Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 51

Θέμα: Ελαστικά enduro

Ελαστικά enduro

Ως νέος κάτοχος CCM 404 έχω αρχίσει το ψάξιμο για πιο χωμάτινα πράματα (πριν πηγαίναμε στο βουνό με τα 260 κιλά του BMW!). Το πρώτο θέμα είναι τα ελαστικά. Αυτή τη στιγμή φοράει Metzeler MC5. Πολύ καλό στο χώμα αλλά στην άσφαλτο η οδήγηση είναι λίγο περιπέτεια! Η χρήση που θα κάνω (Κρήτη) είναι χώμα (ερασιτεχνική χρήση) αλλά και με αρκετά ασφάλτινα χλμ για να φτάσω σ`αυτό. Σημειωτέον ότι εδώ στη κρητική γη υπάρχει πολύ πέτρα και σχεδόν καθόλου λάσπη ή γενικά μαλακό τερέν. Ψάχνοντας βρήκα τις εξής επιλογές (φοράει 90/90/21 και 140/80/18)
    1. ΜΤ 21
    2. ΜΤ 36
    3. Metzeler MCE 6 days
    4. Pirelli Scorpion pro
    5. Metzeler Unicross

Ξέρω ότι το θέμα των ελαστικών είναι πολυπαιγμένο αλλά δεν βρήκα κάτι για τα 3 τελευταία. Περιμένω γνώμες...... (μου αρέσει πολυ το Unicross)
    αντε μωρο μου....ανεβα πανω στη πινεζα (μωρο=μοτο, πινεζα=κορυφη βουνου)

βρουουουουουμμ Το avatar του/της h_m_akis
    mt 21
    "Δυστηχώς μονο όποιος έχει δοκιμάσει την οδήγηση στο χώμα καταλαβαινει τις συγκινήσεις, την μαγεία , την δυσκολία και την τεχνική που σε βοηθά να αναπτύξεις !" KaTaNaS!!!

...και να σε κοινηγαει ο μπατσος σαν τρελος.......................αυτο ρε μαγκα ειν'αθλητισμος!!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Pirelli GaraCross (MT16)... (ΟΧΙ το ΜΤ32)

(αλλά δεν ξέρω αν βρεις "φρέσκα"..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

Re: Ελαστικά enduro

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis 66
    Ως νέος κάτοχος CCM 404 έχω αρχίσει το ψάξιμο για πιο χωμάτινα πράματα (πριν πηγαίναμε στο βουνό με τα 260 κιλά του BMW!). Περιμένω γνώμες...... (μου αρέσει πολυ το Unicross)
    Καλως τον Βασίλη, κι ας μην πήρες ούτε ενα τηλέφωνο οταν ανέβηκες κουφάλα....εχεις πάρει 10 βαθμούς ποινής!

Εσύ εισαι, δεν μπορεί να είναι άλλος.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Pirelli GaraCross (MT16)... (ΟΧΙ το ΜΤ32)

(αλλά δεν ξέρω αν βρεις "φρέσκα"..)
    Μου αρέσουν και εμένα τα συγκεκριμένα αλλά δεν βγαίνουν στις διαστάσεις που θέλω (έχω τα βίτσια μου)

Re: Re: Ελαστικά enduro

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Καλως τον Βασίλη, κι ας μην πήρες ούτε ενα τηλέφωνο οταν ανέβηκες κουφάλα....εχεις πάρει 10 βαθμούς ποινής!

Εσύ εισαι, δεν μπορεί να είναι άλλος.
    ΝΑΙΙΙ!!! "δυστυχώς" εγώ είμαι...... Άρη, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, είχα ελεύθερες 2 μέρες μόνο και σε αυτές συνάντησα τον αακατανόμαστο[B], στις οποίες τη μία μεθύσαμε και την άλλη "είχε κανονίσει" με παρέα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι είμαι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ[B]

Moderator
    Μου αρέσουν και εμένα τα συγκεκριμένα αλλά δεν βγαίνουν στις διαστάσεις που θέλω (έχω τα βίτσια μου)
    Επειδή η συζήτηση περί "βίτσιων" είναι σίγουρα πιο kinky, για πες (αν θέλεις) τι περίεργη διάσταση ψάχνεις...

Επειδή η συζήτηση περί "βίτσιων" είναι σίγουρα πιο kinky, για πες (αν θέλεις) τι περίεργη διάσταση ψάχνεις...
    90/90 - 21 και 140/80 - 18 το είχα γράψει εκτός και αν υπάρχει άλλο υπονοούμενο....

Moderator
    Το 80άρι προφίλ για τα βράχια του Γιούχτα δεν είναι ότι καλύτερο ...

Και επειδή το μηχανάκι ΔΕΝ γίνεται πιο γκαζιάρικο (άσχετα αν δείχνει έτσι) με φαρδύ λάστιχο πίσω, καλύτερα να πας σε ένα 120/90-18 ...

(προσωπικά, θα φορούσα 110/100-18 και 80/100-21 (με καμια 500αριά p.s.i.) για την Κρήτη - αλλά είμαι και γέρος, οπότε )

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    90/90 - 21 και 140/80 - 18 το είχα γράψει εκτός και αν υπάρχει άλλο υπονοούμενο....
    Τι 140 λες ρε Billy?? Mε τα χώματα είμαι άσχετος αλλά μου φαινεται τεράστιο.
    Ακου τον απο πάνω που εχει φάει πολύ χώμα, η παρε κι ενα τηλ τον Μουτσό που εχει φάει αλλο τόσο.

Επίσης, μια που δεν ξέρω καν αν τον συνάντησες τον πρωην ιδιοκτήτη ετσι που έγινε, μια που τον γνώρισα εγω οταν ειδα και το μηχανάκι, ηταν περίπου ο μισός απο σένα.

Αυτό σημαίνει οτι σίγουρα θα πρέπει να ρυθμίσεις τις προφορτίσεις στα μέτρα σου!

Ξερεις πως?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

sotris like motoris Το avatar του/της taxydromos
    Το 80άρι προφίλ για τα βράχια του Γιούχτα δεν είναι ότι καλύτερο ...

Και επειδή το μηχανάκι ΔΕΝ γίνεται πιο γκαζιάρικο (άσχετα αν δείχνει έτσι) με φαρδύ λάστιχο πίσω, καλύτερα να πας σε ένα 120/90-18 ...

(προσωπικά, θα φορούσα 110/100-18 και 80/100-21 (με καμια 500αριά p.s.i.) για την Κρήτη - αλλά είμαι και γέρος, οπότε )
    re sy old,αναφερεσαι σε mx διαστασεις?
    [font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]

My Dirty Blog!!
    ^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب

Athenians Enduro Lovers

Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..

Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
    [color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]

Τώρα πραγματικά τα μπέρδεψα......
    Πρώτα από όλα όλοι οι κατασκευαστές enduro ελαστικών δίνουν τις διαστάσεις 140/80, 130/90, 120/90 που θεωρούνται κλασικές. Μιλάμε πάντα για ελαστικά που "περπατάνε" και στις εθνικές οδούς δηλ χωρίς την ένδειξη NHS, που συνήθως τη βλέπουμε στα cross ελαστικά. Δεύτερο το προφίλ 80 στο 140/80 σημαίνει 112mm προφίλ, ψηλότερο προφίλ από πολλές άλλες διαστάσεις πχ στο 120/90 είναι 108mm(αυτός είναι και ο λόγος νομίζω που βγαίνουν τα enduro ελαστικά σε τόσο μεγάλα μεγέθη ώστε να μην τσακίζονται οι ζάντες).
    Η αλήθεια είναι ότι το 140 μου φαίνεται και εμένα μεγάλο αλλά σημειώνω ότι και η CCM και η SUZUKI στο DRZ400E δίνουν το 140. Απλά πιστεύω ότι κάτω από 120 το μηχανάκι δεν μπορεί να κάνει καθόλου άσφαλτο και το κυριότερο γλιστράει τρομερά! Πάντως όλα τα λάστιχα που έχω αναφέρει βγαίνουν 140/80, 130/90, 120/90. Για τα μπροστινά δύσκολα θα ξεφύγει κανείς από το 90/90 γιατί ως γνωστόν καλύτερα να σε πουλήσει η μάνα σου παρα το μπροστινό!

Τα παραπάνω είναι απλά μια γνώμη χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες.

Άρη, το πως το ξέρω το ποια είναι η σωστή ρύθμιση όχι. Γι αυτό κάνω πολλές δοκιμές. Μάλλον είμαι σε καλό δρόμο. Βλέπεις μηχανάκι με τέτοιες διαδρομές δεν έχω καβαλήσει ξανά.

Oldman, το MT16 μοιάζει πολύ με το Unicross. ¨Εχεις δοκιμάσει το πρώτο;

στο DRZ έχω τα Metzeler MC4 μπροστα 80/100 - 21 και πισω 110/100 - 18... μαλακό λάστιχο, μέχρι τώρα καλά πάνε στο χώμα/λάσπη (αν και σε ένα βρεγμένο χωράφι μπούκωσε/κόλλησε ο πίσω τροχός για μια στιγμή) και στην άσφαλτο (όχι πάνω απο 120) με πολύ θόρυβο. στη βροχή θέλει προσοχή...
    http://www.metzelermoto.com/web/cata...talog/off_road
    πάντος τα επόμενα θα είναι τα ΜΤ 21.
    Να κανονίσουμε καμιά βόλτα ??

[i]Η αλήθεια είναι ότι το 140 μου φαίνεται και εμένα μεγάλο αλλά σημειώνω ότι και η CCM και η SUZUKI στο DRZ400E δίνουν το 140.[/B]
    to manual DRZ400E/S που έχω (Μαιο 2004) λένε για το
    Ε: 80/100-21 110/100-18
    S: 80/100-21 120/90-18

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
    re sy old,αναφερεσαι σε mx διαστασεις?
    Το αντιθετο.....

Αναφερετε σε εντουρο διαστασεις......

Δεν υπαρχει mx διασταση με 18αρι λαστιχο ( καθως ολα τα ΜΧ φορανε 19αρα ζαντα......) απο εκει και περα τυπου μχ το λες οχι βαση της διαστασης αλλα του μεγαλυτερου απο 13χιλ τακουνιου...!

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  3. Ελαστικά για Transalp???
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket