι να έκανε... να το έριχνε σε κανένα άλλο ΙΧ και να χτυπούσε άνθρωπο?
    φιλε μου καποιος που δεν δινει σημασια σε καποιο ζωο που σκοτωσε να μην αμφιβαλλεις οτι αυριο θα κανει το ιδιο με καποιον ανθρωπο..το θεμα δεν ειναι γιατι δεν εκανε κατι να αποφυγει αλλα το οτι καν δεν τον ενοιαξε να δει αν ζουσε το ζωντανο...αυτο ειναι κατακριτεο για να μην πω κατι χειροτερο...

Λόγω του ότι έχω σκύλο, κάποια στιγμή χρειάστηκε και κατέβασα το νόμο περί
    κατοικιδίων, όντως όχι μόνο είναι αυστηροί αλλά κόβουν κώλους.....
    Στην δική σου περίπτωση όμως αγορίνα δεν νοίζω να καταφέρεις πολλά σε ότι
    αφορά το σκύλο. Αυτός θα υποστηρήξει ότι πήγαινε στο ρεύμα του και ότι του
    πετάχτηκε και δεν πρόλαβε κτλ. κτλ. κτλ.
    Στο θέμα της συμπεριφοράς τους σκίζεις δίνοντας τους στην εταιρία, αν και γενικά
    μην περιμένεις πολλά.... Αυτοί θα σε πουν τρελό οικολόγο κτλ τκλ. κτλ.
    Απλά μερικοό έχουμε καταντήσει χειρότεροι απ' τα ζώα που και στο κάτω - κάτω δεν
    έχουν και νού.

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    φιλε μου καποιος που δεν δινει σημασια σε καποιο ζωο που σκοτωσε να μην αμφιβαλλεις οτι αυριο θα κανει το ιδιο με καποιον ανθρωπο..το θεμα δεν ειναι γιατι δεν εκανε κατι να αποφυγει αλλα το οτι καν δεν τον ενοιαξε να δει αν ζουσε το ζωντανο...αυτο ειναι κατακριτεο για να μην πω κατι χειροτερο...
    +1000.
    Merikoi alla diavazete kai alla katalavainete.....
    ΚΕΡΝΑΩ ΤΣΑΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ .....
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΜ!

Αν διαβασατε παραπανω σε κανενα σημειο δεν κατηγορησα τον οδηγο οτι εφταιγε που χτυπησε το ζωο.

Η ενσταση μου ηταν οτι το χτυπησε και δε μπηκε καν στον κοπο να δει αν ζει ή αν πεθανε.Επιπλεον ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για εταιρεια οδικης βοηθειας να εχει υπαλληλους που δε φροντιζουν για την οδικη ασφαλεια των πολιτων.
    Χτυπας το ζωο, δεν φταις, κατεβα τουλαχιστον και καντο στην ακρη μην το πατησει καποια μηχανη και εχουμε ακομα χειροτερα.

Πηρα εχθες τηλεφωνο στην Express Service, μπορω να πω οτι με ακουσαν προσεκτικα (μου εδωσαν και ενα προισταμενο και μιλησα) αλλα δεν ξερω αν θα κανουν τιποτα. Η μαλακια μου ηταν που δεν πηρα την ιδια στιγμη να ενημερωσω για την απρεπεια τους ,αλλα δεν ειχα μπαταρια στο κινητο, αλλιως θα ειχα καλεσει και τροχαια την ιδια στιγμη.,
    Φτάσε όπου δεν μπορείς...

Καζαντζάκης Ν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    (Υπάρχει σχετικός νόμος για αυτό με αυστηρές κυρώσεις) καθώς πέρα απο το χτύπημα εκείνος δεν ήξερε οτι το ζώο πέθανε αμέσως.

quote:Νόμος 1197/1981. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημέλλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές.
    Αυστηρές κυρώσεις; Μπα. Το μόνο δεδικασμένο που γνωρίζω είχε σαν αποτέλεσμα την ελαχίστη των ποινών, δηλαδή 300 ευρώ και σπίτι της, σε γυναίκα που φόλιασε τα σκυλιά ενός, μέσα στον κήπο τους και υπήρχε βιντεοκάμερα που κατέγραφε στον χώρο του.
    Το να χτυπήσεις ένα σκυλί στο δρόμο θα θεωρηθεί ατύχημα και όχι κακοποίηση.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Noela...

Είχε μαλάκα δικηγόρο ... αυτός ο ένας... διότι έχω και εγώ γνώση σε ιστορικό κοντινού προσώπου όπου έκανε μύνηση-αγωγή ο παθών για τον σκύλο του απο φόλα και εκτός απο την δολοφονία του κατοικιδίου διεκδίκησε και ηθική αποζημίωση (οχι χρηματική) καθώς ο σκύλος ήταν ο μοναδικός εν ζωή σύντροφος του ... κτλ .. κτλ..

Αποτέλεσμα;...

5 μήνες φυλακής ( εξαγοράσιμοι) συν τα 1500 ευρώ... .συν άλλα 5600 περίπου για ηθική αποζημίωση στον κατηγορούμενο ώς ποινή.

Είναι πόσο καλός είναι ο δικηγόρος πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Το ρεμάλι της Φ.Νέγρη Το avatar του/της LsKostas
    Mπραβο που ασχοληθηκες eidolara.

εχουμε φθασει να νευριαζουμε για τα αυτονοητα ρε γμτ...
    Τα λογια πρεπει να ακολουθουνται απο πραξεις.Αλλιως...τουφες :-)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΘΩ"

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    ερώτηση : Αν χτυπήσουμε ένα ζώο στην εθνική τι κάνουμε ?? Αν γνωρίζετε, δώστε πληροφορίες και για την περίπτωση που ψόφησε και για την περίπτωση τραυματισμού ....
    (απο το σενάριο αφαιρέστε την πιθανότητα πτώσης και τραυματισμού του αναβάτη )

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    ερώτηση : Αν χτυπήσουμε ένα ζώο στην εθνική τι κάνουμε ?? Αν γνωρίζετε, δώστε πληροφορίες και για την περίπτωση που ψόφησε και για την περίπτωση τραυματισμού ....
    (απο το σενάριο αφαιρέστε την πιθανότητα πτώσης και τραυματισμού του αναβάτη )

Στην Αθήνα, το Φιλοζωικό Κέντρο της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρία διαθέτει ασθενοφόρα πρώτων βοηθειών αδέσποτων ζώων, τα οποία μεταφέρουν τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα στο κέντρο ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και περίθαλψη, ενώ στο κτηνιατρείο της Φιλοζωικής (Αγίων Αναργύρων 34, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210 2531 977, 210 2581 391) έμπειρο προσωπικό παρέχει δωρεάν (εκτός σοβαρών περιστατικών) τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα.
    Επίσης, υπάρχουν 2 νοσοκομεία ζώων που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, στο Πικέρμι και στη Παιανία.
    Σε περίπτωση που το ζώο είναι νεκρό πρέπει να ειδοποιούμε τον δήμο για την περισυλλογή του.

Gandalf, good to know.

Παλαιό μέλος
    Στην Αθήνα, το Φιλοζωικό Κέντρο της Ελληνικής Φιλοζωϊκής Εταιρία διαθέτει ασθενοφόρα πρώτων βοηθειών αδέσποτων ζώων, τα οποία μεταφέρουν τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα στο κέντρο ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και περίθαλψη, ενώ στο κτηνιατρείο της Φιλοζωικής (Αγίων Αναργύρων 34, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210 2531 977, 210 2581 391) έμπειρο προσωπικό παρέχει δωρεάν (εκτός σοβαρών περιστατικών) τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ή άρρωστα ζώα. Επίσης, υπάρχουν 2 νοσοκομεία ζώων που λειτουργούν σε 24ώρη βάση, στο Πικέρμι και στη Παιανία. Σε περίπτωση που το ζώο είναι νεκρό πρέπει να ειδοποιούμε τον δήμο για την περισυλλογή του.
    Ετσι ακριβως.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ένας ακόμη ασυνείδητος οδηγός
    από MSGL στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/01/2008, 19:08
  2. Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 11/06/2007, 08:53
  3. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2006, 10:28
  4. Ξανθιά οδηγός και ξανθιά αστυνομικός