Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 44 από 44

Θέμα: Aφαιρεση ρουλεμαν λαιμου και αντικατασταση τους..

Ανήσυχο Μέλος...
    μηπως λες αυτο rein?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	023.gif 
Προβολές:	186 
Μέγεθος:	2,8 KB 
ID:	20330
    "Whatever you do, don't forget to RECYCLE! Ride your bike again & again!"

το χω ρε συ αλλα δεν κανει αναφορα σε κωδικους η μ@λ@κια....στην αλλη σελιδα παντως αναφερομουν ,του μανιουαλ...και ειναι ακριβως ιδια με την δικια σου...

παντως μπορει να εχει παιξει αντικατασταση....δεν ξερω...οτι υπαρχει η δυνατοτητα μετατροπης σε ολες τις μοτο ειναι γεγονος,απλως δεν ξερω κατα ποσο εχει γινει επισημα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Ανήσυχο Μέλος...
    part numbers εδω.. εχει μερικα
    http://cb1.zandbelt.nl/parts.html

ο τογελος ειναι ιδιαιτερα εξυπηρετικος...κανε αυριο τον κοπο να τον παρεις ενα τηλεφωνο και να τον ρωτησεις αν αυτα που σου δωσε ειναι απο κωδικους αντικαταστασης....πες του οτι το δικο σου μανιουαλ δειχνει σφαιροειδη ενω αυτα ειναι βελονοειδη...

θα βρεις σιγουρα ακρη...

Δεν παίζει να έχει δόσει η Honda βελονοειδή ρουλεμάν αντικατάστασης!

Αλλά έχει βγεί CB1 σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και ίσως κάποια από αυτές να είναι με άλλα ρουλεμάν.
    NO BOOTS,
    NO JACKETS,
    NO HELMETS,
    JUST BALLS.

Δεν παίζει να έχει δόσει η Honda βελονοειδή ρουλεμάν αντικατάστασης!
    δεν ξερω...παντως η σουζουκι του χει δωσει να καταλαβει...ενας θεος ξερει τι τραβηξα στο μονταρισμα του gsxr που ειχα...ειδικα στο σασμαν....

Παλαιό μέλος
    τα ρουλεμαν της honda για καποιο λογο ειναι με μπιλιες αλλα υπαρχουν στο εμποριο και κωνικα το οποιο σημαινει οτι θα ζησουν πολυ παραπανω με ενα μικρο τιμημα την αισθηση.η ζωη των κωνικων ειναι απειρως μεγαλυτερη.
    wrench

Ανήσυχο Μέλος...
    οταν λες την αισθηση wrench..?

rein τελικα μετα απο τηλεφωνο σημερα στο τογελο μου επιβεβαιωσαν οτι αυτα ειναι τα ρουλεμαν για το CB1. υπαρχουν και τα μαμισια βεβαια αλλα δεν ειναι τοσο ανθεκτικα και κοστιζουν και παραπανω..

ψαχνω τωρα για ενα φτηνο μαστορα να μου τα περασει.. ο μπαρμπα μητσος μου ζητησε 130ε
    αν ειναι δυνατον..

Παλαιό μέλος
    δεν εχω βρει πουθενα γιατι δουλευουν μερικα εργοστασια αυτα τα ηλιθια ρουλεμαν.γιατι ειναι ηλιθια; μα γιατι στα africa απο το90 τα δουλευει και μας δουλευει γιατι αν απο το 90 τα μικραινει σε διαστασεις ο λογος ειναι το κοστος και τιποτα αλλο.επισης στην ερωτηση περι αισθησης αν ενα ρουλεμαν λαιμου εχει μικρη επιφανεια τριβης χρειαζεται μικρη δυναμη για να κινηθει. πειτε μου τι γινεται αν μη κακο τρακαρει μια μοτο με επιφανεια του σταθερου τριβεα το 1/3 απο το κανονικο;απλα χωνεται μεσα στον λαιμο και αφηνει το αποτυπωμα του και φυσικα το ρουλεμαν πια δεν ειναι πρεσσαριστο αλλα σαν καλτσα μπαινοβγαινει οποτε θελει και μετα αλλαζεις σκελετο το οποιο απαγορευεται.ολα απο 10 γραμμαρια μεταλο και την προσπαθεια τους για οικονομια
    wrench

Παλαιό μέλος
    rein τελικα μετα απο τηλεφωνο σημερα στο τογελο μου επιβεβαιωσαν οτι αυτα ειναι τα ρουλεμαν για το CB1. υπαρχουν και τα μαμισια βεβαια αλλα δεν ειναι τοσο ανθεκτικα και κοστιζουν και παραπανω..

αρα τα μαμισια της χοντα ειναι με τις μπιλιες

αυτα που σου εδωσε ειναι βελονοειδη aftermarket για το μηχανακι σου(και οχι μονο)

πηγαινε σε μαστορα να στα ξηλωσουν ολα και να σου βαλει τα βελονοειδη με τις φωλιες τους.

ουτε να διανοηθεις να το κανεις μονος σου.

μια γρατζουνια στη φωλια και τελος

ριξτε μια ματια εδω...

http://science.howstuffworks.com/bearing3.htm

Παλαιό μέλος
    ωραιο το site .το ρουλεμαν ομως της honda εχει τα φορτια πλευρικα και οχι αξονικα δηλαδη κατακορυφα.απο το μεγεθος της επιφανειας τριβης (το πρωτο εχει μια μυτουλα σαν ιχνος και επειδη το ρουλεμαν δεν περισρεφεται κανει με τον καιρο μια λακουβα στη περιοχη.το δευτερο επειδη η μπιλια του εχει καποιο μηκος στην επαφη του αυτο κανει την διαφορα ).εχω μηχανη με κωνικα και εχω δει εξ επαγγελματος τα μπιλιοφορα της honda σε σχετικα συντομα διαστηματα (σιγκριτικα με τα κωνικα)να αποκτουν κενα.οτι σε πονηρευει για τους λογους τοποθετησης τους ειναι και το οτι στο africa του88 τα ρουλεμαν ηταν κωνικα και στο 90αρι τα κανανε με μπιλιες.κατ εμε το κοστος αλλα μη παραβλεπετε τον παραγοντα ενος βιαιου κτυπηματος το ειδα και δεν το πιστευα πειτε μου ρε παιδια σε τι διαφερει για παραδειγμα ετσι απο τα του παπιου στη μπιλιοθηκη
    wrench

Ανήσυχο Μέλος...
    τελικα πριν λιγο το εδωσα σε ενα μαστορα 5' απο το σπιτι μου με τα ποδια.. 60ε ζητησε. ο σουλτατης που ρωτησα ηθελε 100αρα.. αυριο μεσημερακι θα το εχω παλι.

Ανήσυχο Μέλος...
    ετοιμο το μοτορι, μετα απο μια βολτα τελειως διαφορετικο σε αισθηση! και στη χειροτερη λακουβα να πεσω κραδασμοι απο τα ρουλεμαν του λαιμου = 0! χαλαλι τα 60europians ρεεεεεεεεεεε!

Στο KLX ομως θα τα αλλαξω μονος μου σταντέ!

Αντε καλες βολτες και ευχαριστω για τις απαντησεις στους προβληματισμους μου παιδες!

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Ρουλεμάν λαιμού, σφίξιμο και ταλαντώσεις
    από lamoun στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2020, 15:35
  2. Καμπανες σε innova και αντικατασταση τους
    από tragos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2012, 17:37
  3. xaxaxaxaxaxaaxxa και γαμώ τους Καπετάνιους