Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 51

Θέμα: Ελαστικά enduro

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Vasilis 66
    Τώρα πραγματικά τα μπέρδεψα......
    Πρώτα από όλα όλοι οι κατασκευαστές enduro ελαστικών δίνουν τις διαστάσεις 140/80, 130/90, 120/90 που θεωρούνται κλασικές. Μιλάμε πάντα για ελαστικά που "περπατάνε" και στις εθνικές οδούς δηλ χωρίς την ένδειξη NHS, που συνήθως τη βλέπουμε στα cross ελαστικά. Δεύτερο το προφίλ 80 στο 140/80 σημαίνει 112mm προφίλ, ψηλότερο προφίλ από πολλές άλλες διαστάσεις πχ στο 120/90 είναι 108mm(αυτός είναι και ο λόγος νομίζω που βγαίνουν τα enduro ελαστικά σε τόσο μεγάλα μεγέθη ώστε να μην τσακίζονται οι ζάντες).
    Η αλήθεια είναι ότι το 140 μου φαίνεται και εμένα μεγάλο αλλά σημειώνω ότι και η CCM και η SUZUKI στο DRZ400E δίνουν το 140. Απλά πιστεύω ότι κάτω από 120 το μηχανάκι δεν μπορεί να κάνει καθόλου άσφαλτο και το κυριότερο γλιστράει τρομερά! Πάντως όλα τα λάστιχα που έχω αναφέρει βγαίνουν 140/80, 130/90, 120/90. Για τα μπροστινά δύσκολα θα ξεφύγει κανείς από το 90/90 γιατί ως γνωστόν καλύτερα να σε πουλήσει η μάνα σου παρα το μπροστινό!

Τα παραπάνω είναι απλά μια γνώμη χωρίς να έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες.

Άρη, το πως το ξέρω το ποια είναι η σωστή ρύθμιση όχι. Γι αυτό κάνω πολλές δοκιμές. Μάλλον είμαι σε καλό δρόμο. Βλέπεις μηχανάκι με τέτοιες διαδρομές δεν έχω καβαλήσει ξανά.

Oldman, το MT16 μοιάζει πολύ με το Unicross. ¨Εχεις δοκιμάσει το πρώτο;

Φιλε βασιλη ριξε και μια ματια εδω και θα λυθουν καποιες αποριες σου .... http://www.moto.gr/forums/showthread...&pagenumber=1

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    Φιλε βασιλη ριξε και μια ματια εδω και θα λυθουν καποιες αποριες σου .... http://www.moto.gr/forums/showthread...&pagenumber=1

Πολύ μα παρά πολύ κατατοπιστικό !!!! Και έψαχνα κάτι παρόμοιο στο φορουμ αλλά...... Είχα μπει στη λογική κάπως αλλά αυτό με τις διαστάσεις των ΜΧ με έστειλε αδιάβαστο!
    Μιας και σε βρήκα για πες μια γνώμη για το Unιcross. MX ελαστικό χωρίς δείκτη NHS, με δείκτη ταχύτητας Μ τελικά τι είναι; Προφανώς όπως είπες το χαρακτηρίζουν ΜΧ λόγω μήκος τακονιού. Έχεις κάποια γνώμη για λάστιχα για ερασιτεχνική χωμάτινη χρήση και λίγα ασφαλή ασφάλτινα χλμ;
    αντε μωρο μου....ανεβα πανω στη πινεζα (μωρο=μοτο, πινεζα=κορυφη βουνου)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Oldman, το MT16 μοιάζει πολύ με το Unicross. ¨Εχεις δοκιμάσει το πρώτο;
    Βεβαίως και σε εποχές που το ΜΤ16 ήταν "μονόδρομος"...

Υπόψιν ότι το συγκεκριμένο λάστιχο το πρότεινα για την Κρήτη, δίνοντας βάση στο πέλμα και στα πλαϊνά - αλλά με προσοχή στην άσφαλτο (ειδικά στην βρεγμένη...).

Υ.Γ.
    Ένα ακόμη καλό που έχει είναι ότι δεν αμολάει τακούνια στον δρόμο με λογικές ταχύτητες (-120 χ.α.ω.)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

sotris like motoris Το avatar του/της taxydromos
    συναδελφε Βασιλη,γνωμη μου ειναι να προτιμησεις enduro λαστιχα, καθως για την ασφαλτο τα mx δεν βολευουν επειδη δεν εχουν καλο κρατημα (ειδικα στο βρεμενο ειναι επικυνδυνα) και φθειρονται γρηγορα γιατι ζεσταινονται πολυ..
    αν δεν θες να αλλαζεις συχνα λαστιχο παρε καποιο αντοχης με καλο κρατημα στο χωμα οπως ειναι το mt21 pirelli
    αν θες καλυτερη αποδωση στην ασφαλτο παρα στο χωμα παρε καποιο με πλατυτερα τακουνια οπως το continental tc80
    καλες βολτες!αν σ'αρεσουν τα χωμ.ταξιδια μπες εδω:http://www.xtx.com.gr/xtx/
    [font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]

My Dirty Blog!!
    ^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب

Athenians Enduro Lovers

Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..

Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
    [color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]

Ταχυδρόμε, τις ίδιες σκέψεις κάνω και εγώ. Τα ΜΧ τα έχω ξεχάσει. Απλα το δίλημμα είναι το "πόσο enduro" λάστιχο θα βάλω. Τα TC80 και KAROO τα έχω αποκλείσει (τα είχα βάλει στη BMW και νομίζω ότι ταιριαζουν σε πιο βαρια μοτο). Το ΜΤ21 είναι η χρυσή τομή αλλά κοιτάζω και πιο λάστιχο είναι ένα "κλικ" πιο χωμάτινο και εκεί έχω λίγο μπερδευτεί (F.I.M ή κάτι σαν Unicross). Όσο για το site "δυστυχώς" το ξέρω αλλά δεν υπάρχει ο χρόνος για τέτοια (άσε που ο μπόμπιρας μου θα θέλει να έρθει και αυτός )

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Το unicross για βρεγμένη άσφαλτο είναι απλά ακατάλληλο.
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

για ριξε και μια ματια εδω... http://www.enduro.gr/index.cfm?Actio...1=16&CPiD=3948

σουπερ λαστιχα (οικολογικα) για εντουρο...

υπολογισε και 5 ευρω για καθε τοποθετηση ελαστικου!

Έχεις κάποια γνώμη για λάστιχα για ερασιτεχνική χωμάτινη χρήση και λίγα ασφαλή ασφάλτινα χλμ;
    Το ΜΤ16 που λεει και ο ποιο γερος απο εμενα....

Φοβερα αξιοπιστο λαστιχο με τεραστια αντοχη σε οτιδηποτε τερεν....Απλα λιωνει και οχι.. σπαει

Απο εκει και περα οτι και να φορεσεις στην ασφαλτο και ( ειδικα στην βρεγμενη ) το θεωρω τρομερα επικινδυνο και η προσοχη σου πρπει να ειναι στα μεγιστα....

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Το ΜΤ16 ....
    Η αλήθεια έιναι Κώστα ότι το GaraCross είναι παμπάλαιας σχεδίασης λάστιχο (το φορούσα σε PE και Simonini) ίσως να μην "κάθεται" καλά σε σημερινές (αγωνιστικές) απαιτήσεις ...

Αλλά για ερασιτεχική χρήση (κολλήματα, σπινιαρίσματα, κοπανήματα σε πέτρες, γλυστρίματα σε ρίζες κ.λ.π.) μάλλον είναι από τις καλύτερες επιλογές...

@Vasilis 66: Προσοχή έξω από τα λιοτρίβια, γιατί θα φύγεις αδιάβαστος...

... ο ποιο γερος απο εμενα....
    Να σκάσεις και να πλαντάξεις ρε τζόβενο...
    (η ηλικία και των 2 μας από 4άρι αρχίζει...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Προσοχή έξω από τα λιοτρίβια, γιατί θα φύγεις αδιάβαστος...

μπορει να γλυστραει ο πυρήνας, αλλα εχει μια μυρωδιααααααα... στο χωριο με ταξιδευει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    [B]
    @Vasilis 66: Προσοχή έξω από τα λιοτρίβια, γιατί θα φύγεις αδιάβαστος...

Τύφλα να έχει ο πάγος........ Και μάλιστα αν ρίξουν και νερό από πάνω τότε.... αιντε γεια σας

[i]

Να σκάσεις και να πλαντάξεις ρε τζόβενο...
    (η ηλικία και των 2 μας από 4άρι αρχίζει...) [/B]
    Με προδωσες ρε Αρτεμη........

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 2stroker
    ερωτησης

ποια πιστευετε οτι ειναι η ιδανικη πιεση στα λαστιχα κυριως για φλαταδουρες και γενικοτερα ηπια κοματια?μιλαμε παντα για 100-100-18 και 80-100-21

και ποiα η γνωμη σας για τα Ac-10 της michelin?
    Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure

Αρχικά δημιουργήθηκε από 2stroker

ποια πιστευετε οτι ειναι η ιδανικη πιεση στα λαστιχα κυριως για φλαταδουρες και γενικοτερα ηπια κοματια?μιλαμε παντα για 100-100-18 και 80-100-21
    με τι μηχανακι;

για εντουρο μηχανακι 13-13 και βλεπεις...

για ον-οφ 15-15 και βλεπεις

εντιτ: με 100-100 πισω προφανως και ειναι ή 125 2Τ ή 250 4Τ οποτε 13-13

Αρχικά δημιουργήθηκε από 2stroker
    ερωτησης

και ποiα η γνωμη σας για τα Ac-10 της michelin?

Το έβαλα πρίν κανα 10 αριά μέρες για πρώτη φορά και σαν πρώτη εντύπωση είναι καλό. Βγήκα την
    κυριακή και το μενού είχε λάσπη, χιόνι, χιόνι με πέτρα. Δεν το δοκίμασα σε αμμουδερό αλλά αφού περπάτησε στα προηγούμενα δεν νομίζω να εχει πρόβλημα. Η διάσταση του είναι 100-100-18 και καλά είναι αν βάλεις να πάρεις το πιό φαρδύ ωστε να κερδίσεις περισσότερη πρόσφυση. Από αντοχή δεν ξέρω γιατί όπως σου έγραψα παραπάνω πρωτη φορά βαζω το συγκεκριμένο λάστιχο.

υγ. η πίεση που είχα ήταν 1 bar.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  3. Ελαστικά για Transalp???