Σελίδα 22 από 25 ΠρώτοΠρώτο ... 12171819202122232425 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 316 έως 330 από 375

Θέμα: Το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη για διαβαστε τι λεει ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
    Σε ρωτησα παραπανω... δωματια στα ξενοδοχεια."
    Φίλε JFX, αυτό που περιγράφεις δεν είναι μια κοινωνία ανθρώπων. Είναι μια κοινωνία αγγέλων. Δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να πιστέψεις ότι οι άνθρωποι σαν είδος είναι σε θέση να συμπεριφέρονται με τετοιο τρόπο ώστε να μην έχουν ανάγκη, επαγγέλματα, ιδιότητες και πρακτικές σαν αυτές που αναφέρεις. Προσωπικά δεν το πιστεύω.

Ακόμα και αν μία κοινωνία ανθρώπων έφτανε στο επίπεδο που περιγράφεις (πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ), αυτό θα ήταν αδύνατον να συμβεί παντού στον κόσμο ταυτόχρονα. Συνεπώς όταν αυτή η κοινωνία θα καταργούσε όλα όσα αναφέρεις, αυτομάτως θα γίνονταν βορά, σε κάποια άλλη κοινωνία με μικρότερες ευαισθησίες και ταπεινότερα ελλατήρια.

Για την ισοκατανομή του πλούτου. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια μελέτη ή έρευνα που να έχει αναλύσει σε βάθος το κατα πόσο θα μπορούσε ο πλούτος να μοιραστεί ισόποσα. Αν έχεις κάτι υπόψην σου με χαρά θα το διάβαζα. Το να λες ότι τα εισοδήματα του Γκέιτς ισοδυναμούν με τα εισοδήματα όλων των κατοίκων της Γουατεμάλας, δεν μου λέει τίποτα. Άντε και είχαμε την δυνατότητα να παίρναμε όλα τα φράγκα του Γκέιτς και να τα δίναμε στην Γουατεμάλα. Ε και? Εκεί που είχαν 5 δολάρια μεροκάματο θα είχαν 10. Ο πληθωρισμός θα ανέβαινε 100% και πάλι 5 θα είχαν. Είναι πολύ πολύπλοκη η λειτουργεία της οικονομίας. Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή κουβέντα. Είναι αμπελοφιλοσοφίες. Αν όντως έχεις κάποια έρευνα για το θέμα θα ήθελα να την μάθω.

Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που σε ρώτησα παραπάνω. Ο Γκέιτς, ο κάθε Γκέιτς, ο μισός Γκέιτς ο απλός εύπορος δυτικός ο μέσος αμερικάνος, ο μέσος ευρωπαίος, πόσο διατεθιμένοι είναι να ζουν λίγο χειρότερα για να ζήσουν και οι υπόλοιποι πολύ καλύτερα?

Προκύπτει επίσης και ένα άλλο ερώτημα. Είναι δυνατόν να αφαιρέσεις από τους ανθρώπους την προσδοκία του πλούτου?
    Αν ο Γκέιτς ή ο Τζόμπς, δεν είχαν να προσδοκούν εκατομμύρια δολάρια από την εξέλιξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα έφταναν να εξελίξουν την εφεύρεση αυτή τόσο πολύ? Θα μπορούσαμε να συζητάμε εμείς οι δυο σήμερα? Πολύ αμφιβάλλω .
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

-------------------- Το avatar του/της jfx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Φίλε... Πολύ αμφιβάλλω .

Η κοινωνια που περιγραφω, δεν ειναι αυτο που προσδοκω να γινει αυριο. Ειναι ο ισως μακρινος, τελικος στοχος. Για,αυτο φαινεται ουτοπικο.
    Αυτα όλα τα επαγγέλματα χρειαζονται προκειμενου να συντηρείται το ανταγωνιστικο, εκμεταλλευτικο, υπερπολίπλοκο και καταπιεστικο σημερινο συστημα.
    Αν ξεφορτωθούμε αυτο, ολοι οι προαναφερόμενοι και άλλοι καμποσοι που δεν εγραψα, απλα δε χρειαζονται.

Αυτο που εχω στο νου και ενα μικρο μερος του περιγραφω δεν εχει νοημα να σκεφτομαι οτι μπορει να γινει σε ενα μονο μερος. Η θα γινει παντου ή πουθενα. Αν δημιουργηθει ενας τετοιος ελευθεριακος πυρήνας και λειτουργει, ας πουμε στην Ελλάδα
    , τοτε θα θελήσει και η Ιταλία ας πούμε να το μιμηθεί και υστερα κι αλλη χωρα , κι αλλη χωρα.
    Αυτό φυσικά δε θα θα επιτραπει απο τους υπερασπιστες του υπαρχοντος συστηματος.Η θα το καταστρεψουν ή θα τους καταστρεψει αυτο.Αυτο εγινε και σε οσες προσπαθειες ανατροπης μεγαλης κλιμακας γινανε παλιότερα. Αυτος ειναι ο λογος που τα εχει βαλει η αμερικη με την κουβα. δε γινεται και τα δυο μαζι.

Το παραδειγμα που εβαλα ειναι πολύ απλοικό και καθολου ρεαλιστικο. στην κοινωνια που οραματιζομαι δεν υπαρχει χρήμα οπότε ουτε πληθωρισμος ουτε σημερινου τυπου οικονομικη αναλυση.

Ο μεσος ευρωπαιος και αμερικανος κτλ θα ζησει καλύτερα απο οτι τωρα. καλυτερα δε σημαινει απαραιτητα με περισσοτερες καταναλωτικες δυνατοτητες. οχι οτι αυτες δε θα υπαρχουν αλλα δεν σημαινει αυτο. Οσοι ειναι αυτη τη στιγμη πανω απο αυτο το "Α εισοδημα" που αναφερω στο προηγουμενο ποστ, σαφως και δεν θα ειναι πολύ πρόθυμοι για καποια αλλαγη. δεν απευθυνομαι σε τετοιους. Ομως εγω εσυ και οι περισσοτεροι που μιλαμε εδω μεσα ειμαστε απο κατω. Και οπως σου ειπα , ακομα κι αν εχουν δημιουργηθει πλεον κρατη-εκμεταλλευτες και κρατη-εκμεταλλευόμενοι, αυτο δε σημαινει σε καμία περίπτωση οτι εσυ καρπωνεσαι περισσοτερα απο οσα παραγεις. Εξ ορισμου στο καπιταλισμο, αν δεν εισαι στο 2% των καπιταλιστων, καποιος καρπώνεται μερος της δουλειας σου.

Για το αλλο ερωτημα που προκυπτει, τι ειναι πλούτος; ειναι το χρημα; απο που προκυπτει οτι ο ανθρωπος αποζηταει αυτο το πλούτο; Ο ανθρωπος θελει να ζει καλά, αυτο ειναι το θεμα. και σαφως δε περιμενω να πείσω τον καθε καπιτάλα να ασπαστει τις ιδεες μου. δεν απευθυνομαι σε αυτον. αυτος ειναι στο αντιπαλο "στρατοπεδο".

κανενας τζομπς ή γκειτς δεν φτιαξανε τιποτα τεραστιο μονάχοι. οι μηχανικοι που εργαζονται στις εταιρειες τους τα κάνανε και οχι οι ιδιοι απο μονοι τους.για μανατζερ καλοί ειναι αλλα μεχρι εκει. Δεν σχεδιαζουν αυτοι αυτα που βλεπεις να παραγουν οι εταιρειες τους. Aυτοι απλά καρπώνονται υπεραξία.
    αν υπονοεις οτι ο ανθρωπος χρειαζεται κινητρο για να δουλεψει θα συμφωνησω. κινητρο ομως δεν ειναι μονο το χρήμα, το αμεσο και καθαρα προσωπικο οφελος δηλαδη. Το οτι δεν υπαρχει κινητρο για παραγωγη περισσοτερου η ποιοτικοτερου εργου ειναι προβλημα του σημερα, οχι αυτου που οραματιζομαι.

Γενικα παιρνεις ως δεδομενα πολλα πραγματα που εγω δεν τα θεωρω καθολου δεδομενα και ξεκινας να σκεφτεσαι τι γινεται απο κει και περα. Βλεπεις τον ανθρωπο πως ειναι σημερα και θεωρεις λανθασμενα οτι ετσι ηταν παντα και δεν εχει να κανει αυτο, με το περιβαλλον στο οποιο ζει. Αυτο που περιγραφω στηριζεται σε θεμελιωδεις αλλαγες, και γι αυτο μπορει να ακουγονται και μακρινα-περιεργα-ρομαντικα-ουτοπικα. Ουτοπια ειναι το σημερα για τους ελληνες του 21 . Μην προσπαθεις να κρινεις αυτο που περιγραφω με τα σημερινα μετρα και σταθμα.

Ειμαι πτωμα τωρα, θα σου στειλω αυριο πμ. καληνυχτα.
    κάποιος μαλάκας μου σβήνει τα ποστ.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    αφιερωμένο σε όλους μας που κοιτάμε λίγο πιο μακριά με ανησυχία...

Είναι δωρεάν το τελευταίο κεφάλαιο που αφορά την Ελλάδα και τα προβλήματα της σήμερα, απο τον Κονδύλη που αναφέρθηκα παραπάνω. Υπόψη πως το κείμενο γράφτηκε το 1998... και προλέγει με θαυμαστή ακρίβεια τα τεκταινόμενα του σήμερα... αξίζει τον κόπο αν έχετε τον χρόνο και την διάθεση να του ρίξετε μια ματιά.

http://www.scribd.com/doc/4923890/-

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιο τόμαρο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
    τώρα άμα πρέπει, για να πάω στο σπίτι της φίλης μου, να με μοστράρουν με ύφος ή να με σταματάνε για εξακρίβωση ΔΕΛΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ του βασιλείου (οχι του κωστέτσου) ...να περνάει από τη διαδικασία των σαλιάρικων βλεμμάτων ΤΟΥΣ...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Επειδη τωρα το παρατηρησα
    Μηπως μου κανεις πλακα?? Δηλαδη το προβλημα που σε σκλαβωνει ειναι οτι στο δρομο την κοπελα σου την κοιτανε αλλοι??
    Και τη να κανουμε τωρα να βγαλουμε νομο να λεει οποιος κοιταει αλλη γυναικα του το κοβουμε?
    Πως θα γινει δηλαδη αυτο τωρα, που το λες σοβαρα να κοψουμε και την οπτικη επαφη??
    Η μηπως εσυ δε κοιτας αλλη στο δρομο καμια????
    Μου φαινεται το εχουμε χασει τελειως...
    τόνισα το ΤΟΥΣ μπας και γίνει κατανοητό...
    αλλά ειμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν καταλαβαίνεις
    δεν είναι πρόβλημά ΜΟΥ, αλλά πρόβλημα του μισού πλυθυσμού.
    ΔΕΝ ειναι κάτι που αντιμετωπίζω ΕΓΩ αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχο ζήτημα με τα υπόλοιπα
    και τέλος αναφέρομαι σε συγκεκριμένο είδος ( τους μπάτσους δηλαδής) που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ακριβώς γι' αυτό τα σχόλεια "πωπω ενα μουνι" και άλλα τέτοια κουλτουριάρικα δεν είναι στην κατηγορία "βρε να μην κοιτάμε τα κακόμοιρα αγόρια τα κορίτσια" αλλά στην κατηγορία "είμαι φορέας εξουσίας και γαμώ και δέρνω"...
    Να το πω κι αλλιώς, η πρότασή σου για ευνουχισμό του συγκεκριμένου είδους ισοδυναμεί με λοβοτομή και δεν είναι κακή ιδέα...
    προφανώς διαφωνείς αλλά δεν τα λέω για να ψήσω κανέναν... απλά κάνω τη διευκρίνιση γιατί εντυπωσιάστικα που σε πείραξε αυτό που στο κάτω κάτω, ακόμα και αν είναι συνήθεια πολλών, δεν διαφωνεί κανείς ότι "Η ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΕΣ..."...
    θεώρησες ότι "το χω χάσει" γιατί θεωρώ περιορισμό (εκτός από τη συμπεριφορά των μπάτσων και των αφεντικών γενικά) και τα λιγουροσαλιαρίσματά τους ειδικά...
    τελος πάντων είπα μια σειρά από κοινότυπους περιορισμούς οπότε η καταλαβαίνει κάποιος η δεν...
    γης μαδιαμ...

Παλαιό μέλος
    τόνισα το ΤΟΥΣ μπας και γίνει κατανοητό... αλλά ειμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν καταλαβαίνεις δεν είναι πρόβλημά ΜΟΥ, αλλά πρόβλημα του μισού πλυθυσμού. ΔΕΝ ειναι κάτι που αντιμετωπίζω ΕΓΩ αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχο ζήτημα με τα υπόλοιπα και τέλος αναφέρομαι σε συγκεκριμένο είδος ( τους μπάτσους δηλαδής) που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ακριβώς γι' αυτό τα σχόλεια "πωπω ενα μουνι" και άλλα τέτοια κουλτουριάρικα δεν είναι στην κατηγορία "βρε να μην κοιτάμε τα κακόμοιρα αγόρια τα κορίτσια" αλλά στην κατηγορία "είμαι φορέας εξουσίας και γαμώ και δέρνω"... Να το πω κι αλλιώς, η πρότασή σου για ευνουχισμό του συγκεκριμένου είδους ισοδυναμεί με λοβοτομή και δεν είναι κακή ιδέα... προφανώς διαφωνείς αλλά δεν τα λέω για να ψήσω κανέναν... απλά κάνω τη διευκρίνιση γιατί εντυπωσιάστικα που σε πείραξε αυτό που στο κάτω κάτω, ακόμα και αν είναι συνήθεια πολλών, δεν διαφωνεί κανείς ότι "Η ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΕΣ..."... θεώρησες ότι "το χω χάσει" γιατί θεωρώ περιορισμό (εκτός από τη συμπεριφορά των μπάτσων και των αφεντικών γενικά) και τα λιγουροσαλιαρίσματά τους ειδικά... τελος πάντων είπα μια σειρά από κοινότυπους περιορισμούς οπότε η καταλαβαίνει κάποιος η δεν...

Το συγκεκριμενο προβλημα σου μου φαινεται παραλογο πραγματικα!

Παλαιό μέλος
    Η κοινωνια που περιγραφω, δεν ειναι αυτο που προσδοκω να γινει αυριο. Ειναι ο ισως μακρινος, τελικος στοχος. Για,αυτο φαινεται ουτοπικο. Αυτα όλα τα επαγγέλματα χρειαζονται προκειμενου να συντηρείται το ανταγωνιστικο, εκμεταλλευτικο, υπερπολίπλοκο και καταπιεστικο σημερινο συστημα. Αν ξεφορτωθούμε αυτο, ολοι οι προαναφερόμενοι και άλλοι καμποσοι που δεν εγραψα, απλα δε χρειαζονται. Αυτο που εχω στο νου και ενα μικρο μερος του περιγραφω δεν εχει νοημα να σκεφτομαι οτι μπορει να γινει σε ενα μονο μερος. Η θα γινει παντου ή πουθενα. Αν δημιουργηθει ενας τετοιος ελευθεριακος πυρήνας και λειτουργει, ας πουμε στην Ελλάδα , τοτε θα θελήσει και η Ιταλία ας πούμε να το μιμηθεί και υστερα κι αλλη χωρα , κι αλλη χωρα. Αυτό φυσικά δε θα θα επιτραπει απο τους υπερασπιστες του υπαρχοντος συστηματος.Η θα το καταστρεψουν ή θα τους καταστρεψει αυτο.Αυτο εγινε και σε οσες προσπαθειες ανατροπης μεγαλης κλιμακας γινανε παλιότερα. Αυτος ειναι ο λογος που τα εχει βαλει η αμερικη με την κουβα. δε γινεται και τα δυο μαζι. Το παραδειγμα που εβαλα ειναι πολύ απλοικό και καθολου ρεαλιστικο. στην κοινωνια που οραματιζομαι δεν υπαρχει χρήμα οπότε ουτε πληθωρισμος ουτε σημερινου τυπου οικονομικη αναλυση. Ο μεσος ευρωπαιος και αμερικανος κτλ θα ζησει καλύτερα απο οτι τωρα. καλυτερα δε σημαινει απαραιτητα με περισσοτερες καταναλωτικες δυνατοτητες. οχι οτι αυτες δε θα υπαρχουν αλλα δεν σημαινει αυτο. Οσοι ειναι αυτη τη στιγμη πανω απο αυτο το "Α εισοδημα" που αναφερω στο προηγουμενο ποστ, σαφως και δεν θα ειναι πολύ πρόθυμοι για καποια αλλαγη. δεν απευθυνομαι σε τετοιους. Ομως εγω εσυ και οι περισσοτεροι που μιλαμε εδω μεσα ειμαστε απο κατω. Και οπως σου ειπα , ακομα κι αν εχουν δημιουργηθει πλεον κρατη-εκμεταλλευτες και κρατη-εκμεταλλευόμενοι, αυτο δε σημαινει σε καμία περίπτωση οτι εσυ καρπωνεσαι περισσοτερα απο οσα παραγεις. Εξ ορισμου στο καπιταλισμο, αν δεν εισαι στο 2% των καπιταλιστων, καποιος καρπώνεται μερος της δουλειας σου. Για το αλλο ερωτημα που προκυπτει, τι ειναι πλούτος; ειναι το χρημα; απο που προκυπτει οτι ο ανθρωπος αποζηταει αυτο το πλούτο; Ο ανθρωπος θελει να ζει καλά, αυτο ειναι το θεμα. και σαφως δε περιμενω να πείσω τον καθε καπιτάλα να ασπαστει τις ιδεες μου. δεν απευθυνομαι σε αυτον. αυτος ειναι στο αντιπαλο "στρατοπεδο". κανενας τζομπς ή γκειτς δεν φτιαξανε τιποτα τεραστιο μονάχοι. οι μηχανικοι που εργαζονται στις εταιρειες τους τα κάνανε και οχι οι ιδιοι απο μονοι τους.για μανατζερ καλοί ειναι αλλα μεχρι εκει. Δεν σχεδιαζουν αυτοι αυτα που βλεπεις να παραγουν οι εταιρειες τους. Aυτοι απλά καρπώνονται υπεραξία. αν υπονοεις οτι ο ανθρωπος χρειαζεται κινητρο για να δουλεψει θα συμφωνησω. κινητρο ομως δεν ειναι μονο το χρήμα, το αμεσο και καθαρα προσωπικο οφελος δηλαδη. Το οτι δεν υπαρχει κινητρο για παραγωγη περισσοτερου η ποιοτικοτερου εργου ειναι προβλημα του σημερα, οχι αυτου που οραματιζομαι. Γενικα παιρνεις ως δεδομενα πολλα πραγματα που εγω δεν τα θεωρω καθολου δεδομενα και ξεκινας να σκεφτεσαι τι γινεται απο κει και περα. Βλεπεις τον ανθρωπο πως ειναι σημερα και θεωρεις λανθασμενα οτι ετσι ηταν παντα και δεν εχει να κανει αυτο, με το περιβαλλον στο οποιο ζει. Αυτο που περιγραφω στηριζεται σε θεμελιωδεις αλλαγες, και γι αυτο μπορει να ακουγονται και μακρινα-περιεργα-ρομαντικα-ουτοπικα. Ουτοπια ειναι το σημερα για τους ελληνες του 21 . Μην προσπαθεις να κρινεις αυτο που περιγραφω με τα σημερινα μετρα και σταθμα. Ειμαι πτωμα τωρα, θα σου στειλω αυριο πμ. καληνυχτα.
    Σκεφτομαι ομως οτι προκυπτουν μερικα ουσιαστικα προβληματα.Οπως...

Παραδειγμα, ποιος θα εχει το αυτοκινητο αφου αυτοκινητα δεν υπαρχουν για ολους κι αν δεν υπαρχει χρημα???
    Ποιος θα παραγει???
    Πως θα αμοιβεται ο κοπος??
    Εστω οτι η ιδεα θα ειναι δωρεαν ας πουμε η ιδεα του Bill ποιος θα την κανει πραξη αν δε πληρωθει καπως??

Αφου υπαρχει κι αυτη οι επιλογη γιατι δε πατε ολοι εσεις που την πιστευετε σε ενα μερος της Ελλαδος να την υλοποιησετε??
    Αν δουλεψει εκει πραγματικα ολοι πιστευω θα ακολουθησουν

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    τόνισα το ΤΟΥΣ μπας και γίνει κατανοητό...
    αλλά ειμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ αλλα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν καταλαβαίνεις
    δεν είναι πρόβλημά ΜΟΥ, αλλά πρόβλημα του μισού πλυθυσμού.
    ΔΕΝ ειναι κάτι που αντιμετωπίζω ΕΓΩ αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αντίστοιχο ζήτημα με τα υπόλοιπα
    και τέλος αναφέρομαι σε συγκεκριμένο είδος ( τους μπάτσους δηλαδής) που ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και ακριβώς γι' αυτό τα σχόλεια "πωπω ενα μουνι" και άλλα τέτοια κουλτουριάρικα δεν είναι στην κατηγορία "βρε να μην κοιτάμε τα κακόμοιρα αγόρια τα κορίτσια" αλλά στην κατηγορία "είμαι φορέας εξουσίας και γαμώ και δέρνω"...
    Να το πω κι αλλιώς, η πρότασή σου για ευνουχισμό του συγκεκριμένου είδους ισοδυναμεί με λοβοτομή και δεν είναι κακή ιδέα...
    προφανώς διαφωνείς αλλά δεν τα λέω για να ψήσω κανέναν... απλά κάνω τη διευκρίνιση γιατί εντυπωσιάστικα που σε πείραξε αυτό που στο κάτω κάτω, ακόμα και αν είναι συνήθεια πολλών, δεν διαφωνεί κανείς ότι "Η ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΕΣ..."...
    θεώρησες ότι "το χω χάσει" γιατί θεωρώ περιορισμό (εκτός από τη συμπεριφορά των μπάτσων και των αφεντικών γενικά) και τα λιγουροσαλιαρίσματά τους ειδικά...
    τελος πάντων είπα μια σειρά από κοινότυπους περιορισμούς οπότε η καταλαβαίνει κάποιος η δεν...
    Ρε θου-βου...ήμαρτον ρε φίλε.

Τόσο πρόβλημα με την εξουσία... πρέπει να το κοιτάξεις.

Παλαιο τόμαρο
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Ρε θου-βου...ήμαρτον ρε φίλε.

Τόσο πρόβλημα με την εξουσία... πρέπει να το κοιτάξεις.
    τα χω τα προβληματάκια μου κι εγω... μου χε προτε'ινει ο γιατρός να είμαι με όποιους με βολεύει, να γράψω εκατό φορές "ναι αφεντημ" και να προπονηθώ στο ρόλο του αρτέμη μάτσα ... αλλά δεν τα κατάφερα τελικά και το πρόβλημα επιδυνώθηκε... θα ξαναπάω μπας και έχει καμμιά καινούργια θεραπεία με τσάμπα εργασία περιλαίμιο και τέτοια... ελπίζω να είμαστε στη ίδια τάξη...
    φιλικά πάντα

ι ρεστ μαι κεης
    γης μαδιαμ...

με τσάμπα εργασία περιλαίμιο και τέτοια...
    Έλα εδώ που δουλεύω. Καιρό ψάχνω να βρω ένα ανδράποδο να κάτσει και να την "κάνω" εγώ...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

τα χω τα προβληματάκια μου κι εγω... μου χε προτε'ινει ο γιατρός να είμαι με όποιους με βολεύει, να γράψω εκατό φορές "ναι αφεντημ" και να προπονηθώ στο ρόλο του αρτέμη μάτσα ... αλλά δεν τα κατάφερα τελικά και το πρόβλημα επιδυνώθηκε... θα ξαναπάω μπας και έχει καμμιά καινούργια θεραπεία με τσάμπα εργασία περιλαίμιο και τέτοια... ελπίζω να είμαστε στη ίδια τάξη...
    φιλικά πάντα

ι ρεστ μαι κεης
    Συμπάθα σύντροφε, αλλα δε σημαίνει οτι εάν δε στραβώνεις όταν βλέπεις μπάτσο ή δε σε κυνηγάνε με τη πρώτη ευκαιρία, είσαι οσφυοκάμπτης ή αρτέμης...

Μεταξυ των άκρων υπάρχει και η μέση
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιο τόμαρο
    nope

and now i rest my case...
    το βουλώνω γιατί δεν υπάρχει λόγος... απλά απαντάω στο χιούμορ με χιούμορ... τελους
    γης μαδιαμ...

nope

and now i rest my case...
    Δε θα συμφωνήσουμε ποτέ εμείς οι δύο τελικά
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    ... ελπίζω να είμαστε στη ίδια τάξη...
    φιλικά πάντα
    Δεν νομίζω φίλε ΘΒ να είμαστε σε καμία τάξη μαζί...

Δεν είχα πρόβλημα ποτέ με καμία εξουσία και δεν έσκυψα ποτέ.

Αν μιλάς για τους μπάτσους συγκεκριμένα, στα 18 χρόνια που οδηγώ (νόμιμα) μπορώ να σου πώ εν τάχει, τα εξής:

- όσες φορές με σταματήσαν και μΕ γράψαν, έφταιγα. Ήμουν παραβάτης.

- από εκείνες τις φορές που ήμουν παραβάτης, αρκετές -για να μην πώ πάρα πολλές- με αφήσαν να φύγω αφού με άκουσαν τι είχα να τους πώ.

- Οι φορές πού έπεσα σε αγενή/υπερόπτη/κακότροπο ήταν μία ή δύο.

- Τις φορές που απευθύνθηκα σε διοικητή τμήματος, και με άκουσε και με κατανόησε και με εξυπηρέτησε στο αίτημά μου.

- Οι φορές που πήγα να μαζέψω το ξαδερφάκι μου από τα τμήματα που το μαζεύανε διαρκώς(κυκλοφορούσε ανασφάλιστος/χωρίς πινακίδα πάνω στο R1/χωρίς κράνος κλπ -δεν μου έμοιασε σε τίποτε το κωλόπαιδο) δείχναν να είναι αρκετά ευγενικοί και ελαστικοί -ιδίως οι νέες κοπέλες- και να έχουν κάθε διάθεση να τουν την χαρίζουν...

Βεβαίως να σημειωθεί ότι δεν έχω πάει ΠΟΤΕ στην ζωή μου σε πορεία, σε συγκέντρωση κόμματος, για βόλτα/καφέ εξάρχεια, στουρνάρη κλπ.
    Συνήθως, θα δουλεύω ή θα μαστορεύω κανα μηχανάκι/τραχτέρι/αλυσοπρΕονο ή θα πίνω μπύρες συνοδευόμενες με πανσετούλες στα κάρβουνα μαριναρισμένες σε ξυδάκι και σκόρδο...

[...]
    Mη χαλιέστε παίδες

Τάσε, εμείς έχουμε πλέον και τα μέσα με τους μπάτσους....

Αγόρασαν Tiger

(χωρίς πλάκα, μΕ το είπαν χθες που με σταμάτησαν για έλεγχο )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 950dim
    ... μαριναρισμένες σε ξυδάκι και σκόρδο...
    σκοδρο????
    ταιριαζει???
    ...cause the place seems still alive...

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF