Σαββατο πρωι γυρναω σπιτι απο τη δουλεια.
Μπαινω στο ποταμι απο Πειραια με κατευθυνση Αχαρνων...απεναντι απο το Allou ,ενας αδεσποτος σκυλος διασχιζει το δρομο...γλυτωνει απο δυο αμαξια και πανω που πηγαινε να πιασει τη δεξια λωριδα ενα φορτηγακι της Express Service τον χτυπαει. Το σκυλι τιναζεται και σπαρταραγε στο εδαφος, τα ματια του γουρλωσαν, ανοιξε διαπλατα το στομα του και μαλλον ξεψυχησε.
Ο αλλος συνεχιζει κανονικα την πορεια του. Τον ακολουθω απο πισω και του κανω σημα με τα φωτα. Τιποτα αυτος συνεχιζει απτοητος. Πως το φερνει ο διαολος και 500 μετρα πιο κατω σταματαει γιατι ειχε δεχτει κληση για ακινητοποιημενο οχημα. Σταματαει μπροστα απο το οχημα και εγω πισω. Κατεβαινω και παω και του ζηταω το λογο.
Ντροπησου, εισαι ανθρωπος εσυ?
Τι μου λες?
Κανεις οτι δεν ξερεις? Δεν ντρεπεσαι λιγο?
Τι εκανα?
Χτυπας το ζωο και ουτε καν σταματας?
Και τι να εκανα? Εθνικη ητανε
Εδω πως σταματας δηλαδη?Δεν ειναι εθνικη εδω?
Μα δεν φταιω εγω
Δε σου ειπα οτι φταις, αλλα οφειλες να σταματησεις να δεις αν μπορεις να το περιθαλψεις ή αν δε ζει να το βαλεις στην ακρη μην το πατησει καμια μηχανη και σκοτωθει κανενας αλλος.
Ασε μας ρε φιλε πρωινιατικα με το σκυλι.
Μην τολμησεις και φυγεις αν δεν ερθει η τροχαια.
Κανε οτι θες. Δε με ενδιαφερει.
Τρεμοντας συγκορμος απο τα νευρα μου παω να παρω τηλεφωνο. Σημειωσα την πινακιδα του εν τω μεταξυ. Δυστυχως ειχε κλεισει απο μπαταρια το κινητο μου.
Στο καπακι ερχεται ο οδηγος του μεγαλου γερανου της εταιρειας να παρει το αμξι που ειχε μεινει. Του λεει ο αλλος το σκηνικο που εχει παιχτει και ερχεται και μου ζηταει το λογο σε πολυ εντονο υφακι.
Τι θελεις ρε φιλε?
Θα μου μιλατε στον πληθυντικο οπως σας μιλαω και εγω
Τι λες ρε μεγαλε...ξερεις ποιος ειμαι εγω?
Ποιος εισαι ρε φιλε?
Εν τω μεταξυ με πλησιαζε ολο και πιο πολυ. Ενας χοντρος, γλοιωδης τυπος με γυαλια ηλιου των 10 ευρω, ολο μαγκια και τουπε. Του λεω
Μην πλησιαζεις αλλο
Εν τω μεταξυ δεν ειμαι κανενα παιδακι της πλακας. 10 χρονια σοβαρης γυμναστικης και προπονησης.
Κανε το αμαξι σου στην ακρη μου λεει.
Βοηθητικη λωριδα ειμαι του λεω
Κουβεντα στην κουβεντα αρχιζω και τρεμω μπροστα του απο τα νευρα μου, αλλα δεν επιτεθηκα γτ δεν ηξερα που θα καταληγαμε.
Παιρναει ενα περιπολικο...το βλεπω και μπαινω αμεσως στο αμαξι μου και το ακολουθω. Κανω παλι νοημα με τα φωτα μου και σταματαει λιγο μετα τα κτελ.
Τους λεω τι εγινε, παω να τους δωσω την πινακιδα και μου λενε οτι δεν μπορουν αν κανουν τπτ παρα μονο να περιθαλψουν το σκυλι ή να το απομακρυνουν απο το δρομο. Τους εξηγω οτι αποτελει κινδυνο για οδηγους εκει που ειναι παρατημενο, να το πατησει καμια διερχομενη μηχανη και να σκοτωθει κανενας και αυτοι αδιαφορησαν συναχιζοντας ευθεια προς Λαμια
Τι μπορω να κανω?
Τι λεει ο νομος για τετοιες περιπτωσεις?
Οτι μπορειτε να πειτε που θα βοηθουσε θα ηταν καλο να γραφτει
Δε θελω να τους αφησω ετσι.