Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 43

Θέμα: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο, αν και νομίζω ότι είναι γνωστά όλα αυτά εδώ και πολλά χρόνια.
    Βέβαια, απορώ πάντα με το τι τελικά κάνουμε (τίποτα βασικά) για όλα αυτά & για το γεγονός ότι ακόμα πιο πολλοί Έλληνες συνεχίζουν να μετοικούν σε μεγάλα Ελληνικά αστικά κέντρα.
    Θέλω να δω πόσο ακόμα βάθος έχει αυτός ο βάλτος στο σύνολο του, μαζί με τη ποιότητα ζωής, τα εργασιακά, τα οικονομικά, τα κοινωνικά...

"Αποκαλυπτικά στοιχεία της Μόνιμης Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Πόλη για να (μη) ζεις είναι σήμερα η Αθήνα. Η ελληνική πρωτεύουσα είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες πόλεις της Ευρώπης, ενώ το χειρότερο είναι ότι το... Αθηναϊκό πρότυπο ακολουθούν ταχέως και υπόλοιπες ελληνικές πόλεις.

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της Μόνιμης Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Καρτάλης, "τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τη δυσάρεστη εικόνα των πόλεων στην Ελλάδα που αναπτύσσονται ως 'μικρές Αθήνες".

Σύμφωνα με τον κ. Καρτάλη, οι πόλεις αγνοούν τον πολεοδομικό σχεδιασμό που συχνά θεωρείται ως η εκ των υστέρων νομιμοποίηση ιδιωτικών επιλογών και των δυναμικών της αγοράς γης.

Παράλληλα, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, το αστικό περιβάλλον και η προστασία του χρησιμοποιούνται ως το άλλοθι για οικονομικά μέτρα, όπως για παράδειγμα οι ημιυπαίθριοι χώροι και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Επιτροπής:

- Η Αθήνα, μαζί με την Μπρατισλάβα και το Αμβούργο, βρίσκεται στις τρεις ταχύτερα "γκετοποιούμενες" πόλεις στην Ευρώπη.

- Οι έξι από τις δέκα πόλεις στην Ευρώπη με προβλήματα αέριας ρύπανσης είναι ελληνικές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Βόλος).

- Οι πόλεις στην Ελλάδα είναι από τις λιγότερο ανταγωνιστικές σε επίπεδο Ε.Ε.

- Τα ποσοστά πρασίνου στις ελληνικές πόλεις είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.

- Από τις δύο χιλιάδες (2.000) αναγκαίες πολεοδομικές μελέτες σε επίπεδο επικράτειας, έχουν ολοκληρωθεί, την τελευταία 20ετία, οι εννιακόσιες πενήντα (950), (δηλαδή οριακά το 50%), ενώ από τις δύο χιλιάδες (2.000) πράξεις εφαρμογής που έπρεπε να έχουν εκπονηθεί και κυρωθεί, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 20%.

- Ο συνήθης χρόνος ολοκλήρωσης μίας πολεοδομικής μελέτης και των πράξεων εφαρμογής της κυμαίνεται από 12 έως 18 χρόνια (!).

Στο μεταξύ, την πρότασή του για δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα αναλάβει την επίλυση των προβλημάτων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως η παράνομη μετανάστευση, τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα, πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

Πηγή : Σκαι

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο, αν και νομίζω ότι είναι γνωστά όλα αυτά εδώ και πολλά χρόνια.
    Βέβαια, απορώ πάντα με το τι τελικά κάνουμε (τίποτα βασικά) για όλα αυτά & για το γεγονός ότι ακόμα πιο πολλοί Έλληνες συνεχίζουν να μετοικούν σε μεγάλα Ελληνικά αστικά κέντρα.
    Θέλω να δω πόσο ακόμα βάθος έχει αυτός ο βάλτος στο σύνολο του, μαζί με τη ποιότητα ζωής, τα εργασιακά, τα οικονομικά, τα κοινωνικά...

....
    Και που να πάμε ρε ΜικεΓ;

Άντε και πάμε στην επαρχία.... μαζί με την οικογένειά μας....

1. Δουλειά
    2. Σπίτι
    3. Σχολεία
    4. Διασκέδαση
    είναι από ανύπαρκτα έως μηδενικά.

Όσοι γεννηθήκανε και μεγαλώσανε σε πόλεις κατα το πλείστον δεν έχουν σπίτι, χωράφια ή ζώαγια να ασχοληθούν. Και να είχαν δεν ξέρουν πως. Εδώ αυτοί που ξέρουν και πάλι δύσκολα τα βγάζουν.

Κι όλα αυτά γιατί κάποιοι μας θέλουν εδώ μέσα στο μπουρδέλο σαν τα ζώα.

Μακάρι να μπορουσαμε να πάμε κάπου που το μόνο που ακούς το πρωί είναι το κ@τούρημά σου.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    σε οτι αφορα το νουμερο 2 και το νουμερο 3,θελω να πω οτι εδω σηκωνει κουβεντα.και εξηγουμαι:

αν μιλαμε για ενοικιο,να γνωριζετε οτι στην επαρχια σε γενικες παντα γραμμες η ενοικιαση ενος διαμερισματος ειναι πιο φθηνη για τα ιδια τετραγωνικα αποτι στην αθηνα η στην θεσσαλονικη

αν μιλαμε για αγορα ενος διαμερισματος,τοτε να γνωριζετε οτι στην επαρχια ειναι σιγουρα πιο φθηνα αποτι στα μεγαλα αστικα κεντρα για τα ιδια τετραγωνικα και τον ιδιο οροφο

αν λεμε οτι καποιοι δεν εχουν σπιτι στην επαρχια,δηλαδη αυτοι οι καποιοι εχουν δικο τους σπιτι στην αθηνα η μηπως και εκει παλι νοικιαζουνε?σε αυτην την περιπτωση,μαλλον κερδισμενος παρα χαμενος εισαι αν πας επαρχια

σε οτι αφορα τα σχολεια,ισως να δεχτω οτι τα ιδιωτικα σχολεια σε καποιες(αρκετες να πω καλυτερα) πολεις ειναι περιορισμενα.ειναι ομως μια μεγαλη κουβεντα κατα ποσο πρεπει να στελνουμε η οχι τα παιδια μας σε ιδιωτικο και οχι δημοσιο σχολειο.σε δημοσιο πηγαμε και εγω και η αδερφη μου και αν γυρνουσαμε πισω τον χρονο παλι σε δημοσιο θα πηγαινα.

Παλαιό μέλος

Re: Re: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

1. Δουλειά
    2. Σπίτι
    3. Σχολεία
    4. Διασκέδαση

Όσοι γεννηθήκανε και μεγαλώσανε σε πόλεις κατα το πλείστον δεν έχουν σπίτι, χωράφια ή ζώαγια να ασχοληθούν. Και να είχαν δεν ξέρουν πως. Εδώ αυτοί που ξέρουν και πάλι δύσκολα τα βγάζουν.

Μακάρι να μπορουσαμε να πάμε κάπου που το μόνο που ακούς το πρωί είναι το κ@τούρημά σου.

η επαρχια ειναι μονο για συνταξιουχους και μικρα παιδια.....κυριως αν δεν βρισκεσε σε πρωτευουσα νομου!!!!!
    καλαματιανος

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Re: Re: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

1. Δουλειά
    2. Σπίτι
    3. Σχολεία
    4. Διασκέδαση

Νίκο, περισσότερο θέλω να θίξω το σύνολο των πόλεων στην ελληνική επικράτεια & όχι μόνο την Αθήνα. Αν και εκεί είναι πλέον γνωστό ότι ελάχιστοι μπορούν να ζήσουν και να περάσουν καλά.
    Περισσότερο μια "σύγκριση" με άλλες πόλεις στην Ευρώπη, αν και είναι γνωστά όλα, το πόσο ζούγκλα είμαστε εδώ.

Όσον αφορά την επαρχία τώρα, όλα σχετικά είναι. Τα έξοδα είναι συνήθως σαφώς λιγότερα, βεβαίως οι δουλειές είναι λιγότερες σε σχέση με την Αθήνα, όμως από την άλλη αν κάποιος κάνει υποχωρήσεις θα τα καταφέρει, μάλλον πιο εύκολα στην επαρχία όπως λέτε εσείς οι πρωτευουσιάνοι, από ότι στην Αθήνα

Προσωπικά είμαι σε μια φάση, πούλα ότι έχεις εδώ (αν έχεις) και το μπουλο

Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
    σε οτι αφορα το νουμερο 2 και το νουμερο 3,θελω να πω οτι εδω σηκωνει κουβεντα.και εξηγουμαι:

αν μιλαμε για ενοικιο,να γνωριζετε οτι στην επαρχια σε γενικες παντα γραμμες η ενοικιαση ενος διαμερισματος ειναι πιο φθηνη για τα ιδια τετραγωνικα αποτι στην αθηνα η στην θεσσαλονικη

αν μιλαμε για αγορα ενος διαμερισματος,τοτε να γνωριζετε οτι στην επαρχια ειναι σιγουρα πιο φθηνα αποτι στα μεγαλα αστικα κεντρα για τα ιδια τετραγωνικα και τον ιδιο οροφο

αν λεμε οτι καποιοι δεν εχουν σπιτι στην επαρχια,δηλαδη αυτοι οι καποιοι εχουν δικο τους σπιτι στην αθηνα η μηπως και εκει παλι νοικιαζουνε?σε αυτην την περιπτωση,μαλλον κερδισμενος παρα χαμενος εισαι αν πας επαρχια

σε οτι αφορα τα σχολεια,ισως να δεχτω οτι τα ιδιωτικα σχολεια σε καποιες(αρκετες να πω καλυτερα) πολεις ειναι περιορισμενα.ειναι ομως μια μεγαλη κουβεντα κατα ποσο πρεπει να στελνουμε η οχι τα παιδια μας σε ιδιωτικο και οχι δημοσιο σχολειο.σε δημοσιο πηγαμε και εγω και η αδερφη μου και αν γυρνουσαμε πισω τον χρονο παλι σε δημοσιο θα πηγαινα.
    Δεν μίλησα για ιδιωτικά σχολεία. Αλλά αντε πήγαινε σε χωριό στην ορεινή Ηπειρο ή την ορεινή Πελλοπόνησο και ψαξε να βρεις σχολείο.

Επίσης, για το σπίτι, είτε νοικι είτε αγορά πρέπει κάπως να τα δώσεις. Κι αν δεν εχεις δουλειά, σε σκηνή είναι δύσκολος ο χειμώνας.

Re: Re: Re: Ελληνικές Πόλεις : Πόλεις να μη ζεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Νίκο, περισσότερο θέλω να θίξω το σύνολο των πόλεων στην ελληνική επικράτεια & όχι μόνο την Αθήνα. Αν και εκεί είναι πλέον γνωστό ότι ελάχιστοι μπορούν να ζήσουν και να περάσουν καλά.
    Περισσότερο μια "σύγκριση" με άλλες πόλεις στην Ευρώπη, αν και είναι γνωστά όλα, το πόσο ζούγκλα είμαστε εδώ.

Όσον αφορά την επαρχία τώρα, όλα σχετικά είναι. Τα έξοδα είναι συνήθως σαφώς λιγότερα, βεβαίως οι δουλειές είναι λιγότερες σε σχέση με την Αθήνα, όμως από την άλλη αν κάποιος κάνει υποχωρήσεις θα τα καταφέρει, μάλλον πιο εύκολα στην επαρχία όπως λέτε εσείς οι πρωτευουσιάνοι, από ότι στην Αθήνα

Προσωπικά είμαι σε μια φάση, πούλα ότι έχεις εδώ (αν έχεις) και το μπουλο

Μαζί σου Μάικ αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολα όταν πάιζουν παιδιά κλπ...

Εγώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μικρές ή μεγάλες πόλεις των 70ς και 80ς...

Αλεξανδρούπολη, Ν. Σάντα, Χίο, Θεσ/νικη, Λάρισα, Διδυμότειχο για παραπάνω απο 2 χρόνια στην κάθε μία.... και είδα πως ήταν τότε.... Εχω ξαναπάει σε κάθε μία απο αυτές (πλην της Χίου) και είναι χάλια ΜΑΥΡΑ....

Αν δεν είσαι δημ. υπάλληλος δύσκολη η επαρχία....

Εφυγα απο την σιγουρη δουλεια της οικογενειακης επιχειρησης, και η γυναικα μου εγκατελειψε μια δουλεια γραφειου, και μετακομισαμε σε μια κωμοπολη κοντα στον βολο, οπου και ζουμε μια χαρα εδω και τρια χρονια.
    Μην νομιζετε οτι μπουρδελο ειναι μονο η αθηνα, οπως επισης και οτι ολες οι επιλογες ειναι μονο εκει.
    Ολα ειναι θεμα αποφασεων και ρισκου.
    Κανω απο δυο δουλειες, κι εγω και η γυναικα μου, και δοξα τω θεω τα καταφερνουμε καλα.
    Φιλε sniper, για να απαντησω στα ερωτηματα σου, δουλειες υπαρχουν,και μαλιστα με καλες αποδοχες, τωρα δεν ξερω να θα βρεις κατι που σου αρεσει...Πολλες επιλογες υπαρχουν και σε σπιτια, και για να καταλαβεις, ζω στους προποδες του πηλιου, σε μονοκατοικια 5ετιας 105 τ.μ, με γκαραζ αυτοκινητου-μηχανης, μπαρμπεκιου, αυλη, γκαζον,με 250 ευρω τον μηνα, και υπαρχουν και καλυτερες ακομη πιο ψηλα.....Τα σχολεια ειναι 5 λεπτα με τα ποδια...Ο βολος ειναι 10 λεπτα μακρυα, και απο διασκεδαση, αν εχεις ακουσει κατι, αλλο τιποτα..

Η αθηνα μου προσφερε περισσοτερα χρηματα, αλλα και περισσοτερα εξοδα, με απειρο αγχος.
    Τωρα δεν ανησυχω αν αργησω στην δουλεια μου, δεν ξυπναω απο την κινηση, αναπνεω παγωμενο καθαρο αερα, και φυσικα με δικη μου επιλογη, τα παιδια μου θα πανε σε σχολειο του βολου, για να εχουν περισσοτερα ερεθισματα και ευκαιριες.

Δεν χρειαζεται να εισαι αγροτης, κτηνοτροφος, κτλ.
    Ξερεις φιλε μου, στην επαρχια δεν υπαρχουν μονο χωραφια, και ισα-ισα οι πολεις εδω ειναι ραγδαια αναπτυσσομενες και ανοιχτες σε ιδεες που στην αθηνα εχουν πεθανει προ πολλου.
    Απλα ειστε ερωτευμενοι με την αθηνα, και καταλαβαινω τους λογους..
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

μιας και μιλαμε λοιπον για ορεινη πελοποννησο,σου μιλαει καποιος που μεχρι τα 19 του εζησε εκει και που τον τελευταιο περιπου εναμιση χρονο ζει παλι εκει.εχοντας στο μεταξυ ζησει για 7 χρονια στην συμπρωτευουσα,εναμιση χρονο στην πρωτευουσα,εξι μηνες σε νησια και καποιο διαστημα στο εξωτερικο.αρα,μια μικρη ιδεα τουλαχιστον την εχω για το τι παιζει

επαρχια ειναι πολλα πραγματα πρωτα απολα.ειναι η πολη των 70 και 80 χιλιαδων κατοικων(βλεπε καλαματα).ειναι η κωμοπολη των δεκα χιλιαδων κατοικων(βλεπε μεγαλοπολη).ειναι και το χωριο των 500 νοματαιων(παλι σας εφτιαξα!),αν προτιματε κεφαλοχωρι.δεν ειναι ολα ιδια βεβαια.αλλα προσφερει το ενα και αλλα το αλλο.

οσο για δουλεια,ειναι σιγουρα λιγοτερες οι ευκαιριες.ομως,δεν χρειαζεται να ξερουμε ολοι απο αγροτικη ζωη για να ζησουμε στην ελληνικη υπαιθρο.και εκει εχουνε δημοσιους υπαλληλους,και εκει εχουνε εμπορους,και εκει εχουνε ιδιωτικους υπαλληλους.

επιπλεον,τι ειναι πι σημαντικο για τον καθενα απο μας στην ζωη του?

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Κι εγω οταν ειπα στη γυναικα να παμε στο χωριο της μανας της (20χλμ απο την Λαρισα)

με κοιτουσε σαν να ημουν αρρωστος....15 λεπτα με το αυτοκινητο...15 ΛΕΠΤΑ!!

καθαρος αερας...δικη σου αυλη (μαστορεματα) ..... Δικη σου αυλη (ξανα) να βγαινεις ντιρλα απο τις μπυρε και να τρκλιζεις χωρις να σε παρεξηγει κανενας... Ησυχοι γεροι και γριες

τσιπουρα με τον παπα και τον δασκαλο στην πλατεια

τι να πω ειμαι Hilbilly & Red neck & Hippy & Γιαπης μαζι....ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    Κι εγω οταν ειπα στη γυναικα να παμε στο χωριο της μανας της (20χλμ απο την Λαρισα)

με κοιτουσε σαν να ημουν αρρωστος....15 λεπτα με το αυτοκινητο...15 ΛΕΠΤΑ!!

καθαρος αερας...δικη σου αυλη (μαστορεματα) ..... Δικη σου αυλη (ξανα) να βγαινεις ντιρλα απο τις μπυρε και να τρκλιζεις χωρις να σε παρεξηγει κανενας... Ησυχοι γεροι και γριες

τσιπουρα με τον παπα και τον δασκαλο στην πλατεια

τι να πω ειμαι Hilbilly & Red neck & Hippy & Γιαπης μαζι....ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ρε μλκ, το μυαλο σου στα ξυδια εσενα...
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nobody
    .....

οσο για δουλεια,ειναι σιγουρα λιγοτερες οι ευκαιριες.ομως,δεν χρειαζεται να ξερουμε ολοι απο αγροτικη ζωη για να ζησουμε στην ελληνικη υπαιθρο.και εκει εχουνε δημοσιους υπαλληλους,και εκει εχουνε εμπορους,και εκει εχουνε ιδιωτικους υπαλληλους.

επιπλεον,τι ειναι πι σημαντικο για τον καθενα απο μας στην ζωη του?
    Δλδ αν εμφανιστούν ξαφνικά 100 νοματαίοι θα βρούνε όλοι δουλειά εκεί που ζεις;

οχι φιλε μου δεν ειπα κατι τετοιο ουτε εχω σκοπο να πεισω ολον τον πληθυσμο της ελλαδας να παει να μεινει στην επαρχια.

κι εγω εχω υπαρξει ανεργος στην πολη μου και ξερω πως ειναι.αλλα οπως ειπε και καποιος πιο πανω,με λιγη τυχη και λιγη γνωση της τοπικης αγορας,ενα καποιο κεφαλαιο και διαθεση για εργασια ολο και κατι θα καταφερεις.αν για παραδειγμα θες να ανοιξεις το δικο σου μαγαζι.

αν παλι εισαι του δημοσιου,μπορεις να ζητησεις μεταθεση για το ιδιο ποστο σε μια αλλη πολη,με μικροτερο πληθυσμο και μαλλον και περισσοτερο ελευθερο χρονο.

αν εισαι του ιδιωτικου τομεα,τι να δουλευεις στον μαρινοπουλο της λεωφορου αλεξανδρας στο ταμειο τι στον μαρινοπουλο της κορινθου παλι στο ταμειο.η μηπως θαναι καλυτερα
    κιολας στην κορινθο??

απλα,ειναι θεμα προτεραιοτητων για μενα.φυσικα και μπορει να κανω λαθος,μα το γεγονος οτι σε ενα πρωινο εδω που ειμαι αν ρεπαρω προλαβαινω να παω στην τραπεζα να πληρωσω,να παω στο ταχυδρομειο να παραλαβω ενα δεμα,να πεταχτω για λιγο σουπερ μαρκετ να παρω 3-4 πραγματακια για το σπιτι ΚΑΙ να πιω και εναν καφε με φιλους μεχρι να γινει το φαι δεν μου το προσεφερε η αθηνα και καμια αθηνα...

Όσο μέναμε Αθήνα στο βόθρο στα Κ.Πατήσια σε ένα γκαρσονιεροδυάρι η γυναίκα μου και εγώ δουλειές βρίσκαμε. Του κώλου, συνήθως, αλλά από δουλειά δε μείναμε.
    Τη κάνουμε για Χανιά για να κάνουμε οικογένεια και μας έχει γ. η ανεργία. 7 χρονάκια έκανα να βρω δουλειά που να πληρώνει πάνω από 750 ευρώ+ασφάλιση. 7 χρονάκια!
    Τα νοίκια ακριβότερα από Αθήνα, το σούπερμάρκετ επίσης, η βενζίνη επίσης...Μόνο παρήγορο το βουνό και η θάλασσα που είναι 10 λεπτά το ένα από το άλλο. Αλλά τι να το κάνω όταν δουλεύω 10 ώρες, 6 ή και 7 μέρες την εβδομάδα για το παραπάνω των 750 ευρώ...Οσάν τον πούστη έτρεχα να προλάβω στην Αθήνα, οσάν τον πούστη τρέχω και εδώ...
    Ναι, ίσως η λύση να είναι κάτι πιο απομονωμένο, όπως το γυναικοχώρι στη ορεινή Αχαία. Αλλά εκεί έτσι και πάθεις κάτι την γ. Κοντινότερο νοσοκομείο 1 ώρα, κοντινότερο σχολείο 45 λεπτά και από δουλειές είτε κάτι δικό σου που να είναι απολύτως αναγκαίο εκεί (για να έχεις πελατεία να ζεις) είτε πρόβατα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο...
    Τελευταία είμαι (είμαστε) κοντά στη σκέψη του δικαίως ταπηροκρανιωμένου Μιχάλη...να τα σκοτώσουμε όλα εδώ και τον πούλο για Αχαία. Πρόβατα, γιατί όχι; 32 δουλειές έχω αλλάξει, να δω και κάτι άλλο! Γιατί εδώ με τη ζωή που ζούμε δεν ζούμε! Και ας λένε τα Χανιά και τα Χανιά...Και γ. τους προορισμούς για διακοπές αλλά ώς εκεί. Καλοπερνάς μόνο αν είσαι δημόσιος υπάλληλος.
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Θα επιχειρηματολογήσω...

Λάρισα ρε!!! Δε πάω πουθενά!
    Fortis Fortuna Adiuvat

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Για να μη χαλάσουμε το άλλο ποστ....
    από periklisk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2004, 08:19
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 11:06

Κανόνες δημοσιεύσεων