Γιατί γίναμε "γουρούνια" της Ευρωζώνης;
η γνώμη μου και μόνο έτσι;.. φυσικά και επιδέχεται σχολιασμού.
-- Κλέψαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (άλλοι λιγότερο άλλοι όλο τον κουβά) απο όλα τα λεφτά που δόθηκαν για ανάπτυξη απο την Ε.Ε.
-- Όλοι δεν παρήγαμε και ούτε παράγουμε κάποιο αντικείμενο ικανό εξαγωγής, έτσι ώστε να εισρεύσει χρήμα που δεν θα ήταν δανεικό , αλλά προϊόν συναλλαγής. Αντίθετα τα σκάμε χοντρά ακόμα και για προϊόντα που παράγουμε εδώ.
-- δεν φτάνει που κλέβαμε απο την Ε.Ε. κλεβόμαστε και μεταξύ μας , π.χ. καφές 5 ευρώ όταν ο μισθός είναι 900 ευρώ μ.ο. ενώ έχει 3 ευρώ και ο μισθός εκεί είναι 1400 μ.ο.
-- Ακόμα και στις υπηρεσίες (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) δεν υπάρχει παραγωγικότητα αντίστοιχη με τον πληθυσμό στον δημόσιο τομέα. Πληθυσμό τεράστιο με αντιστοιχία 1 προς 10 πολίτες... ενώ σε άλλες χώρες είναι 1 προς 100.
-- Ατιμωρησία. Κανείς δεν τιμωρείται για κλοπές που αν τις έκανε σε αντίστοιχη υποκλίμακα στον δρόμο , το στυλιάρι δεν θα το γλύτωνε τουλάχιστον απο τα θύματα. Τώρα τα κλέβουν.. καλύπτονται απο ασυλίες και παραγραφές.. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
1. Χ.Α.Α
2. Βατοπέδιο.
3. SIEMENS.
4. Ομόλογα
5. Ζαχόπουλος
6. Ιστορία με Θέμο και πρώτο θέμα.
7. Μίζες απο οπλικά συστήματα και τάνκς που δεν έχουν καν πολεμοφόδια.
8. Μ.Κ.Ο και δωρεές...
και ο κατάλογος είναι τεράστιος.
Αν τα αρθροίσουμε όλα αυτά είναι κοντά στα 200 δις .. όσα χρωστάμε δηλαδή.
Είχα πεί προ 4ετιας περίπου οτι η σύνταξη θα γίνει στυλ Social Security όπως στις ΗΠΑ, ενιαία και χαμηλή... Σήμερα είναι έτοιμη να γίνει.
Αυτό που βλέπω εδώ και τώρα είναι πως έχουμε χρεωκοπήσει ήδη ... και το μόνο που μας σώνει είναι πως είμαστε το τσιμέντο στα πόδια της Ε.Ε. που κρατάει το σεντούκι με το ευρώ...
Μην μπορώντας να σωθεί πετάει τα ευρώ να ελαφρύνει για να πάει πάνω.. ταυτόχρονα προσπαθεί να σπάσει το "τσιμέντο" απο τα πόδια της για να ξεφορτωθεί έστω λίγο βάρος.
Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι στην χώρα , είναι να περάσει ενα νομικό σύστημα, δημόσιοι λειτουργοί και 400.000 ροπαλοφόροι απο "αδιάφθορη χώρα", όπου κάθε φορά που θα κάνει κάποιος ματσολιά, να του σκάει μιά πάνω στην μύτη ... να τσσσσσούζζζζει όπως την τρώς σε παγωμένο περιβάλλον.
Διότι μάθαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό πρώτα να είμαστε ραγιάδες και να δουλεύουμε σωστά με την απειλή και το καμτσίκι... και μετά Έλληνες και να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Σήμερα όλος ο Δημόσιος τομέας ήταν στον δρόμο γιατί τους κόπηκε ο μισθός.. .δεν ήταν αναμενόμενο; Όταν το 1/5 αυτών παίρνουν μισθό 3πλασιο που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που παράγουν;... όταν το 1/1000 αυτών δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες αλλά χτυπάνε άλλοι τις κάρτες για αυτούς;
Αγανακτισμένος είμαι και με τον εαυτό μου.. γιατί όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν την έκανα απο εδώ να πάω να ζήσω αλλού και να έρχομαι μόνο για διακοπές και αυτό 1 φορά στις τόσες.. καθώς έχει και άλλες χώρες που έχουν φτηνότερο και καλύτερο τουρισμό.
Όσο για το αν νιώθω Έλληνας... ναι νιώθω.. και μάλιστα θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο υπερήφανος αν το έδειχνα με τον σωστό τρόπο σε δομές σε άλλες χώρες που τιμούν περισσότερο εκείνους που νιώθουν Έλληνες παρά ραγιάδες.
Gandalf