(Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κλοπής)
Πάρκαρα το Kawasaki Z750, εδώ και 2 χρόνια, στη θέση μου στο parking της πολυκατοικίας που νοικιάζω στο Χαλάνδρι. Βρίσκεται όμως δίπλα σε δρομάκι για πεζούς και ειδικά όταν δεν είχα παρκαρισμένο το αυτοκίνητο μπροστά του, έκανε μπαμ. Να σημειώσω ότι είναι ένα ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΟ δρομάκι, μόνο για πεζούς και deliver-άδες που περνάνε από εκεί για να μπουν στην αυλή της διπλανής πολυκατοικίας. Αυτοκίνητα δεν περνάνε, εκτός από αυτά που πάνε στο parking.
Φοβόμουν πάντα την περίπτωση να το σηκώσουν ολόκληρο και να εξαφανιστούν, αλλά αυτό που αντίκρισα είναι ακόμα «καλύτερο». Το βρήκα όπως ακριβώς το βλέπετε στη σκοτεινή φωτογραφία.
Με μια πέτρα το σήκωσαν πλάγια και έβγαλαν: καλάμια, ρόδα (με δαγκάνες και όλα τα παρελκόμενα), μάσκα, όργανα, ντεπόζιτο, ψυγείο, σελάκι οδηγού, τη βάση των ταχυτήτων και όλα τα fairing εκτός της ουράς. Η δουλειά έγινε κάπου μεταξύ 14:00 και 21:00 το βράδυ της Τετάρτης. Έχω βάσιμες υποψίες ότι έγινε μέρα μεσημέρι και όχι το απόγευμα που επιστρέφουν στις διπλανές θέσεις οι γείτονές μου, αλλά δεν έχω βρει κανέναν να τους έχει δει να μου το επιβεβαιώσει. Το σημείο δεν είναι απόμερο! Απέναντι υπάρχει πολυκατοικία 15 διαμερισμάτων με καθαρή θέα στη θέση μου.
Ο μηχανικός μου, μου είπε ότι θα έκανε αυτή τη δουλειά με βοηθό σε 30 λεπτά σε γρήγορη ταχύτητα. Θέλει οπωσδήποτε 2 πεπειραμένα άτομα, και προφανώς έναν ακόμα για τσίλιες, και πολύ χρόνο. Δεν άφησαν κάτω ούτε σταγόνα νερό ή λάδι, ούτε μια βίδα ή ροδέλα.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτός που τα έκλεψε τα θέλει για το δικό του μηχανάκι και όχι για να τα πουλήσει αλλού, γιατί έχει αφήσει διάφορα πράγματα πάνω που θα μπορούσε να πάρει (όπως τη βάση του πίσω φρένου ενώ έχει πάρει την βάση των ταχυτήτων). Επίσης είμαι σίγουρος ότι έχει δουλέψει (ή δουλεύει ακόμα) σε συνεργείο.
Εν κατακλείδι:
Α) Όσοι έχετε μηχανές σε αντίστοιχη φάση, ειδικά εμπορικά μοντέλα, θα σας πρότεινα τη λύση του κλειστού γκαράζ με ενοίκιο, ή ασφάλεια κλοπής, ή οτιδήποτε σκεφτείτε... πάντως φυλαχτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Β) Αν έχεις συνεργείο για μηχανάκια και σου σκάσει το κWλ#παιδάκι βοηθός σου να φτιάξει το Z750 του μετά τη δουλειά, με ανταλλακτικά που δεν ξέρεις που τα βρήκε και τα ανταλλακτικά αυτά είναι αυτά που γράφω πιο πάνω... τότε να ξέρεις ότι τα δανείστηκε από μένα. Το νου σου! Μπορεί να είσαι ο επόμενος που θα δανειστεί πράγματα.
![]()