Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 70

Θέμα: καινουργια ελαστικα

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
    αυτό είναι το λάστχο του 2004 και μέχρι το τέλος της ζωή του (που χάθηκε η χάραξη-δείκτης φθοράς) δούλεψε με την ίδια απόδοση.
    Με τετοιο λαστιχο σε δημοσιο δρομο, αφαιρεση διπλωματος δεν την γλυτωνεις εδω στα μερη μου !

Αν η χαραξη ειναι λιγοτερο απο 2 χιλιοστα τρως προστιμο και συνοδεια στο γκαραζ !

:rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GhostRideR_636
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
    αυτο που του ειπα! 30 με 40 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΖΥΓΙΣΜΑΤΑ!
    Τα λάστιχα τα αλάζω σε ένα βενζινάδικο στο χωριό μου και για ζυγοσταθμηση το πάω αλλού, μου παιρνει 10? για το κάθε λάστιχο για ζυγοστηθμηση και 3? ο βενζινάς για την αλλαγή του κάθε ελαστικου. 26? στο συνολο.

Έχω ένα φιλαράκι με ΖΧ10 που κάνει μόνος του ζυγοστήθμηση (ειναι εφικτό αυτο ? ) όταν λέω μονος του εννοω οτι βαζει την ρόδα με τον άξονα σε δυο ισια αντικειμενα ετσι ωστε να μην παταη η ροδα, την σταματαει σε ένα σημειο και αν κινηθει προς τα κάτω.., το ξαναξεφουσκωνει άλαζει μερος του ελαστικου στην ζαντα το ξαναφουσκωνει κανει τη ιδια διαδικασια μεχρι η ροδα να μην γυρναει οπου κι αν την σταματήσει....

του ειπα αφού το κάνει απο περιέργεια να παει να δει σε ενα μαγαζι που κάνει ζυγοστάθμηση να δει αν όντως έχει αποτελεμα έτσι οπως το κάνει... και μου λεει δεν χρειάζεται
    The difference between men and boys is the price of their toys.

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostRideR_636
    Τα λάστιχα τα αλάζω σε ένα βενζινάδικο στο χωριό μου και για ζυγοσταθμηση το πάω αλλού, μου παιρνει 10? για το κάθε λάστιχο για ζυγοστηθμηση και 3? ο βενζινάς για την αλλαγή του κάθε ελαστικου. 26? στο συνολο.

Έχω ένα φιλαράκι με ΖΧ10 που κάνει μόνος του ζυγοστήθμηση (ειναι εφικτό αυτο ? ) όταν λέω μονος του εννοω οτι βαζει την ρόδα με τον άξονα σε δυο ισια αντικειμενα ετσι ωστε να μην παταη η ροδα, την σταματαει σε ένα σημειο και αν κινηθει προς τα κάτω.., το ξαναξεφουσκωνει άλαζει μερος του ελαστικου στην ζαντα το ξαναφουσκωνει κανει τη ιδια διαδικασια μεχρι η ροδα να μην γυρναει οπου κι αν την σταματήσει....

του ειπα αφού το κάνει απο περιέργεια να παει να δει σε ενα μαγαζι που κάνει ζυγοστάθμηση να δει αν όντως έχει αποτελεμα έτσι οπως το κάνει... και μου λεει δεν χρειάζεται
    η ζυγοσταθμιση γινεται για να μην υπαρχουν κραδασμοι οταν γυρναει ο τροχος! αυτο εχει να κανει με την κατανομη βαρους σε ολα στα σημεια του τροχου που πρεπει να ειναι ιδια!αυτο που συμβαινει στο φιλο σου γινεται γιατι το λαστιχο δεν καθεται απολυτα σωστα στον τροχο αμεσως μετα το μονταρισμα αλλα ελαφρος εκκεντρα! απολυτα σωστα καθετε μονο αν περπατησει το λαστιχο πανω στο οχημα! αρα αυτο που κανει ο φιλος σου ΔΕΝ ειναι ζυγοσταθμιση! τωρα για τα λεφτα που λες, ενα λαστιχαδικο που εχει πληρωσει εξοπλισμο ωστε να σου δεσει και να σηκωσει τη μηχανη με τετοιο τροπο ωστε να μην υπαρχει περιπτωση να σου κανει ζημια τοσα πρεπει να παρει! (μην ξεχνας οτι τα μηχανηματα κοστιζουν) το βενζιναδικο τι εξοπλισμο εχει? την ζυγοσταθμιση απο την αλλη την πληρωνεις ακριβα! κανονικα επρεπε να μην ειχε πανω απο 7 ευρω ανα τροχο! αυτο βεβαια για την περιπτωση που του πας τους τροχους στο χερι!

Να σας προσέχετε Το avatar του/της nktR
    η πιο ακριβής ζυγοστάθμιση πάντως γίνεται με το κλασσικό μηχάνημα στο χέρι και όχι στην αυτόματη ζυγοστάμιση (όχι ότι παίζει και τρελό ρόλο)

Δηλαδή μια τρυπα στο νερό κάνει... εγώ παντως του ειπα να παει να το κοιτάξει αν του βγαλει το απολυτο μηδεν....

Ναι εννοειται οτι τους τροχους του πάω και στους 2 στο χέρι.... εγώ τις βγάζω στο σπιτι μου και τις πάω.... Το βενζιναδικο έχει το μηχανημα που αλάζεις λάστιχα και ένα για ζυγοσταθμηση αλλα δεν έχει τοσο λεπτο αξονα για να μπει η ρόδα μου, μονο αυτοκινητα κάνει, ενω ο άλλος έχει... λες να με χρεωνει 10? για την κάθε ροδα για ζυγοστηθμηση επειδη αλού φοράω τα λάστιχα και σε αυτον πάω μονο για ζυγοστάθμηση ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από GhostRideR_636
    Δηλαδή μια τρυπα στο νερό κάνει... εγώ παντως του ειπα να παει να το κοιτάξει αν του βγαλει το απολυτο μηδεν....

Ναι εννοειται οτι τους τροχους του πάω και στους 2 στο χέρι.... εγώ τις βγάζω στο σπιτι μου και τις πάω.... Το βενζιναδικο έχει το μηχανημα που αλάζεις λάστιχα και ένα για ζυγοσταθμηση αλλα δεν έχει τοσο λεπτο αξονα για να μπει η ρόδα μου, μονο αυτοκινητα κάνει, ενω ο άλλος έχει... λες να με χρεωνει 10? για την κάθε ροδα για ζυγοστηθμηση επειδη αλού φοράω τα λάστιχα και σε αυτον πάω μονο για ζυγοστάθμηση ?
    δεν μπορω να ξερω γιατι χρεωνει τοσο! παντως υπαρχουν πολλοι κατσαπιαδες που σου πιανουν τον κωλο ισχυριζομενοι οτι τα μοτο θελουν ειδικο μηχανημα κτλ κτλ... ενω στην ουσια το μηχανημα ειναι το ιδιο μονο που αλλαζεις ανταπτορες για να δεσεις τον τροχο! (οι οποιοι στις περισσοτερες περιπτωσεις πανε πακετο με το μηχανημα!)

αυτο ακριβως.... το μηχάνημα ειναι το ίδιο απλως αυτός δεν έχει τον αντάπτορα οπως λές πρέπει να βρώ και να του πάρω εγώ κανεναν να μου βγαινει πιο οικονομικά

sorry χτες δεν μπορεσα να μπω στο ιντερνετ.20 ευρω μαζι με τα ζυγισματα και μια βαλβιδα εδωσα....με τους τροχους στο χερι....οσον αφορα τα λαστιχα ειναι μαλακα και μια βολτα που πηγα χτες περιπου 100χλμ κρατουσαν πολυ καλα..

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
    για να γλυτώσουμε στην πραγματικότητα 50-60Ε + την ταλαιπωρία απο ένα άγνωστο μαγαζί

το θεμα φιλε μου ειναι οτι τα 80 -100 ευρω που γλιτωσα τα θελω οπως οι περισσοτεροι απο εμας καθε 6-8 μηνες...σε 10 μερες ηταν σπιτι μου και πιστευω οτι αξιζει τον κοπο...

Παλαιό μέλος
    Επειδή αναφέρθηκε οτι έχω κολήσει στο 90. Ότι τα λάστιχα που πληρώνεις 20 χιλιάρικα δε τ αφήνεις στο δρόμο κτλ κτλ...

Υπάρχουν πολλά βουλκανιζατέρ στην Πάτρα. Ειδικά για την σωστή αποθήκευση των ελαστικών έχω δει μόνο 2 να κάνουν σωστή. Δηλαδή έχουν χώρους σε όροφο με σωστή υγρασία-θερμοκρασία και αποθηκεύουν σωστά τα ελαστικά τους σε ειδικές βάσεις. Όλοι οι άλλοι βάζουν ένα ράφι μπροστά χύμα και έχουν τα λάστιχα ή το ένα πάνω στο άλλο σε ντάνα ή όρθια το ένα δίπλα στο άλλο εκτεθιμένα σε όλες τις συνθήκες που δουλεύει ένα συνεργείο περιμετρικά του. Τώρα αν επιμένετε οτι η εξάτμιση του καθενός, η θερμοκρασία που έχει ο χώρος που αλλάζονται τα λάστιχα, η υγρασία του ίδιου χώρου (ανοιχτές πόρτες χειμώνα-καλοκαίρι για να μπαίνουν τ αμάξια) είναι οκ για ένα λάστιχο να μείνει 16 μήνες έως 5 χρόνια. Τότε θα επιμείνω, φτηνοί στα πίτουρα ακριβοί στ αλέυρια. Για το "ζωντανός οργανισμός" μπορεί κανείς να μάθει αν είναι ή όχι το λάστιχο ακόμα και στο youtube..

Δεν είμαι τόσο έξω απ το χορό όσο νομίζεις φίλε. Αν θες να σου βγάλω φωτογραφίες σωστής αποθήκευσης, λάθος αποθήκευσης και να μας πεις εσύ τι λέει η εκάστοτε εταιρία ώς συμβουλή για τη σωστή αποθήκευση.

Το να παραγγείλω λοιπόν απο μια άγνωστη αποθήκη ένα ελαστικό για ουσιαστικά 50-60Ε (στο δικό μου μηχανάκι η διαφορά πέφτει στα 20Ε) και όχι για 80-100 που γράφει ο φίλος παραπάνω (ξέχασες τα περαστικά) + την ταλαιπωρία το θεωρώ χαζό ειδικά αν μου έρθει ένα λάστιχο σχεδόν 2 χρόνων. Και σίγουρα δε θα έλεγα στο φίλο που άνοιξε το θέμα, μπράβο μεγάλε όλα καλά..

Επειδή μιλάμε για εμπόριο, επιμένω, να μας πει κάποιος που έχει το μαγαζί όχι που δουλεύει ως υπάλληλος, αν του έχει γίνει ή όχι η πρόταση έχω 2 4δες φούλντα περυσινά τα παίρνεις 30% πιο κάτω?Αν και η απάντηση είναι γνωστή σ εμένα..(για 20% κέρδος πάνε, φανταστείτε να γίνει 50% αυτό το κέρδος)

Φίλε μου εσύ που θες λάστιχα κάθε 8-10 μήνες. Υπάρχουν 3 λύσεις, 1 τα παραγγέλνεις απο πιο αξιόπιστο site απ ότι ο φίλος του 1ου ποστ, 2 τα βάζεις φρέσκα εδώ, 3 δε το κινείς τόσο. Αν διαλέξεις το 1 και πάθεις ότι ο φίλος του 1ου ποστ, στείλτα πίσω..εγώ αυτό θα έκανα.

Σίγουρα όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά. Χειρότερα απ το να προσπαθούμε να κάνουμε τον έξυπνο και να βγαίνουμε μαλάκες στο τέλος απ τον κάθε έμπορο της Ιταλίας, δεν είναι πάντως..
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

κοιτα φιλε sf1n4k1
    και εμεις στο μαγαζι εχουμε λαστιχα στο χωρο του συνεργειου-εκθεσης!
    τα εχουμε ομως για να τα δειχνουμε στους πελατες! και αυτα τα λαστιχα δεν μενουν
    εκει πανω απο 3 μερες! μεσα σε 3 μερες δεν παθαινει τιποτα το λαστιχο! επισης
    ξανατονιζω οτι ουσιαστικο προβλημα υπαρχει πλεον ΜΟΝΟ με την απ'ευθειας εκθεση
    στον ηλιο και αυτο για αρκετο καιρο! και ναι αυτο που λες ισχυει! εχουμε παρει
    λαστιχα ενος χρονου σε ειδικη τιμη! μονο που αυτην την ειδικη τιμη την εχουμε
    κανει και στον πελατη! οποτε παλι για 15% πηγαμε!(αυτο ειναι το πραγματικο κερδος)
    γιατι αν δεν καναμε και εμεις ειδικη τιμη τοτε αυτα τα λαστιχα δεν θα τα επερνε κανενας!
    γιατι δυστυχως οι εταιρειες και οι συνδεσμοι κανουν ενημερωτικα σεμιναρια μονο για
    τους τεχνικους-πωλητες! οχι για τους πελατες! σε μας πεφτει ο κληρος να σας ενημερωσουμε!
    και αν ησουν μεσα στα πραγματα οπως λες ολα αυτα επρεπε να τα γνωριζεις!! αλλα δυστυχως
    σε αυτη τη χωρα οσοι πιανετε ενα τιμονι στα χερια σας βαφτιζεστε επισης μηχανικοι και λαστιχαδες!!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mike.giann
    κοιτα φιλε sf1n4k1
    και εμεις στο μαγαζι εχουμε λαστιχα στο χωρο του συνεργειου-εκθεσης!
    τα εχουμε ομως για να τα δειχνουμε στους πελατες! και αυτα τα λαστιχα δεν μενουν
    εκει πανω απο 3 μερες! μεσα σε 3 μερες δεν παθαινει τιποτα το λαστιχο! επισης
    ξανατονιζω οτι ουσιαστικο προβλημα υπαρχει πλεον ΜΟΝΟ με την απ'ευθειας εκθεση
    στον ηλιο και αυτο για αρκετο καιρο! και ναι αυτο που λες ισχυει! εχουμε παρει
    λαστιχα ενος χρονου σε ειδικη τιμη! μονο που αυτην την ειδικη τιμη την εχουμε
    κανει και στον πελατη! οποτε παλι για 15% πηγαμε!(αυτο ειναι το πραγματικο κερδος)
    γιατι αν δεν καναμε και εμεις ειδικη τιμη τοτε αυτα τα λαστιχα δεν θα τα επερνε κανενας!
    γιατι δυστυχως οι εταιρειες και οι συνδεσμοι κανουν ενημερωτικα σεμιναρια μονο για
    τους τεχνικους-πωλητες! οχι για τους πελατες! σε μας πεφτει ο κληρος να σας ενημερωσουμε!
    και αν ησουν μεσα στα πραγματα οπως λες ολα αυτα επρεπε να τα γνωριζεις!! αλλα δυστυχως
    σε αυτη τη χωρα οσοι πιανετε ενα τιμονι στα χερια σας βαφτιζεστε επισης μηχανικοι και λαστιχαδες!!
    Αρκεί που επιβεβαιώνεις οτι αυτά που λέω δε τα βγάζω απ το μυαλό μου. Και για το χώρο αποθήκευσης* (για πες μου που βάζεις τα 20.000Ε εμπόρευμα?Στο ράφι δίπλα και φέυγουν σε 3ς μέρες?Και άντε εσύ το κάνεις και φεύγουν σε 3ς μέρες, οι υπόλοιποι?Η αποθήκευση πως λέει η εταιρία να γίνεται?Βάλτε τα κάτω απο τσίγγο αρκεί να μη τα βλέπει ο ήλιος?) και για το 15% κάτω σε παλαιό λάστιχο* ;-) Στα νούμερα ίσως να έπεσα λίγο έξω γιατί έχω καιρό να ενημερωθώ εκ των έσω..

Σου επαναλαμβάνω οτι την εμπειρία την έχω απο μέσα, όχι απ το τιμόνι ;-)

Όσο για την μετακίληση της τιμής του παλαιού ελαστικού στον πελάτη, μη βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά.

Συμπέρασμα. 15% κάτω το έπαιρνε και απο ελλάδα στα ίδια λεφτά το ίδιο λάστιχο ίδιας χρονολογίας. Αλλά σιγά μη του το έδινε κανείς...κάτι τέτοια πάνε μόνο σε κορόιδα που δε ψάχνουν φρέσκο λάστιχο, με 30% στην τσέπη του βουλκανιζατερά..

το εμπορευμα των 20000 το τοποθετουμε σε σκοτεινη αποθηκη ημιοροφο σε ντανες
    των 8 τεμαχιων! ανα 3 ημερες ανανεωνουμε αυτα που εχουμε στην εκθεση να τα
    βλεπουν οι πελατες! οσο για το κερδος μαλλον δεν καταλαβες καλα! οταν αγοραζουμε
    με 40-45% εκπτωση και πουλαμε με 25-30% τοτε το κερδος μας ειναι 15% και ναι
    βαζω το χερι μου στη φωτια οτι η ειδικη τιμη περναει στον πελατη! δεν ξερω τι κανουν
    οι αλλοι αλλα το μαγαζι που δουλευω το κανει! εδω το εχουμε κανει για λαστιχα 2 μηνων!
    τωρα αν υπαρχουν πολλοι απατεωνες εκει εξω που χαλανε τη πιατσα (και δυστυχως ειναι
    αυτοι με το μεγαλυτερο ονομα) ειναι αλλο θεμα! και να σου πω και κατι αλλο? το καθε
    μαγαζι στοκαρει αναλογα τις πωλησεις που κανει! δεν προκειτε κανεις να στοκαρει
    εμπορευμα που δεν θα του φυγει το πολυ σε δυο μηνες! συνεπως το τι ημερομινια θα εχει
    πανω το λαστιχο δεν ευθυνεται το βουλκανιζατερ αλλα ο εισαγωγεας!

Παλαιό μέλος
    Αν κάνεις μεγάλη παραγγελία ανεβαίνει κι άλλο το κέρδος σου. Πχ στα μετρητά 20.000Ε μπορεί το 15% που λές να στο κάνει 20..απο εκεί και πέρα αν είναι και παλαιά λάστιχα είπες και μόνος σου οτι παίρνει επιπλέον έκπτωση άρα μπορεί να φτάσεις και το 30-40% ανάλογα το deal. Δε διαφωνούμε πουθενά, αλλά το να λες σε κάποιον οτι πήρε ένα οκ λάστιχο απο έναν Ιταλό απατεώνα..(γτ απατεώνες αποκαλείς αυτούς που δε κάνουν την extra έκπτωση και δεν ενημερώνουν τον πελάτη για την χρονολογία του ελαστικού) το θεωρώ λάθος και κατά του επαγγέλματος που κάνεις. Σύμφωνα μ αυτά που λες την τιμή για τα λάστιχα που πήρε το παλικάρι θα μπορούσε να την πετύχει και στην Ελλάδα, χωρίς ταλαιπωρία και με περαστικά μέσα στην τιμή. Πούντη?Ποιος το κάνει?Ρητορική ερώτηση...κανείς.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσεις τον Ιταλό έχασες και το δικό σου δίκαιο. Καταλαβαίνω τα πάντα στο εμπόριο, οτι υπάρχουν έξοδα ότι ψάχνουμε στις δύσκολες εποχές περισσότερο κέρδος σε λιγότερο χρόνο και ότι άλλο θέλεις. Απλά δε καταλαβαίνω γιατί τον δικαιολογείς τον Ιταλό, ειδικά αφού δε ξέρεις που τ αποθήκευσε και ειδικά αφού μας λες οτι κανονικά λάστιχο 17 μηνών χρήζει extra έκπτωσης. Σ ολόκληρη Πάτρα η αποθήκευση που ανέφερες σε όροφο γίνεται μόνο σε 2-3 απ τα 62 μαγαζιά...μη μου πεις ότι η Ιταλία διαφέρει κατά πολύ...

Τέλος πιστεύω οτι αν του το έκαναν εδώ, θα έπεφταν όλοι να φάνε τον Έλληνα έμπορο..στην Ιταλία και μέσω internet σε απρόσωπο μαγαζί σπέυσατε μέχρι και οι λαστιχάδες να δικαιολογήσετε τ αδικαιολόγητα του Ιταλού. Εξού και ανέφερα ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ αλέυρια είμαστε...σκέψου το λίγο :-)

για να καταλάβω

δηλ αν έρθω εγω απο δευτέρα Πάτρα να μου βάλεις λάστιχα ΒΤ0016 ας είναι 16 μηνών θα τα πάρω στην τιμή των 280? τοποθετημένα?

δεν κάνω πλάκα ....χρόνια εκει για το zxr400 (τοτε) έβρισκα τιμές 300? min και τα γύρναγα όλα.....
    Ποσο για το Z που όπως είπε ο φίλος 380? μιν

αν είναι να κανονισουμε να με περιμένεις....(οκ να φτιάξει ο καιρός πρώτα)

υ.γ δεν μας τα λενε που δεν μας τα λένε οι λαστιχάδες ,σε αυτο συμφωνω μαζί σου, και τιμες αμείωτες ΠΑΝΤΑ ...τουλάχστον να βρεθούμε εδω μεταξυ μας.....
    http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ελαστικα για TDM 850 μοντελο '94
    από tzic στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2016, 10:14
  2. καινούργια σέλα?????
    από monstermind στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2004, 09:32
  3. Σελα σε καινουργια 1000αρια