OK.Αρχικά δημιουργήθηκε από paraligo
15-45
Το μηχανάκι είναι ακριβός αυτό που φαίνεται on off
Εγώ προσωπικά έχω 14 για βουνό και ταξίδια 16 (μπροστά γρανάζι πάντα)
![]()
![]()
Άρα σαν μαμά διαμορφώνει μια τελική σχέση μετάδοσης 3 προς 1.
Άρα έχω δίκιο που σου λέω ότι ακόμα και αν το μακρύνεις με +1 δόντι μπροστά, η διαφορά σε σχέση με την μαμα σχέση μετάδοσης διαφοροποιείται κατά 6,6% (γίνεται 2,8125 προς 1).
Άρα ακόμα και σε αυτήν την (ακραία κατά την γνώμη μου) περίπτωση πάλι δεν ισοσταθμίζεις πλήρως (το ισοσταθμίζεις κατά τα 2/3) το μεγάλο σφάλμα κοντέρ που έχει το μηχανάκι...
Εννοείται ότι στην αντίθετη περίπτωση (δηλαδή του κοντύματος με -1 δόντι μπροστά που σημαίνει τελική σχέση μετάδοσης 3,214 προς 1) το συνολικό σφάλμα κοντέρ σκαρφαλώνει σε απίστευτα επίπεδα της τάξης του 16,5+% !!!
Και συγνώμη αλλά συνεχίζω να διατηρώ την άποψή μου ότι το μηχανάκι στην μαμίσια μορφή του τείνει να βρίσκεται προς την πλευρά του "μακριού γρανάζωματος" και δύσκολα μπορεί να δεχθεί ακόμα μακρύτερο...
Θα μου πεις απόψεις και γούστα είναι αυτά...ΟΚ, δεκτόν...
Τα μαθηματικά όμως που σου γράφω δεν αμφισβητούνται...![]()
Τέσπα... Το θέμα δεν είναι το γρανάζωμα στο οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής ο καθένας επεμβαίνει κατά τα γούστα του. Το θέμα είναι αυτό που έγραψα στην αρχή ότι δηλαδή το μηχανάκι έρχεται από το εργοστάσιο με ένα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ αισιόδοξο κοντέρ (προσωπικά είναι το πιο αισιόδοξο που έχω συναντήσει...)![]()