Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 34

Θέμα: Τοποθέτηση Xenon

εχω δει πολλες φορες προβληματα απο xenon σε μηχανακια,οπως δυσλειτουργια τρομπας βενζινης, μπεκ καθως και διαφορα αλλα...απο τοτε απλως δεν ακουμπαω μηχανακι που τα φοραει...

αυτο λαβε το υπ οψιν ,εφ οσον απ οτι βλεπω,εχεις σκοπο να γραψεις στα παλια σου υποδηματα τις πολυ σωστες υποδειξεις των αποπανω για την πλημμελη λειτουργια τους και το στραβωμα που προκαλουν...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ee9vk
    Αγαπητοί συνομιλητές,

Νομίζω η συζήτηση έχει ξεφύγει κάπου. Δεν ενδιαφέρομαι να βάλω μία πρόχειρη λύση ούτε να εκδικηθώ με τα φώτα μου τους άλλους οδηγούς. Η λύση που σκέπτομαι είναι τις τάξης των ~150-200? που θα περιλαμβάνει λαμπτήρες και ενισχυτές της HID. Το αν θα τυφλώνω τους απέναντι είναι καθαρά θέμα καθρέπτη και ρύθμισης ύψους δέσμης.
    Τα φώτα του TDM900 όπως έχω παρατηρήσει δεν διαχέουν την δέσμη και ο ορίζοντας τους είναι διακριτός και περιορισμένος ως προς στο ύψος (δεν βαράν στον ουρανό). Παρόλα αυτά η ισχύς με τις μαμά λάμπες είναι απογοητευτική για αυτό τον λόγο σκέφτομαι την αλλαγή.

Βαγγέλης
    Δεν υπάρχουν καθρέφτες κατάλληλοι για xenon, εκτός από τα εργοστασιακά συστήματα φαναριών. Τα φανάρια xenon έχουν ειδικά κάτοπτρα, πρισματικούς εκτροπείς, συστήματα πλύσης, αυτόματης δίορθωσης της δέσμης κλπ κλπ κλπ.
    Τα δε TDM έχουν απ΄τα πιο ακατάλληλα φανάρια για xenon, ενώ η δίαχυση του φωτός δεν ρυθμίζεται όπως νομίζεις.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Στην δική μου περίπτωση πάντως ,δεν έχω κανένα πρόβλημα με την χρήση xenon στην μεσαία σκάλα,αντίθετα βλέπω πολύ καλύτερα χωρίς να παραπονεθεί κανένας οδηγός ,είτε έρχεται αντίθετα με εμένα .είτε κινείται στο ίδιο ρεύμα.

Δεν χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ πλέον την μεγάλη σκάλα (έχει την μαμά λάμπα) ,παρά μόνον για σινιάλο

Ερώτηση .Αν τελικά είναι τόσο κακό το να χρησιμοποιούμε λάμπες τύπου xenon με μπαλάστ κλπ ,γιατί υπάρχει αυτό;

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=42732
    Τίποτα δεν είναι δύσκολο, όταν βάζεις άλλους να το κάνουν.
    Ministry Of Lost Souls

Hasta la Victoria Siempre Το avatar του/της blueangel
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    εχω δει πολλες φορες προβληματα απο xenon σε μηχανακια,οπως δυσλειτουργια τρομπας βενζινης, μπεκ καθως και διαφορα αλλα...
    Πές μου κάτι ρε φιλαράκι επειδή έχω ένα θεματάκι τελευταία και το ψάχνω γενικώς...η τρόμπα με τα xenon πώς μπορεί να'χει αλληλεπίδραση
    Hay personas que nos hablan y ni las escuchamos...., Hay personas que nos hieren y no dejan ni cicatrizes...., Pero hay personas que simplemente aparecen en nuestra vida y nos marcan para siempre....., No hagas nada por obligacion ni por compromiso .....,Si no por amor !!!
    Cuando una puerta se cierra,otra se abre...
    NO CUENTES LOS ANOS, CUENTA LOS RECUERDOS!!!

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
    Ερώτηση .Αν τελικά είναι τόσο κακό το να χρησιμοποιούμε λάμπες τύπου xenon με μπαλάστ κλπ ,γιατί υπάρχει αυτό;

http://www.moto.gr/forums/showthread...threadid=42732
    Τα xenon απαγορεύονται απ΄την ΕΕ και όχι απ΄το moto.gr
    Εμείς (που διαφωνούμε) λέμε πως έχουν τα πράγματα μιας και οι περισσότεροι νομίζουν ότι βάζουν 2 λάμπες με τα ballast και καθάρισαν. Ο τελικός ενδιαφερόμενος κάνει αυτό που θέλει αφού πλέον γνωρίζει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αγαπητέ Βαγγέλη,

Η λύση που σκέπτομαι είναι τις τάξης των ~150-200? που θα περιλαμβάνει λαμπτήρες και ενισχυτές της HID.
    Αν κάποιος πάει να σου πουλήσει λαμπτήρες και ενισχυτές της HID σαν κάτι εξωτικό, τότε μείνε μακριά. HID σημαίνει High Intensity Discharge και είναι το ακρωνύμιο του συστήματος που κοινώς (και λανθασμένα) ονομάζουμε "φώτα xenon".

Το αν θα τυφλώνω τους απέναντι είναι καθαρά θέμα καθρέπτη και ρύθμισης ύψους δέσμης.
    Σωστά, αλλά το TDM ΔΕΝ ΕΧΕΙ καθρέπτες για λαμπτήρες τεχνολογίας HID.

Τα φώτα του TDM900 όπως έχω παρατηρήσει δεν διαχέουν την δέσμη και ο ορίζοντας τους είναι διακριτός και περιορισμένος ως προς στο ύψος (δεν βαράν στον ουρανό).
    Σωστά, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο με συμβατικές λάμπες πυρακτώσεως.

Stops Squeaks!! Το avatar του/της lamoun
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Σωστά, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο με συμβατικές λάμπες πυρακτώσεως.
    Βασικά Εδώ εντοπίζεται το κυρίως πρόβλημα, για δυο λόγους.

Η πηγή φωτός στις "xenon" είναι μεγαλύτερη απο την αντίστοιχη στις λάμπες πυρακτώσεως.

Επίσης, άν βάλετε δίπλα-δίπλα μια "xenon" και μια "απλή" ίδιου τύπου π.χ. H7 θα παρατηρήσετε ότι η πηγή φωτός δεν είναι στην ίδια απόσταση από την βάση της λάμπας, και συνεπώς μια "xenon" δε τοποθετείται στο εστιακό σημείο του καθρέπτη για λάμπες πυρακτώσεως.

Αυτό μπορεί να διορθωθεί με κανα δυο αυτοσχέδιους αποστάτες.
    O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!

Λάμπρος

Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
    Πές μου κάτι ρε φιλαράκι επειδή έχω ένα θεματάκι τελευταία και το ψάχνω γενικώς...η τρόμπα με τα xenon πώς μπορεί να'χει αλληλεπίδραση
    το πως αλληλεπιδρουν μεταξυ τους προσωπικα μου ειναι αδιαφορο και δεν ασχοληθηκα καν...το γεγονος ειναι οτι με το που ανοιγε η μεγαλη σκαλα φωτων η τρομπα εκανε shut down...

σε αλλη περιπτωση τα μπεκ δουλευαν μονιμα στο 100% και με το ζορι επαιρνε μπρος...

οποτε...απο το να ασχολουμαι εγω με μαλακιες,πετιουνται τα xenon ολων...απλο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

σψι φι ρθλεσ ;-) Το avatar του/της danaos75
    Φίλε Βαγγέλη είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις καμια προθεση να στραβώσεις κανεναν, παρα μόνο
    να βλεπεις εσύ καλύτερα, (είχα ακριβώς την ιδια σκεψη πριν μερικούς μήνες, τα φώτα του ΧΤ είναι τελειως απαραδεκτα ειδικά σε δρόμο που δεν φωτίζεται θες Night Vision Goggles για να βλέπεις ) το πρόβλημα είναι στο κατοπτρο, όχι στο πόσο ακριβά ή φτηνα Ballast και λαμπες θα βάλεις, δες εδώ το λινκ στο τελευταίο post

http://www.moto.gr/forums/showthread...ighlight=xenon
    The MEDIATOR between the HEAD and the HANDS MUST be the heart.

εχεις pm
    Dream as if you'll live forever . . . . . . . . .
    Live as if you die today . . . . . . . . . . . . . .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harrysvr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    το πως αλληλεπιδρουν μεταξυ τους προσωπικα μου ειναι αδιαφορο και δεν ασχοληθηκα καν...το γεγονος ειναι οτι με το που ανοιγε η μεγαλη σκαλα φωτων η τρομπα εκανε shut down...

σε αλλη περιπτωση τα μπεκ δουλευαν μονιμα στο 100% και με το ζορι επαιρνε μπρος...

οποτε...απο το να ασχολουμαι εγω με μαλακιες,πετιουνται τα xenon ολων...απλο...
    Γι αυτούς τους λόγους παρεμβαίνει και ρελέ, απορώ πως δε βάζει κανείς...
    ΑΕΚ

χιλιομετροφάγος! Το avatar του/της pektis
    Champion 2ης Βουνίσιας
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    [B]Αγαπητέ Βαγγέλη,

--Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα,με οτι αυτο συνεπαγεται...

προσέχουμε για να έχουμε!...

Ερώτηση.....

Θέλω να βάλω μια H4 bi-xenon και έχω απορία σχετικά με τη συνδεσμολογία. Χρειάζεται να τραβήξω ρεύμα από την μπαταρία? Θέλω να το βάλω σε ένα XT660X και όταν είχα ρωτήσει στην Xenon Elllas μου είχε πει τότε το παλικάρι ότι δε χρειάζεται τίποτ' άλλο και ότι όλη η συνδεσμολογία είναι στο φανάρι. 'Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αυτό που έχω παραγγείλει εκτός από την φύσα για την Η4 λάμπα έχει και άλλα δύο καλώδια + Positive και - Negative που λογικά αυτά πάνε στην μπαταρία. Χρειάζεται οπωσδήποτε να συνδεθούν στην μπαταρία αυτά? Δεν αρκεί το ότι θα συνδεθεί η φύσα H4?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	h4 bike installation.jpg 
Προβολές:	319 
Μέγεθος:	84,2 KB 
ID:	186496

Παλαιό μέλος Το avatar του/της harrysvr
    Αυτά είναι τα - και + του ρελέ που αν θες το βάζεις με αντικρουόμενες απόψεις περί αυτού...
    Είμαι κι εγώ στο να το βάλω ή όχι... αλλιώς βγάζεις τα καλώδια του ρελέ και απλά αντικαθιστάς της μαμάς...
    Εχουν ακουστεί διάφορα σε εγκατάσταση χωρίς ρελέ, όπως πχ. οτι κάηκε η καλωδίωση μιας μηχανής
    , μάλλον λόγω του στιγμιαίου ρεύματος που τραβάνε, τι να πω, ούτε εγώ έχω αποφασίσει ακόμη τι να κάνω...
    Διάβασε και μερικά περί relay:
    relay1
    relay2
    relay3
    relay4
    ΑΕΚ

Ξέρω πως λειτουργεί το ρελέ... είναι σαν ένας διακόπτης. Απλά το θέμα είναι αν πραγματικά χρειάζεται. Το ρεύμα που δίνει η εργοστασιακή καλωδίωση δεν αρκεί? Όσοι έχουν εγκαταστήσει, όχι μόνοι τους αλλά σε ηλεκτρολόγο, έχουν τραβίξει ρεύμα από τη μπαταρία? Είναι κάτι που δε θα το ήθελα, αλλά αν χρειάζεται οπωσδήποτε τότε δε θα έχω άλλη επιλογή.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τοποθετηση xenon και εγγυηση
    από cosgili στο forum Suzuki Bandit
    Απαντήσεις: 48
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2009, 16:01
  2. τοποθέτηση φιλτρου Κ&Ν
    από ela ela στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2005, 00:59
  3. Τοποθετηση ελαστικων το Α και το Ω
    από ela ela στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks