Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 19

Θέμα: Γυαλιά και κράνος

  1. #1

    Question Γυαλιά και κράνος

    Κατ'αρχήν, αυτό είναι το πρώτο μου post, οπότε καλώς σας βρήκα μοτοπαρέα. Χρησιμοποίησα την αναζήτηση για ένα προβληματάκι που είχα αλλά ούτε εδώ βρήκα κάτι, ούτε και το google με ικανοποίησε.

    Οδηγάω ένα Honda Lead (μην απογοητεύεστε!). Έχω όμως ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο με έχει προβληματίσει. Μέλος της οικογένειάς μου είχε κάνει μία επένδυση το καλοκαίρι σε ένα full-face κράνος και πλέον το χρησιμοποιώ εγώ αφού είμαστε στο ίδιο νούμερο. Είπα αφού υπάρχει η δωρεάν full-face προστασία γιατί να πάρω κάτι λιγότερο και να πληρώσω κιόλας; Εδώ τώρα προκύπτει το πρόβλημα:

    Είμαι μύωπας. Και με υψηλότατη μυωπία. Δεν είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα να οδηγάω με τα γυαλιά, αν και ήξερα πως δεν ήταν η καλύτερη λύση να οδηγάω με τον κοκκάλινο σκελετό, αλλά το προτίμησα από το να πω "Έλα μωρέ, κράνος θα βάλεις για το λιντάκι; VFR το πέρασες ή Dorsoduro;". Σήμερα λοιπόν το πρωί έσπασα (ανεπανόρθωτα) το σκελετό και ευτυχώς που είχα μαζί μου ένα δεύτερο για το ποδόσφαιρο και τις "αγροτοκτηνοτροφικές" εργασίες.

    Επειδή λοιπόν σκέφτομαι το καλοκαίρι να μεταβώ και σε μεγαλύτερο κυβισμό, θέλω να βρω μια καλύτερη λύση. Υπάρχει κάποια ειδική μορφή σκελετών που βολεύει καλύτερα για οδήγηση μοτοσυκλέτας; Έχω παρατηρήσει αυτά τα γυαλιά ηλίου που δεν κάνουν καμπύλη πίσω από το αυτί, αλλά το καμπυλωτό τους σχήμα τα κάνει απαγορευτικά για χοντρό μυωπικό φακό. Επίσης μου είχαν πει για το κράνος πως είναι πρέπον να μπορεί να περιστραφεί αν τυχόν χτυπηθεί από πίσω, κάτι το οποίο ήταν επικίνδυνο με τα κοκκάλινα γυαλιά. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει; Ξέρω πως καλύτερο θα ήταν να ρωτήσω κάποιον οπτικό πρώτα αλλά στο τσακ δεν πρόλαβα ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα.

    Επίσης να πω ότι δε μπορώ ούτε φακούς επαφής να βάλω γιατί τα μάτια μου δακρύζουν πολύ εύκολα στο κρύο και οδηγάω νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κυρίως (χωρίς τζαμάκι στο κράνος γιατί δεν είναι καλό και θολώνει, έχω δοκιμάσει τα πάντα και γι'αυτό) οπότε με πιάνει η χειρότερη ώρα για φακούς

    Κάποια ιδέα;
    Rock and roll all nite, party every day!!!

  2. #2
    Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Εγγραφή
    20/10/2005
    Μηνύματα
    13.723
    Για ποσους βαθμούς μιλάς? Πάνω από 5? Τα καλά οργανικά τζάμια με επιστρώσεις κλπ κλπ είναι πραγματικά πολύ λεπτά και ελαφριά.
    Πρόβλημα με τα γυαλιά δεν είχα ποτέ, εκτός απ΄τον χειμώνα που όταν σταματάς σε φανάρι αναγκαστικά ανοίγεις λίγο τη ζελατίνα για το θάμπωμα.

    καλως ήρθες btw
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

  3. #3
    Αν ο σκελετός έχει άκαμπτα μπράτσα, για να μπαινοβγαίνουν εύκολα, δοκιμάζεις ένα κράνος που να σε βολεύει (τα shoei πχ έχουν πρόβλεψη για γυαλιά) και ...κανένα πρόβλημα.

  4. #4
    Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Εγγραφή
    22/05/2004
    Μηνύματα
    8.830

    Re: Γυαλιά και κράνος

    Αρχικά δημιουργήθηκε από RadonRose
    Κατ'αρχήν, αυτό είναι το πρώτο μου post, οπότε καλώς σας βρήκα μοτοπαρέα.

    Επίσης να πω ότι δε μπορώ ούτε φακούς επαφής να βάλω γιατί τα μάτια μου δακρύζουν πολύ εύκολα στο κρύο και οδηγάω νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κυρίως (χωρίς τζαμάκι στο κράνος γιατί δεν είναι καλό και θολώνει, έχω δοκιμάσει τα πάντα και γι'αυτό) οπότε με πιάνει η χειρότερη ώρα για φακούς

    Κάποια ιδέα;


    Καλωσήρθες



    Η ζελατίνα του κράνους μπορεί να μη θολώνει με τη χρήση pinlock. Δες εδώ. Επίσης μπορείς να κάνεις ένα search στο forum για αυτό.

    Όσον αφορά τα γελιά, τα περισσότερα κράνη έχουν 2 μικρές οπές, μέσα στις οποίες καταλήγει το τελειώμα του σκελετού των γιαλιών. Καλό είναι να πας με ένα κράνος και δοκιμάζοντας το να βρεις κάποιο σκελετό που δε θα σε ενοχλεί.


  5. #5
    ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Εγγραφή
    02/02/2006
    Μηνύματα
    2.504
    καλος ορισες

    μονο να δοκιμαζεις σκελετους εχωντας και το κρανος μαζι οπως λεει ο Mike βλεπω σαν λυση.Και παλι δεν ειναι ολα τα κρανη ιδια.Δλδ αν αυτο το κρανος ειναι αλλουνου και το επιστρεψεις πισω και παρεις αλλο και δεν ειναι το ιδιο ισως να μην κανουν τα γυαλια σου στο καινουργιο.Οπωτε αν σκευτεσε να παρεις αλλο κρανος δικο σου να πας με αυτο για δοκιμη.

    Το επιρηνιο βοηθαει το Pinlock γιατο θαμπωμα.



    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

  6. #6
    Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Εγγραφή
    20/10/2005
    Μηνύματα
    13.723

    Re: Re: Γυαλιά και κράνος

    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Η ζελατίνα του κράνους μπορεί να μη θολώνει με τη χρήση pinlock. Δες εδώ. Επίσης μπορείς να κάνεις ένα search στο forum για αυτό.

    ¨οτι και να έχει το κράνος, pinlock-3πλες ζελατίνες δεν κάνουν τίποτα αφου αυτό που θαμπώνει είναι τα γυαλια
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

  7. #7

    Re: Re: Re: Γυαλιά και κράνος

    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    ¨οτι και να έχει το κράνος, pinlock-3πλες ζελατίνες δεν κάνουν τίποτα αφου αυτό που θαμπώνει είναι τα γυαλια
    Αυτοί που φορούν γυαλιά, ξέρουν

  8. #8
    Eχεις σκεφτει για την εγχειρηση που σου αφαιρει τη μυωπια?Το κοστος ειναι γυρω στα 2000 αλλα απο εδω και περα θα ξεχασεις το θεμα γυαλια η φακους..

  9. #9
    Χαίρομαι που είδα τόσο γρήγορα τόσες πολλές απαντήσεις!

    Μιλάω για εφτάμιση βαθμούς μυωπίας και την εγχείριση δεν είμαι ικανός να την κάνω ακόμη διότι δεν έχει σταθεροποιηθεί, ούτε είναι όμως και αρκετά υψηλή για να το ρισκάρω και να ανέβει ξανά (έχω δει άτομα με τεράστιο πρόβλημα που την έκαναν και τώρα έχουν δύο-δυόμιση βαθμούς)

    Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο στο θάμπωμα, εξ'άλλου υπάρχει πάντα η λύση να μην κλείνω τελείως το τζαμάκι ή να "φιλάω" το κράνος. Όσο για τα φανάρια, δεν έχω πρόβλημα αφού μένω στην επαρχία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να σπάω ένα ζευγάρι γυαλιά κάθε εξάμηνο. (Αν και τώρα που το σκέφτομαι, τα γυαλιά που έσπασα δε θάμπωναν με τίποτα. Τα "δεύτερα", με τα οποία θα τη βγάλω για λίγο καιρό, θαμπώνουν εύκολα)

    Η καμπύλη στα μπράτσα των γυαλιών πίσω από το αυτί δεν κατάλαβα αν παίζει ρόλο τελικά. Όπως το βλέπω θα αλλάξω σκελετό και θα πάρω με εύκαμπτα μπράτσα για να μη σπάει (τα κοκκάλινα ήταν άκαμπτα και έσπασε το σιδεράκι που ενώνει τα μπράτσα με το μπροστινό μέρος, εκτός κι αν εννοούσες κι εσύ εύκαμπτα). Το κράνος προβλέπεται να μείνει σε μένα μέχρι το τέλος της ζωής του, απλά ανέφερα πως ήταν άλλου διότι η πρώτη λύση που είχα σκεφτεί τότε είναι να πάρω ένα κράνος χωρίς μάσκα για το scooter.
    Rock and roll all nite, party every day!!!

  10. #10
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Εγγραφή
    26/02/2009
    Μηνύματα
    113
    RadonRose καλωσήρθες!!

    Μια και βλέπω ότι προσανατολίζεσαι σε σκελετό με εύκαμπτους βραχίονες (τιτανίου μάλλον εννοείς) έχε υπόψη σου ότι αν το κράνος που έχεις είναι το σωστό νούμερο (δηλαδή όσο πιο εφαρμοστό γίνεται) θα σε δυσκολεύει πολύ όταν πας να βάλεις τα γυαλιά, ακριβώς επειδή είναι εύκαμπτος και δεν θα μπορείς να τον σπρώξεις εύκολα προς τα μέσα. Εμένα σε 3 μήνες από το σπρώξε-λύγισε-τέντωσε κάποια στιγμή (σε ανύποπτο χρόνο, αλλά υποψιάζομαι ότι ήταν από αυτό) ο ένας βραχίονας έσπασε...

    Θα σου συνιστούσα να ρωτήσεις τον οπτικό σου αν μπορείς να βάλεις φακούς για τη μυωπία σου σε σκελετό που είναι για κράνος (σε καταστήματα ειδών για μηχανές θα βρεις) και φυσικά να τον δοκιμάσεις φορώντας το δικό σου κράνος.

  11. #11
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της Alarm
    Εγγραφή
    30/12/2007
    Μηνύματα
    159
    Καλησπερα, φοραω γυαλια και κρανος σχεδον μια δεκαετια. Δεν ενοχλει το κρανος ουτε ο σκελετος. Θα ενοχλησουν μονο οταν :

    1) Ο σκελετος δεν κατσει πισω απο το αυτι σωστα.
    2) Το κρανος ειναι πολυ στενο
    3) Εχεις τρομερα μεγαλο σκελετο.


    Σιγουρα εχει φορες που μετα απο ωρες πια φοροντας το κρανος μπορει να με πονεσει λιγο στο σημειο του αυτιου. Τα βγαζεις 2-3 λεπτα και εισαι οκ. Ακομα και με κρανος να το δοκιμασεις , δισκολα θα το δεις καθως δεν θα ενοχλησει αμεσως αλλα μετα απο αρκετη ωρα.
    Τελος δεν ειναι τα γυαλια που θαμπωνουν αλλα η ζελατινα του κρανος (αν θαμπωσει)

  12. #12
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAG/FMX
    Εγγραφή
    01/04/2009
    Μηνύματα
    767
    Για γυαλια βολευει το open face κρανος , γιαυτο πηρα το CABERG RHYNO , αν επερνα τωρα κρανος θα επερνα το NEXX poy εχει πιο πολλα εξτρα , Ενα να ξερεις παληκαρι , με αυτα που σου πα τωρα σε εφτιαξα κ το προβλημα σου θα τελειωσει.......
    love will save the planet,hate is a good start.

  13. #13
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της mreth
    Εγγραφή
    26/02/2009
    Μηνύματα
    113
    Τελος δεν ειναι τα γυαλια που θαμπωνουν αλλα η ζελατινα του κρανος (αν θαμπωσει) [/B]
    Έχω shoei XR-1000 με pinlock και η ζελατίνα δε μου έχει θολώσει ΠΟΤΕ. Και με κρύο, και με βροχή, βλέπω πολλές φορές να θαμπώνει γύρω-γυρω από το pinlock αλλά ποτέ στο οπτικό μου πεδίο (όσο καλύπτει το pinlock). Το μόνιμο πρόβλημα που έχω όταν είναι εντελώς κλειστή η ζελατίνα είναι το θόλωμα των φακών. Και στα γυαλιά ηλίου και στα οράσεως. Αναγκάζομαι να ανοίγω πού και πού λίγο τη ζελατίνα για να ξεθαμπώνουν... Αφού έφτασα στο σημείο να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν φακοί που να μη θαμπώνουν, να τους παραγγείλω την επόμενη φορά!!!

  14. #14
    TA SHOEI KAI TA ARAI EXOYN EIDIKH KIATASKEYH POU EPITREPOUN XRHSH GYALIWN XWRIS NA PIEZETAI O SKELETOS APO TA GYALIA SOU!

  15. #15
    Η καλύτερη επιλογή είναι οι φακοί επαφής!Προσοχή όμως δεν οδηγούμε με ανοιχτή τη ζελατίνα γιατί μπορεί ο αέρας να βγάλει τον φακό από το μάτι!
    Τώρα για τα γυαλιά προτείνω ένα μεταλικό σκελετό(από τιτάνιο αν θες να είναι και αρκετά ελαφρά) και ΜΟΝΟ οργανικούς φακους για λόγους προστασίας από θραυση!
    Μπορείς να δοκιμάσεις και polycarbonate φακούς που είναι σχεδόν αθραυστοι!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Απαντήσεις: 47
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2009, 12:41
  2. Γυαλιά ηλίου και κράνος
    από jtoros στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2008, 15:01
  3. ΦΟΡΑΤΕ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟς ΡΕ ΓΜΤ
    από xampos στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2007, 18:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF