Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 118

Θέμα: Για μεταλλαδες και οχι μονο

Banned Το avatar του/της Nazgul

Για μεταλλαδες και οχι μονο

http://www.**********.net

Ξαναέβλεπα μόλις τώρα τμήματα από το Documentary Metal, A HeadBungers Journey και απλά ξαναπορώθηκα.

Γενικά πάντως στις συνεντεύξεις των διαφόρων συγκροτημάτων απομυθοποιείται πλήρως η εικόνα της βαρβατίλας και βλακείας που συνδέεται με την πολλές φορές extreme εμφανιση και εικόνα που παρουσιάζουν. Όταν όμως ξέρεις στην ζωή να κοιτάξεις στην ουσία και όχι να κολήσεις σε αυτό που προβάλλεται τότε βλέπεις ότι οι στοίχοι αυτών των ανθρώπων δεν είναι τυχαίοι όπως δεν είναι τυχαίοι ούτε αυτοί και οι πεποιθήσεις που έχουν όσον αφορά χρόνια κολήματα της κοινωνίας που απλά παράγουν μαζοποιημένους ηλίθιους. Και με βάση αυτό διαφωνώ στο γιατί το μέταλ έχει φάει τέτοιο πόλεμο στον κόσμο. Γιαυτί απλά ξυπνάει μυαλά από τον λύθαργο και την μαζοποιήση. Αυτό όμως δεν το θέλουμε σε μια εύκολα κατευθυνόμενη κοινωνία. Δεν θέλουμε ανθρώπους με μυαλό και κρίση που μπορούν να αποφασίσουν ποιο είναι καλό και ποιο όχι! Θέλουμε ζώα που θα πιπιλίσουν αυτό που τους έχουν ταίσει. Και πιστεύω ότι βαθιά μέσα του κάθε πολέμιος του διαφορετικού αυτό φοβάται. Μην έρθει η σκέψη για το πόσο μαλάκας είμαι.Γιατί μετά δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να ακολουθείς τον δύσκολο δρόμο.

Και η μέταλ με τα λόγια της είναι ένας φορέας αφύπνισης, πέρα από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μουσικής που έχει.

Πολύ καλά σημεία αυτής της ταινίας είναι ο θεός Dee Snider τραγουδιστής των Twisted Sister ο οποίος χώνει τρελά και έχει και τμήματα από την συνέντευξη του στο Αμερικάνικο Κογκρέσσο σχετικά με την σατανίκοτητα της μουσικής. Τους κάνει κουρέλια πραγματικά. Τους ξεφτίλισε χύμα.

Βέβαια η κολυμένη θρησκόληπτη Αμερική με αφορμή αυτές τις συνεδρίες πέρασε τους νόμους που βάλανε τα ταμπελάκια που λένε αν ένα προιόν έχει βία και σεξ, και φυσικά απογορέψανε από την τηλεόραση και ραδιόφωνο κάθε τραγούδι της Μέταλ. Ναι όταν εγώ ήμουν δημοτικό και ήρθε η δορυφορική το MTV έπαιζε και μετάλλικα και αρκετή μέταλ και ξαφνικά κόπηκε. Έτσι για να ξέρουμε και εμείς οι φιλελεύθεροι Έλληνες που ακολουθούμε κατά πόδας την Αμερική τι επιλέγουμνε σε ζητήματα έκφρασης.

Το άλλο που είχα μάθει και δεν ήξερα όταν είδα πρώτη φορά την ταινία είναι το από που προήρθε η χειρονομία Devil's Thorn που όλοι οι μεταλάδες κάνουν έχοντας τεντομένα μόνο τον δείκτη και μικρό δαχτυλάκι (τα άλλα κλειστά), μια χειρονομία που τόσο πολύ έχει συνδεθεί με σατανάδες κτλ κτλ και άλλες βλακείες. Έχει λοιπόν ένα σημείο που ο Ronnie James Dio λέει ότι η συγκεκριμένη χειρονομία προέρχεται από μια κίνηση που προφερόταν μολόικ και είχε βάσεις παρόμοιες με το μάτιασμα δλδ προκατάληψης. Και το έκανε σε μια συναυλία και από τότε έμεινε.

Το τέλος με συνοδεία από το χαλαρό τμήμα από το Master of Puppets των Metallica είναι απ'ίστευτο και καταλήγει στο εξής.

Ever Since I was 12 years old I had to defend my love for heavy metal against those who say its a less valid form of music.

My answer now is that you either feel it or you don't.If metal doesn't give that overwhelming surge of power that make your stand at the back of your head, you might never get, but you know what that's ok, because judging by the 40000 metal heads around me were doing just fine without you.

Και μετά χώνει το τραγούδι.
    πηγη,ttp://demelene.blogspot.com/2007/11/metal-headbangers-journey.html

edited by makis206:το link με τα torrents σβήστηκε για ευνόητους λόγους

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    λοιπον...

Καταρχην ξεκινω με το γεγονος οτι αυτο που δειχνουν στα show τους δεν ανταποκρινετε με την καθημερινοτητα τους.Τουτεστιν οι Kiss δεν βαφοντουσαν ετσι καθε πρωι να πανε στο σουπερ μαρκετ ουτε κανεις φοραγε καρφια 4 χιλιομετρων για να παει στο περιπτερο απο δαυτους.Οκ ισως τα μαυρα ρουχα ναι.Το οτι εμεις σαν παιδια και εφηβοι αντιγραφαμε πληρως την συναυλιακη εμφανιση των συγκροτηματων που μας αρεσαν ηταν ακριβως γιατι ζουσαμε το παραμυθι εκεινης της ηλικιας και αφομοιωναμε την κουλτουρα της ωστε να ειμαστε ο μεταλας , οπως φορανε στα γηπεδα κασκολ της ομαδας για να δειξουν σε ποια πλευρα ειναι , σε ποια κοινωνικη ομαδα ανηκουν.Δεν ειναι περιεργο που εχω χρονια να φορεσω martins και μπουφαν με ραφτα απο συγκροτηματα κλπ κλπ.Δεν σταματησα να ακουω Metal αλλα λογο δουλειας και λογο οτι δεν με ενδοιαφερει πλεον να καταλαβανει ο διπλα μου τι μουσικη ακουω αλλαξα,εμφανισιακα.

Δευτερον, επειδη υπαρχει αυτη η εντυπωση οτι η μεταλ σκηνη αντιπρωσοπευει την επανασταση και τον ισοπεδισμο των παντων πρεπει να σου πω (ισως το ξερεις) οτι δεν ειναι ολα τα συγκροτηματα ιδια και με την ιδια ιδεολογια.Πχ οι Pantera ηταν ακρως δεξιοι και μαλιστα ο Anselmo ειχε βγει και ειχε υποστιριξει τον Μπους οταν εκανε....την αντιτρομοκρατικη του εκστρατεια (παναθεμα τον τες πα).
    Παρολα αυτα κανεις δεν καταλαβαινε αυτο....βλεπαν εναν μαλλια με τατουαζ να ουρλιαζει και με τιποτα δεν θα πιστευαν ποσο πωρομενος ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ηταν.

Απο την αλλη υπαρχουν οι sepultura που παντα καυτηριαζαν και βγαζαν οργη για τα χαλια της Βραζιλιας των πολεμων της φτωχειας κλπ.

Οι Blind Guardian που δημιουργουν παραμυθια και τα ντυνουν με μουσικη περι δρακων ξωτικων πολεμιστων κλπ κλπ αν περνανε μυνημα?οτι μυνημα περναει το καμελοτ του αρθουρου.

Υπαρχει και μεγαλη μεριδα του ειδους βλεπε black/death (αν και στο death metal δεν ειναι κατα κυριο λογο αυτη η θεματολογια του) που ασχολητε με θρησκευτικα και την βρισκει να βριζει Θεους και δαιμονες (καλα οχι δαιμονες αυτους τους γουσταρει) προκαλωντας ας πουμε τους υπολοιπους.

Ας μην κρινουμε απο την εμφανιση τους στο τι αντιπρωσοπευει ο καθενας.

Εγω πιστευω οτι περασε η μοδα της μεταλ και για αυτο δεν την βλεπουμε πια....δεν πουλαει αρα δεν σπαταλανε ραδιοφωνικο η τηλεοπτικο χρονο για αυτην.Αυτα τα περι σεξ και βιας τα θεωρω τουλαχιστον γελεια (ΔΕν το λεω σε σενα nazgul μην παρεξηγιθω) οταν σε ολα τα βιντεο κλιπ βλεπουμε κωλους και τα διαυτα με προστυχα και προκλητικα σεξιστικα χορευτικα η βλεπουμε οπλα κυνηγιτα κλπ κλπ (βια).Αλλα ναι....υποθετω οτι αφου φορανε πολυχρωμα ρουχα Η καθολου ρουχα (ακομα καλυτερα ε? ) δεν υπαρχει προβλημα.

Πριν καιρο κοπελα στην ηλικια μου μπαινει σε φορουμ και αναρωτιετε αν κανουν θυσιες οι μεταλαδες!!!!και δεν εκανε πλακα!!!!!!!πες μου εσυ τωρα εν ετη 2010 αν πρεπει να κατσω να της απαντησω σοβαρα.Οχι την χλευασα και τσαντιστηκε .... ας παει στα μπουζουκια να πνιξει το θυμο της πλεον θεωρω ηλιθιοτητα να ασχολουμε με οτι του κατεβει του καθενος.

Τελος θελω να σου πω οτι ουδεποτε ενιωσα την αναγκη να προσπαθησω να πεισω καποιον για την μουσικη που ακουω ακομα και οταν τοτε εμπαινα σε λεωφορεια και μου μετραγαν τα σκουλαρικια ποσα ειναι με απορεια και κοιταγαν τις μπλουζες και ολο το συνολο και οι γιαγιαδες σταυροκοπιοντουσαν.Ουτε μου αρεσε ουτε με νευριαζε μου ηταν παγερα αδιαφορο ολο αυτο.Ομως πολυ πεσαν στο λουκι να προσπαθουν να πεισουν οτι η μεταλ σκηνη εχει να προσφερει μουσικα....

Αν ποτε (τοτε) επεφτα σε τετοια κουβεντα απλα ελεγα οτι απο την γεννηση της μεχρι σημερα εχουν περασει 30+ χρονια και ειναι ακομα εδω....κατι που αλλα ειδη κυριως ηλεκτρονικα ξεφουσκωσαν και χαθηκαν.

Και επισεις....οσον αφορα την εμφανιση....δεν εχω δει λιμουζινα κιτρινη ροζ φουξια και πουα
    μονο μαυρη

\m/

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Banned Το avatar του/της Nazgul
    Συμφωνω σε αυτα που λες.

Απλα οταν ειδα το ντοκυμαντερ γυρισα σχεδον 20 χρονια πισω οταν πρωτοακουσα

maiden....

Και κατι ακομα...αυτη η μουσικη ειναι η μεγαλυτερη ανακαλυψη που εκανα στην ζωη

μου...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    ασχετο αλλα ετσι....μ'αρεσει

http://www.youtube.com/watch?v=axl5SicKujQ
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    Εγω πιστευω οτι περασε η μοδα της μεταλ και για αυτο δεν την βλεπουμε πια....δεν πουλαει αρα δεν σπαταλανε ραδιοφωνικο η τηλεοπτικο χρονο για αυτην.

Συμφωνώ σε ότι έγραψες εκτός από αυτό το σημείο.Ίσως απλά να πέρασε σαν εφηβική τάση η όλη φάση του ντυσίματος κτλ αλλά η μουσική σίγουρα πουλάει περισσότερο από ποτέ γι'αυτό και εξαπλώνεται συνεχώς άσχετα αν δεν προβάλετε από τα media στην Ελλάδα.

Τώρα έχουν άλλα στυλ οι έφηβοι βλέπε Emo...Τουλάχιστον ρε γμτ εμείς ήμασταν σα φρίκουλα αλλά το κάναμε επειδή το νιώθαμε και το γουστάραμε,τώρα το κάνουν απλά για να είναι μέσα στο σύνολο...

Α και για να μην ξεφεύγω και από το θέμα το έχω δει και γω αυτό το ντοκιμαντέρ,πολύ καλο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nazgul
    Συμφωνω σε αυτα που λες.

Απλα οταν ειδα το ντοκυμαντερ γυρισα σχεδον 20 χρονια πισω οταν πρωτοακουσα

maiden....

Και κατι ακομα...αυτη η μουσικη ειναι η μεγαλυτερη ανακαλυψη που εκανα στην ζωη

μου...

Κι εμένα το πρώτο συγκρότημα πριν 15 χρόνια όμως ήταν οι Maiden και μετά ακολούθησαν Judas Priest,Ac/Dc,Metallica,Black Sabbath και μετά έγινα κάφρος,μόνο Death,Candlemass και Sepultura
    Fortis Fortuna Adiuvat

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

Re: Για μεταλλαδες και οχι μονο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nazgul
    Όταν όμως ξέρεις στην ζωή να κοιτάξεις στην ουσία και όχι να κολήσεις σε αυτό που προβάλλεται τότε βλέπεις ότι οι στοίχοι αυτών των ανθρώπων δεν είναι τυχαίοι όπως δεν είναι τυχαίοι ούτε αυτοί και οι πεποιθήσεις που έχουν όσον αφορά χρόνια κολήματα της κοινωνίας που απλά παράγουν μαζοποιημένους ηλίθιους. Και με βάση αυτό διαφωνώ στο γιατί το μέταλ έχει φάει τέτοιο πόλεμο στον κόσμο. Γιαυτί απλά ξυπνάει μυαλά από τον λύθαργο και την μαζοποιήση.
    Ω Θεέ μου....Τι να μάς πει δηλαδή κι ο Ντύλαν,ο Λένον,ο Γκάτσος,ο Χριστοδούλου,ο Χατζηδάκις,ο Μότσαρτ και άλλοι πολλοί που άν τούς βάλω αράδα,θα κρασάρει ο σέρβερ.

Δεν θέλω να θίξω ούτε το δικό σου γούστο ούτε όποιων ακούνε μέταλ,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άλλωστε.

απλά νομίζω ότι,αν η μουσική σε κάνει να ντύνεσαι,να μιλάς,να χτενίζεσαι και να φέρεσαι γενικώτερα με τον τρόπο που ορίζουν οι πρεσβευτές της,
    μόνο να σε ξυπνήσει δεν θέλει.Το αντίθετο μάλιστα!Σε γκετοποιεί,σε κάνει οπαδό.

Προσωπικά μού φτάνουν λίγα δευτερόλεπτα μέταλλου για να πάθω παράκρουση. Όχι τώρα στα γεράματα...Από πιτσιρικάς.:wacko:
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αναλλοίωτος Το avatar του/της Akatanomastos
    ρε παιδια ελεος..

σιγα που πολεμανε την μεταλ :rotflmao:

ισα ισα που ειναι πολυ εμπορικη μουσικη σε ολο τον κοσμο..
    -It's 106 miles to Chicago. We've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark, and we're wearing sunglasses.
    - Hit it.
    -------------------------------------------------------------------------------
    όλα αυτά, είναι απλά μέρος του πανυγηριού που λέγεται ζωή..
    ------------------------------------------------------------------------------
    νέα προσθήκη

Definition of a bad boy

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Re: Για μεταλλαδες και οχι μονο

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Ω Θεέ μου....Τι να μάς πει δηλαδή κι ο Ντύλαν,ο Λένον,ο Γκάτσος,ο Χριστοδούλου,ο Χατζηδάκις,ο Μότσαρτ και άλλοι πολλοί που άν τούς βάλω αράδα,θα κρασάρει ο σέρβερ.
    ειπε κανενας οτι δεν μας λενε και αυτοι ?

απλα το παιδι ανοιξε μια κουβεντα για το μεταλ.θα παμε παλι στη κοντρα και ποιος την εχει μεγαλυτερη?

δεν καταλαβαινω...
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
    ρε παιδια ελεος..

σιγα που πολεμανε την μεταλ :rotflmao:

ισα ισα που ειναι πολυ εμπορικη μουσικη σε ολο τον κοσμο..
    Ναι, αλλά είναι απαραίτητο να νίωθεις πως σε πολεμάνε, αλλιώς δεν είσαι αρκετά cool. Πρέπει να πιστεύεις πως πας αντίθετα στο ρεύμα κτλ κτλ.

:rotflmao:
    # unzip ; strip ; touch ; grep ; > finger ; mount ; fsck ; > more ; yes ; umount ; sleep ...

Re: Re: Για μεταλλαδες και οχι μονο

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64

Δεν θέλω να θίξω ούτε το δικό σου γούστο ούτε όποιων ακούνε μέταλ,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άλλωστε.

απλά νομίζω ότι,αν η μουσική σε κάνει να ντύνεσαι,να μιλάς,να χτενίζεσαι και να φέρεσαι γενικώτερα με τον τρόπο που ορίζουν οι πρεσβευτές της,
    μόνο να σε ξυπνήσει δεν θέλει.Το αντίθετο μάλιστα!Σε γκετοποιεί,σε κάνει οπαδό.

Προσωπικά μού φτάνουν λίγα δευτερόλεπτα μέταλλου για να πάθω παράκρουση. Όχι τώρα στα γεράματα...Από πιτσιρικάς.:wacko:
    Στην εποχή τους ήταν αυτοί που ακούγονταν από όλους. Ένα πράγμα σαν την POP σήμερα.

Όταν πας να ακούσεις τραγούδια των συνθετών που γουστάρεις σε κάποιο μαγαζί, φοράς βερμούδα; Αυτοί που άκουγαν Beatles, πηγαίναν με κουστούμι ή όλοι είχαν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος;

Μουσική διαλέγεις γύρω στα 13-15 χρόνια. Όταν εσύ ήσουν στην ηλικία αυτή, ήταν 77-79'. Όχι μόνο εσύ, κανένας δεν άκουγε. Όταν άρχισε να ακούγεται εδώ πέρα, είχες προφανώς κατασταλλάξει ήδη σε άλλα ακούσματα.

Φιλικά πάντα, απλά για να μη δημιουργούμε εντυπώσεις.
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Ειχα φαει και εγω το κολημα με τη metal (και ακομα πιο ακραιες σκληραδες) στην εφηβεια...τωρα ουτε για πλακα δεν μπορω να ακουσω...

Καλα κανουν και ακουνε οσοι γουσταρουν και μαγκια τους, αλλα μην τρελαθουμε κιολας...οι νεκροκεφαλες, τα δερματα, τα καρφια, οι διαβολοι και οι τριβολοι, ηταν ανεκαθεν ενα εμπορικο τεχνασμα που ειναι το αντιστοιχο της πουτ@νι@ς που πλασαρει η Britney Spears σημερα για να πουλησει...μπορει να φαινονται διαμετρικα αντιθετα, αλλα marketing ειναι και τα δυο!

όπως κάποτε ήταν η "καμπάνα" και το γιλέκο

με τη διαφορά ότι αυτά τα έβρισκες ΠΑΝΤΟΥ, για αυτά που λες πας σε συγκεκριμένα μέρη
    ONLY THE GOOD DIE YOUNG

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γαλβανιζέ κουτί για εργαλεία.....και όχι μόνο.
    από maintenance στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2006, 17:42
  2. Aftermarket Parts για Hornet (και οχι μονο)
    από RαNd στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2006, 19:53
  3. Βολτίτσα για "μικρούς" και οχι μονο
    από Alchimistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 08:13
  4. Για στριφτερους και οχι μονο....
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 17:29

Κανόνες δημοσιεύσεων