Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 81

Θέμα: Ανάγκη ή μόδα ο εξοπλισμός?

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Αυτό τώρα "ζητάει" απάντηση;

[...]
    Ναι, αλλα όχι αυτή που έδωσες γιατί πάλι τα διαστρέβλωσες...

Με κάλυψε ο Βυρωνας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Mην το ξανανοίξουμε γιατί αν πρέπει να δώσω 3.000 ευρώ για να αγοράζω όλον τον πολυδιαφημισμένο εξοπλισμό και να τα φοράω όλα πριν βγώ από το σπίτι και να τα βγάζω στο γραφείο και να τα ξαναβάζω το μεσημέρι και να τα βγάζω στο σπίτι και το απόγευμα πάλι....και...και...
    Άστο . Καλλίτερα να πάρω το αυτοκίνητο. Αλλιώς θα σκοτωθώ κι εγώ (90%) σαν τα παιδιά απ'το Μενίδι.
    Αφού πιστεύεις ότι η ανάγκη εξοπλισμού είναι κόλπο του marketing και της διαφήμισης, τα 500? είναι πολλά για τη ζωή σου, βαριέσαι να τα βάζεις και να τα βγάζεις πάρε αμάξι καλύτερα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

[...] Καλλίτερα να πάρω το αυτοκίνητο.[...]
    ...για όλους μας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Αφού πιστεύεις ότι η ανάγκη εξοπλισμού είναι κόλπο του marketing και της διαφήμισης, τα 500? είναι πολλά για τη ζωή σου, βαριέσαι να τα βάζεις και να τα βγάζεις πάρε αμάξι καλύτερα.
    Τι έγινε αρχίσαμε τις εκπτώσεις; 500 ευρώ; Βαριέσαι; τι τρέχει εδώ;

Να μη βάλεις ένα κράνος; Το κράνος κοστίζει 1000 ευρώ αφού "το κράνος πρέπει να αξίζει όσο το κεφάλι σου"

Να μη βάλεις έναν πλήρη κροκόδειλο; Αν σου σπάσει η σπονδ. στήλη, καλλίτερα να πεθάνεις.

Να μη βάλεις ένα μπουφάν με 6 αερόσακκους;

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Να μη βάλεις παντελόνι δερμάτινο με κάθε δυνατή προστασία;

Απλά η προστασία είναι κάτι σχετικό . Ας αφήσουμε τον καθένα να κρίνει, τι αξίζει τον κόπο και τι όχι.
    Όταν κάνεις μια διαδρομή 2 χλμ , οι πιθανότητες ατυχήματος περιορίζονται και αντίστοιχα περιορίζεις την προστασία σου, για οικονομία χρόνου.
    Όταν πας ταξίδι , τα φοράς όλα, γιατί αξίζει τον κόπο. κ.ο.κ....

Ο.Κ. Απλά 9 χρόνια τώρα επαναλαμβανόμαστε διαρκώς.

Να μη βάλεις ένα κράνος; Το κράνος κοστίζει 1000 ευρώ αφού "το κράνος πρέπει να αξίζει όσο το κεφάλι σου"

Να μη βάλεις έναν πλήρη κροκόδειλο; Αν σου σπάσει η σπονδ. στήλη, καλλίτερα να πεθάνεις.

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Απλά η προστασία είναι κάτι σχετικό . Ας αφήσουμε τον καθένα να κρίνει, τι αξίζει τον κόπο και τι όχι.
    Όταν κάνεις μια διαδρομή 2 χλμ , οι πιθανότητες ατυχήματος περιορίζονται και αντίστοιχα περιορίζεις την προστασία σου, για οικονομία χρόνου.

Με θλίβει το γεγονός ότι είσαι 9 χρόνια εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι έχει δει τα 100δες thread στον προστατευτικό εξοπλισμό που συμβουλεύουν με links και οδηγίες από που και πως μπορεί να αγοράσει κάποιος φθηνά. Αυτός είναι και ο σκοπός κάθε forum. Να πληροφορεί και να κατευθύνει σωστά. Και μιας και το forum αφορά μοτοσυκλετα μιλάμε για την ανάγκη κάποιων βασικών πραγμάτων προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί.

1000άρικα για κράνη δεν παίζουν εκτός και κάποιος είναι ανίδεος. Όλα τα κράνη κάνουν σωστά αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά αλλάζει ο τρόπος που το κάνουν. Προσωπικά φοράω ένα RX-7RR μιας και μου είναι απαραίτητο στο γυμνό 1000 που έχω, αλλά στην καθημερινή μου χρήση με το scooter φοράω ένα KBC των 80-90? και νιώθω μια χαρά.
    Αν εσύ ή όποιος άλλος γουστάρει να φοράει trendy πράγματα και να κυκλοφορεί σαν χελονονιντζάκι για να αποκτήσει ταυτότητα δεν μου πέφτει λόγος. Λόγος μου πέφτει όμως όταν πετάς τσιτάτα όπως για τα κράνη, τους κροκόδειλους και τα μπουφάν με 6 αερόσακους μιας και τίποτα απ΄αυτά δεν έχει γραφτεί εδώ μέσα, εκτός και ζητάει κάποιος εξοπλισμό ειδικής χρήσης.
    Τα 500? που είπα, φθάνουν και περισσέουν για να έχει κάποιος πλήρη εξοπλισμό, σε αντίθεση με τα δικά σου 3.000 που μόνο για εντυπωσιασμό το πέταξες.

Αφού διαφωνείς με την χρήση του εξοπλισμού ή έστω και ενός κράνους άστο να πάει να γαμηθεί. Πάρε αμάξι ή λεωφορείο και άσε μας να επαναλαμβανόμαστε μπας και ψηθεί κανένας πιτσιρικάς να φοράει τουλάχιστον ένα κράνος.
    Για τους θανάτους θα βάλουμε emoticon λυπημένα, θα γράψουμε και τα γνωστά κλισέ "Ας είναι καλά εκεί ψηλά-Καλό τους ταξίδι-Κουράγιο στους δικούς του" κλπ κλπ πριν γυρίσουμε πλευρό.

Καλόν ύπνο
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Με θλίβει το γεγονός ότι είσαι 9 χρόνια εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι έχει δει τα 100δες thread στον προστατευτικό εξοπλισμό που συμβουλεύουν με links και οδηγίες από που και πως μπορεί να αγοράσει κάποιος φθηνά. Αυτός είναι και ο σκοπός κάθε forum. Να πληροφορεί και να κατευθύνει σωστά. Και μιας και το forum αφορά μοτοσυκλετα μιλάμε για την ανάγκη κάποιων βασικών πραγμάτων προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί.

1000άρικα για κράνη δεν παίζουν εκτός και κάποιος είναι ανίδεος. Όλα τα κράνη κάνουν σωστά αυτό που πρέπει να κάνουν, αλλά αλλάζει ο τρόπος που το κάνουν. Προσωπικά φοράω ένα RX-7RR μιας και μου είναι απαραίτητο στο γυμνό 1000 που έχω, αλλά στην καθημερινή μου χρήση με το scooter φοράω ένα KBC των 80-90? και νιώθω μια χαρά.
    Αν εσύ ή όποιος άλλος γουστάρει να φοράει trendy πράγματα και να κυκλοφορεί σαν χελονονιντζάκι για να αποκτήσει ταυτότητα δεν μου πέφτει λόγος. Λόγος μου πέφτει όμως όταν πετάς τσιτάτα όπως για τα κράνη, τους κροκόδειλους και τα μπουφάν με 6 αερόσακους μιας και τίποτα απ΄αυτά δεν έχει γραφτεί εδώ μέσα, εκτός και ζητάει κάποιος εξοπλισμό ειδικής χρήσης.
    Τα 500? που είπα, φθάνουν και περισσέουν για να έχει κάποιος πλήρη εξοπλισμό, σε αντίθεση με τα δικά σου 3.000 που μόνο για εντυπωσιασμό το πέταξες.

Αφού διαφωνείς με την χρήση του εξοπλισμού ή έστω και ενός κράνους άστο να πάει να γαμηθεί. Πάρε αμάξι ή λεωφορείο και άσε μας να επαναλαμβανόμαστε μπας και ψηθεί κανένας πιτσιρικάς να φοράει τουλάχιστον ένα κράνος.
    Για τους θανάτους θα βάλουμε emoticon λυπημένα, θα γράψουμε και τα γνωστά κλισέ "Ας είναι καλά εκεί ψηλά-Καλό τους ταξίδι-Κουράγιο στους δικούς του" κλπ κλπ πριν γυρίσουμε πλευρό.

Καλόν ύπνο
    Όσο ζω μαθαίνω: Τα σκούτερ απαιτούν φτηνά κράνη και οι 1000αρες ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν φτάσω σε υπερβολές δε γίνομαι απ'όλους αντιληπτός. Απ'ό,τι φαίνεται ούτε οι υπερβολές βοηθάνε. Για τις δε παρερμηνείες....ούτε λόγος.

Το θέμα των κλισέ και οι "μαμαδίστικες " ΚΡΑΥΓΕΣ , είναι θέμα μεγάλο και κακώς το άνοιξα εδώ μέσα, γιατί αξίζει δικό του ποστ. Όλοι έχουν κάτι τα συνεισφέρουν.

Όσο ζω μαθαίνω: Τα σκούτερ απαιτούν φτηνά κράνη και οι 1000αρες ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν φτάσω σε υπερβολές δε γίνομαι απ'όλους αντιληπτός. Απ'ό,τι φαίνεται ούτε οι υπερβολές βοηθάνε. Για τις δε παρερμηνείες....ούτε λόγος.

Το θέμα των κλισέ και οι "μαμαδίστικες " ΚΡΑΥΓΕΣ , είναι θέμα μεγάλο και κακώς το άνοιξα εδώ μέσα, γιατί αξίζει δικό του ποστ. Όλοι έχουν κάτι τα συνεισφέρουν.
    Πάρε το δικό του thread που μπορείς να συνεισφέρεις.

ΥΓ. Καλά κάνεις και μαθαίνεις. Και εγώ το ίδιο....
    Και έχω μάθει ότι άν ένα κράνος πληρεί προδιαγραφές EC022 ή Snell85 παρέχει την ίδια προστασία στο κεφάλι μου. Θα εντυπωσιαστείς πόσα κράνη των 80-150? είναι πραγματικά αξιόλογα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αποτοξίνωση από το spam.. Το avatar του/της FestoNero

Να μη βάλεις ένα κολάρο.

Αν δεν ήσουν βλάκας θα καταλάβαινες οτι αυτά που λέμε για το κράνος τα λέμε κατακρίνοντας τα κράνη τύπου safebet, των 30 ευρώ από το Lidl, Praktiker κλπ.
    Αν δεν ήσουν βλάκας θα έβλεπες σε τόσα θέματα, οτι πολύς κόσμος κατακρίνει τις "μοδάτες" επιλογές σε εξοπλισμό ασφαλείας (κοινώς dainese), επειδή το επιπλέον κόστος υπάρχει μόνο για τα σηματάκια και όχι για την επιπλέον ασφάλεια. Αυτό, για να στο εξηγήσω μπας και καταλάβεις, σημαίνει οτι μπορείς να εξοπλιστείς με κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες με 500-600 ευρώ.
    Μετά, το μπουφάν ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό, με προστασίες σε ώμους αγκώνες και πλάτη, αφού αυτά είναι τα κύρια σημεία που χτυπάει κανείς σε ένα ατύχημα, εκτός του κεφαλιού.
    Το μπουφάν με τον αερόσακο προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. Το παντελόνι με προστασίες στα γόνατα και τους γοφούς χρησιμεύει και αυτό.
    Κολάρο δεν είδα κανέναν να προτείνει για καθημερινή χρήση.

Δεν χρειάζονται 2 χλμ για να γίνει ατύχημα.
    5 μέτρα χρειάζονται, και πολύ συχνά και λιγότερο.

Τράβα πάρε καλύτερα αμάξι γιατί ΟΤΑΝ πάθεις ατύχημα και είσαι "γυμνός" για να κερδίσεις χρόνο, θα γίνεις άλλη μία στατιστική, ώστε να μας κοπανάνε αυτοί που δεν ξέρουν οτι οι μηχανές είναι σκοτώστρες..

Και ναι, οι "1000άρες" απαιτούν πιο ακριβά κράνη, γιατί οι "1000άρες" αναπτύσουν μεγαλύτερες ταχύτητες και λόγω στάσης σώματος πρέπει ο οδηγός να έχει κράνος με αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένο γι'αυτό το λόγο. Αλλιώς κατεβαίνει με ένα κεφάλι καζάνι λόγω του θορύβου του αέρα.
    Το σκούτερ που αναπτύσσει το πολύ 100 χλμ, δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις, απλά ένα ασφαλές κράνος χρειάζεται. Και τα 2 κράνη (σκούτερ/1000άρας) προσφέρουν την ίδια ασφάλεια, απλά το ένα είναι καλύτερα σχεδιασμένο αεροδυναμικά.
    Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
    Για τα λεφτά δεν μ' αγαπάς
    Mα θα 'ρθει κάποτε η ώρα
    Kαι δε θα ξέρεις που χρωστάς..

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked

Γνωρίζεις φαντάζομαι ό,τι τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα με μηχανές(ίσως και 90%) συμβαίνουν σε ακτίνα το πολύ 2 χιλιομέτρων απο το σπίτι μας;

Ρώτα κανα γιατρό απο το ΚΑΤ που κρατάνε τέτοιες στατιστικές, και θα δείς....

Το ό,τι δέν φορούσες πιτσιρικάς κράνος δέ σημαίνει ό,τι είναι το λογική που πρέπει νἀκολουθηθεί και απο τις επόμενες γενιές.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Παντα εξοπλισμο παιδια ακομα και οταν δεν καβαλατε.

Κατεβαινω προχτες στην βελανιδια(χαλανδρι)να φαω μια πιτσα,φοραω dianese και βλεπω ενα ιμιαιμο ροτβαιλερ να καθεται απ'εξω, που σε μεγαλε του λεω θα φας κ πιτσα ν'ουμ ,τον πλησιαζω και αρχιζω να τον χαιδευω,ξαφνικα νιωθω μεσα μου εντονα οτι θα με δαγκωσει,μπα λεω ρε μαλ@κα ιδεα σου ειναι αλλα ταυτοχρονα σκεφτομαι να παρω το χερι μου και τσακ χωρις να καταλαβω τιποτα μου χωνει μια καλη δαγκωνια στο πηχη.

Λιγο προστατευτικο και λιγο μπουφαν,4 χαλαρες τρυπουλες στο χερι και 2 καλες κλωτσιες στον φιλο μας.
    Αν δεν φοραγα το μπουφαν γεια σας.

1) Δε συνηθίζω να μπαίνω σε ποστ που αναφέρονται σε ατυχήματα. Σ'αυτό μπήκα επειδή έτυχε να περνάω χθες απ'το σημείο και είχαν ανάψει μια φωτιά 10 μέτρα.

Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.

2) Μου τη δίνουν τα κλισέ παντού και πάντα. Σε κάθε ευκαιρία. Τα ακούω καθημερινά από την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κλπ που τα παρουσιάζουν ως αξιώματα, απόσταγμα που πίνεται με κάθε μεζέ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ.ΤΑ'ΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ'ΠΑΘΕ.
    (Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από νέα παιδιά, που δεν είχαν γεννηθεί το 1982 που πήρα το πρώτο μου κράνος.)

Ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται για πλύση εγκεφάλου αλλά, για συζήτηση. Αυτή είναι η διαφορά μας από τα κανάλια.
    Αφού καβαλάμε όλοι ξέρουμε την αξία του εξοπλισμού για την παθητική αλλά , συχνά , και για την ενεργητική μας ασφάλεια. Επίσης όλοι κάνουμε συχνά μικροδιαδρομές με λειψό ή καθόλου εξοπλισμό, όταν κρίνουμε ότι η μικροδιαδρομές δεν δικαιολογούν μισή ώρα ντύσιμο-γδύσιμο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να κρίνει μόνος του πότε και τι αξίζει να φορέσει.

Φοβάμαι όμως , ότι αν αύριο σκοτωθώ, κάποιοι εδώ μέσα θα ρωτήσουν: " φορούσε κράνος; " κι όταν μάθουν πως φορούσα θα ρωτήσουν " Το καλό ή το φτηνό το KBC;"

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Παντα εξοπλισμο παιδια ακομα και οταν δεν καβαλατε.

Κατεβαινω προχτες στην βελανιδια(χαλανδρι)να φαω μια πιτσα,φοραω dianese και βλεπω ενα ιμιαιμο ροτβαιλερ να καθεται απ'εξω, που σε μεγαλε του λεω θα φας κ πιτσα ν'ουμ ,τον πλησιαζω και αρχιζω να τον χαιδευω,ξαφνικα νιωθω μεσα μου εντονα οτι θα με δαγκωσει,μπα λεω ρε μαλ@κα ιδεα σου ειναι αλλα ταυτοχρονα σκεφτομαι να παρω το χερι μου και τσακ χωρις να καταλαβω τιποτα μου χωνει μια καλη δαγκωνια στο πηχη.

Λιγο προστατευτικο και λιγο μπουφαν,4 χαλαρες τρυπουλες στο χερι και 2 καλες κλωτσιες στον φιλο μας.
    Αν δεν φοραγα το μπουφαν γεια σας.
    μαλλον επειδη ηταν μπασταρδο ροτβαιλερ,ζεις και μας περιγραφεις την φαση...

p.s. τιπ...μην δοκιμασεις να κλωτσησεις καθαροαιμο ροτβαιλερ...αλλαξε απλως δρομο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

[...]Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.
    [...]
    Φιλαράκο, για τελευταία φορά...

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!

Ουτε κανένας μας απο εδω μέσα, κατάλαβέ το επιτέλους
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    ...για όλους μας
    Ναι όλοι θα θέλαμε οι οδηγοί των αυτοκινήτων να είναι σαν εμένα:rotflmao:

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    μαλλον επειδη ηταν μπασταρδο ροτβαιλερ,ζεις και μας περιγραφεις την φαση...

p.s. τιπ...μην δοκιμασεις να κλωτσησεις καθαροαιμο ροτβαιλερ...αλλαξε απλως δρομο...
    Ειχα 4 χρονια ροτβαιλερ ,τ'εχασα απο επιληψια.Τωρα εχω ενα λαμπραντορ, σκυλια ειχα παντα.

Παντως οταν την επεσε στο σκυλο μου καθαροαιμο πιντμπουλ ,εφαγε απ-τσακι που οταν προσγειωθηκε δεν θυμοταν που ηταν ο σκυλος που προσπαθουσε να την πεσει.:rotflmao:

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μποτακια: προστατευτικος εξοπλισμος ή μοδα;;
    από aakkuan στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 14:17
  2. Ανάγκη για αίμα
    από mbjp στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2005, 22:34
  3. η νεα μοδα στο US of A my ass...
    από idi στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ