ωχ καταλαβα...Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
![]()
![]()
![]()
ωχ καταλαβα...Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
![]()
![]()
![]()
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...
Δηλαδή αυτό που σου κάνει άδικο?Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Εκείνο που δεν καταλαβαίνει το χοντροκέφαλο κάποιων είναι πως....
ΚΑΘΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ Π-Α-Ν-Τ-Α!!!
Το μέτρο του καυσίμου δεν μπορεί να γίνει επιλεκτικά! Δηλαδή θα έχει ξεχωριστή αντλία για Ι.Χ. και άλλη για διανομείς, φορτηγά, μεταφορείς κοκ;
Καλά πίτουρο έχει το κεφάλι σας μέσα;
Πως θα σας φαίνεται να πληρώνετε μια αύξηση 10% πάνω σε όλα; Γιατί αυτό θα γίνει αν πάει ενα 11 λεπτο πάνω η βενζίνη στο λίτρο;
Gandalf
Γιατί να γίνει επιλεκτικά?
Εφόσον τα πάντα μεταφέρονται να πληρώσουμε όπως το κάνουμε είδη άλλωστε.
Αυτοί που τα καταναλώνουν να πληρώσουν το επιπλέον κόστος.
Η νταλίκα δηλαδή πρέπει να κυκλοφορεί ατελώς όπως τώρα και να πληρώνουμε οι υπόλοιποι?
οχι φιλε μου να μην γινεται επιλεκτικα
πρωτον,δεν ηξερα οτι η νταλικα κηκλοφορει ατελως
δευτερον,αν ειναι ετσι,συμφωνω να πληρωσει και μαλιστα αρκετα
αλλα κι εμεις ολοι τι θα γινουμε δηλαδη?
Πληρώνει και η νταλίκα ,τυπικά βέβαια συγκριτικά με με αυτά που θα πλήρωνε με την λογική των τελών των υπολοίπων αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
οχι φιλε μου να μην γινεται επιλεκτικα
πρωτον,δεν ηξερα οτι η νταλικα κηκλοφορει ατελως
δευτερον,αν ειναι ετσι,συμφωνω να πληρωσει και μαλιστα αρκετα
αλλα κι εμεις ολοι τι θα γινουμε δηλαδη?
Το θέμα είναι ότι ένα κονδύλι που πρέπει να εισπραχθεί σαν τέλη όταν μοιραστεί στην κατανάλωση όλων θα είναι δικαιότερο γιά όλους.
Στην τελική κάποιοι που κάνουν βόλτες με το αυτοκίνητο μπορεί να κάτσουν και στο σπίτι τους να πηγαίνουμε ευκολότερα στη δουλειά μας.
Και τελικά μπορεί να έρθει και φτηνότερα στα μικρομεσαία αυτοκίνητα που έχει ο πολύς κόσμος.
Το δικαιοτερο, οποιος δηλ. χρησιμοποιει τις παροχες να πληρωνει φορο μονο ενας βρηκε να το υπερασπιστει![]()
+950 φιλτατε Στεφανε...:a19:
"Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club
και ερχομαι εγω τωρα να ρωτήσω
Ταξιδεύω για δουλειά τουλάχιστον 2 μέρες την εβδομάδα και οποτε μπορω κανω και την βολτά μου με την μηχανή.
Οπου μπορώ να αποφύγω να πάρω το αυτοκίνητο και να παω με αεροπλάνο το κάνω, αλλά καιι πάλι κάνω, και δεν είναι υπερβολή, 30000 χλμ τον χρονο με το αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο το πήρα 12/2004 και τώρα 12/2009 έχω 161000 χλμ), και με την μηχανή 20000 χλμ...με το νέο μέτρο και αφού από την εταιρεία δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τιποτα για τα εξτρά τέλη θα πρέπει να πληρώσω 528 Ευρώ για το αυτοκίνητο (αν θεωρήσω ότι 0,11 Ευρώ θα ειναι ο φορος στο καύσιμο) και 154 Ευρώ στην μηχανή...ΤΕΛΙΚΑ τώρα που βλέπω τα νουμέρα κερδισμένος είμαι σε σχέση με τα φετινά!!!
Ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει κάνει backflip με ΒΜW R1200GS, με μάρτυρες.
ΠΟΝΕΣΕ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ!!!!
-ΘΩΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΠΙΤΙ;
-Ο ΘΩΜΑΣ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ταδε εφη trooper)
Μανο...το τσιπουρο σε περιμενει ρε φιλε σπιτι μου...
ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ. ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!
1) Κακως δε τα βαζεις στα εξοδα της εταιρειας...ας μη το αναλυσουμε αλλο.Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
και ερχομαι εγω τωρα να ρωτήσω
Ταξιδεύω για δουλειά τουλάχιστον 2 μέρες την εβδομάδα και οποτε μπορω κανω και την βολτά μου με την μηχανή.
Οπου μπορώ να αποφύγω να πάρω το αυτοκίνητο και να παω με αεροπλάνο το κάνω, αλλά καιι πάλι κάνω, και δεν είναι υπερβολή, 30000 χλμ τον χρονο με το αυτοκίνητο (το αυτοκίνητο το πήρα 12/2004 και τώρα 12/2009 έχω 161000 χλμ), και με την μηχανή 20000 χλμ...με το νέο μέτρο και αφού από την εταιρεία δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω τιποτα για τα εξτρά τέλη θα πρέπει να πληρώσω 528 Ευρώ για το αυτοκίνητο (αν θεωρήσω ότι 0,11 Ευρώ θα ειναι ο φορος στο καύσιμο) και 154 Ευρώ στην μηχανή...ΤΕΛΙΚΑ τώρα που βλέπω τα νουμέρα κερδισμένος είμαι σε σχέση με τα φετινά!!!
2) Αν γινει ο φορος επι του καυσιμου δε θα πληρωνεις τελη κυκλοφοριας.
3) 30000χλμ το χρονο και αν υποθεσουμε πως καις 10lt/100 xlm(υπερτιμημενο ετσι!) μας κανει 3000lt επι το 0,11 του φορου =330? φορο.
4) Γιατι να πληρωνει τον ιδιο φορο καποιος που κανει 10000χλμ το χρονο με σενα που κανεις 30000. Γιαυτον δεν ειναι αδικο?
![]()
Μπράβο μας ρε παιδιά! Συγχαριτίρια! Χάψαμε το παιχνίδι και άγιος ο θεός... Θα τα βάζει το μοτοσυκλετιστής με τον οδηγό νταλίκας γιατί ο οδηγός νυαλίκας καίει περισσότερο και ο μοτοσυκλετιστής πληρώνει τα ίδια. Θα τα βάζει ο χ με τον ψ για το ποιος θα πληρώσει τα πιο πολλά. Και μάλιστα ξεχνάμε την αφορμή... Όλα αυτά τα μέτρα-λαιμητόμοι για τον λαό έρχοντε αφορμόμενα την ρύπανση κλπ κλπ. Και αναρωτιέμαι εγώ: "ρε π*!στη μου, κάθε μέρα σηκώνομαι να πάω πανεπηστίμιο, μετά δουλειά, μέσα μεταφοράς δεν υπάρχουν και αυτά που υπάρχουν είναι άστα να πάνε... Και το εισητήριο 0,5? μου λένε... Και οι γραμμές μειώθηκαν γιατί δεν συμφέρουν τον ΟΑΣΑ Α.Ε. μου λένε. Και μην αργήσεις γιατί θα σε απολύσουμε, μου λένε. Και οι μεγαλοφάμπρικες δεν βάζουν φίλτρα γιατί κοστίζουν μου λένε. Και στην φάμπρικα φίλτρα δεν βάζουν γιατί θα κάνουμε ζημιά στην εθνική οικονομία μου λένε. Και ο ρυπαίνον πληρώνει και πράσινες οικονομίες μου λένε."
Και λέω κι εγώ: "Ρυπαίνον πληρώνει=πληρώνει άρα ρυπαίνει. Φόρος στο κεφάλαιο δεν υπάρχει, η κυβέρνηση υποσχέθηκε πως θα τον μειώσει κιάλο για να βγούμε λέει από την κρίση. Άρα το κεφάλαιο θα μολύνει. Γιατί μπορεί. Εγώ όμως δεν μολύνω. Αλλά πάλι πληρώνω για να μπορεί να μολύνει το κεφάλαιο."
Λοιπόν παιδιά επειδή πόνεσε ήδη το κεφάλι μου, μην πέφτουμε στην παγίδα. Ο καθένας μας εδώ θέλει να ζει σε ένα όμορφο περιβάλλον, να μπορεί να χαίρεται την ζωή του, να αναπνέει. Και ξέρετε γιατί το θέλουμε; Γιατί απλά δεν το έχουμε. Γιατί έχουν βάλει καλά το χεράκι τους μέσα οι Στασινόπουλοι, MIG, και λοιπές Α.Ε. ώστε το δέντρο να μεταφράζεται σε ?. Τους συγοντάρει και η ??. Και τώρα μας καλεί να πληρώσουμε άλλο ένα σπασμένο τους.
Και ρωτάω: Υπάρχει κανεις εδώ μέσα που πιστεύει πως 1000 hayabusa μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον από τους κτηματομεσίτες και τις οικοδομικές Α.Ε. που έκαψαν όλοι την Ελλάδα; Μάληστα αυτοί πήραν και επιδοτήσεις για την εξυγείανση λέει των κεφαλαίων τους. Επειδοτήσεις οι κάτοικοι της Ηλιας ακόμα δεν πήραν, αλλά η κ.κ. Λούκα Κατσέλη εξ' ονόματος της Κυβέρνησης πέρασε τροπολογία που οι επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ. Επιχειρήσεις λέει. Όλες. Όχι μόνο το καμένο ξυλουργείο. Αλλά και η βιομηχανία τροφίμων που παρότη δεν κάηκε θα απο"ζημειωθεί". Αλλά ο κάτοικος της Ηλίας θα πληρώσει και τα τέλη κυκλοφορίας και τα "πράσινα πρόστημα". Γιατί μολύνει το hilux το περιβάλλον. Γιατί το κλιματιστικό είναι η αιτία της τρύπας του όζοντος.
Κούρασα... Αλλά κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να φάει την μούφα και να την απολαύσει κιόλας. Ας μας βρουν μπροστά τους... Έχουμε πολλά χμ δρόμων να διανύσουμε. Και με τα δύκυκλα και με τα πόδια όμως...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
Το δικαιοτερο, οποιος δηλ. χρησιμοποιει τις παροχες να πληρωνει φορο μονο ενας βρηκε να το υπερασπιστει![]()
+950 φιλτατε Στεφανε...:a19:
To δικαιότερο θα ήταν η ισονομία και η ύπαρξη συνείδησης...
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Αρα...Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
To δικαιότερο θα ήταν η ισονομία και η ύπαρξη συνείδησης...![]()
Απορω πως δεν καταλαβαινουν μερικοι ποσο αδικα ειναι τα τελη βαση ρυπων, αφου επιβαρινουν τους φτωχοτερους, που δεν μπορουν να αγορασουν καινουργιο αυτοκινητο. Και απαντηστε μου κυριε Gandalf, ποιο εκπεμπει συνολικα περισσοτερους ρυπους, το χιλιαρακι Polo του '82 του συνταξιουχου πατερα μου που κανει 4000km τον χρονο, ή ενα ολοκαινουργιο 1600, που κανει 30000km τον χρονο; Τα τελη βαση ρυπων θα ηταν δικαια αν ολοι καναμε τα ιδια χιλιομετρα. Επισης αν το παιξουμε οικολογοι και δουμε το θεμα ολιστικα, θα πρεπει να συνυπολογισουμε την επιβαρυνση του περιβαλλοντος απ' την κατασκευη ενος καινουργιου αυτοκινητου, σε σχεση με καποιο παλιοτερο, που επιβαρινη το περιβαλλον με την συντηρηση του μονο και την επιπλεον καταναλωση.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ , ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΝΤΡΕΤΑ !
Ρε σεις, ούτε τα αμάξια ούτε οι μηχανές ούτε τα κλιματιστικά ούτε τα νοικοκυριά καταστρέφουν το περιβάλλον. Το περιβάλλον καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη κερδοφορία ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Αν τα πράγματα ήταν κεντρικά σχεδιασμένα για τον λαό δεν θα υπήρχε καν η μόλυνση. Ξεκάθαρες κουβέντες για να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε και περεταίρω. Τώρα τα τέλη είτε τα λένε "πράσινα" είτε "οικολογικά" είτε όπως θέλουν, είναι για να μας δημιουργίσουν την συνείδηση του θύτη και μέσα από ένα άλλο δρομάκι να περάσουν ότι αντιλαϊκό μπορούν το μονομπλόκ ??-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα ούτε τα τέλη ούτε το "ρυπαίνον πληρώνει". Η συγκεκριμένη πολιτική εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Γερμανία, ακόμα και με τα τέλη, αλλά η μόλυνση συνεχίζει τους ανοδικούς της ρυθμούς στο "ράιχσταγκ" της βαριάς βιομηχανίας.
Άιντε να δούμε. Δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία το πράγμα! Και μην υπάρχει η λογική του "μη χειρον βέλτηστον". Άμα η οικονομία, η παραγωγή, και η κατανάλωση ήταν όλα κεντρικά σχεδιασμένα προς όφελος πάντα του λαού τότε οι δείκτες μονοξυδείου και λοιπών ρυπογώνων θα έπεφταν κατακόρυφα.
Αλλά και από την άλλη να το δούμε, σήγουρα ένα prius καίει πάααρα πολύ λιγότερο από μία ascona του 80 δεν αντιλέγω. Αλλά ρωτώ. Όταν η toyota και η κάθε toyota μου ζητάει να πληρώσω 10000+++? για να μην μολύνω εγώ το περιβάλλον, σε έναν μεροκαματιάρι ο οποίος δεν ξέρει και μέχρι πόσο θα έχει μισθό στο τσαρδί του τότε τι να κάνω; Να πληρώσω τα τέλη ή τον φόρο στα καύσιμα ή τον φόρο στα μπατζάκια μου τέλος πάντων και να με έχουν στο χέρι από κει; 'Η μήπως να χρεωθώ σε καμια τράπεζα και να με έχουν στο χέρι οι τράπεζες;
Με λίγα λόγια μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα.
Ε λοιπόν, ούτε τον γκρεμό, ούτε το ρέμμα. 'Η μήπως έχω άδικο;
Να προσθεσω κατι που μαλλον δε λαμβανουμε υποψην μας..., το οτι ενα prius και καθε "prius" καιει πολυ λιγοτερο δεν το κανει απαραιτητα λιγοτερο ρυπογονο. Μονο οι μπαταριες του ειναι τοσο τοξικες ωστε να μολυνουν ολο τον Σαρωνικο αλλη μια φορα. Η κατασκευη του κοστισε σε ρυπογονο ενεργεια...ή μηπως η toyota "φορτωνει" απο αιολικα παρκα και δε το ξερω.Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisag
Αλλά και από την άλλη να το δούμε, σήγουρα ένα prius καίει πάααρα πολύ λιγότερο από μία ascona του 80 δεν αντιλέγω.
Τα πληρως ηλεκτρικα φορτιζονται απο τη μπριζα της ΔΕΗ, τι καταναλωνει η ΔΕΗ?...![]()
Τελος παντων.., ολη αυτη η περιβαλοντικη φασαρια μονο φασαρια ειναι![]()
Κατά κάποιο τρόπο η προσέγγυσή σου βρίσκει κι εμένα σύμφωνο. Το θέμα είναι κι εκεί που πρέπει να προσέξουμε πάααρα πολύ είναι στα συμπεράσματα που πρέπει να βγουν μέσα από την ίδια την καθημερινότητα. Το θέμα δεν είναι να ρίχνουμε κάθε μέρα 10 χαστούκια στην μάπα μας και 50 πατερημά για το ότι πήγαμε μια βόλτα με την μηχανή ή με το αμάξι και πώπω παναγια φανεωμένη μου πόσο μόλυνα το περιβάλλον, σχόρα με. Άμα θέλουμε ΚΑΙ ζωντανό περιβάλλον (στην τελική ρε παιδιά ε δεν είναι και το μήζον πρόβλημα αυτό. ή μήπως ο άνεργος στην ζώνη που προφανώς ΔΕΝ έχει αμάξι ξυπνάει κάθε μέρα με την σκοτούρα πόσο μόλυνε το περιβάλλον) πρέπει να στρέψουμε ΕΜΕΙΣ τα πυρά στους κύριους υπαίτιους με σωστά προσανατολισμένη γραμμή πάλλης. Γιατί και η γενικόλογη "αγαπώ τις μελισσούλες και τα ζουζούνια στους αγρόκηπους" λογική δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλοπεριβαλλοντική. Φαντασμένη ενασχόλιση μικροαστών, θα την έλεγα.Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
Να προσθεσω κατι που μαλλον δε λαμβανουμε υποψην μας..., το οτι ενα prius και καθε "prius" καιει πολυ λιγοτερο δεν το κανει απαραιτητα λιγοτερο ρυπογονο. Μονο οι μπαταριες του ειναι τοσο τοξικες ωστε να μολυνουν ολο τον Σαρωνικο αλλη μια φορα. Η κατασκευη του κοστισε σε ρυπογονο ενεργεια...ή μηπως η toyota "φορτωνει" απο αιολικα παρκα και δε το ξερω.
Τα πληρως ηλεκτρικα φορτιζονται απο τη μπριζα της ΔΕΗ, τι καταναλωνει η ΔΕΗ?...![]()
Τελος παντων.., ολη αυτη η περιβαλοντικη φασαρια μονο φασαρια ειναι![]()
Ε και στην τελική ΔΕΝ ΜΟΛΙΝΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ!
Εκτός θέματος μια μικρή παρατήρηση με όλο το σεβασμό.Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisag
Ε και στην τελική ΔΕΝ ΜΟΛΙΝΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!
Μόλυνση παθαίνουν μονάχα οι ζωντανοί ιστοί που τους συνιστούν ζωντανά κύτταρα, όπως και ακύτταροι μικροοργανισμοί (λχ ιοί) ή τμήματα γεννετικού υλικού που δε συνιστούν ούτε μικροοργανισμούς ούτε κυτταρα μετά την ανάμιξη με άλλα υλικά διάφορης σύστασης και προέλευσης..
Το περιβάλλον, η Γαία μας, "παθαίνει", υφίσταται (από εμάς, τους γενναίους το φρόνημα) Ρύπανση.
![]()
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)