Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 64

Θέμα: Aftermarket Εξάτμιση νομιμότητα

Παλαιό μέλος

Aftermarket Εξάτμιση νομιμότητα

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Η ερωτησούλα μου είναι η εξής. Άν πάρω μια after market εξάτμιση (yoshimura px) τη βάλω στο μοτόρι που σίγουρα θ ανεβάσει τα db του σε θόρυβο (ταπωμένη κι όλας) και θελήσω να ταξιδέψω στο εξωτερικό τι παίζει?Θα φάω κλήση στάνταρντ?

Δε μιλάω για Ελλάδα γτ δε παίζουν τέτοιες κλήσεις..αλλιώς όλα τα ΚΤΜ θα είχαν θέμα.
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

Re: Aftermarket Εξάτμιση νομιμότητα

Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
    Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Η ερωτησούλα μου είναι η εξής. Άν πάρω μια after market εξάτμιση (yoshimura px) τη βάλω στο μοτόρι που σίγουρα θ ανεβάσει τα db του σε θόρυβο (ταπωμένη κι όλας) και θελήσω να ταξιδέψω στο εξωτερικό τι παίζει?Θα φάω κλήση στάνταρντ?

Δε μιλάω για Ελλάδα γτ δε παίζουν τέτοιες κλήσεις..αλλιώς όλα τα ΚΤΜ θα είχαν θέμα.
    Πού σκοπεύεις να πας;

Αν και βλέπεις εξω μοτόρια με ανοιχτές εξατμίσεις, καλό θα ειναι να μην το ρισκάρεις. Όταν ειναι να πας ταξίδι βάλε τη μαμα και την ξαναβγάζεις όταν γυρίσεις

(και μην εισαι τόσο σίγουρος για εδώ )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Re: Aftermarket Εξάτμιση νομιμότητα

Θα φάω κλήση στάνταρντ?
    To ολιγότερο.
    Στάνταρντ!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αν την δουν ταπωμένη (για τους εδώ πολιτσμανους ομιλώ) δεν θα σου πουν τίποτα. Γιατί ακριβώς δεν μπορούν να μετρήσουν τον ήχο.
    Στην ξετάπωτη, μπορούν να σου πουν τα μύρια όσα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ξετάπωτη εξάτμιση = 350€ πρόστιμο , αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδος. Και δεν μπορείς να αμφισβητήσεις καθώς συνήθως το γράφουν πάνω στην κλήση που σου δίνουν , οπότε δεν χωράει όποια αμβισβήτηση. Αυτά στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό είναι ακόμα πιο δύσκολα ,καθώς για εκεί δεν έχεις έγκριση τύπου , άρα το μηχανάκι κινείται παράνομα. Που σημαίνει γερανός κτλ κτλ..

Βάλε τάπα για εδώ.. και βάλε τις μαμίσιες για ταξίδι.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ......

Βάλε τάπα ....

Gandalf
    ..είναι 5 λεπτά υπόθεση! στο δικό μου δεν είδα διαφορά στον ήχο πάντως...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Στις Akrapovic που έχω , έχει αρκετή διαφορά , ειδικά όσον αφορά τα σκασίματα που πραγματικά νομίζεις οτι κάποιος πέταξε γκαζάκι. Και φυσικά έχει και μια μείωση στην απόδοση.

Βέβαια καλύτερα στην απόδοση , παρά στην τσέπη μου...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος
    Ρε παίδες και τα ΚΤΜ ή ακόμα και άλλα πως tα δίνουν με ακράπες απ την αντιπροσωπεία (άρα δε σου δίνουν μαμίσιες) εκεί τι κάνεις?Σκέφτομαι να πάω Βαρκελώνη..την εξάτμιση για να μου δώσει ψιλά το μηχανάκι στο ταξίδι τη θέλω αν είναι να πάω με τη μαμίσια δεν την παίρνω καν. Κάποιος είπε για έγκριση. Τι έγκριση?Απο ποιον?Δε έχει έγκριση μια αφτερμάρκετ εξάτμιση?

btw ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ρε παίδες και τα ΚΤΜ ή ακόμα και άλλα πως tα δίνουν με ακράπες απ την αντιπροσωπεία (άρα δε σου δίνουν μαμίσιες) εκεί τι κάνεις?Σκέφτομαι να πάω Βαρκελώνη..την εξάτμιση για να μου δώσει ψιλά το μηχανάκι στο ταξίδι τη θέλω αν είναι να πάω με τη μαμίσια δεν την παίρνω καν. Κάποιος είπε για έγκριση. Τι έγκριση?Απο ποιον?Δε έχει έγκριση μια αφτερμάρκετ εξάτμιση?

Oτι και να κανεις ΚΤΜ δε θα γινει χαμενεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
    Θελει και εξατμιση ο κωλος σου...

Παλαιό μέλος
    Ρε μικρέ κι ανόητε μονοκύλινδρε κομπρεσερόπληκτε ελσιφοράκια μη πετάγεσαι off topic και πες αν έχεις καμια ιδέα :-)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Ρε μικρέ κι ανόητε μονοκύλινδρε κομπρεσερόπληκτε ελσιφοράκια μη πετάγεσαι off topic και πες αν έχεις καμια ιδέα :-)
    Θα εισαι παρανομος.Παει και τερμα...
    Οπως ειμαι και εγω...

Ασε που το δικο σου με εξατμιση θα κανει σαν πριαρι...

Αυτό που σου λέμε όλοι ουσιαστικά ειναι οτι η αφτερμαρκετ έξω (αλλα και εδώ - μην κοιτάς τα ΚΤΜ) ειναι ρίσκο.

Οι ντόπιοι που βγάζουν τα SS με τις ακράπες τις Κυριακές για να ανεβουν 1-2 πάσα ξέρουν τι κάνουν, εσύ που θα κινηθείς και σε αυτοκινητόδρομο θα ρισκάρεις.

Κάνε ό,τι νομίζεις φυσικά, αλλα καλύτερα να δούμε θρεντ δικό σου στα "Ταξιδιωτικά" παρά στο "Στραβά κι ανάποδα"
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Υπάρχει τρόπος να ταπώσουμε εξάτμιση aftermarket που δεν έχει τάπες από τη μάνα της???
    Είμαι νέος και δεν ξέρω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από posnightmist
    Υπάρχει τρόπος να ταπώσουμε εξάτμιση aftermarket που δεν έχει τάπες από τη μάνα της???
    Είμαι νέος και δεν ξέρω...
    εύκολα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ειναι ελαχιστες εως μηδαμινες οι πιθανοτητες να σε γραψουν εξω απο την στιγμη που θα δουν το "GR" στην πινακιδα σου.
    αν πηγαινεις βεβαια σαν τρελος με 10000 στροφες και απο οπου περνας αναστενονται οι νεκροι,το πιθανοτερο ειναι να φας καμια κληση για ταχυτητα.

το αλλο ομως που ειπες ειναι λαθος.
    εδω οι μπατσοι ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ασχημα για τετοια πραγματα. και μαλιστα κοβουν κλησεις με το μαγικο τους "αυτι ντεσιμπελομετρο" αυθαιρετα ΧΩΡΙΣ να μπορεις να κανεις τιποτα.

για μενα μην αλλαξεις τιποτα για το ταξιδι σου και αν σε σταματησει κανενα στραβοξυλο,αρχισε του τα "in my country, I have absolutely no problem with the authorities for my exhaust system. I also have the service book which distinctly writes that this bike passes all the tests based on the greek law."

για εδω μην την βαλεις.

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. CBF-600 και aftermarket εξάτμιση.
    από makis206 στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 118
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2018, 16:37
  2. RT 1150 και aftermarket εξατμιση
    από konsttanttinos στο forum BMW
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/01/2011, 10:12
  3. v-strom 650 aftermarket εξατμιση