Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 62

Θέμα: P.i.g.s και προσωπικός προβληματισμός.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    toyar ...οι περισσότεροι θα φοβηθούν όπως λες και θα τα πάνε σε offshore και στο εξωτερικό σε λογαριασμούς μη ελεγχόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πόθεν έσχες βέβαια είναι λύση αν μπεί και ώς τεκμήριο διαβίωσης γιατί εκεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις το πως μπορείς να συντηρήσεις κάποια πράγματα ζώντας ενα επίπεδο πολυ πιο πάνω απο αυτά που παίρνεις και δηλώνεις. Αντίστοιχο μέτρο έχουν και στις ΗΠΑ με την IRS.

stefanos...πραγματικότητα αυτό που λες φίλε, αλλά ξέρεις γιατί;.. γιατί ο ιδιωτικός τομέας αποδίδει το 30-45% στο δημόσιο που απλά το δεσμεύει και δεν το επενδύει ξανά στο εσωτερικό της χώρας αλλά στις τσέπες αρκετών άλλων. Απο μεγαλοστελέχη δημοσίου μέχρι και εικονικά projects , οπως π.χ. ιστοσελίδες αξίας 1.500.000 ευρώ

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
    Λέγεται ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα........
    Λέγεται ότι αυτό οφείλεται σε παραοικονομία και στο ότι δεν παράγουμε τίποτα.......
    Το δεύτερο για να διορθωθεί χρειάζεται τεχνοκράτες, σχέδιο, κεφάλαια και πάνω από όλα χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε
    Το πρώτο κατά τη γνώμη μου λύνεται ΑΜΕΣΑ με έναν τρόπο: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε όλους
    Είσαι εφοριακός και έχεις 3 σπίτια ,2 εξοχικά και 3 αυτοκίνητα με μισθό 1700;
    Είσαι ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και δηλώνεις λιγότερα από τα γκαρσόνια σου;
    Είσαι άνεργος με επίδομα και κυκλοφορείς με gsxr, r1 κλπ;
    παραδείγματα για να γεμίσουν 10 σελίδες

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ Η ΦΥΛΑΚΗ

κάποιοι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία, κάποιοι θα μπουν φυλακή αλλά το κυριότερο οι επόμενοι
    ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ
    Εδώ είσαι απόλυτα λάθος.
    Ξέρεις γιατί?
    Έστω ότι παίρνεις ΤΩΡΑ το φόρο από το μαύρο χρήμα τι κερδίζεις?
    Αυτοί που το είχαν δεν θα το ξοδέψουν.
    Μειώνεις τους μισθούς των Δημοσίων?
    Θα μειωθεί το χρήμα των ιδιωτικών και των ελευθέρων επαγγελματιών.
    Θα είναι πιό δίκαιο ναι γι αυτό να το κάνουμε αύριο το πρωί γι αυτό είμαι υπέρ των μέτρων και των επόμενων και των επιπλέον.
    Αλλά είναι ΚΟΥΤΟ να πιστεύουμε οτι κάτι τέτοιο θα λύσει το πρόβλημά μας.
    Πρέπει να γίνουμε άμεσα γκαρσόνια και ναυτικοί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Οι offshores και άλλα τέτοια είναι κόλπα του συστήματος για να κοροϊδεύει τον εαυτό του.
    ΑΝ υπάρχει πολιτική βούληση στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας του κράτους αυτά τα παράθυρα πρέπει να κλείσουν κι όχι να βάζουν τους πεινασμένους συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις για +-10ευρώ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    toyar ...οι περισσότεροι θα φοβηθούν όπως λες και θα τα πάνε σε offshore και στο εξωτερικό σε λογαριασμούς μη ελεγχόμενους απο το Ελληνικό Δημόσιο.

Το πόθεν έσχες βέβαια είναι λύση αν μπεί και ώς τεκμήριο διαβίωσης γιατί εκεί θα πρέπει να δικαιολογήσεις το πως μπορείς να συντηρήσεις κάποια πράγματα ζώντας ενα επίπεδο πολυ πιο πάνω απο αυτά που παίρνεις και δηλώνεις. Αντίστοιχο μέτρο έχουν και στις ΗΠΑ με την IRS.

stefanos...πραγματικότητα αυτό που λες φίλε, αλλά ξέρεις γιατί;.. γιατί ο ιδιωτικός τομέας αποδίδει το 30-45% στο δημόσιο που απλά το δεσμεύει και δεν το επενδύει ξανά στο εσωτερικό της χώρας αλλά στις τσέπες αρκετών άλλων. Απο μεγαλοστελέχη δημοσίου μέχρι και εικονικά projects , οπως π.χ. ιστοσελίδες αξίας 1.500.000 ευρώ

Gandalf
    Αρνείσαι να αποδεχθείς το αυτονόητο ,εκτός εάν είσαι ταξιτζής, ναυτικός, ή τέλος πάντων οι πελάτες σου είναι στο εξωτερικό και φέρνεις χρήμα απο αυτό που χαλάμε οι υπόλοιποι αγοράζοντας honda ktm και δεν ξέρω τι άλλο.
    Δουλεύουμε τζάπα και στο βρόντο.
    Η διαφθορά υπάρχει και θα υπάρχει αλλά δεν είναι κακό.
    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα παίρνουν οι γιατροί επέισης αλλά θα τα φάνε εδώ.
    ΘΑ τα κάνουν σημαιάκια και θα τα φάνε στα μπάρ και στις ρωσίδες, εδώ δηλαδή πάλι.
    Το θέμα είναι οτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΤΟ ΤΟΥΒΛΑ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕς ΓΑΛΑ ΤΥΡΙ ΟΛΑ.
    Ντρέπομαι που ήμουνα περήφανος επαγγελματίας μέχρι τώρα αλλά έτσι είναι.

Route 66 R & B Band "Zefiry" (Rolling Stones με Brian Jones'version)

Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
    http://www.youtube.com/watch?v=hU4h3pMNXfA

http://www.youtube.com/watch?v=mrA6Lka2NUk

λες ποπολο να μην ειναι απλα "επετειακη αυτη η πρωτομαγια?"
    σικαγο να γινουμε, οπως τοτε.

stefanos.. αυτό εννοώ με το "επένδυση" φίλε μου. Βιομηχανικές και βιοτεχνικές παραγωγές προϊόντων προς πώληση έξω .. ανάπτυξη.

Όσο και να κόψουν κάποια στιγμή θα τους κόψουμε εμείς τον κώλο ... τόσο απλά.. και οχι μόνο εμείς, αλλά και οι Ισλανδοί και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί και όλοι.. .διότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη δημιουργία για να έχεις να παίρνεις.... αν δεν έχει ο άλλος να σου δώσει και τον στριμώξεις άσχημα , τότε το μόνο που θα έχεις απέναντι σου θα είναι κάποιον που δεν θα λογαριάζει τίποτα στο να ισοπεδώσει τα πάντα.

Είναι άλλωστε και θεωρητικά και Ιστορικά τεκμηριωμένο αυτό.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

stefanos.. αυτό εννοώ με το "επένδυση" φίλε μου. Βιομηχανικές και βιοτεχνικές παραγωγές προϊόντων προς πώληση έξω .. ανάπτυξη.

Όσο και να κόψουν κάποια στιγμή θα τους κόψουμε εμείς τον κώλο ... τόσο απλά.. και οχι μόνο εμείς, αλλά και οι Ισλανδοί και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί και όλοι.. .διότι πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη δημιουργία για να έχεις να παίρνεις.... αν δεν έχει ο άλλος να σου δώσει και τον στριμώξεις άσχημα , τότε το μόνο που θα έχεις απέναντι σου θα είναι κάποιον που δεν θα λογαριάζει τίποτα στο να ισοπεδώσει τα πάντα.

Είναι άλλωστε και θεωρητικά και Ιστορικά τεκμηριωμένο αυτό.

Gandalf
    Το τρένο της βιομηχανίας το χάσαμε το 80 αν θυμάμαι με τα πρώτα πακέτα, την πληροφορική την χάσαμε αργότερα , την ολυμπιάδα την καταφέραμε όπως και κάθε τι που περιλαμβάνει έξοδα, γεωργία για τα μπάζα, τουρισμός επίσης...
    Οι Ιρλανδοί με το εκπληκτικό "μοντέλο" τους "ξεβρακωνόμαστε στις πολυεθνικές που στο τέλος αφού κερδοσκοπήσουν μας κλάνουν για ακόμα φτηνότερες αγορές και μας αφήνουν χρεωμένους και χωρίς να μπορούμε να συντηρήσουμε το Δημόσιο μας"
    Δεν βλέπω τι είμαστε ικανοί να πουλήσουμε πλέον έξω, ή ποιος θα το κάνει αυτό.
    Εδώ πλέον η BMW φτιάχνει μηχανάκια στην Κίνα και η ΚΤΜ ετοιμάζεται για την Ινδία πόσο μάλλον η Ελλάδα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    hidefnick...
    αυτό που είπα είναι προσωπική εμπειρία όπως διάβασες που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης καθώς το έζησα απο κοντά με το παιδί μου. ....Δεν είναι τυχαίο που ΜΕΤΡΟ,Αττική οδός, Ελ.Βενιζέλος, Ρίο-Αντίρριο ώς εταιρίες υπό ξένη επίβλεψη με Ελληνικό δυναμικό , είναι κερδοφόρα και αποδίδουν βέλτιστες υπηρεσίες... χαχαχαχαχα... μέχρι και η Εθνική Ελλάδος έπρεπε να έχει Γερμανό προπονητή για να δεί φώς.....
    Gandalf
    Κατ'αρχήν τα περί νοσοκομείων άκομψο και λάθος μου, έχοντας διαβάσει και εδώ και αλλού την εμπειρία σου.

Το χρήμα που υπάρχει και διαχειριζονται ελληνικά χέρια είναι απίστευτα πολύ. Και επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι είναι σε πολύ περισσότερα χέρια από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε.

Παρακάτω γράφετε για ανάπτυξη και παραγωγή αγαθών κλπ κλπ. Αποψή μου είναι ότι όσο φτιάχνουμε προαστιακούς, αττικές οδούς και επεκτείνουμε μετρο το μόνο που κάνουμε είναι να απομακρυνόμαστε απο υγιείς μορφές ανάπτυξης.

Αν πέσει όλο αυτό το χρήμα στην επαρχία, και αρχίσει να γίνετε αρεστή η ιδέα να φύγουμε απο το μεγάλο μπιπ που είναι η Αθήνα, τόσο παμε πιο μπροστά. Απο την άλλη βέβαια, έτσι χάνουμε ψήφους, μιας και τα προβλήματα των ανθρώπων αρχίζουν να γίνοντε πραγματικά. Απλώνει το μαντρί και αρχίζει να αποκτάει πραγματική άποψη, μη έχοντας τόση ανάγκη το "κράτος".

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε ούτε Ισπανία ούτε Ιρλανδία. Και ο λόγος είναι απλός: εχουμε δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, και εργατικό δυναμικό να τις καλύψουμε. (Είτε έλληνες είτε ξένους) Και η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν κουρασμένο εργατικό δυναμικό, που πίστεψε στο μεγάλο μπαμ της δεκαετίας 80-90 και τώρα ζει την απογοήτευση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην περιφέρεια που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν πολύ. Πάρα πολύ. Και έχουμε αναξιοποίητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από φυσικούς πόρους μέχρι χωράφια. Με το θάνατο των τραπεζών όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα, και με τη διεθνή κατάσταση όπως είναι, μάλλον πάμε για χώρα μοντέλο σε 20 χρονάκια απο τώρα. Και ο λόγος, το ξαναλέω, είναι το απίστευτο ΜΕΤΡΗΤΟ που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Οχι ομολογα, ακίνητα και μετοχές. Μετρητό. ΑΠο αυτό που πας και το σηκώνεις τώρα σε χαρτονομισματα απο την τράπεζα και κανεις ότι θες.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
    Κατ'αρχήν τα περί νοσοκομείων άκομψο και λάθος μου, έχοντας διαβάσει και εδώ και αλλού την εμπειρία σου.

Το χρήμα που υπάρχει και διαχειριζονται ελληνικά χέρια είναι απίστευτα πολύ. Και επιτρέψτε μου να γνωρίζω ότι είναι σε πολύ περισσότερα χέρια από όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε.

Παρακάτω γράφετε για ανάπτυξη και παραγωγή αγαθών κλπ κλπ. Αποψή μου είναι ότι όσο φτιάχνουμε προαστιακούς, αττικές οδούς και επεκτείνουμε μετρο το μόνο που κάνουμε είναι να απομακρυνόμαστε απο υγιείς μορφές ανάπτυξης.

Αν πέσει όλο αυτό το χρήμα στην επαρχία, και αρχίσει να γίνετε αρεστή η ιδέα να φύγουμε απο το μεγάλο μπιπ που είναι η Αθήνα, τόσο παμε πιο μπροστά. Απο την άλλη βέβαια, έτσι χάνουμε ψήφους, μιας και τα προβλήματα των ανθρώπων αρχίζουν να γίνοντε πραγματικά. Απλώνει το μαντρί και αρχίζει να αποκτάει πραγματική άποψη, μη έχοντας τόση ανάγκη το "κράτος".

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε ούτε Ισπανία ούτε Ιρλανδία. Και ο λόγος είναι απλός: εχουμε δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, και εργατικό δυναμικό να τις καλύψουμε. (Είτε έλληνες είτε ξένους) Και η Ισπανία και η Ιρλανδία έχουν κουρασμένο εργατικό δυναμικό, που πίστεψε στο μεγάλο μπαμ της δεκαετίας 80-90 και τώρα ζει την απογοήτευση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στην περιφέρεια που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν πολύ. Πάρα πολύ. Και έχουμε αναξιοποίητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Από φυσικούς πόρους μέχρι χωράφια. Με το θάνατο των τραπεζών όπως τις ξέραμε στην Ελλάδα, και με τη διεθνή κατάσταση όπως είναι, μάλλον πάμε για χώρα μοντέλο σε 20 χρονάκια απο τώρα. Και ο λόγος, το ξαναλέω, είναι το απίστευτο ΜΕΤΡΗΤΟ που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Οχι ομολογα, ακίνητα και μετοχές. Μετρητό. ΑΠο αυτό που πας και το σηκώνεις τώρα σε χαρτονομισματα απο την τράπεζα και κανεις ότι θες.
    Εντάξει και κάποιοι έχουν χρήμα, και βέβαια οι δημόσιες επενδύσεις της μορφής μετρό και προαστιακού ίσως να μην είναι τόσο βασικές για την ανάπτυξη (παρόλα αυτά όμως κρίθηκαν από την ΕΕ και συγχρηματοδοτήθηκαν άρα είναι στο μοτίβο της ανάπτυξης που προωθούν οι Ευρωπαίοι ε?)
    Από την άλλη ξεχνάς ότι το χρήμα πού έρχεται από την Ευρώπη με μορφή "πακέτου" είναι μεν βοήθεια αλλά κάτω από το τραπέζι αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις που μάλλον αν κοιτάξεις λίγο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο θα τις δείς εύκολα.
    Σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα οι Ευρωπαίοι είναι παρόντες με μεγάλα ποσοστά έτσι?
    Οπότε το κυρίως κριτήριο γι αυτούς ήταν το νταβατζιλίκι χρήμα από διόδια μονοπωλιακές εκμεταλλεύσεις και όχι η ανάπτυξη της Ελλάδας, και οπωσδήποτε όχι της επαρχίας.
    Μιά καλή δικαιολογία για το μέγεθος του Δημοσίου στην Ελλάδα, είναι ακριβώς η επαρχία.
    Τα νησιά οι ορεινές περιοχές με την δύσκολη πρόσβαση δημιουργούν ανάγκη παρουσίας των υπηρεσιών σε μέρη με λίγους κάτοικους που στην ουσία υπολειτουργούν.
    Όσο για τους φυσικούς πόρους έχουν γίνει ανέκδοτο πλέον ειδικά την στιγμή που δεν υπάρχει καν λατομείο στην Αττική για οικολογικούς λόγους.
    Εισάγουμε μάρμαρα και γρανίτες.
    Αντί να εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
    Αλλά λίγο η οικολογία λίγο οι υπηρεσίες, περίμενε να πέσει χρήμα στην Ελλάδα.
    Γιατί εδώ και όχι στους γείτονες?
    Ακόμα και βιοτεχνίες ξενιτεύτηκαν παιδιά στα Βαλκάνια για να μην πνιγούν.

Όταν και επίσημα ανακοινωθεί το κόψιμο του 14ου μισθού να δω τι θα γίνει.
    Σε αυτό βασιζόμουνα εγώ, λχ, για να βάλω το πετρέλαιο της χρονιάς. Τώρα @@ Μυρωλέικα και κόκκινο γαρύφαλο...
    Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

"Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει"

μαλλον με τους κινεζους εργατες θα εχουμε εξομειωση (αστεια,σοβαρα)
    θα ερχονται επιτελους και οι βιομηχανιες τους εδω που τοσο "διψαμε"για ξενους επενδυτες,οπως βουλγαρια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    @ Stefanos: Τα μετρό κλπ έργα "ανάπτυξης" τα προτείναμε στην ευρώπη και τα δέχτηκε (φυσικά με τους όρους της) Είναι έργα με τεράστιο οικολογικό κόστος, με τεράστια επιβάρυσνη στον προυπολογιμό, άμεση και έμεση και πολύ μακροπρόθεσμη, και ουσιαστικά το μόνο που κάνουν είναι αυτό που περέγραψα παραπάνω.

Στο κομάτι ανάπτυξης δημοσίων υπηρεσιών στην επαρχία, νομίζω ότι καλώς ή κακώς είναι ήδη στημένες. Ισως όχι πλήρως επανδρωμένες, αλλά σίγουρα στημένες. Οκ νοσοκομείο σε κάθε ξερονήσι δεν παίζει, αλλά με καμιά 10αρια super-puma κάνουμε δουλειά.

Οσο για τους γείτονες, αυτοί ναι μεν είναι φτηνότεροι αλλά μιλάμε για κράτη υπο καθεστώτα μαφίας σε όλο το φάσμα διακυβέρνησης και υπηρεσιών, οι οποίες μαφίες συνεργάζονται. Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι γείτονες πάσχουν απο ακραίες εθνικιστικές τάσεις. Και αυτό προσπαθεί να σπάσει η ΕΕ ρίχνοντας χρήμα με τον κουβά και τελείως χωρίς κανέναν έλεγχο. Δεν νομίζω να είναι τόσο ηλίθιοι στις Βρυξέλες πια, και να επαναλαμβάνουν ότι έκαναν στην Ελλάδα, χωρίς λόγο.

Το καλό είναι ότι αρχίζεις και βλέπεις πόλεις στην επαρχία να ανεβαίνουν και να δημιουργούν κίνητρα και θέσεις εργασίας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει το κράτος να αρχίσει να χώνει χρήμα προς τα εκεί. Το ότι θα πετύχει είναι σίγουρο. Το να σπρώξει και άλλες πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση θέλει λίγη δουλειά. Απο την άλλη, η αποκέντρωση δεν βολεύει να κατευθύνεις την μάζα. Και εκεί μάλλον έχουμε ένα θέμα.....

Για τα νταμάρια δεν έχω άποψη στο κατά πόσο μολύνουν το περιβάλλον, και φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι θα έπρεπε να εξάγουμε μάρμαρα αντι να εισάγουμε (γρανίτη δεν έχουμε) . Αυτό όμως που ακούω από πολύ κόσμο τελευταία, ακόμα και εδώ μέσα είναι να πάμε Βουλγαρία για σκι.... Δηλαδή να πέσει ένα αστείο ποσό στο Περτούλι πχ για να φτιαχτεί μια καλή υποδομή, είναι δύσκολο? Και στο συγκεκριμένο μέρος μιλάμε για ιδανική κατάσταση με all year round τουρισμό.

Να πέσει χρήμα στη δημιουργία συνεταιρισμών, φυσικά όχι όπως την δεκαετία του 80, και να φτιαχτούν πχ μονάδες οικολογικών προιόντων που πουλάνε σαν τρελά? Στην Ιταλία πέτυχε το παραπάνω και στην Ιταλία κάνουν εκλογές κάθε χρόνο.... (Τώρα βέβαια τους προέκυψε ο Μπερλου και είναι καλά )Από όσο ακούω (και δεν έχω προσωπική άποψη) ελαιοτριβία πιστοποιημένα οικολογικά υπάρχουν ελάχιστα....

Είναι άπειρα τα παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω, και η πλάκα είναι ότι τα κόστη είναι αστεία. Πραγματικά αστεία σε σχέση με το χρήμα που πέφτει στην Αθήνα. Και το κυριότερο είναι ότι δεν θέλουμε καν χρήμα απέξω για να τα υλοποιήσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια σοβαρή πολιτική ανάπτυξης, και ένας σοβαρός νόμος σχετικά με την μόλυνση και το περιβάλλον.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Μοτοσυκλετιστής Το avatar του/της dimr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Όταν και επίσημα ανακοινωθεί το κόψιμο του 14ου μισθού να δω τι θα γίνει.
    Σε αυτό βασιζόμουνα εγώ, λχ, για να βάλω το πετρέλαιο της χρονιάς. Τώρα @@ Μυρωλέικα και κόκκινο γαρύφαλο...
    Εκτός και αν...μου εξισώσουν το μισθό μου με αυτόν του συναδέλφου στη Γερμανία ή στη Γαλλία. Βρε λες; Να μου ετοιμάζουν τέτοιο δώρο και να μην μου το έχουν πει;
    Μακάρι να αποδειχθώ ψεύτης αλλά δεν θα είναι το τελευταίο μέτρο εις βάρος των εισοδημάτων μας.
    Τώρα για αυτούς που δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα - ΔΕΚΟ και κατά μέσον όρο, χωρίς ίχνος προσωπικού στοιχείου, έχουν την ίδια παραγωγικότητα με τους Ευρωπαίους συναδέλφους για να ζητάνε εξίσωση μισθών? Πόσοι από αυτούς στέκουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα?

το επίδομα του 14ου μισθού αν κοπεί θα έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και όσο και αν στριμωχθούν το μόνο που δεν θα θελήσουν να έχουν είναι κάτι τέτοιο.

Θα βρούν άλλο τρόπο για να το περάσουν σε άλλα κόστη. Ήδη μυρίζει μπαρούτι με το που το ανακοινώσαν και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι μόνο αυτό δεν θα πούν. Θα έχουμε σίγουρα αυξήσεις ΦΠΑ, σίγουρα έμμεσους νέους φόρους.... ακόμα και άρση μονιμότητας καθώς αυτό τους συμφέρει και μπορεί να "μοιράσει" τον κόσμο του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα... να είναι δηλαδή μέτρο με κοινωνική απήχηση.

Το κόψιμο 14ου μισθού είναι σαν βάζουν πιστόλι στον κρόταφο τους και να τραβάνε σκανδάλη με ευχή να γίνει εμπλοκή. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν , ότι και αν λένε απο έξω. Γιατί ναι μεν θέλουν να επιβάλλουν μέτρα αλλά οχι και να χάσουν καρέκλα απο κοινωνικές αναταραχές.

Gandalf

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναζήτηση και προβληματισμός για αγορά sport-touring μοτοσικλέτας
    από zzr2005 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2012, 22:15
  2. 650 και προβληματισμος
    από nik7119 στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2008, 21:03
  3. Προβληματισμός - αστυνομικοί και εκπαίδευση...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2006, 04:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF