Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 29

Θέμα: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

kαλημέρα σε όλους,

Μην έχοντας ποτέ πραγματοποιήσει κάποια αγοραπωλησία με γραμμάτια θα ήθελα να ρωτήσω τους συμφορουμίτες τα εξής :

1. Πως πάει η διαδικασία ? Απαιτείται εμπλοκή δικηγόρων ?

2. Τι διασφαλίζει τον πωλητή ότι τελικά θα πάρει τα χρήματά του ? Αν πάει κάτι στραβά, ή ο αγοραστής φανεί ασυνεπής δικαστικά βγαίνει άκρη ?

Ευχαριστώ , καλημέρα

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από The_Scientist
    1. Πως πάει η διαδικασία ?
    Συμπληρώνεις τα γραμμάτια και τα παραδίδεις ή τα παραλαμβάνεις, ανάλογα με το αν είσαι αγοραστής ή πωλητής

Απαιτείται εμπλοκή δικηγόρων ?
    ΟΧΙ εκτός και αν στραβώσει η δουλειά

2. Τι διασφαλίζει τον πωλητή ότι τελικά θα πάρει τα χρήματά του ?
    ΤΙΠΟΤΑ

Αν πάει κάτι στραβά, ή ο αγοραστής φανεί ασυνεπής δικαστικά βγαίνει άκρη ?
    Εξαρτάται, αν ο άλλος είναι "επαγγελματίας" απατεώνας πολύ δύσκολα έως αδύνατο.
    αν απλά έτυχε να μην μπορέσει να σε πληρώσει τότε κάτι γίνεται

Υ.Γ. καλύτερα πάντως να πάρεις επιταγή, να έχεις και το ποινικό αν είναι ακάλυπτη...

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Αν κάτι πάει στραβά:

Τα γραμμάτια αποτελούν για το διακαστήριο πολύ ισχυρότερο χαρτί από τις επιταγές. Αποτελούν επίσημο δημόσιο έγγραφο και πιστοποιούν το χρέος σε όποιον τα κατέχει. Γι αυτό και όταν τα πληρώνεις πρέπει και να τα πάιρνεις πίσω στα χέρια σου. Επίσης είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για μεταχρονολογημένη εξόφληση (την ημερομηνία που αναγράφουν πάνω) ενώ στις επιταγές δεν είναι νόμιμη η μεταχρονολογησή τους και μπορούν να εξοφληθούν ή να σφαγιστούν και άμεσα. Οπότε εαν κάτι πάει στραβά στο δικαστήριο (που δεν το γλυτώνεις) είσαι εξασφαλισμένος ότι θα σου αναγνωριστούν σαν χρέος του αγοραστή προς εσένα.

Προ πιστωτικών καρτών οι συναλλαγές με ιδιώτες για δόσεις γινόταν πάντα με γραμμάτια. Έχω αγοράσει κομπιούτερ κ.α. πραγματάκια έτσι.

Τα υπόλοιπα απαντήθηκαν.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Αν κάτι πάει στραβά:

Τα γραμμάτια αποτελούν για το διακαστήριο πολύ ισχυρότερο χαρτί από τις επιταγές. Αποτελούν επίσημο δημόσιο έγγραφο και πιστοποιούν το χρέος σε όποιον τα κατέχει. Γι αυτό και όταν τα πληρώνεις πρέπει και να τα πάιρνεις πίσω στα χέρια σου.
    Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις επιταγές με τη διαφορά ότι η έκδοση ακάλυπτης επιταγής συνιστά ποινικό αδίκημα (θα μου πεις ο άλλος μπορεί να μη νοιάζεται, μπορεί όμως και να νοιαστεί) ενώ η μη πληρωμή συναλλαγματικής ή γραμματίου δεν είναι.

Άρα ως προς αυτό (και μόνο) υπερέχει η επιταγή.

Κατά τα άλλα ΚΑΙ με τα δύο μπορείς να κάνεις τις ίδιες (νόμιμες) κινήσεις

Επίσης και την επιταγή (όπως κάθε αξιόγραφο) όταν την πληρώνεις ΠΡΕΠΕΙ να την παίρνεις πίσω

Αν κάτι πάει στραβά:

Επίσης είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για μεταχρονολογημένη εξόφληση (την ημερομηνία που αναγράφουν πάνω) ενώ στις επιταγές δεν είναι νόμιμη η μεταχρονολογησή τους και μπορούν να εξοφληθούν ή να σφαγιστούν και άμεσα.
    Αυτό είναι γεγονός, αλλά από ό,τι κατάλαβα θα πουλήσει, οπότε θα ΠΑΡΕΙ την επιταγή ή το γραμμάτιο, άρα αυτό είναι πρόβλημα του άλλου.

Οπότε εαν κάτι πάει στραβά στο δικαστήριο (που δεν το γλυτώνεις) είσαι εξασφαλισμένος ότι θα σου αναγνωριστούν σαν χρέος του αγοραστή προς εσένα.
    Αυτό ισχύει και με την επιταγή

Προ πιστωτικών καρτών οι συναλλαγές με ιδιώτες για δόσεις γινόταν πάντα με γραμμάτια. Έχω αγοράσει κομπιούτερ κ.α. πραγματάκια έτσι.
    Μα, στην ουσία του, και η πιστωτική την ίδια χρήση έχει με το γραμμάτιο

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αν κάτι πάει στραβά:

Τα γραμμάτια αποτελούν για το διακαστήριο πολύ ισχυρότερο χαρτί από τις επιταγές. Αποτελούν επίσημο δημόσιο έγγραφο και πιστοποιούν το χρέος σε όποιον τα κατέχει. Γι αυτό και όταν τα πληρώνεις πρέπει και να τα πάιρνεις πίσω στα χέρια σου. Επίσης είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για μεταχρονολογημένη εξόφληση (την ημερομηνία που αναγράφουν πάνω) ενώ στις επιταγές δεν είναι νόμιμη η μεταχρονολογησή τους και μπορούν να εξοφληθούν ή να σφαγιστούν και άμεσα. Οπότε εαν κάτι πάει στραβά στο δικαστήριο (που δεν το γλυτώνεις) είσαι εξασφαλισμένος ότι θα σου αναγνωριστούν σαν χρέος του αγοραστή προς εσένα.
    Ισχυρότερο δεν είναι, μιας και δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες παρά μόνο αστικές.
    Η μεταχρονολόγηση νομικά δεν επιτρέπεται αλλά δεν νομίζω οτι εφαρμόζεται, μιας και το κράτος εισπράττει νόμιμα φόρο επι των μεταχρονολογημένων επιταγών.
    Προφανώς εννοείς ότι μπορεί να απαιτήσει κάποιος τα χρήματα οποιαδήποτε στιγμή πριν τη λήξη, κάτι που μπορεί να συμβεί και στις συναλλαγματικές με την διαδικασία της αναγωγής. Η αναγωγή σημαίνει οτι στρέφεσαι κατά του οφειλέτη ή του εγγυητή αν δεν πληρωθεί η οφειλή.
    Η αναγωγή δεν υφίσταται ως δικαίωμα μόνο μετά τη λήξη της συναλλαγματικής, αλλά και πριν την λήξη της, στην περίπτωση που υφίστανται βάσιμοι λόγοι ότι κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή της.

ΥΓ. Οι συναλλαγματικές έχουν ξαναβρεθεί στο προσκήνιο λόγω της δυσκολίας έκδοσης επιταγών...

edit. τα είπε και ο sergiosm
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παιδιά ευχαριστώ για το χρόνο σας,

πράγματι πωλητής είμαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, και χωρίς να θέλω να είμαι καχύποπτος, απλά προσπαθώ να διασφαλίσω ότι θα πάρω τα χρήματά μου.. Την έχω πάθει ήδη μια φορά και μάλιστα από "φίλο" οπότε λέω να μην το αφήσω στην τύχη του..

Έχω κάποια άλλη λύση λέτε για να είμαι πιο σίγουρος ? Κάποιος μου είπε να κάνουμε απλά μια υπεύθυνη δήλωση ότι την έχει αγοράσει, και η μεταβίβαση να γίνει μόνο όταν εξοφληθεί το ποσό.. Τι λέτε ?

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

πράγματι πωλητής είμαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, και χωρίς να θέλω να είμαι καχύποπτος, απλά προσπαθώ να διασφαλίσω ότι θα πάρω τα χρήματά μου.. Την έχω πάθει ήδη μια φορά και μάλιστα από "φίλο" οπότε λέω να μην το αφήσω στην τύχη του..

Έχω κάποια άλλη λύση λέτε για να είμαι πιο σίγουρος ? Κάποιος μου είπε να κάνουμε απλά μια υπεύθυνη δήλωση ότι την έχει αγοράσει, και η μεταβίβαση να γίνει μόνο όταν εξοφληθεί το ποσό.. Τι λέτε ?

ki ego tin exo patisei san politis ..... THA sou elega gia parakratisi kiriotitas ALLA de xero ti paizei stin periptosi pou emplakei to mixanaki sou se atixima
    Accipere quam facere praestat injuriam

Σε αυτή τη περίπτωση δεν είσαι ούτε εσύ καλυμμένος σε περίπτωση στραβής, αλλα ούτε και αυτός μιας και η άδεια είναι στο όνομα σου.
    Συναλλαγματική και μεταβίβαση με παρακράτηση κυριότητας.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

sosTa? ..... paliaaaa :-)

μετρητα .-

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    μετρητα .-
    ή τραπεζική επιταγή .-
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    ή τραπεζική επιταγή .-
    "να διασφαλίσω ότι θα πάρω τα χρήματά μου"

μετρητα

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    "να διασφαλίσω ότι θα πάρω τα χρήματά μου"

μετρητα
    Η τραπεζική επιταγή σε εξασφαλίζει...
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

ΟΧΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ...ΤΟ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΣ DIANA ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    Η τραπεζική επιταγή σε εξασφαλίζει...
    μάλλον δε σου έχουν τύχει και πολλές πέτσινες φίλε μου
    δεν ειναι εποχή για μπλεξίματα

εν πάση περιπτώσει νομίζω απαντήθηκε το ερώτημα του φίλου...

Απορώ πως σας διαφεύγει η περίπτωση να μην πουλήσει το μηχανάκι για να είναι ήσυχος
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απορία για το προφίλ ελαστικών
    από GEORGEL στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2006, 20:38
  2. Σοβαρή απορία, για κράνη...πήρα ενα ΜΧ Uvex χθές και...
    από Gandalf dr685sm στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2006, 14:35
  3. Απορια για αγορα V-Strom
    από suzukimaniac στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2006, 11:07
  4. απορια για Gs
    από gixxerpap στο forum BMW
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/02/2006, 20:38

Κανόνες δημοσιεύσεων