Σελίδα 8 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από cheos13
    Το μονο που με θλιβει ειναι οτι ακομα ασχολουμαστε με δεξιους , αριστερους κ.ο.κ
    Και έχει ζωή ακόμα η διχόνια στο τόπο αυτόν...και δε σταματάει μόνο στο αριστερός-δεξιός...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Oτι να ναι μελος Το avatar του/της cheos13
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    οχι ! απλά τα "καλα" δεν τα κατέχουμε.
    ασχολούμαστε με τα οικεία
    όσοι μπορούν να είναι ΚΑΙ καλοί, ασχολούνται λιγότερο.
    κατανοούν οτι είναι λιγότερο "τέλειοι" απο κάποιους άλλους.
    Εδώ, οσο ποιο κάτω είμαι τοσο περισσότερο θελω να σε κατεβάσω.
    δημιουργούμε ενα "σκαλοπάτι" πιο κατω απο εμάς, ετσι.

δεν εχει σημασία πόσο απέχω απο το "πάνω", αρκεί να είναι κάποιος απο κάτω

+ πολλα!
    Περασαμε Μπραλο ρε φιλος.....??

Angels on the sideline,
    Puzzled and amused.
    Why did Father give these humans free will?
    Now they're all confused.....

Voice of the soul

Υπαρχουμε ΕΜΕΙΣ μα.. δυστυχώς υπάρχουν και οι ΑΛΛΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ είμαστε οι καλοί , οι ΑΛΛΟΙ είναι κακοί.
    Μερικές φορές κάποιος απο ΕΜΑΣ τολμά να κρίνει - αμφισβητήσει αυτά που χρόνια τώρα μας διδάσκουν οι "πατερούληδες" καθοδηγητές ΜΑΣ ..
    Τον παλιό καλό καιρό τον στέλναμε σε ψυχιατρία ή ξερονήσια προς αναμόρφωση...
    Τώρα οφείλουμε να τον εκμηδενησουμε-γελοιοποιήσουμε και να τον κατατάξουμε στους ΑΛΛΟΥΣ γιατι αν τον ακούσουμε υπαρχει κινδυνος να μολυνθούμε και ν'αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε .
    Βρε μπας κι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ΑΛΛΟΙ ;;;;

Με αγάπη
    Κάποιος απο ΕΜΑΣ.

StoopidMotorForAHead Το avatar του/της aakkuan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    Υπαρχουμε ΕΜΕΙΣ μα.. δυστυχώς υπάρχουν και οι ΑΛΛΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ είμαστε οι καλοί , οι ΑΛΛΟΙ είναι κακοί.
    Μερικές φορές κάποιος απο ΕΜΑΣ τολμά να κρίνει - αμφισβητήσει αυτά που χρόνια τώρα μας διδάσκουν οι "πατερούληδες" καθοδηγητές ΜΑΣ ..
    Τον παλιό καλό καιρό τον στέλναμε σε ψυχιατρία ή ξερονήσια προς αναμόρφωση...
    Τώρα οφείλουμε να τον εκμηδενησουμε-γελοιοποιήσουμε και να τον κατατάξουμε στους ΑΛΛΟΥΣ γιατι αν τον ακούσουμε υπαρχει κινδυνος να μολυνθούμε και ν'αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε .
    Βρε μπας κι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ΑΛΛΟΙ ;;;;

Με αγάπη
    Κάποιος απο ΕΜΑΣ.
    ναι μπραβο το βρηκες, αυτοι που κραζουν τωρα τον θεοδωρακη ειναι αυτοι που στελνανε παλια τους άλλους στα ξερονησια...

Συνέχισε γιατι κατάλαβες λάθος!

moda banana Το avatar του/της monstermind
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση οτι ο αριστερός αγωνιστής και φυλακισμένος/εξορισμένος/διωγμενος Θεοδωράκης συντάσσεται στο θέμα της Δραγώνα με τους Πλέυρη, Καραταζαφέρη και την ένωση αποστράτων;

Θα ήθελα να μη σχολιάσω το υστερόγραφο σύμφωνα με το οποιο, ενας Θεοδωράκης πρέπει να καταφύγει στο site του Τριανταφυλλόπουλου για να δημοσιευτούν οι απόψεις του....
    Ελπίζω να είσαι ωραίο παιδί και αψηλό γιατί η νόηση σου είναι ενοχλητικά ανεπαρκής.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει οι προτάσεις σου αποτελούν το άκρον άωτον του φανατισμού, και σε συνδυασμό με την στείρα ειρωνεία σου και τον αέρα του δήθεν γνώστη βγάζουν μάτι. Προκαλούν.

Αυτό το πράγμα που κάνεις έχει σαφώς οριστεί ως επίθεση ad honimem και θεωρείται το πρώτο σφάλμα λογικής επιχειρηματολογίας. Αφού μπαίνεις στον κόπο να σκέφτεσαι μπες και στον κόπο να σκέφτεσαι σωστά.

Ad hominem
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    An ad hominem argument, also known as argumentum ad hominem (Latin: "argument toward the person" or "argument against the person") is an argument which links the validity of a premise to an irrelevant characteristic or belief of the person advocating the premise. In other words, it is an argument which attacks the individual rather than the argument that individual is presenting.[1]

για να σε βοηθήσω λίγο ακόμα, στις παραπάνω προτάσεις σου προσπαθείς να μειώσεις την (εκπληκτικά τεκμηριωμένη) "θέση" του Μ.Θ. με αναφορά στην αριστερή του ταυτότητα, τα πάθη του και το ποιοι συμφωνούν μαζί του, και φυσικά κλείνεις με την μομφή σου σχετικά με το Site του Τριανταφυλλόπουλου.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν αποτελεί αντεπιχείρημα στις θέσεις του, το μόνο που καταδεικνύουν είναι το ότι εσύ δεν τον εκτιμάς. Και καλά κάνεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει άδικο ή ότι λέει μαλακίες. Πολλά μεγάλα πνεύματα ήταν τεράστιοι παπάρες και πρώτος από όλους ο Σωκράτης. Τώρα τον τιμάμε όλοι αλλά άμα ήταν εδώ θα έτρωγε το άπειρο κράξιμο.

Δεν επιθυμώ να μπω σε ζωώδη αντιπαράθεση μαζί σου (γιατί μόνο σε τέτοια αντιπαράθεση φοβάμαι ότι μπορούμε να μπούμε εμείς οι δύο), αλλά είναι κρίμα να πετάγεσαι ωσάν πορδή για να δηλώσεις τίποτα περισσότερο από την απουσία θέσης σου, και να χαλάς μια συζήτηση που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον.

Επί της ουσίας
    Το θέμα του Ελληνισμού (με τις φασιστικές προεκτάσεις που αδίκως του δίδονται) είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί γιατί μας διαφοροποιεί. Δεν έχει να κάνει με ελιτιστικές, ρατσιστικές ή φασιστικές ιδέες πολύ απλά γιατί υπάρχει χωρίς αυτές. Κανένας άλλος λαός του Δυτικού κόσμου δεν μοιράζεται αυτό το χαρακτηριστικό και αυτό αναγκαστικά μας βάζει σε θέση μειοψηφίας, μας διαχωρίζει από όλα τα άλλα έθνη. Και ενώ όλος ο δυτικός κόσμος έχει αποδεχθεί την πολιτισμική του καταγωγή από την αρχαία Ελλάδα, ο μόνος λαός που φαίνεται να τραβάει ζόρια με αυτή είναι ο ελληνικός.

Στην προσπάθεια αυτή να ευθυγραμμιστούμε με την νοοτροπία του σύγχρονου δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού, καλούμαστε να απαρνηθούμε την άμεση σχέση μας με την αρχαία Ελλάδα.

Δεν είναι κακό να είσαι περήφανος που είσαι ψηλός και όμορφος,
    δεν είναι κακό να είσαι περήφανος που είσαι έξυπνος και μόρτης,
    είναι όμως κακό να είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας.

και όμως και τα τρία αυτά ήρθαν από μόνα τους.

Αυτή η νοοτροπία της απάρνησης της φύσης και τις πολιτιστικής ισοπέδωσης φυσικά και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Και η μοντέρνα θέση της Κας Δραγώνα προεικάζω ότι κατατάσσεται στις προσπάθειες αλλοτριωμένων δήθεν επιστημόνων που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναμασούν λόγια και να παράγουν εντυπώσεις με κίνητρο την προσωπική τους ανέλιξή (playing favorites).

Προσωπικά, κάθε αναφορά σε βία (ηρωικοί αγώνες, άνδρες της επανάστασης, αντάρτικα κτλ) μου περνάει απαρατήρητη, ίσως μου κακοκάθεται κιόλας αλλά αναγνωρίζω δίπλα στην ποιητική αδεία και την ανάγκη της υπερβολής στον λόγο, γιατί όταν δεν αποπροσανατολίζει, τονίζει το νόημα.

Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε η στάση του Μ.Θ. φαίνεται υπερβολική ενώ δεν είναι, επειδή γνωρίζει ότι όπως "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι" έτσι και οι πεποιθήσεις σιγά σιγά κατασκευάζονται, με τέτοιες "προοδευτικές ενέσεις".

Σε λίγο θα ντρεπόμαστε κιόλας που είμαστε Έλληνες.
    Και η σκέψη προσφέρει ηδονές,
    και η σκέψη έχει τις πόρνες της.

Happy New Fears to all!

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε ο ελληνισμός, ούτε η Ελλάδα, ούτε ο ελληνικός πολιτισμός.

Το πρόβλημα είναι οι Ελληνάρες... Η αλαζονεία, τα κόμπλεξ ανωτερότητας, καθώς και ο κάθε είδους ρατσισμός και ελιτισμός πηγάζει απο τα προηγούμενα.

Και όλα αυτά επειδή τυχαία γεννηθήκαμε μερικά χιλιόμετρα κάτω απο τα σύνορα και όχι απο πάνω...

Το πρόβλημα δεν είναι το παλεθόν και η αρχ.Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι οι εμμονές και η προσκόλληση στο παρελθόν, το οποίο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο σαν σημείο αναφοράς κυρίως για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας να ανήκουμε σε κάτι σημαντικό... Καλύπτουμε "έξυπνα" την ανυπαρξία μας....

Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνεις είναι ότι υπάρχει και Γερμανισμός και Γαλλισμός και Βρετανισμός και ότι ισμός θέλεις. Μπορεί λιγότερο σημαντικοί, αλλά ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάποιος πιο σημαντικός απο εμάς

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    Ε[...] γιατί η νόηση σου είναι ενοχλητικά ανεπαρκής.[...]Αφού μπαίνεις στον κόπο να σκέφτεσαι μπες και στον κόπο να σκέφτεσαι σωστά. [...]δεν επιθυμώ να μπω σε ζωώδη αντιπαράθεση μαζί σου (γιατί μόνο σε τέτοια αντιπαράθεση φοβάμαι ότι μπορούμε να μπούμε εμείς οι δύο), αλλά είναι κρίμα να πετάγεσαι ωσάν πορδή για να δηλώσεις τίποτα περισσότερο από την απουσία θέσης σου, και να χαλάς μια συζήτηση που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον. [...]
    Μικρέ...

Χειρίζεσαι καλά το γουγλ και τη βικιπαίδεια για να βρείς ερμηνείες που θα διανθίσουν έξυπνα το κείμενό σου, αλλα θα σου ζητούσα να αφήσεις τις κρίσεις επι προσωπικού και τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς γιατι δε γνωριζόμαστε και είναι κρίμα να μπλέξουμε με τον όποιο τρόπο.

Τα περι ανεπαρκούς νόησης και ζωώδους αντιπαράθεσης κράτα τα για τον εαυτό σου, τους συγγενείς και τους φίλους σου. Κρίνε τις απόψεις μου εαν θέλεις, απέρριψέ τες, δέξου τες, ούτε που με νοιάζει, αλλα άνευ προσωπικών κοσμητικών γιατί τα ενυπόγραφα κείμενα έχουν καμια φορά και συνέπειες

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Οπως?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Οπως?
    Περισσότερα ποστ
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Φίλε μου αντιφάσκεις.

Λες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ελληνισμός (και προφανώς έχεις δίκιο) αλλά μετά αναφέρεις ότι αιτία της αλαζονείας είναι η τύχη που μας έκανε Έλληνες (άρα ο ελληνισμός). Ή μήπως άλλο ο ελληνισμός και άλλο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον Ελληνισμό? Γιατί για εμένα το ίδιο και το αυτό είναι. Ο ελληνισμός είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ελληνισμός γιατί αν δεν είναι αυτό τότε είναι κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε ως κάτι άλλο οπότε καταλήγουμε σε ατόπημα.

Αν μου επιτρέπεις, Αφενώς γερμανισμός δεν υπάρχει, και Γάλλοι και Άγγλοι και Ισπανοί και Ιταλοί που είναι παρμένοι με την παρτάρα τους και την ράτσα τους, ουδέποτε συσχέτισαν τα αρνητικά της ανθρώπινης φύσης με την καταγωγή τους όπως κάνουν τόσοι Έλληνες.

Μην τρελαθούμε κιόλας. Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και τόσοι άλλοι λαοί δεν καταδέχονται καν να μιλήσουν στην αγγλική απο κομπλεξισμό και πειραγμένο πατριωτισμό. Ο μόνος λαός που δεν τράβηξε ποτέ κανένα ζόρι με την "παγκόσμια" αγγλική είναι ο Έλληνας (γιατί την έχει χεσμένη). Και όχι μόνο λοιπόν στην πράξη σαν λαός δεν το παίζουμε καμπόσοι (παρά μόνο μεταξύ μας, στα καφενεία και στις αμπελοφιλοσοφίες) αλλά αρνούμαστε την τιμή της καταγωγής μας ακολουθώντας τα προοδευτικά πρότυπα των δυτικών λαών που όμως κάνουν ακριβώς το αντίθετο χωρίς καν να έχουν ιστορικά το δικαίωμα, αυτών που η πρόσφατη ιστορία τους είναι γεμάτη ηρωικές επεκτάσεις και εισβολές σε ξένα έθνη και εμπόριο δουλείας !!!

Ε δεν είμαστε ίσα και όμοια ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή? Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνουμε και μάλιστα χωρίς γνώση? Είμαστε Έλληνες και έχουμε τα καλά μας και τα κακά μας, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι. Το να διατηρήσεις την αυθεντικότητα σου δεν είναι ελιτίστικο ούτε ρατσιστικό.

Στο σχολείο θυμάμαι εξετάστηκα για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο στον γαλλικό διαφωτισμό και την μικρασιατική καταστροφή!!!! Για σκέψου το!

Γιατί δεν διδαχθήκαμε Πλάτωνα και αριστοτέλη αλλά ρουσώ και κάντ? Ακόμα και σήμερα ο Αριστοτέλης παραμένει το ίδιο διαχρονικός και σίγουρα είναι πιο ουσιαστικός από όλους τους μετέπειτα φιλοσόφους (παγκοσμίως) και ειδικά των διαφωτιστών αφού αυτόν αναπαρήγαγαν.

και γιατί την μικρασιατική καταστροφή, την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την μοναδική φορά που κινηθήκαμε επεκτατικά (και ορθώς και δικαίως τον εφάγαμε στον πάτο)

απο προοδευτικότητα όλα αυτά? τι καλό φέρνουν? τι κερδίζουμε εκτός από το να μαθαίνουμε, (να εκπαιδευόμαστε) να υπονομεύουμε τον ελληνισμό. Αλίμονο, αλλά νομίζω ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο απο αυτό.

κλείνω όπως άρχισες και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι ο ελληνισμός. κακώς τον πατάμε στο σβέρκο.

Happy New Fears to all!

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Περισσότερα ποστ
    η πιο μεγαλα και πιο βαρυγδουπα
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    η πιο μεγαλα και πιο βαρυγδουπα
    Απ' όσο ξέρεις, συνήθως είμαι ολιγόλογος
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μικρέ...

Χειρίζεσαι καλά το γουγλ και τη βικιπαίδεια για να βρείς ερμηνείες που θα διανθίσουν έξυπνα το κείμενό σου, αλλα θα σου ζητούσα να αφήσεις τις κρίσεις επι προσωπικού και τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς γιατι δε γνωριζόμαστε και είναι κρίμα να μπλέξουμε με τον όποιο τρόπο.

Τα περι ανεπαρκούς νόησης και ζωώδους αντιπαράθεσης κράτα τα για τον εαυτό σου, τους συγγενείς και τους φίλους σου. Κρίνε τις απόψεις μου εαν θέλεις, απέρριψέ τες, δέξου τες, ούτε που με νοιάζει, αλλα άνευ προσωπικών κοσμητικών γιατί τα ενυπόγραφα κείμενα έχουν καμια φορά και συνέπειες

και να φανταστείς ότι συγκρατήθηκα!!!

μπορώ να σου ζητήσω συγνώμη για όσα είπα και όσα μπορεί να πω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύομαι ότι θα συγκρατηθώ στο μέλλον περισσότερο από όσο έχω συγκρατηθεί ήδη. Αν η αλήθεια όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ σε προσβάλλει είναι δικό σου πρόβλημα και αντέδρασε όπως νομίζεις και νιώθεις καλύτερα. Ομοίως και εγώ προσβάλλομαι από τις απόψεις σου ασχέτως αν δεν κατευθύνονται άμεσα στο πρόσωπο μου, μερικές απόψεις είναι σαν τα σκατά, βρωμάνε και ας μην τις πατήσεις . Και όσο οι απόψεις σου μου μοιάζουν με σκατά θα σου το λέω όσο πιο συγκρατημένα φυσικά μπορώ (γιατί είμαι και κύριος!)

όσο οι διαχειριστές δεν επεμβαίνουν θεωρώ ότι λειτουργώ εντός πλαισίων. αυτοί θα αποφασίσουν.

τώρα για τις απειλές τι να σου πω... έλα να με δείρεις.
    εγώ πάντως για το καλό σου σου τα λέω να ξέρεις και δώσε βάση δεν θα γνωρίσεις πολλούς σαν και εμένα!!! :rotflmao:

Happy New Fears to all!

Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
    εγώ πάντως για το καλό σου σου τα λέω να ξέρεις και δώσε βάση δεν θα γνωρίσεις πολλούς σαν και εμένα!!! :rotflmao:

Ελπίζω όχι
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 8 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ