Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 81

Θέμα: Ανάγκη ή μόδα ο εξοπλισμός?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Εμενα μου εσπασε ο μηχανικος το γουρικο σταυρουδακι , που ειχε 5 ετη χωρις τουμπα
    Οι γκομενες στη δουλεια με λενε robocop γιατι εχω full εξοπλισμο, αλλα δε μασαω , ειμαι αστακος κ εχω γκομενα, Πιστευω οτι υπαρχει μη πληροφορηση κ εγω εδω μεσα ξεστραβωθηκα............
    Ολο πητσηρικια κ ξανθες βλεπω χωρις κρανος στο δρομο ακομα κ με το κρυο ρε π.....η μου.
    love will save the planet,hate is a good start.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
    Εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου,γενικα μιλαω για το ολο συστημα εδω....εσυ κατι ξερεις ομως...

Οριστε,αυτον τον τροπο που απαντας ακριβως εννοω για εδω μεσα,ετσι ειναι οι προϊσταμενοι,τι να κανουμε,κοβουν-ραβουν!
    Κοψε με γιατι ανοιξα thread για ανταλλακτικα για το gilera και με θεωρεις μαλακα γιατι δεν εκανα search,ευτυχως για μενα γιατι οι υπολοιποι βλεπουν με τι εχουν να κανουν...

Κριμα,με στεναχωρησες,και ειμαστε και ομοζωδιοι απ οτι ειδα,διπλη η στεναχωρια! χαχαχα!!!

Και που εισαι,απο το πρωι με ετρωγαν τα @@ μου...λες για το αν θα με διαγραψεις?
    Τι να σου πω,θα τα βαψω μαυρα!

Στο λεω εγω πρωτος...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

την παλεύεις καθόλου ;;;

έχεις καταλάβει ότι μόνος σου κοπανιέσαι ;;;

μόνο εσύ μπόρεσες από μια συζήτηση για ένα ατύχημα και τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράμε να καταλήξεις στο παραπάνω ... τι να πω ...

στο καλό ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kokos08
    Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
    την παλεύεις καθόλου ;;;

έχεις καταλάβει ότι μόνος σου κοπανιέσαι ;;;

μόνο εσύ μπόρεσες από μια συζήτηση για ένα ατύχημα και τον εξοπλισμό που πρέπει να φοράμε να καταλήξεις στο παραπάνω ... τι να πω ...

στο καλό ...

Γεια σου Λεωντα!

...
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

το λεει αλλωστε και η υπογραφη σου ρε φιλος:

Δεν μπαινω καλα,αλλα βγαινω τελεια...

:rotflmao: :rotflmao:

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Red face

Ο εξοπλισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Μόδα" ρε ΨΩΝΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.....ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ!!!ρωτήστε και τους παλιούς.... :a66:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	198373448_5c11121cb1.jpg 
Προβολές:	220 
Μέγεθος:	53,3 KB 
ID:	185565
    Accipere quam facere praestat injuriam

Γεια σου Λεωντα!
    με "ομικρον"

(εμείς του γκέτο ξέρουμε και ορθογραφία )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Ο εξοπλισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "Μόδα" ρε ΨΩΝΙΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.....ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ!!!ρωτήστε και τους παλιούς.... :a66:
    Δεν έχεις άδικο αλλά ας τα φορέσουν οι πιτσιρικάδες έστω για "μοδα". Δε μας χαλάει αν θα τα πληρώσουν χρυσά, αν είναι να σώσουν το κεφάλι τους.

Στη δεκαετία του '80 που ανέφερε ο Βύρων παραπάνω , τα κράνη κόστιζαν μια περιουσία. Ένα βασικό μισθό πληρώναμε για το φτηνότερο Nolan. Υπήρχαν φορές που δεν το φορούσαμε για να μην το λερώσουμε΄!!!!!!!!! Πέφταμε με τα μηχανάκια και βάζαμε το πόδι από κάτω για να μην πάθει ζημιά το μηχανάκι, αφού το ΚΑΤ ήταν φτηνότερο απ'το Σαρακάκη!!!!!

Σήμερα όλα είναι τσάμπα. Προσωπικά έχω 8 κράνη και 9 μπουφάν, για κάθε περίπτωση (το σύνδρομο της κατοχής ).
    Θέλεις οι χαμηλές τιμές; Θέλεις η μόδα; Σήμερα οι 9 στους 10 το φοράμε το ρημάδι αν και όχι πάντα πάντα.

Αποτοξίνωση από το spam.. Το avatar του/της FestoNero
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Αν δεν ήσουν ΤΟΣΟ βλάκας θα καταλάβαινες ό,τι διαβάζεις δε θα έκοβες το κείμενό μου και δε θα έγραφες 500 λέξεις ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
    Κατάλαβα κάπου λάθος;

Εγώ είμαι βλάκας και το παραδέχομαι. Είμαι εδώ για να μειώσω τη βλακεία μου και να αυξήσω την ευφυία μου, σε θέματα μοτοσυκλέτας. Εσύ τι κάνεις;
    Καταδικάζεις τη χρήση κράνους, μπουφάν, κλπ λέγοντας ανακρίβειες περί του κόστους και του κινδύνου, ενώ τα τιμολόγια και οι στατιστικές είναι εναντίον σου.
    Θα αρχίσουμε να λέμε τα αυτονόητα πάλι;

Για πες μου, πως είμαι εκτός θέματος; Που δεν κατάλαβα τι έγραψες;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
    Σεξ κάνεις πάντα με προφυλακτικό;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Με αφορμή το τραγικό γεγονός πρέπει να δούμε ΤΙ έφταιξε. Εαν είμασταμ στην Αγγλία δε θα κάναμε ερώτηση για κράνη, ειναι δεδομένο, θα ψάχναμε να βρούμε άλλες αιτίες. Στην Ελλάδα όμως που η πιτσιρικαρία οδηγεί σε συντριπιτικό ποσοστό (ειδικά σε γειτονιές της δυτικής αττικής και στην επαρχία) χωρίς κράνος, λογικό ειναι να πάει το μυαλό μας εκεί.

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τη κωλονοοτροπία φίλων, γονέων και ημών των ιδίων που ενώ αδιαφορούμε για την ασφάλειά μας, μόλις συμβεί το κακό ψάχνουμε να βρούμε αλλού να τα φορτώσουμε...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
    Το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό όταν καθόμαστε και γράφουμε ολόκληρες σελίδες για το αυτονόητο. Μετά από μια πτώση η ερώτηση δεν θα έπρεπε να είναι "Φόραγε κράνος;" αλλά "Έσπασε το κράνος;" Και αυτό είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, δυστηχώς το μόνο μέτρο που βλέπω κι εγώ να μπορεί να κάνει κάτι είναι η σκληρή αστυνόμευση.

Anyway, δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να πω. Αν αρχίσουμε να μεταδίδουμε πως το να φοράς κράνος είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όταν καβαλάς ίσως να γίνει καλύτερη η κατάσταση.
    Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.
    Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
    Για τα λεφτά δεν μ' αγαπάς
    Mα θα 'ρθει κάποτε η ώρα
    Kαι δε θα ξέρεις που χρωστάς..

Αποτοξίνωση από το spam.. Το avatar του/της FestoNero
    Εγω δεν ασχολουμαι μαζι σου,γενικα μιλαω για το ολο συστημα εδω....εσυ κατι ξερεις ομως...

Οριστε,αυτον τον τροπο που απαντας ακριβως εννοω για εδω μεσα,ετσι ειναι οι προϊσταμενοι,τι να κανουμε,κοβουν-ραβουν!
    Κοψε με γιατι ανοιξα thread για ανταλλακτικα για το gilera και με θεωρεις μαλακα γιατι δεν εκανα search,ευτυχως για μενα γιατι οι υπολοιποι βλεπουν με τι εχουν να κανουν...

Κριμα,με στεναχωρησες,και ειμαστε και ομοζωδιοι απ οτι ειδα,διπλη η στεναχωρια! χαχαχα!!!

Και που εισαι,απο το πρωι με ετρωγαν τα @@ μου...λες για το αν θα με διαγραψεις?
    Τι να σου πω,θα τα βαψω μαυρα!

Στο λεω εγω πρωτος...

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!
    Η σωστή λέξη είναι κλίκα.
    Όπως "η κλίκα του moto.gr".
    Τρεχάτε να σωθείτε τώρα!
    :rotflmao:
    Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
    Για τα λεφτά δεν μ' αγαπάς
    Mα θα 'ρθει κάποτε η ώρα
    Kαι δε θα ξέρεις που χρωστάς..

Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
    Κατάλαβα κάπου λάθος;

Εγώ είμαι βλάκας και το παραδέχομαι. Είμαι εδώ για να μειώσω τη βλακεία μου και να αυξήσω την ευφυία μου, σε θέματα μοτοσυκλέτας. Εσύ τι κάνεις;
    Καταδικάζεις τη χρήση κράνους, μπουφάν, κλπ λέγοντας ανακρίβειες περί του κόστους και του κινδύνου, ενώ τα τιμολόγια και οι στατιστικές είναι εναντίον σου.
    Θα αρχίσουμε να λέμε τα αυτονόητα πάλι;

Για πες μου, πως είμαι εκτός θέματος; Που δεν κατάλαβα τι έγραψες;

Να σου κάνω μια ερώτηση;
    Σεξ κάνεις πάντα με προφυλακτικό;

Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.
    Το να αναλύουμε σε κάθε ευκαιρία τη χρησιμότητα του κράνους είναι κουραστική για τους παλιούς και άχρηστη για τους νέους, αφού μπορούν να βρουν απίστευτο υλικό κι εδώ κι αλλού.

Το θέμα μου είναι άλλο:

Μια φορά κι έναν καιρό , κάθονταν ένας γιατρός, ένας τροχονόμος κι ένας μηχανόβιος και έβλεπαν τις ειδήσεις των 8:00 στη τηλεόραση . Κάποια στιγμή ακούνε για κάποιο θανατηφόρο τροχαίο.
    Τι νομίζεις ότι αναφώνησαν οι τρείς τηλεθεατές;

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ: ΧΜ! Κατάλαβα!Υπερβολική ταχύτητα. Γράφ'το!

ΓΙΑΤΡΟΣ : Κάπνιζαν, ε;!

ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ: ΧΜ!Θανατηφόρο ε; Κατάλαβα! Δεν φορούσε κράνος.

Αργότερα στις ειδήσεις των 12:00 έμαθαν ότι ένας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε αργά δεξιά και το όχημα ανέβηκε στη στάση και σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο.

Δε σου φαίνονται γραφικά όλα τούτα ;

Παιδια, δεν εχω καθησει να διαβασω ακομα αυτα που εχετε γραψει, αλλα ορμωμενος απο τον τιτλο του ποστ, εχω να πω κατι που παιζει να ειναι και οφ τοπικ.

Ετσι που ειναι η κατασταση στους δρομους, δεν χρειαζεται να μας απασχολει για ποιο λογο φοραει καποιος εξοπλισμο, αλλα οτι τον φοραει. Ετσι λοιπον, αν καποιος βαζει κρανος-μπουφαν μονο και μονο για να πουλησει μουρη ή για να το παιξει γρηγορος, δεν με νοιαζει... Με νοιαζει που τα φοραει..
    Μακαρι να ειμασταν σε θεση να αναλυσουμε για ποιο λογο φοραει ο οποιοσδηποτε εξοπλισμο αλλα δυστυχως..... αν εισαι πεινασμενος και σου δωσουν να φας, δεν σε νοιαζει αν το φαγητο εχει αλατι ή οχι....

Αυτα απο μενα...
    Μπαινω στο merge...
    "Γιαννη αφησε τον δικο μου"
    εχει λιακαδα μα εδω θυμιζει μπορα,
    μου αρκει που 3 λεπτα οι ουρανοι ειναι δικοι μου
    κ εσυ εχθρε εισαι KILL ΑΠΟ ΩΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
    ---------------------------------------------
    Professor Einstein, does New York stop by this train?

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
    Μια φορά κι έναν καιρό , κάθονταν ένας γιατρός, ένας τροχονόμος κι ένας μηχανόβιος και έβλεπαν τις ειδήσεις των 8:00 στη τηλεόραση . Κάποια στιγμή ακούνε για κάποιο θανατηφόρο τροχαίο.
    Τι νομίζεις ότι αναφώνησαν οι τρείς τηλεθεατές;

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ: ΧΜ! Κατάλαβα!Υπερβολική ταχύτητα. Γράφ'το!

ΓΙΑΤΡΟΣ : Κάπνιζαν, ε;!

ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ: ΧΜ!Θανατηφόρο ε; Κατάλαβα! Δεν φορούσε κράνος.

Αργότερα στις ειδήσεις των 12:00 έμαθαν ότι ένας έπαθε ανακοπή ενώ οδηγούσε αργά δεξιά και το όχημα ανέβηκε στη στάση και σκότωσε έναν άλλο άνθρωπο.

Δε σου φαίνονται γραφικά όλα τούτα ;
    Εμένα όχι μιας και πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ στην πραγματικότητα.
    Και καλά, για τον μπάτσο και τον γιατρό δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά εσύ αυτήν την εντύπωση έχεις για τους μοτοσυκλετιστές; Ξέρεις πολλούς σαν το παράδειγμα σου;

Εγώ τουλάχιστον όταν μου πουν κάτι τέτοιο ρωτάω το πως και αν ακούσω για χτύπημα στο κεφάλι ρωτάω "Καλά ακράνωτος/η ήταν...;".
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
    ..αλλα δε μασαω , ειμαι αστακος κ εχω γκομενα.
    όχι ρε μ@λ@κα....

τί είπε ο πόντικας...:rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mparmpanik
    ισως θα επρεπε να επισημανουμε επιπροσθετως οτι η χρηση του εξοπλισμου
    ειναι μεν αναγκαια και απαραιτητη αλλα λειτουργει επικουρικα στην ασφαλεια μας
    καθοτι πρωτο ρολο παιζει η οδηγικη μας συμπεριφορα.
    αν πχ περνας αναμεσα απο τα μποτιλιαρισμενα αυτοκινητα με 100 km
    οσα κρανη κι αν φορας, αμα σου κατσει η στραβη, δεν σε σωζει τιποτα.

και για να μην παρεξηγηθω οτι ισχυριζομαι πως αν πας σαν κοτα δεν σου χρειαζεται
    ο εξοπλισμος, λεω οτι ειναι παντα μα παντα απαραιτητος.

διοτι οκ, αν στουκαρεις με πολλα δεν σε σωζει τιποτα,
    αν ομως πεσεις και συρθεις, αν κοπανησει το κεφαλι σου στην ασφαλτο
    (ή σε κανα καθρεφτη φορτηγου ) αν σου πλαγιασει με μηδεν χλμ η μηχανη
    και σκασεις κατω σαν καρπουζι , αν η σφηκα βαλει σημαδι το ματι σου
    αν ο γιωταχης στο φαναρι σε κοπανησει και σε ριξει, αν σου γλυστρισει ο μπροστινος
    και φας την τουμπα
    χιλια δυο αν..

τοτε φορωντας τον εξοπλισμο σου, εχεις δωσει μια σημαντικη ευκαιρια στον εαυτο σου να την βγαλει καθαρη.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Πάμε λίγο απο την αρχή;... αν μου επιτρέπεται δηλαδή καθότι "γερόντι" έχασα λίγο τον λογαριασμό με τα όσα λέγονται.

Λοιπόν...κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ..

Ναι μεν υπάρχει μια υπερκοστολόγηση σε κράνη σε σχέση με Ελλάδα , κάποιων συγκεκριμένων κατασκευαστών αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με την ικανότητα προστασίας σε χτυπήματα απο την στιγμή που έχουν περάσει προδιαγραφές. Έχουν να κάνουν όμως...

- Αεροδυναμική. Όποιος έχει βάλει κράνος κόστους 200 ευρώ και κράνος 600 ευρώ θα το καταλαβαίνει αυτό, τόσο απο πλευράς θορύβου όσο και απο την αντίσταση κατά του αέρα πάνω στην μηχανή.

- Σχεδιασμός εσωτερικός. Υπάρχουν αποσπώμενες επενδύσεις, αντιβακτηριακές , αντιθαμβωτικό ζελατίνας κοκ. συν φυσικά την εφαρμογή που είναι τεράστιο θέμα.

- Βάρος... σημαντικό αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε με αυχενικό μετά απο χρόνια.

- Σχεδιασμός εξωτερικός και συναρμολόγηση. Ειδικά το δεύτερο είναι σημαντικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που ενα "φτηνο΄" κράνος θα μας αφήσει λουράκι ή "αυτάκι ζελατίνας" στο χέρι.

κτλ. Αυτά πληρώνουμε κύριοι. Ίσως λίγο παραπάνω απο όσο πρέπει εδώ για αυτό και αρκετοί τα παίρνουν απο έξω πλέον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...

Είναι τουλάχιστον χαζό να λέμε οτι σε ενα scooter ή μικρότερης ιπποδύναμης μοτό κινδυνεύουμε λιγότερο. Το απέναντι όχημα (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ!! ) που θα έρθει κατά πάνω μας, με τα ίδια χιλιόμετρα θα πηγαίνει και τα ίδια κιλά, είτε ειμαστε με πανοπλία Arai-Dainese είτε με Nitro και Μάρκα με έκαψες μπουφάν. Η αλήθεια είναι οτι το πρώτο λόγω σχεδιασμού-εφαρμογής και άλλων δοκιμών που εκφράζονται στο κόστος , θα προστατεύσουν περισσότερο απο τον low budget εξοπλισμό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...

Ακόμα και ενα nitro κράνος (που έχει περάσει προδιαγραφές) και ενα δερμάτινο jacket με όποια προστασία, και ενα ζευγάρι αρβυλάκια θα προστατεύσουν καλύτερα απο το gel στα μαλιά , ενα jean jacket και αθλητικά παπούτσια. Θα πρέπει όμως να τα φοράνε.

Δεν κατανοώ γιατί τσακωνόσαστε όπως είπε και η Evi... ο εξοπλισμός είναι το Α και το Ω σε μια μοτό. Όσο μπορεί λοιπόν ο καθένας όσον αφορά την τσέπη του , παίρνει το καλύτερο που μπορεί να αντέξει. Ούτε θα μπεί σε διαδικασία 400 δανείων και δόσεων για να πάρει ενα Arai , αλλά ούτε θα πρέπει να δώσει και 50 ευρώ για ενα κράνος αμφιβόλου ποιότητος και προέλευσης απο super market μόνο και μόνο για να γλυτώσει την κλήση.

Ας σταματήσουμε να μιλάμε για τα αυτονόητα όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μποτακια: προστατευτικος εξοπλισμος ή μοδα;;
    από aakkuan στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2010, 14:17
  2. Ανάγκη για αίμα
    από mbjp στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2005, 22:34
  3. η νεα μοδα στο US of A my ass...
    από idi στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ