Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis 66
Τώρα πραγματικά τα μπέρδεψα......
Πρώτα από όλα όλοι οι κατασκευαστές enduro ελαστικών δίνουν τις διαστάσεις 140/80, 130/90, 120/90 που θεωρούνται κλασικές. Μιλάμε πάντα για ελαστικά που "περπατάνε" και στις εθνικές οδούς δηλ χωρίς την ένδειξη NHS, που συνήθως τη βλέπουμε στα cross ελαστικά. Δεύτερο το προφίλ 80 στο 140/80 σημαίνει 112mm προφίλ, ψηλότερο προφίλ από πολλές άλλες διαστάσεις πχ στο 120/90 είναι 108mm(αυτός είναι και ο λόγος νομίζω που βγαίνουν τα enduro ελαστικά σε τόσο μεγάλα μεγέθη ώστε να μην τσακίζονται οι ζάντες).
Η αλήθεια είναι ότι το 140 μου φαίνεται και εμένα μεγάλο αλλά σημειώνω ότι και η CCM και η SUZUKI στο DRZ400E δίνουν το 140. Απλά πιστεύω ότι κάτω από 120 το μηχανάκι δεν μπορεί να κάνει καθόλου άσφαλτο και το κυριότερο γλιστράει τρομερά! Πάντως όλα τα λάστιχα που έχω αναφέρει βγαίνουν 140/80, 130/90, 120/90. Για τα μπροστινά δύσκολα θα ξεφύγει κανείς από το 90/90 γιατί ως γνωστόν καλύτερα να σε πουλήσει η μάνα σου παρα το μπροστινό!
Τα παραπάνω είναι απλά μια γνώμη χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες.
Άρη, το πως το ξέρω το ποια είναι η σωστή ρύθμιση όχι. Γι αυτό κάνω πολλές δοκιμές. Μάλλον είμαι σε καλό δρόμο. Βλέπεις μηχανάκι με τέτοιες διαδρομές δεν έχω καβαλήσει ξανά.
Oldman, το MT16 μοιάζει πολύ με το Unicross. ¨Εχεις δοκιμάσει το πρώτο;
Φιλε βασιλη ριξε και μια ματια εδω και θα λυθουν καποιες αποριες σου .... http://www.moto.gr/forums/showthread...&pagenumber=1
![]()