Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 62

Θέμα: P.i.g.s και προσωπικός προβληματισμός.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

P.i.g.s και προσωπικός προβληματισμός.

Γιατί γίναμε "γουρούνια" της Ευρωζώνης;

η γνώμη μου και μόνο έτσι;.. φυσικά και επιδέχεται σχολιασμού.

-- Κλέψαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ (άλλοι λιγότερο άλλοι όλο τον κουβά) απο όλα τα λεφτά που δόθηκαν για ανάπτυξη απο την Ε.Ε.

-- Όλοι δεν παρήγαμε και ούτε παράγουμε κάποιο αντικείμενο ικανό εξαγωγής, έτσι ώστε να εισρεύσει χρήμα που δεν θα ήταν δανεικό , αλλά προϊόν συναλλαγής. Αντίθετα τα σκάμε χοντρά ακόμα και για προϊόντα που παράγουμε εδώ.

-- δεν φτάνει που κλέβαμε απο την Ε.Ε. κλεβόμαστε και μεταξύ μας , π.χ. καφές 5 ευρώ όταν ο μισθός είναι 900 ευρώ μ.ο. ενώ έχει 3 ευρώ και ο μισθός εκεί είναι 1400 μ.ο.

-- Ακόμα και στις υπηρεσίες (ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) δεν υπάρχει παραγωγικότητα αντίστοιχη με τον πληθυσμό στον δημόσιο τομέα. Πληθυσμό τεράστιο με αντιστοιχία 1 προς 10 πολίτες... ενώ σε άλλες χώρες είναι 1 προς 100.

-- Ατιμωρησία. Κανείς δεν τιμωρείται για κλοπές που αν τις έκανε σε αντίστοιχη υποκλίμακα στον δρόμο , το στυλιάρι δεν θα το γλύτωνε τουλάχιστον απο τα θύματα. Τώρα τα κλέβουν.. καλύπτονται απο ασυλίες και παραγραφές.. και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

1. Χ.Α.Α
    2. Βατοπέδιο.
    3. SIEMENS.
    4. Ομόλογα
    5. Ζαχόπουλος
    6. Ιστορία με Θέμο και πρώτο θέμα.
    7. Μίζες απο οπλικά συστήματα και τάνκς που δεν έχουν καν πολεμοφόδια.
    8. Μ.Κ.Ο και δωρεές...

και ο κατάλογος είναι τεράστιος.

Αν τα αρθροίσουμε όλα αυτά είναι κοντά στα 200 δις .. όσα χρωστάμε δηλαδή.

Είχα πεί προ 4ετιας περίπου οτι η σύνταξη θα γίνει στυλ Social Security όπως στις ΗΠΑ, ενιαία και χαμηλή... Σήμερα είναι έτοιμη να γίνει.

Αυτό που βλέπω εδώ και τώρα είναι πως έχουμε χρεωκοπήσει ήδη ... και το μόνο που μας σώνει είναι πως είμαστε το τσιμέντο στα πόδια της Ε.Ε. που κρατάει το σεντούκι με το ευρώ...

Μην μπορώντας να σωθεί πετάει τα ευρώ να ελαφρύνει για να πάει πάνω.. ταυτόχρονα προσπαθεί να σπάσει το "τσιμέντο" απο τα πόδια της για να ξεφορτωθεί έστω λίγο βάρος.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι στην χώρα , είναι να περάσει ενα νομικό σύστημα, δημόσιοι λειτουργοί και 400.000 ροπαλοφόροι απο "αδιάφθορη χώρα", όπου κάθε φορά που θα κάνει κάποιος ματσολιά, να του σκάει μιά πάνω στην μύτη ... να τσσσσσούζζζζει όπως την τρώς σε παγωμένο περιβάλλον.

Διότι μάθαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό πρώτα να είμαστε ραγιάδες και να δουλεύουμε σωστά με την απειλή και το καμτσίκι... και μετά Έλληνες και να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Σήμερα όλος ο Δημόσιος τομέας ήταν στον δρόμο γιατί τους κόπηκε ο μισθός.. .δεν ήταν αναμενόμενο; Όταν το 1/5 αυτών παίρνουν μισθό 3πλασιο που δεν αντιστοιχεί σε αυτό που παράγουν;... όταν το 1/1000 αυτών δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες αλλά χτυπάνε άλλοι τις κάρτες για αυτούς;

Αγανακτισμένος είμαι και με τον εαυτό μου.. γιατί όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν την έκανα απο εδώ να πάω να ζήσω αλλού και να έρχομαι μόνο για διακοπές και αυτό 1 φορά στις τόσες.. καθώς έχει και άλλες χώρες που έχουν φτηνότερο και καλύτερο τουρισμό.

Όσο για το αν νιώθω Έλληνας... ναι νιώθω.. και μάλιστα θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο υπερήφανος αν το έδειχνα με τον σωστό τρόπο σε δομές σε άλλες χώρες που τιμούν περισσότερο εκείνους που νιώθουν Έλληνες παρά ραγιάδες.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Οκ συμφωνώ και εγώ και φαντάζομαι και πολύ άλλοι εδώ μέσα...
    καμιά λύση έχεις να προτείνεις? Μπορούμε να κάνουμε κάτι για όλο αυτό το χάλι?
    Το δίκαιο και το σωστό τελικά το γνωρίζουμε και θέλουμε και εφαρμοστεί στην πράξη απλά να ξεκινήσει από τους άλλους πρώτα και ύστερα περνάει και από μας...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Re: P.i.g.s και προσωπικός προβληματισμός.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Αγανακτισμένος είμαι και με τον εαυτό μου.. γιατί όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν την έκανα απο εδώ να πάω να ζήσω αλλού και να έρχομαι μόνο για διακοπές και αυτό 1 φορά στις τόσες.. καθώς έχει και άλλες χώρες που έχουν φτηνότερο και καλύτερο τουρισμό.

Gandalf
    ....δεν είσαι ο μόνος , την ίδια πατάτα έκανα και γω κάποτε !!!

Αδερφέ να ξεκινήσει απο όλους μαζί και ξεκινόντας μάλιστα απο την αρχή μπορεί;

Να ανοίξει ο φάκελος SIEMENS.. τι σημαίνει παραγραφή;... αν κλέψω εγώ ούτε σε 10 χρόνια δεν σβύνονται απο το μητρώο μου.

Να ανοίξει ο φάκελος για το Χ.Α.Α. εκεί που φαγώθηκε όλο το ρευστό της χώρας...

Ας ξεκινήσουν αυτοί έτσι και ταυτόχρονα και εγώ θα καρφώσω τον πούστη που νομίζουμε οτι με το να μην κόψει απόδειξη θα μας βοηθήσει ενώ κλέβει όλους τους άλλους.

Αν είχα σχέδιο φίλε μου πως να γίνουν τα παραπάνω θα είχα κατέβει σε κόμμα και εκλογές.... και οχι δεν κάνω πλάκα... και μη μου πεί κανείς οτι αν βγεί ενας και πεί και ΠΡΑΞΕΙ αυτά απο πάνω ώς πολιτικός αρχηγός δεν θα τον ψηφίζαμε... ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ... ώς Έλληνες πολίτες. Τουλάχιστον έτσι νομίζω προσωπικά.

Επειδή όμως δεν ξέρω πως να το κάνω ρε φίλε.. .για αυτό και έχω αγανακτήσει με τον εαυτό μου, όπου δεν την έκανα όταν μπορούσα και τώρα έχω εμπόδια για να το κάνω.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ........ .για αυτό και έχω αγανακτήσει με τον εαυτό μου, όπου δεν την έκανα όταν μπορούσα και τώρα έχω εμπόδια για να το κάνω.

Gandalf

Αγαπητέ Gandalf..... αν και συμφωνώ σε αρκετά στο 1ο σου post, η τελευταία σου θέση με κάνει να καταλάβω γιατί έγιναν όλα όσα περιέγραψες πιο πάνω.

(Ασε που ακυρώνεις ότι έχεις γράψει μέχρι τώρα σε άλλα θέματα αλλά ας μην την πιάσουμε αυτή την κουβέντα τωρα)
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Να υπενθημίσω επίσης στα σκάνδαλα και το κορυφαίο της vodafone με της υποκλοπές .

Κανείς στη φυλακή , όλοι ελεύθεροι και ωραίοι , και ένας νεκρός υπάλληλος της εταιρείας

που "αυτοκτόνησε" !!!!

να την πιάσουμε την κουβέντα ρε αδερφε... διότι μόνο καλό κάνουν τελικά.

Απλά να διευκρινήσω οτι το εμπόδιο μου είναι "οικογενειακής φύσης" άρα και ανυπέρβλητο. Εκτός αυτού συνοδεύεται απο το οτι έχω κάνει τις προσπάθειες μου στον μικρόκοσμο μου και το μόνο που έχω πετύχει είναι το "λατινο-ισπανικό"------ΝΑΤΗΑ!!!... ίσως το μόνο καλό είναι αυτό που πέρασα στο παιδί μου.. που όμως και αυτό δεν θα βρεί πρόσφορο έδαφος εδώ να το ξεδιπλώσει.

Gandalf

να την πιάσουμε την κουβέντα ρε αδερφε... διότι μόνο καλό κάνουν τελικά.

...

Gandalf

Mάγε.... οι κουβέντες αν δεν συνοδεύονται απο έργα είναι για τον μπέο.

Ο καθένας απο εμάς έχεις λόγους που κάνει ό,τι κάνει. Εγώ ας πούμε είχα μια σούπερ δουλειά στο Λονδίνο και γύρισα (είχα τελειώσει απο φαντάρος κλπ, δεν ήταν αυτός ο λόγος που γύρισα).

Το να ζεις έξω δεν είανι τόσο απλό όσο φαίνεται ή οσο ακούγεται. Αν θες να φύγεις ΤΙΠΟΤΑ δεν σε κρατάει. Αν θες να μείνεις όμως, ε κάνε κάτι για να βελτιώσεις το περιβάλλον που ζεις. Με το να κάθεσε και να γράφεις κατεβατά εδώ μέσα, μόνο τον χρόνο σου χαλάς.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Ας ξεκινήσουν αυτοί έτσι και ταυτόχρονα και εγώ θα καρφώσω τον πούστη που νομίζουμε οτι με το να μην κόψει απόδειξη θα μας βοηθήσει ενώ κλέβει όλους τους άλλους.

Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω ότι δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα και κανένα, μην σε καρφώσει και σένα για κάτι που κάνεις παράτυπο, παράνομο, καταχρηστικό ή ότι άλλο...Προφανώς είσαι η εξαίρεση στην ελληνική κοινωνία γιατί όλοι ξέρουμε ότι κάποιοι τα τρώνε αλλά επειδη γλύφουμε και εμείς κανα κοκκαλάκι στα μουλωχτά κάνουμε την πάπια ,την κότα κτλ... Γενικά πρέπει πρώτα εμείς να κάνουμε κάτι και πρώτα από όλα να προσέχουμε τι ψηφίζουμε...δευτερον και σηματικότερον να αποβάλουμε τον ραγιαδισμό και τον χατζιαβατισμό που μας διακατέχει και να αποκτήσουμε αξιοπρέπεια και πραγματικό εγωισμό...(αν με εννοάς... )
    Για το άλλο συμφωνώ και δυστυχώς είχα και εγώ ευκαιρία μεγάλη να ζήσω αλλού αλλά ήμουν ακόμα "ψαράς" και δεν είχα πάρει ακόμα μυρωδιά την βρώμα στην πατρίδα...
    Καλούς δρόμους μάγκες...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

sniper.. βρε αδερφέ... κάνω οτι μπορώ όπως είπα στον μικρόκοσμο μου γιατί μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητες μου. Μάλιστα κάνω και βήματα που πολλές φορές κατακρίνονται απο άλλους σε διάφορες περιπτώσεις καθώς τα θεωρούν "υποχόνδρια" ή και "κατακριτέα" σύμφωνα με την δική τους λογική. Είναι δικαίωμα τους άλλωστε, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τι πράττω και το σκεπτικό μου.

Τα κατεβατά που γράφω εδώ ή και κάπου αλλού είναι και αυτά μια πράξη φίλε... διότι μπορεί να τα λέμε όλοι αλλά στην ουσία νομίζουμε οτι είμαστε μόνοι μας. Μέχρι να διαβάσουμε κάτι που συμφωνούμε και να δούμε οτι και άλλοι είναι και νιώθουν έτσι. Είναι και αυτό ενα πρώτο βήμα.... είναι το δικό μου σκεπτικό πράξεων αν θέλεις. Να μιλήσω και να πώ κάτι που μπορεί εσύ ο άλλος και ο παράλλος να το ξέρει... κάποιος άλλος όμως να το διαβάσει και να δεί κάτι που δεν γνώριζε.

Καθηγητής δεν είμαι βέβαια και ούτε μπορώ να έχω τέτοιο ρόλο... απλά πράξεις του μικρόκοσμου μου είναι με υπέρβαση ορίων και αυτό.

Τώρα το να φύγεις είναι πολύ εύκολο όταν είσαι μόνος φίλε μου. Όμως με παιδί και μάλιστα με πρόβλημα.. και άλλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης δεν μπορείς να τα υπερκεράσεις τόσο απλά. Είναι ευθύνες που δεν μπορείς να απορρίψεις με μια ματιά. όσο και αν το θές.

LOUKILOUK... όλοι έχουν ενα σκελετό στην ντουλάπα.. έχω και εγώ τους δικούς μου. Τέλειος δεν είμαι. Αλλά είμαι πρόθυμος να κάνω και άλλες κινήσεις αν δώ κάτι ώς ανταπόκριση και απο την άλλη μεριά. Είναι η "πισινή" που λέμε όλοι μας.

Προβληματισμένος είμαι παιδιά.. απο πολλά... είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτό που είναι γύρω μου, όμως καθώς οτι έκανα μέχρι τώρα δεν έχει απόδοση.

Gandalf

....
    Τώρα το να φύγεις είναι πολύ εύκολο όταν είσαι μόνος φίλε μου. Όμως με παιδί και μάλιστα με πρόβλημα.. και άλλα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης δεν μπορείς να τα υπερκεράσεις τόσο απλά. Είναι ευθύνες που δεν μπορείς να απορρίψεις με μια ματιά. όσο και αν το θές.

....

Προβληματισμένος είμαι παιδιά.. απο πολλά... είναι η πρώτη φορά που δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω αυτό που είναι γύρω μου, όμως καθώς οτι έκανα μέχρι τώρα δεν έχει απόδοση.

Gandalf
    1. Aν θες κάτι, το προγραμματίζεις, το ετοιμάζεις και το κάνεις.

2. Εκείνο το κουλό που ψηφίζει μπορεί να κάνει την διαφορά. Επίσης αν είσαι τόσο απογοητευμένος, μπορείς να ξεκινήσεις καριέρα στην πολιτική. Μπορεί να μην λύσεις κανένα πρόβλημα (όπως κι οι υπόλοιποι, και μια χαρά περνάνε όπως βλέπεις) αλλά θα φας καλά!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Μια μικρή παρατήρηση-επισήμανση περί δημοσίου...Συνάδελφος που πήγε στην εφορία μου είπε ότι έχουν εξαγγείλει απεργία για την επόμενη Τρίτη για τα δίκαια αιτήματα τους...Την Τρίτη,μετά την αργία της Καθαράς Δευτέρας...Την προηγούμενη βδομάδα η απεργία ήταν ΤσικνοΠέμπτη και Παρασκευή...Τετραήμερο το έκανα στη μία,τετραήμερο και την άλλη...οι υπόλοιπες μέρες δεν βολεύουν για την απεργία τους...ΟΥΣΤΤΤΤ ξεφτιλισμένοι!!!!!!!!!! Εμείς φταίμε που δεν κάνουμε ντου και κάνουν τους κηφήνες με τις κρατήσεις μας...

sniper, αγανακτείς που ουδείς λογοδότησε για τα εκατοντάδες σκάνδαλα από την μεταπολίτευση (ας το πάρουμε από εκεί, εν πάση περισπτώση) και έπειτα; Πέρα από το δικό σου (και το δικό μου, και του δίπλα) μικρόκοσμο, πιστεύεις ότι πρέπει να προσπαθούμε να πείθουμε περί της αδικίας και τους γύρω μας; Nα αφυπνίζουμε; Να στυλιτεύουμε;
    H παράθεση απόψεων (με ύφος αγανάκτισης, απελπισίας, απορίας) δεν συνάδουν στο κέντρισμα του βοδιού; Υπάρχει περίπτωση το βόδι να ξυπνήσει αν ο καθείς κλειστεί και τακτοποιήσει όμορφα-όμορφα το δικό του μικρόκοσμο;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    sniper, αγανακτείς που ουδείς λογοδότησε για τα εκατοντάδες σκάνδαλα από την μεταπολίτευση (ας το πάρουμε από εκεί, εν πάση περισπτώση) και έπειτα; Πέρα από το δικό σου (και το δικό μου, και του δίπλα) μικρόκοσμο, πιστεύεις ότι πρέπει να προσπαθούμε να πείθουμε περί της αδικίας και τους γύρω μας; Nα αφυπνίζουμε; Να στυλιτεύουμε;
    H παράθεση απόψεων (με ύφος αγανάκτισης, απελπισίας, απορίας) δεν συνάδουν στο κέντρισμα του βοδιού; Υπάρχει περίπτωση το βόδι να ξυπνήσει αν ο καθείς κλειστεί και τακτοποιήσει όμορφα-όμορφα το δικό του μικρόκοσμο;
    το αντίθετο ακριβώς λέω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    το αντίθετο ακριβώς λέω.
    Λακωνική η απάντηση, κουρασμένα τα εναπομείναντα νευρικά κύτταρα που επιμένουν να υπο-λειτουργούν στο σταφιδιασμένο μου μυαλό.
    Για δώσε λίγο πιο πολύ ξήγα...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναζήτηση και προβληματισμός για αγορά sport-touring μοτοσικλέτας
    από zzr2005 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2012, 22:15
  2. 650 και προβληματισμος
    από nik7119 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2008, 21:03
  3. Προβληματισμός - αστυνομικοί και εκπαίδευση...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 04:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF