Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 81

Θέμα: Ανάγκη ή μόδα ο εξοπλισμός?

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Ειχα 4 χρονια ροτβαιλερ ,τ'εχασα απο επιληψια.Τωρα εχω ενα λαμπραντορ, σκυλια ειχα παντα.

Παντως οταν την επεσε στο σκυλο μου καθαροαιμο πιντμπουλ ,εφαγε απ-τσακι που οταν προσγειωθηκε δεν θυμοταν που ηταν ο σκυλος που προσπαθουσε να την πεσει.:rotflmao:
    χαιρομαι που συννενοουμαστε...

σε λιγο καιρο ,αν ολα πανε κατ ευχην θα εχω στην κατοχη μου ενα ντογκο καναριο...αρσενικο...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Φιλαράκο, για τελευταία φορά...

ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !!!

Ουτε κανένας μας απο εδω μέσα, κατάλαβέ το επιτέλους
    Για την ακρίβεια γράφεις:

"Δε μ' αρέσει να προτρέχω, αλλα 16 & 18 χρονών και στο Μενίδι, χλωμό να φόραγαν κράνος... "

Τώρα το τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες, είναι πράγματι δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά δεν αναφέρεται προσωπικά σ'εσένα, μια και πρόκειται για μια συνήθη αντίδραση.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ρε μοντς δεν πατε τα 4 τελευταια μυνηματα (αν βρητε χρονο ) εδω! να συνδραμουμε και μεις στην ενημερωση της ασφαλειας του εξοπλισμου, και να μην χαλαμε το thread, sorry.

Ευχαριστω!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Παιδιά είμαι καινούριος στο φόρουμ, όχι όμως και στους 2 τροχούς. Είμαι 37 χρονών, οδηγώ μηχανάκι από τα 17.
    Έχω περάσει κι εγώ από τη φάση του "Δε βαριέσαι, στην πλατεία πάω, δυό βήματα, δεν θα βάλω το κράνος". Ότι είχα πρωτοπάρει το παπί.
    Όταν μετά από κανά δύμηνο, έτυχε να πάρω το κράνος γιατί είχε συννεφιά και το κράνος με γλίτωσε, τα είδα αλλιώς τα πράγματα.
    Μετά το παπί πέρασα από διάφορα μηχανάκια, δοξάζω το θεό, την τύχη, την μοίρα που στα τόσα χρόνια έπεσα μόνο άλλη μία φορά, άσχημα, οπότε και ξανά με έσωσε το κράνος το οποίο μετά την πρώτη φορά είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του κεφαλιού μου.
    Μπορεί να χάλαγε το μαλί αλλά στην τελική υπάρχουν και τα τρέντυ καπελάκια για να καλύπτουμε την αφάνα στο μπαρ ή στην καφετέρια.

Σήμερα, κυκλοφορώ με ένα σκούτερ (μέχρι την άνοιξη οπότε και έχω προγραμματίσει την αγορά μηχανής) και ο καθημερινός μου εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα καλό ζευγάρι γάντια, ένα μπουφάν με όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις και ένα κράνος nolan. Το κόστος τους δεν ξεπερνάει τα 500-600 ευρώ, αλλά τη δουλειά τους θα την κάνουν σίγουρα αν ποτέ χρειαστεί.

Αν οδηγούμε συνετά και δεν παίζουμε με την τύχη μας, ακόμα και με αυτό τον εξοπλισμό είμαστε μια χαρά.

Σήμερα το πρωΐ με την βροχή κατέβαινα τη Συγγρού για Πειραιά και πήγαινα σαν κότα, έβλεπα όμως και κάποια παιδιά, με διάφορα μηχανάκια, να τρέχουν σαν διάολοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα και αντί κράνους να φοράνε την κουκούλα του αδιάβροχου μπουφάν..... Ε συγγνώμη κι όλας αλλά δεν θα φταίει κανείς άλλος αν.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
    Αν δεν ήσουν βλάκας θα καταλάβαινες οτι αυτά που λέμε για το κράνος τα λέμε κατακρίνοντας τα κράνη τύπου safebet, των 30 ευρώ από το Lidl, Praktiker κλπ.
    Αν δεν ήσουν βλάκας θα έβλεπες σε τόσα θέματα, οτι πολύς κόσμος κατακρίνει τις "μοδάτες" επιλογές σε εξοπλισμό ασφαλείας (κοινώς dainese), επειδή το επιπλέον κόστος υπάρχει μόνο για τα σηματάκια και όχι για την επιπλέον ασφάλεια. Αυτό, για να στο εξηγήσω μπας και καταλάβεις, σημαίνει οτι μπορείς να εξοπλιστείς με κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες με 500-600 ευρώ.
    Μετά, το μπουφάν ΝΑΙ, είναι πολύ σημαντικό, με προστασίες σε ώμους αγκώνες και πλάτη, αφού αυτά είναι τα κύρια σημεία που χτυπάει κανείς σε ένα ατύχημα, εκτός του κεφαλιού.
    Το μπουφάν με τον αερόσακο προσφέρει επιπλέον ασφάλεια. Το παντελόνι με προστασίες στα γόνατα και τους γοφούς χρησιμεύει και αυτό.
    Κολάρο δεν είδα κανέναν να προτείνει για καθημερινή χρήση.

Δεν χρειάζονται 2 χλμ για να γίνει ατύχημα.
    5 μέτρα χρειάζονται, και πολύ συχνά και λιγότερο.

Τράβα πάρε καλύτερα αμάξι γιατί ΟΤΑΝ πάθεις ατύχημα και είσαι "γυμνός" για να κερδίσεις χρόνο, θα γίνεις άλλη μία στατιστική, ώστε να μας κοπανάνε αυτοί που δεν ξέρουν οτι οι μηχανές είναι σκοτώστρες..

Και ναι, οι "1000άρες" απαιτούν πιο ακριβά κράνη, γιατί οι "1000άρες" αναπτύσουν μεγαλύτερες ταχύτητες και λόγω στάσης σώματος πρέπει ο οδηγός να έχει κράνος με αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμένο γι'αυτό το λόγο. Αλλιώς κατεβαίνει με ένα κεφάλι καζάνι λόγω του θορύβου του αέρα.
    Το σκούτερ που αναπτύσσει το πολύ 100 χλμ, δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις, απλά ένα ασφαλές κράνος χρειάζεται. Και τα 2 κράνη (σκούτερ/1000άρας) προσφέρουν την ίδια ασφάλεια, απλά το ένα είναι καλύτερα σχεδιασμένο αεροδυναμικά.
    Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας θα καταλάβαινες ό,τι διαβάζεις δε θα έκοβες το κείμενό μου και δε θα έγραφες 500 λέξεις ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    [...]Τώρα το τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες, είναι πράγματι δικό μου αυθαίρετο συμπέρασμα[...]
    να τα προσέχεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί μάλλον σου βγαίνουν λάθος
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Kι επειδή όλα εδώ μέσα πρεπει να τα κάνεις πιο λιανά κι από λιανά, εξηγούμαι:

1)Πάω ταξίδι; Κάθομαι μισή ώρα και ντύνομαι , με τα πάντα όλα.

2)Πηγαίνω στη δουλειά που απέχει 10 λεπτά; Κράνος μπουφάν και φύγαμε. ( Αν φορέσεις κροκόδειλο, παντελόνι κλπ και στο γραφείο τα ξαναβγάλει κλπ κλπ τα 10 λεπτά γίνονται 50)

3)Πηγαίνω το καλοκαίρι από την ερημική παραλία μέχρι την καντίνα ; __________________ (αφήνω τον καθένα να συμπληρώσει κατά βούληση)

να τα προσέχεις τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί μάλλον σου βγαίνουν λάθος
    Το πες όμως. Ναι;

Πονηρούλη πες την αλήθεια!
    Τι σκεφτόσουν όταν έλεγες
    "Δε μ' αρέσει να προτρέχω, αλλα 16 & 18 χρονών και στο Μενίδι, χλωμό να φόραγαν κράνος... "

δε σκεφτόσουν: "τι σχέση έχω εγώ μ'αυτούς;"

Έλα δεν παραξηγάω γω.
    Κι εγω αποστασιοποιημένα τα άκουγα μέχρι χθες, αλλά τώρα ξέρω ότι κι ο γιος μου θα καβαλάει σε λίγα χρόνια και τρέμω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
    Αν δεν ήσουν βλάκας..
    Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας
    Παίδες αυτά δεν χρειάζονται, συζήτηση κάνουμε..

[...]δε σκεφτόσουν: "τι σχέση έχω εγώ μ'αυτούς;"[...]

ΟΧΙ

Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    1) Δε συνηθίζω να μπαίνω σε ποστ που αναφέρονται σε ατυχήματα. Σ'αυτό μπήκα επειδή έτυχε να περνάω χθες απ'το σημείο και είχαν ανάψει μια φωτιά 10 μέτρα.

Με χαλάει να διαβάζουμε για δυο νεκρά παιδιά και αμέσως να πέφτει η ερώτηση "φορούσε κράνος". Να σκεφτόμαστε δηλαδή ότι αυτοί ίσως δεν ήταν σαν κι εμάς, ήταν κακά παιδιά, αφού δε φορούσαν κράνος, συνεπώς δεν θα μπορούσε να συμβεί και σ'εμένα.

2) Μου τη δίνουν τα κλισέ παντού και πάντα. Σε κάθε ευκαιρία. Τα ακούω καθημερινά από την τηλεόραση , το ραδιόφωνο κλπ που τα παρουσιάζουν ως αξιώματα, απόσταγμα που πίνεται με κάθε μεζέ. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ.ΤΑ'ΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ'ΠΑΘΕ.
    (Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από νέα παιδιά, που δεν είχαν γεννηθεί το 1982 που πήρα το πρώτο μου κράνος.)

Ο χώρος αυτός δεν προσφέρεται για πλύση εγκεφάλου αλλά, για συζήτηση. Αυτή είναι η διαφορά μας από τα κανάλια.
    Αφού καβαλάμε όλοι ξέρουμε την αξία του εξοπλισμού για την παθητική αλλά , συχνά , και για την ενεργητική μας ασφάλεια. Επίσης όλοι κάνουμε συχνά μικροδιαδρομές με λειψό ή καθόλου εξοπλισμό, όταν κρίνουμε ότι η μικροδιαδρομές δεν δικαιολογούν μισή ώρα ντύσιμο-γδύσιμο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καθένα να κρίνει μόνος του πότε και τι αξίζει να φορέσει.

Φοβάμαι όμως , ότι αν αύριο σκοτωθώ, κάποιοι εδώ μέσα θα ρωτήσουν: " φορούσε κράνος; " κι όταν μάθουν πως φορούσα θα ρωτήσουν " Το καλό ή το φτηνό το KBC;"
    Δεν μπορώ να επικοινωνήσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
    Κλισε δεν υπάρχουν, ούτε death wish από κανέναν. Αντίθέτως υπάρχουν κλισε του στυλ "το κράνος δεν χρειάζεται για κοντινές διαδρομές","ατυχα τα παιδιά", "Νταξ μωρέ 5 λεπτά δρόμος είναι" και λοιπές παπαριές.
    Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας, ούτε τα φουσκώνει κανείς. Όταν σου λένε οι γιατροί με απλά και σκληρά νούμερα ότι το 90% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν φόραγαν κράνος, κάτσε και βρες επιχειρήματα.
    Το μόνο "όπλο" για να τους σώσεις δυστυχώς, εφόσον

* η οδηγική παιδεία είναι 0
    * το ενδιαφέρον του κοινωνικού περίγυρου, σχολείου, κράτους (ως έννοια φροντίδας των πολιτών του) ανύπαρκτο
    * η πληροφόρηση και πνίγεται μέσα στα κλισε του σταρχιδισμού, και της ατολμίας διαφοροποίησης της παρέας

είναι η στυγνή αστυνόμευση μέχρι να μην τολμάει κανείς να διανοηθεί ότι μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κράνος. ίσως είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να αναγκάσει κάποιον να βάλει το μπουρδέλο στο κεφάλι του.
    Πριν κανα δυο χρόνια είχαν σκοτωθεί δύο πιτσιρίκια σε ένα κοντινό νησί. Σκεφτήκαμε να πάμε 10 άτομα να μιλήσουμε στους υπόλοιπους συμμαθητές τους για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού, δείχνοντας χτυπημένα κράνη, προβάλλοντας κάποια slides ίσως, μπας και ταρακουνηθούν λίγο. Ούτε ενδιαφέρον απ΄τις δημοτικές αρχές υπήρξε, ούτε απ΄τον σύλλογο γονέων του σχολείου, ούτε από κανέναν φορέα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων με σκοτωμένα πιτσιρίκια.

Γιαυτό θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά και με άλλα παιδιά. Γιατι το μάθημα που παίρνουμε από τέτοια γεγονότα είναι ότι θα ξορκίσουμε το κακό με ξερογκαζιές από TDM, σούζες μέ πάπιες και φωτιές στους δρόμους, σπονδή προς τους νεκρούς. Κούνια που μας κούναγε...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι η διαφωνια σας
    και τι λετε ακριβως.
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ΟΧΙ

Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι...
    Καλά πάσο

...ο θεατής μου !!! Το avatar του/της AVATOS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    δεν εχω καταλαβει ακομα που ειναι η διαφωνια σας
    και τι λετε ακριβως.
    +750s
    ...που να στα λέω κύριε πρόεδρε!

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Δεν μπορώ να επικοινωνήσω και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
    Κλισε δεν υπάρχουν, ούτε death wish από κανέναν. Αντίθέτως υπάρχουν κλισε του στυλ "το κράνος δεν χρειάζεται για κοντινές διαδρομές","ατυχα τα παιδιά", "Νταξ μωρέ 5 λεπτά δρόμος είναι" και λοιπές παπαριές.
    Τα στοιχεία δεν είναι δικά μας, ούτε τα φουσκώνει κανείς. Όταν σου λένε οι γιατροί με απλά και σκληρά νούμερα ότι το 90% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν φόραγαν κράνος, κάτσε και βρες επιχειρήματα.
    Το μόνο "όπλο" για να τους σώσεις δυστυχώς, εφόσον

* η οδηγική παιδεία είναι 0
    * το ενδιαφέρον του κοινωνικού περίγυρου, σχολείου, κράτους (ως έννοια φροντίδας των πολιτών του) ανύπαρκτο
    * η πληροφόρηση και πνίγεται μέσα στα κλισε του σταρχιδισμού, και της ατολμίας διαφοροποίησης της παρέας

είναι η στυγνή αστυνόμευση μέχρι να μην τολμάει κανείς να διανοηθεί ότι μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς κράνος. ίσως είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να αναγκάσει κάποιον να βάλει το μπουρδέλο στο κεφάλι του.
    Πριν κανα δυο χρόνια είχαν σκοτωθεί δύο πιτσιρίκια σε ένα κοντινό νησί. Σκεφτήκαμε να πάμε 10 άτομα να μιλήσουμε στους υπόλοιπους συμμαθητές τους για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού, δείχνοντας χτυπημένα κράνη, προβάλλοντας κάποια slides ίσως, μπας και ταρακουνηθούν λίγο. Ούτε ενδιαφέρον απ΄τις δημοτικές αρχές υπήρξε, ούτε απ΄τον σύλλογο γονέων του σχολείου, ούτε από κανέναν φορέα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων τραγικών γεγονότων με σκοτωμένα πιτσιρίκια.

Γιαυτό θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά και με άλλα παιδιά. Γιατι το μάθημα που παίρνουμε από τέτοια γεγονότα είναι ότι θα ξορκίσουμε το κακό με ξερογκαζιές από TDM, σούζες μέ πάπιες και φωτιές στους δρόμους, σπονδή προς τους νεκρούς. Κούνια που μας κούναγε...
    Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς μας με όλα αυτά...
    Απλά το σχόλιο του "καπετάνιου" μάλλον δεν χρειάζονταν... Και άλλοι μπορεί να σκεφτήκαμε με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν οφελεί σε τίποτα να γίνει αναφορά με ένα τέτοιο υποθετικό τρόπο.
    Ο nikonian υπερβάλλει σίγουρα και διαφωνώ σε πόλλα από όσα έγραψε, (φοράω βλέπεις arai και όχι μόνο... ) αλλά "καπετάνιε" θεωρώ σίγουρο ότι και άλλοι παρεξήγησαν το σχόλιο που έκανες ακόμα και αν δεν ήθελες να πεις τίποτα παραπάνω από αυτά που έγραψες...
    Κάπου εκεί αρχίζει και τελειώνει και η διαφωνία σας νομίζω και σίγουρα δεν είναι ουσιαστική μιας και όλοι συμφωνουμε οτί πρέπει να οδηγούμε προστατευμένοι...
    Τέλος είναι κρίμα με αφορμή ένα τραγικό γεγονός να καθόμαστε και να τσακωνόμαστε σαν τα κοκόρια... Ας κάνει ο καθένας μας ότι μπορεί για να πείσει έστω και έναν να φορέσει το κρανάκι του και σίγουρα αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε προσφέρει πολλά σε όλους μας....

μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μποτακια: προστατευτικος εξοπλισμος ή μοδα;;
    από aakkuan στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 14:17
  2. Ανάγκη για αίμα
    από mbjp στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2005, 22:34
  3. η νεα μοδα στο US of A my ass...