Αγαπητοί συνφορουμίτες, σας χαιρετώ από την Θεσσαλονίκη.
Αν και νέα εγγραφή σας παρακολουθώ καιρό και αρκετούς Βόρειους τους έχω συναντήσει σε ΜΟΘ, χειμερινές, πανελλήνιες, στο Χορτιάτη, κλπ, ειδικά τους πιο "σιτεμένους" και enduroπαθείς.
Μπαίνω λοιπόν στο "ψητό":
Στο παρελθόν είχα το 640 ADV, μοντ.1998 (με το DELLORTO ) και μετά το απλό 640 σε SIX DAYS , μοντ. 1999( με το MIKUNI) και γενικά ήμουν ευχαριστημένος από την απόδοση-ευχρηστία τους. Σήμερα προσπαθώντας να βρω ιδιοκτήτες 690 ENDURO απλού ή R, για να ρωτήσω τις γνώμες τους, τους ψάχνω με το λυχνάρι του Διογένη. Επειδή έχω ακούσει για κάποιες "παιδικές ασθένειες" ή κουτσομπολιά που το συνοδεύουν, όπως ότι: ο ψεκασμός είναι απότομος στις χαμηλές rpm και χαλά την πρόσφυση στα "σαθρά εδάφη", η κακή στεγανότητα του κοντέρ, το τρέμουλο μπροστινού πάνω από 100 Km/h, η κακή εργονομία/θερμότητα από την θέση της εξάτμισης δηλαδή περνάει πολύ κοντά στα μαρσπιέ (αν δεν φοράς τις enduro μπότες), υπερχείλιση της τάπας βενζίνης σε κλίσεις/σηκώματα (της μηχανής) ,κλπ θα ήμουν υπόχρεος αν μου δίνατε τα φώτα σας, σχετικά με τα γνωστά πιθανά "κουσούρια" και τις αντίστοιχες οδηγικές σας εμπειρίες...
Επίσης από τα after market εξαρτήματα, όπως μάσκα τιμονιού,tank bag, πλαϊνές μπαγκαζιέρες με το πλαίσιο τους, κλπ ποια πιστεύετε ότι είναι λειτουργικά ;
![]()
Για να πρoλάβω τυχόν παρερμηνείες, για enduroβόλτες υπάρχει στην οικογένεια ένα EXC 450.