Δεν οδηγώ μηχανή, δεν ακολουθώ χωμάτινα μονοπάτια, δεν ταξιδεύω στην άσφαλτο. Τι δουλειά έχω να γράφω εδώ μέσα;
Κι όμως έχω. Είμαι άυλος, δεν πιάνομαι. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μια γυναίκας. Της οποιαδήποτε γυναίκας. Της μητέρας σου, της αδερφής σου, της συντρόφου σου, της κόρης σου, της φίλης σου, της γκόμενάς σου αν θέλεις. Δεν έχει σημασία. Είμαι ο πόνος στην ψυχή μιας γυναίκας που σ' αγαπάει και εσύ ονόμασέ την όπως θες. Και ξέρεις, ο πόνος δεν κάνει διακρίσεις. Μπαίνει παντού κι άμα θέλει ποστάρει και σε φόρουμ.
Εγώ που σου γράφω φίλε μου, είμαι από εκείνους τους πόνους τους αβάσταχτους. Χτες μαζευτήκαμε πολλοί πόνοι και γίναμε ένας. Εχτές, κάπου εκεί, στο Π.Φάληρο. Αλλά να σου πω κάτι; Δε γουστάρω να υπάρχω. Δε γουστάρω να σκίζω σωθικά. Δε μου αρέσει που υπάρχω ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε; Δικαίωμά μου δεν είναι;
Όμως άμα με προκαλέσεις, θα γίνω αδυσώπητος. Άμα με προκαλέσεις θα λυσσάξω. Θα ριζώσω και θα τρελάνω ψυχές, θα τις ματώσω χωρίς έλεος , θα τις στιγματίσω. Γι αυτό βοήθησέ με να απαλλαγώ από τα καθήκοντά μου.
Μέτρα τη ζωή σου, μέτρα τα βήματά σου, κοίταξε δίπλα σου αυτόν που αγαπάς και σ' αγαπάει και αναρωτήσου. Πώς μπορείς να του φέρεις τέτοιο πόνο εσύ; Είναι δυνατόν; Νομίζεις πως φτάνει να ντύνεσαι σαν τον ρόμποκοπ; Ποια "σίδερα" στον θώρακα, ποιες μπότες και ποια κράνη νομίζεις πως μπορούν να με κρατήσουν εμένα; Τι με πέρασες ρε φιλαράκι; Γιατί με υποτιμάς έτσι; Και αν εσύ δεν σκέφτεσαι τον θάνατο, σκέψου τι θα κάνω εγώ μετά στους δικούς σου.
Δεν θέλω να αλλάξω την κοσμοθεωρία σου, ούτε τον τρόπο που θέλεις να ζεις. Είμαι αδύναμος μπροστά σε όλα αυτά. Την αλήθεια στην λέω όμως. Και είναι σκληρή.
Ξέρεις... υπάρχω και γεννιέμαι και από άλλες αιτίες. Γι αυτό και λέγομαι ανθρώπινος. Όμως από αυτήν την αιτία λέγομαι απάνθρωπος.
Κάποιος έγραψε, πως γίνεται ένας άνθρωπος να πληγώσει έναν άγγελο. Κι εγώ θα πω... Ένας άγγελος πως γίνεται να πληγώσει έναν άνθρωπο;
Συγνώμη αν σας φάνηκα δυσάρεστος, άδικος, εγωιστής ή ακόμα κι αδιάφορος. Συνεχίσετε όπως θέλετε. Γίνετε ακόμα πιο ρόμποκοπ, φορέστε ακόμα πιο ενισχυμένα κράνη, γίνετε ατσάλινοι αν μπορείτε! Όμως, μην παίζετε με τη ζωή. Κι αν θέλετε να παίξετε, παίξτε με τους όρους της. Σεβαστείτε την γιατί αξίζει. Δεν σας δόθηκε εύκολα, μην την δίνετε εύκολα. Κάθε φορά που καβαλάτε αυτόν τον καταραμένο διάολο, σκεφτείτε το καλά! Κάθε μα κάθε φορά!