Κατ'αρχήν, αυτό είναι το πρώτο μου post, οπότε καλώς σας βρήκα μοτοπαρέα. Χρησιμοποίησα την αναζήτηση για ένα προβληματάκι που είχα αλλά ούτε εδώ βρήκα κάτι, ούτε και το google με ικανοποίησε.
Οδηγάω ένα Honda Lead (μην απογοητεύεστε!). Έχω όμως ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο με έχει προβληματίσει. Μέλος της οικογένειάς μου είχε κάνει μία επένδυση το καλοκαίρι σε ένα full-face κράνος και πλέον το χρησιμοποιώ εγώ αφού είμαστε στο ίδιο νούμερο. Είπα αφού υπάρχει η δωρεάν full-face προστασία γιατί να πάρω κάτι λιγότερο και να πληρώσω κιόλας; Εδώ τώρα προκύπτει το πρόβλημα:
Είμαι μύωπας. Και με υψηλότατη μυωπία. Δεν είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα να οδηγάω με τα γυαλιά, αν και ήξερα πως δεν ήταν η καλύτερη λύση να οδηγάω με τον κοκκάλινο σκελετό, αλλά το προτίμησα από το να πω "Έλα μωρέ, κράνος θα βάλεις για το λιντάκι; VFR το πέρασες ή Dorsoduro;". Σήμερα λοιπόν το πρωί έσπασα (ανεπανόρθωτα) το σκελετό και ευτυχώς που είχα μαζί μου ένα δεύτερο για το ποδόσφαιρο και τις "αγροτοκτηνοτροφικές" εργασίες.
Επειδή λοιπόν σκέφτομαι το καλοκαίρι να μεταβώ και σε μεγαλύτερο κυβισμό, θέλω να βρω μια καλύτερη λύση. Υπάρχει κάποια ειδική μορφή σκελετών που βολεύει καλύτερα για οδήγηση μοτοσυκλέτας; Έχω παρατηρήσει αυτά τα γυαλιά ηλίου που δεν κάνουν καμπύλη πίσω από το αυτί, αλλά το καμπυλωτό τους σχήμα τα κάνει απαγορευτικά για χοντρό μυωπικό φακό. Επίσης μου είχαν πει για το κράνος πως είναι πρέπον να μπορεί να περιστραφεί αν τυχόν χτυπηθεί από πίσω, κάτι το οποίο ήταν επικίνδυνο με τα κοκκάλινα γυαλιά. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει; Ξέρω πως καλύτερο θα ήταν να ρωτήσω κάποιον οπτικό πρώτα αλλά στο τσακ δεν πρόλαβα ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα.
Επίσης να πω ότι δε μπορώ ούτε φακούς επαφής να βάλω γιατί τα μάτια μου δακρύζουν πολύ εύκολα στο κρύο και οδηγάω νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ κυρίως (χωρίς τζαμάκι στο κράνος γιατί δεν είναι καλό και θολώνει, έχω δοκιμάσει τα πάντα και γι'αυτό) οπότε με πιάνει η χειρότερη ώρα για φακούς
Κάποια ιδέα;