Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 34

Θέμα: Τοποθέτηση Xenon

Νέο μέλος

Τοποθέτηση Xenon

Καλησπέρα σε όλους,

Προσφάτως επισκέφτηκα κάποια μαγαζιά για να δώ τιμές για φώτα Xenon.
    Σκοπός μου είναι να κάνω την τοποθέτηση μόνος μου και όχι σε μαγαζί.
    Κάποιοι μαγαζάτορες μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα όσο αφορά το σημείο τοποθέτησης των ενισχυτών. Λένε ότι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στα ηλεκτρονικά (παρεμβολές) με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία είτε της μονάδας ABS είτε του εγκεφάλου ψεκασμού. Φαντάζομαι ότι αυτό ειπώθηκε με σκοπό να πληρώσω και την τοποθέτηση στον μάστορα.
    Οι ενισχυτές δεδομένου ότι πολλαπλασιάζουν την τάση από 12 σε 20.000 volt μπορεί και παράγουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές άλλα φαντάζομαι μόνο κατά την εκκίνηση.
    Έχετε διαπιστώσει ή ακούσει κάτι τέτοιο εσείς?

Βαγγέλης (TDM 900ABS 07)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver

Re: Τοποθέτηση Xenon

Αρχικά δημιουργήθηκε από ee9vk
    Λένε ότι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στα ηλεκτρονικά (παρεμβολές) με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία είτε της μονάδας ABS είτε του εγκεφάλου ψεκασμού. Φαντάζομαι ότι αυτό ειπώθηκε με σκοπό να πληρώσω και την τοποθέτηση στον μάστορα.
    Αυτοί που το είπαν έχουν απόλυτο δίκιο και καλό είναι να τους ακούσεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    φιλος μου εβαλε σε vara1000ara 2 ξενον κ στις δυο σκαλες με τα μπαλαστ κατω απο την σελα και δεν του παρουσιασε προβλημα ...

γενικα εγω δεν εχω ακουσει κατι για ηλεκτρομαγνητικες παρεμβολες που επιρεαζουν εγκεφαλους κ abs

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    απλα δες που ειναι τοποθετημενα τα ballast σε καποιο αλλο tdm που δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα και κανε εσυ την τοποθετηση. ειναι παιχνιδι.

στο δικο μου δεν ειχα abs και προβλημα με το ψεκασμο δεν δημιουργηθηκε ποτε.την τοποθετηση την εκανα μονος μου. (βεβαια λογω ελειψης χωρου στα περισσοτερα ss αν θες να βαλεις xenon ειναι περιορισμενες οι επιλογες)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της BUSA MAKIS
    Στο δικό μου το μπάλαστ το έβαλα δίπλα από το φανάρι εσωτερικά και δεν
    έχω κανένα πρόβλημα.

Η τοποθέτηση είναι παιχνίδάκι. Πιο πολύ ώρα θα σου πάρει να λύσεις
    τη μοτοσυκλέτα.
    Μάκης

Νέο μέλος Το avatar του/της RD350
    Μην τοποθετησεις τα ballast οπου να'ναι.
    Θα λυσεις την ζελατινα
    Θα λυσεις το πλαστικο που περιβαλει τα οργανα και
    Θα βαλεις τα ballast μπροστα απο τα οργανα αναμεσα στο μπροστινο φερινγκ και τα οργανα.

Αν τα ballast ειναι slim χωρανε και τα δυο εκει αλλιως ενα εκει και το αλλο το αλλο το αλλο...... (για το αλλο δεν ξερω - εγω εχω βαλει ενα για να μην επηρρεαστει ο προβολεας με την καθυστερηση που εχουν τα xenon και ετσι εχω και σινιαλο)

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Ρε σείς αν δεν το κατέχετε το άθλημα μην το παίζετε μάστορες ειδικά στα ηλεκτρολογικά!!!έχετε μηχανές που κάνουν ένα σκασμό λεφτά και σας χαλάει το 30άρι-40άρι που θα ΄δώσετε για τοποθέτηση σε κάποιον που το κατέχει και είναι και η δουλειά του????Πραγματικά απορώ με κάποιους εδώ μέσα:hypnotize Δηλαδή άμα γίνει μαλακία τα κερατιάτικα που θα σκάσουν μετά θα τους κάτσουν καλύτερα
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
    Ρε σείς αν δεν το κατέχετε το άθλημα μην το παίζετε μάστορες ειδικά στα ηλεκτρολογικά!!!έχετε μηχανές που κάνουν ένα σκασμό λεφτά και σας χαλάει το 30άρι-40άρι που θα ΄δώσετε για τοποθέτηση σε κάποιον που το κατέχει και είναι και η δουλειά του????Πραγματικά απορώ με κάποιους εδώ μέσα:hypnotize Δηλαδή άμα γίνει μαλακία τα κερατιάτικα που θα σκάσουν μετά θα τους κάτσουν καλύτερα
    έχεις δίκιο αλλα μην ξεχνάς σε ποια χώρα ζεις. Εχεις εμπιστοσύνη οτι ο κάθε υποτίθετε "ειδικός" δεν θα κάνει χειρότερη δουλεία απο εσενα? (βεβαια υπάρχουν και σωστοί αλλα πλεον ειναι μειοψηφία)

Ασε που και σε ειδικό να πας αμα γίνει η στραβή μετά σιγά μην βγάλεις άκρη (τουλαχιστον αν εχεις κάνει εσυ την πατάτα τηα γλυτώσεις και τους τσακωμούς με το μαγαζί )

Το λέω γιατι στο δικό μου είχα βαλέι την μία εγώ και την αλλή μετά σε μάστορα (περιτο να πώ οτι ακόμα και τα μεγαλα-μικρα ειχε βάλει αναποδα και αναγκάστικα και το έφτιαξα παλι μόνος μου)

Νέο μέλος
    Αγαπητέ blueangel και συνομιλητές,

Η κουβέντα δεν ξεκίνησε επειδή τσιγκουνεύομαι τα 20-30 ευρώ για την τοποθέτηση.
    Υπάρχουν άνθρωποι, μεταξύ αυτών και εγώ, που έχουν το μεράκι και θέλουν να ασχολούνται με το μηχανάκι τους. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θεωρείτε ιδιαίτερα απλή και μαζεύω γνώμες για να αποφύγω πιθανά λάθη.
    Μιας και το έφερε η κουβέντα αξίζει να βάλει κανείς Xenon και στην σκάλα του σινιάλου? Η θεωρεία λέει ότι η λάμπα αργεί να φτάσει την μέγιστη απόδοση της στο γρήγορο πάτημα αλλά παρόλα αυτά η φωτεινότητα επαρκεί για σινιάλο.
    Τι γνωρίζετε για αυτό?

Βαγγέλης

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ee9vk
    Αγαπητέ blueangel και συνομιλητές,

Η κουβέντα δεν ξεκίνησε επειδή τσιγκουνεύομαι τα 20-30 ευρώ για την τοποθέτηση.
    Υπάρχουν άνθρωποι, μεταξύ αυτών και εγώ, που έχουν το μεράκι και θέλουν να ασχολούνται με το μηχανάκι τους. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θεωρείτε ιδιαίτερα απλή και μαζεύω γνώμες για να αποφύγω πιθανά λάθη.
    Μιας και το έφερε η κουβέντα αξίζει να βάλει κανείς Xenon και στην σκάλα του σινιάλου? Η θεωρεία λέει ότι η λάμπα αργεί να φτάσει την μέγιστη απόδοση της στο γρήγορο πάτημα αλλά παρόλα αυτά η φωτεινότητα επαρκεί για σινιάλο.
    Τι γνωρίζετε για αυτό?

Βαγγέλης
    Εκει πάω πάσσο απο τη στιγμή που το γουστάρεις!!!Μάστορες πάντα υπάρχουν πολλών κατηγοριών το σωστό ψάξιμο μας βγάζει πάντα απο περιπέτειες...προσωπικά που τοχω και στο σινιάλο έχει ακαριαία απόδοση στο γρήγορο πάτημα...
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Αποτοξίνωση από το spam.. Το avatar του/της FestoNero
    http://www.moto.gr/forums/showthread...5&pagenumber=1

α) Κιτ aftermarket xenon ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αυτά που πουλάνε σε μαγαζιά και στο ebay είναι made in china, ακόμη και τα "bosch" και "philips". Δεν υπάρχει γιατί το φως από τα xenon πρέπει να έχει και το αντίστοιχο ανακλαστικό, μέσα στο φανάρι. Αντικαθιστώντας απλά τη λάμπα ΔΕΝ κάνεις δουλειά.
    β) XENON εργοσασιακό για μηχανές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (καλά, υπάρχει για κάποιες BMW).
    γ) Κιτ aftermarket xenon για αυτοκίνητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πιθανώς να μπορεί να βάλει κανείς το εργοστασιακό αλλά η εγκατάσταση θα του κοστίσει τα κέρατα του.
    δ) Τα μουφοxenon (aftermarket xenon) είτε σε μηχανή, είτε σε αυτοκίνητο ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ (η κατάσταση χειροτερεύει σε suzuki jimny και smart fortwo).
    ε) Τα μουφοxenon σε μηχανή είναι ακόμη χειρότερα, γιατί με τη παραμικρή επιτάχυνση φωτίζουν ψηλότερα απ'ότι είναι "ρυθμισμένα", άρα τυφλώνουν. Επίσης, αν ανεβεί επιβάτης στη μοτοσυκλέτα, αυτή θα φωτίζει μόνιμα πιο ψηλά. Στα αυτοκίνητα, Ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΣ εξοπλισμός συμπεριλαμβάνει μηχανισμό που υπολογίζει τη κλίση του αυτοκινήτου πολλές φορές το δευτερόλεπτο και ανεβοκατεβάζει τη λάμπα αναλόγως. Επίσης περιλαμβάνει και "πιτσιλιστίρια" τα οποία καθαρίζουν το κρύσταλλο στο φανάρι, γιατί με τη παραμικρή σκόνη το φως από τα xenon σκεδάζεται. Γι'αυτό κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ.
    ζ) Τα μουφοxenon είτε σε μηχανή είτε σε αυτοκίνητο ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από τις κανονικές λάμπες, ενίοτε και στο γάμο του καραγκιόζη. Αυτό το κάνουν γιατί το φανάρι είναι φτιαγμένο ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ λάμπες, και το γυαλί στο φανάρι επίσης.
    η) Ο μόνος λόγος για να βάλει κάποιος μουφοxenon είναι για καγκουριά επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και την παντελή ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ.

Άρα κρατάς: ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
    Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
    Για τα λεφτά δεν μ' αγαπάς
    Mα θα 'ρθει κάποτε η ώρα
    Kαι δε θα ξέρεις που χρωστάς..

φίλε ee9vk
    είχα ξένον ( η μουφοξενον κατά τον πολύ καλά λεγόμενο FestoNero) στο δικό μου tdm 900 07 κ τα πέταξα για τον λόγο που προείπε ο FestoNero
    έβαλα λάμπες με απόδοση 110v κ κατανάλωση 55v όπως είναι τα μαμά κ κανένα πρόβλημα
    κ έχω καλύτερο φως
    κ ρυθμίζονται πιο εύκολα
    κ δεν στραβώνω τους απέναντί

είναι λίγο τσουχτερή η τιμή της κάθε λάμπας αλλά αν δεις κ από e-bay θα βρεις καλύτερη τιμή

φιλικά ΠΑΥΛΟΣ
    Dream as if you'll live forever . . . . . . . . .
    Live as if you die today . . . . . . . . . . . . . .

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PARANOMMOS

έβαλα λάμπες με απόδοση 110v κ κατανάλωση 55v όπως είναι τα μαμά κ κανένα πρόβλημα
    Τι λάμπες είναι αυτές; Είναι κάτι συγκεκριμένο ή είναι σαν τις Nightbreaker / Motovision κτλ;

Αν όχι που τις βρίσκουμε;

thanks
    Give me fuel, Give me fire

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    + 10000000000000
    στον FESTONERO το έχουμε ξαναπει εδω, αρκετες φορές, αλλα και όσοι οδηγουν και αυτοκινητο
    το ξερουν και αυτοι και τα ματια τους, έχω βαρεθει να με στραβώνουν μουφοζινον, στο δρόμο
    απο κάθε καρουτα η αμαξαρα που θεωρει οτι καλυτερα να βλεπει αυτός και να στραβώνομαι εγώ.

Την επόμενη φορά υποσχέθηκα στον εαυτό μου θα ανάβω τα ομίχλης πίσω να τους βγαζω και εγώ τα ματια.

[σπαμ ον]
    +100000000000 στο παιδι με το ΚΤΜ που είδε οτι με στραβώνει με τα φώτα του προχθες στην πλατεια Υμηττού και προτίμησε να κλείσει τελειως τα φώτα του μέχρι να με περάσει
    [/σπαμ οφ]
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

Νέο μέλος
    Αγαπητοί συνομιλητές,

Νομίζω η συζήτηση έχει ξεφύγει κάπου. Δεν ενδιαφέρομαι να βάλω μία πρόχειρη λύση ούτε να εκδικηθώ με τα φώτα μου τους άλλους οδηγούς. Η λύση που σκέπτομαι είναι τις τάξης των ~150-200? που θα περιλαμβάνει λαμπτήρες και ενισχυτές της HID. Το αν θα τυφλώνω τους απέναντι είναι καθαρά θέμα καθρέπτη και ρύθμισης ύψους δέσμης.
    Τα φώτα του TDM900 όπως έχω παρατηρήσει δεν διαχέουν την δέσμη και ο ορίζοντας τους είναι διακριτός και περιορισμένος ως προς στο ύψος (δεν βαράν στον ουρανό). Παρόλα αυτά η ισχύς με τις μαμά λάμπες είναι απογοητευτική για αυτό τον λόγο σκέφτομαι την αλλαγή.

Βαγγέλης

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τοποθετηση xenon και εγγυηση
    από cosgili στο forum Suzuki Bandit
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2009, 16:01
  2. τοποθέτηση φιλτρου Κ&Ν
    από ela ela στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2005, 00:59
  3. Τοποθετηση ελαστικων το Α και το Ω