Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 27

Θέμα: Θέλουμε καλύτερη Ελλάδα?? Έχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ?

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Θέλουμε καλύτερη Ελλάδα?? Έχουμε ΠΑΙΔΕΙΑ?

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης, ανεκοίνωσε την παραίτηση του από τις θέσεις ευθύνης του, ως ύστατη έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία, προς αντιμετώπιση του μείζονος θέματος απαγόρευσης πρόσβασης των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων στις διεθνείς βιβλιοθήκες, λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας του Ελληνικού Κράτους να ανταποκριθεί στην πληρωμή των συνδρομών σε αυτές.

Όπως υπογράμμισε στη γραπτή επιστολή του προς τους Πρυτάνεις και την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το γεγονός αυτό συμβολίζει την αγωνία της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ουσία της πολιτικής, διαχρονικώς, έναντι της Παιδείας και της επιστημονικής έρευνας της χώρας. Η βία κατά και εντός των πανεπιστημίων δεν εκφράζεται μόνο δια της ‘χειροδικίας’, ως τούτο προβάλλεται διαρκώς: κατά ιδιαιτέρως πιο κρίσιμο τρόπο, εκφράζεται δια της συνεχούς, άμεσης και έμμεσης, απαξίωσης τους.

Ο κ. Ανδρέας Τρούμπης, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αδυνατεί να αποδεχθεί την επιστροφή του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου στη ‘λίθινη’ εποχή, λόγω της αδυναμίας της Δημόσιας Διοίκησης να ανταποκριθεί στο έργο της και αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες του έναντι των συναδέλφων του, των υποψηφίων διδακτόρων και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Ιδρύματος του.

Μυτιλήνη, 1 Μαρτίου 2010

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Όπως όλοι ενημερωθήκαμε, δυστυχώς από σήμερα 1η Μαρτίου 2010, η πρόσβαση της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας στο ‘μαγικό’ αλλά και απαραίτητο κόσμο των διεθνών ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών διεκόπη, σχεδόν πλήρως. Η διακοπή οφείλεται στην αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πληρώσει τη συνδρομή της στις υπηρεσίες αυτές.

Το παράλογο ιστορικό της γένεσης αυτού του ζητήματος κατάπτωσης της παιδείας και της έρευνας στη χώρα είναι γνωστό, όπως γνωστές είναι οι συνεχείς και καλής πρόθεσης προσπάθειες της Συνόδου των Πρυτάνεων να ‘εφεύρει’ κα να συμμετάσχει σε γραφειοκρατικές – διαχειριστικές διευθετήσεις του, εδώ και 2-3 χρόνια τώρα. Οι ευθύνες εγγίζουν τόσο σαφή φυσικά πρόσωπα στην πρώην ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, όσον και το ίδιο το απαράδεκτο πνεύμα της γραφειοκρατίας και της διαχειριστικής λαγνείας της Διοίκησης και άλλων Υπουργείων, ως αυτό της Οικονομίας και της Ανάπτυξης…

Πεποίθηση μου είναι ότι το ζήτημα, ως διαχειριστικό πρόβλημα, αργά ή γρήγορα, θα ξεπερασθεί. Ο από μηχανής Θεός θα εμφανισθεί εκ νέου επ’ ωφελεία του πολιτισμού που τον εφηύρε… Άλλωστε, η συγκυρία είναι ευνοϊκή, με την παρουσία ενός άκρως αξιόπιστου ακαδημαϊκού στελέχους στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, με γνώση και υψηλό ενδιαφέρον για την ουσία της ακαδημαϊκής λειτουργίας. Αυτό που δεν μπορεί να παρακαμφθεί είναι ο αποκαλυπτικός συμβολισμός του γεγονότος ότι, εν έτει 2010, το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο αφήνεται, για οίους γραφειοκρατικούς λόγους, να αποκοπεί από το διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Τα λάθη ετών δεν μπορούν να αιτιολογούν τις αδυναμίες μηνών: σηματοδοτούν αμετάκλητα, στην αντίληψη μου, ότι δεν υπάρχει βαθύς στρατηγικός στόχος για την ανώτατη παιδεία και έρευνα στη χώρα. Πολλά λόγια, διαχρονικώς, περί ‘εθνικών στόχων’ στην παιδεία, αλλά και καθημερινός αξιολογικός διασυρμός στο δημόσιο Λόγο και έξωθεν επιβεβλημένη δυσλειτουργία στα Ιδρύματα μας. Πολύς κόπος, πανταχόθεν, να διασυρθούν οι Πρυτάνεις και τα ΑΕΙ, ελάχιστα ώστε να υποστηριχθούν στο έργο τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει συγκροτήσει και ακολουθεί πιστά μια πολυετή στρατηγική ανάπτυξης γύρω από τους άξονες της ποιότητας σπουδών, της εξωστρέφειας, της διεθνοποίησης και της έρευνας. Πώς θα γίνονται αυτά χωρίς βιβλιοθήκες; Χωρίς στελέχη; Κάθε άνθρωπος και κάθε θεσμός έχουν τα όρια τους, όταν μάλιστα αυτά συντίθενται στενεύουν, όση κι αν είναι η φυσική ανοχή και αντοχή τους. Δεν δύναμαι να αποδεχθώ ως Πρύτανης την απώλεια των αυτονόητων ακαδημαϊκών προϋποθέσεων λειτουργίας που κατεκτήθησαν όταν ήμουν ακόμα Επίκουρος Καθηγητής. Δεν είναι δυνατό να αποδεχθώ την επιστροφή του Πανεπιστημίου μου στη ‘λίθινη’ εποχή του, επί της θητείας μου. Υποστηρίξαμε σθεναρά τη θέση υπέρ των ‘ανοικτών’ πανεπιστημίων, υπό σκληρές συνθήκες. Τί θα πούμε τώρα για τα εν τοις πράγμασι ‘κλειστά’; Η προοπτική του επαρχιώτη δημοδιδασκάλου των ‘50s προκαλεί ρίγη… οργής.

Κατόπιν αυτού, με λύπη, σας δηλώνω την απομάκρυνση μου από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως ύστατη διαμαρτυρία για την αδιαφορία της Δημόσιας Διοίκησης έναντι των ΑΕΙ, η οποία εφ’ όσον δεν παταχθεί σκληρά και άμεσα από την φυσική ηγεσία της θα υποκρύπτει την απουσία ουσιώδους πολιτικής γι’ αυτά. Βαυκαλίζομαι ότι ο συμβολισμός της απόφασης αυτής μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες του κ. Ειδικού Γραμματέα, προς επίλυση του από μακρού προαναγγελθέντος πλήγματος σε βάρος της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Είναι τιμή μου η επί έτη συλλειτουργία μας καθώς και τύχη μου να σας γνωρίσω προσωπικά.

Φιλικά,

Καθηγητής Ανδρέας Ι. Τρούμπης

Πρύτανης
    Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    Κτίριο Διοίκησης
    Λόφος Πανεπιστημίου
    81100 Μυτιλήνη
    τηλ.: 22510-36011, fax: 22510-36019
    e-mail: atro@aegean.gr

Professor Andreas Y. Troumbis
    Rector
    University of the Aegean
    Administration Building
    University Hill
    GR 81100 Mylilene, Lesvos Greece
    tel: (+30)22510-36011, fax: (+30)22510-36019
    e-mail: atro@aegean.gr

Ας γράψω τώρα τον προφανή "προβληματισμό" μου.

Πότε σε αυτή τη γ@μημένη χώρα έχει γίνει μια σοβαρή συζήτηση επί του θέματος της Παιδείας? Όλοι μας κράζουμε, καταγγέλουμε τα άσχημα, λέμε ότι δεν υπάρχει παιδεία, αλλά όλα εκεί σταματάνε.
    Τώρα έχουμε και δήθεν αυτά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η προσοχή όλων είναι στραμένη εκεί, στη τσέπη τους (& ως ένα βαθμό δικαιολογημένα). Ποιο είναι το μέλλον όμως? Ακόμα και αν βγούμε από το οικονομικό πρόβλημα (που δε τους συμφέρει να βγούμε), τι θα γίνει πάλι μετά?

Σαφώς η παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, αλλά κάτι συνολικότερο. Η εκπαίδευση όμως και δη η τριτοβάθμια, συντελεί και βοηθά στην ανάπτυξη της παιδείας, "σωστών" κοινωνιών, "σωστών" πολιτών.

Κανένας μας στη πράξη δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στο χώρο της παιδείας. Όλοι μας θέλουμε βελτίωση της ζωής μας. Πως όμως? Με ποιο τρόπο? Όποτε οι φοιτητές προσπαθούν να κάνουν κάτι για αυτό, πάντα το θέμα μεταπηδά για πολλούς λόγους αλλού & όχι εκεί που θα πρέπει να είναι στοχευμένο.

Τέλειωσα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το θεωρώ από τα πλέον σοβαρά πανεπιστήμια στον Ελλαδικό χώρο & σε πολύ καλή θέση στον Ευρωπαϊκό. Είναι ακόμα ένα "αγνό" πανεπιστήμιο. Τα κόμματα δεν έχουν παρασφρύσει σε αυτό, οι καθηγητές είναι όλοι νέεοι και ορεξάτοι, αντικατοπτρίζοντας το ίδιο το πανεπιστήμιο που δημιουργήθηκε το 1987. Αν κάποιοι από εσάς, ασχολείστε με τα της 3βαθμιας εκπαίδευσης, θα έχετε αντιληφθεί τη συνεχόμενη προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αιγαίου για βελτίωση των πραγμάτων στην Ελλάδα στο χώρο της παιδείας.

Εν τέλει, και κλείνοντας προς το παρόν κάπως απότομα έχω να πω το εξής :
    Καλά να πάθουμε όλοι μας κύριοι, προσωπικά δε περιμένω καλύτερες μέρες σε αυτή τη και δήθεν χώρα, όσον αφορά τη ζωή. Χρήματα μπορεί να ξαναέρθουν, ζώα όμως θα είμαστε.

Επιστολή κ. Τρούμπη προς Πανεπιστημιακή Κοινότητα

Από σήμερα το πρωί, τα ελληνικά ΑΕΙ –και όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, η Ακαδημία, κ.λπ.- απώλεσαν την πρόσβαση τους στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, λόγω αδυναμίας έγκαιρης πληρωμής της αντίστοιχης συνδρομής της Ελληνικής Πολιτείας προς τους διεθνείς οίκους-διαθέτες των σχετικών υπηρεσιών. Παρακαλώ, όπως διαβάσετε τις σχετικές ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης μας, του ΣΕΑΒ καθώς και το παρακάτω μήνυμα μου προς τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, όπου παρεμπιπτόντως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ασκεί την Προεδρεία κατά την τρέχουσα περίοδο.

===========================================================
    Μήνυμα προς τη Σύνοδο των Πρυτάνεων:

Όπως όλοι ενημερωθήκαμε, δυστυχώς από σήμερα 1η Μαρτίου 2010, η πρόσβαση της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας στο ‘μαγικό’ αλλά και απαραίτητο κόσμο των διεθνών ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών διεκόπη, σχεδόν πλήρως. Η διακοπή οφείλεται στην αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να πληρώσει τη συνδρομή της στις υπηρεσίες αυτές.

Το παράλογο ιστορικό της γένεσης αυτού του ζητήματος κατάπτωσης της παιδείας και της έρευνας στη χώρα είναι γνωστό, όπως γνωστές είναι οι συνεχείς και καλής πρόθεσης προσπάθειες της Συνόδου των Πρυτάνεων να ‘εφεύρει’ κα να συμμετάσχει σε γραφειοκρατικές – διαχειριστικές διευθετήσεις του, εδώ και 2-3 χρόνια τώρα. Οι ευθύνες εγγίζουν τόσο σαφή φυσικά πρόσωπα στην πρώην ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, όσον και το ίδιο το απαράδεκτο πνεύμα της γραφειοκρατίας και της διαχειριστικής λαγνείας της Διοίκησης και άλλων Υπουργείων, ως αυτό της Οικονομίας και της Ανάπτυξης…

Πεποίθηση μου είναι ότι το ζήτημα, ως διαχειριστικό πρόβλημα, αργά ή γρήγορα, θα ξεπερασθεί. Ο από μηχανής Θεός θα εμφανισθεί εκ νέου επ’ ωφελεία του πολιτισμού που τον εφηύρε… Άλλωστε, η συγκυρία είναι ευνοϊκή, με την παρουσία ενός άκρως αξιόπιστου ακαδημαϊκού στελέχους στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαιδεύσεως, με γνώση και υψηλό ενδιαφέρον για την ουσία της ακαδημαϊκής λειτουργίας. Αυτό που δεν μπορεί να παρακαμφθεί είναι ο αποκαλυπτικός συμβολισμός του γεγονότος ότι, εν έτει 2010, το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο αφήνεται, για οίους γραφειοκρατικούς λόγους, να αποκοπεί από το διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Τα λάθη ετών δεν μπορούν να αιτιολογούν τις αδυναμίες μηνών: σηματοδοτούν αμετάκλητα, στην αντίληψη μου, ότι δεν υπάρχει βαθύς στρατηγικός στόχος για την ανώτατη παιδεία και έρευνα στη χώρα. Πολλά λόγια, διαχρονικώς, περί ‘εθνικών στόχων’ στην παιδεία, αλλά και καθημερινός αξιολογικός διασυρμός στο δημόσιο Λόγο και έξωθεν επιβεβλημένη δυσλειτουργία στα Ιδρύματα μας. Πολύς κόπος, πανταχόθεν, να διασυρθούν οι Πρυτάνεις και τα ΑΕΙ, ελάχιστα ώστε να υποστηριχθούν στο έργο τους.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει συγκροτήσει και ακολουθεί πιστά μια πολυετή στρατηγική ανάπτυξης γύρω από τους άξονες της ποιότητας σπουδών, της εξωστρέφειας, της διεθνοποίησης και της έρευνας. Πώς θα γίνονται αυτά χωρίς βιβλιοθήκες; Χωρίς στελέχη; Κάθε άνθρωπος και κάθε θεσμός έχουν τα όρια τους, όταν μάλιστα αυτά συντίθενται στενεύουν, όση κι αν είναι η φυσική ανοχή και αντοχή τους. Δεν δύναμαι να αποδεχθώ ως Πρύτανης την απώλεια των αυτονόητων ακαδημαϊκών προϋποθέσεων λειτουργίας που κατεκτήθησαν όταν ήμουν ακόμα Επίκουρος Καθηγητής. Δεν είναι δυνατό να αποδεχθώ την επιστροφή του Πανεπιστημίου μου στη ‘λίθινη’ εποχή του, επί της θητείας μου. Υποστηρίξαμε σθεναρά τη θέση υπέρ των ‘ανοικτών’ πανεπιστημίων, υπό σκληρές συνθήκες. Τί θα πούμε τώρα για τα εν τοις πράγμασι ‘κλειστά’; Η προοπτική του επαρχιώτη δημοδιδασκάλου των ‘50s προκαλεί ρίγη… οργής.

Κατόπιν αυτού, με λύπη, σας δηλώνω την απομάκρυνση μου από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως ύστατη διαμαρτυρία για την αδιαφορία της Δημόσιας Διοίκησης έναντι των ΑΕΙ, η οποία εφ’ όσον δεν παταχθεί σκληρά και άμεσα από την φυσική ηγεσία της θα υποκρύπτει την απουσία ουσιώδους πολιτικής γι’ αυτά. Βαυκαλίζομαι ότι ο συμβολισμός της απόφασης αυτής μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες του κ. Ειδικού Γραμματέα, προς επίλυση του από μακρού προαναγγελθέντος πλήγματος σε βάρος της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας.

Είναι τιμή μου η επί έτη συλλειτουργία μας καθώς και τύχη μου να σας γνωρίσω προσωπικά.

Φιλικά

Με την παρούσα επιστολή είναι υποχρέωση μου να σας ενημερώσω ότι θα ζητήσω, αμετακλήτως, από την επόμενη Σύγκλητο μας (18/3/2010) όπως προβεί στην υπηρεσιακή μου αντικατάσταση, κατά τις θεσμικές προβλέψεις που διέπουν τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Μου είναι απολύτως αδύνατο, ως ανθρώπου που επεχείρησε να λειτουργήσει επί έτη με τη λογική ενός ακαδημαϊκού πρύτανη, να αποδεχθώ ότι επί της πρυτανείας μου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως και όλα τα άλλα ΑΕΙ, θα υποχωρήσει σε μια προ του 1995 εποχή. Οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας είναι προφανείς: όπως λέω και στην ανωτέρω συνημμένη επιστολή μου, υπάρχουν πράγματα μη-ανεκτά, όσον καλή κι αν είναι η γενική πρόθεση. Αδυνατώ να δεχθώ ότι η γενική βλακώδης γραφειοκρατία και διαχειριστική λαγνεία των υπηρεσιών δύνανται να υπερτερούν της πολιτικής απόφασης και της στρατηγικής βάθους. Πανεπιστήμια χωρίς βιβλιοθήκες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, ερευνητές χωρίς βιβλιογραφία είναι ανέκδοτο, όπως και τα greek statistics! Πού; Στην Ελλάδα της ‘ψηφιακής σύγκλισης’; Να κάνουν τη δουλειά τους και να την κάνουν έγκαιρα, γρήγορα και σωστά! Όλα τα άλλα, υπολείπονται της ουσίας…

Πώς θα συμμετάσχω σε εκλεκτορικά νέων συναδέλφων, συζητώντας περί δημοσιεύσεων και impact factor, όταν επί καιρώ δεν θα μπορούν να διαβάζουν τη διεθνή βιβλιογραφία; Πώς θα διευθύνω διδακτορικά και μεταπτυχιακές διατριβές, νέων ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες; Γιατί να πάει μια σειρά φοιτητών χαμένη; Στο όνομα του υψηλού επιπέδου σχεδιασμού του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ, που διαρκεί 3 χρόνια τώρα; Όχι, από εμένα…
    Πώς και τί θα απαντώ στον καταιγισμό της απαξιωτικής κριτικής εις βάρος του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου;
    Πώς θα επιχειρηματολογώ υπέρ της ύπαρξης ανοικτού πανεπιστημίου, όταν τούτο ‘κλείνει’ εκ των πραγμάτων…;
    Και πολλά, πάρα πολλά άλλα…

Φαίνεται ότι σε όλα υπάρχει η ‘κόκκινη γραμμή’, η προσωπική μου ‘γραμμή’ ήταν αυτή. Λυπάμαι ειλικρινά!

Όπως είπε και ο ποιητής : «είμαι ο κύριος της μοίρας μου/ο καπετάνιος της ψυχής μου». Φαίνεται ότι στη νέο-Ελλάδα, το πρώτο δεν είναι απολύτως σίγουρο, θα διεκδικώ όμως πάντα το δεύτερο!

Γειά σας,

Δημοσιεύματα στο Τύπο

ΤΟ ΒΗΜΑ
    Μας υποβάθμισαν και οι... εκδοτικοί οίκοι
    Συναγερμός στα πανεπιστήμια καθώς κόβεται η ηλεκτρονική πρόσβαση σε 12.000 επιστημονικούς τίτλους λόγω χρεών
    Ηδη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των ΑΕΙ κ. Α. Τρούμπης παραιτήθηκε χθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα….
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=02/03/2010

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
    ‘Λίθινη’ εποχή στα ΑΕΙ
    Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Τρούμπης. http://www.imerisia.gr/article.asp?c...pubid=25987275

ΤΡΟΚΤΙΚΟ
    Μπράβο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την παραίτησή του μη αποδεχόμενος την αποκοπή της ακαδημαικής κοινότητας απο την πρόσβαση τους στις διεθνείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες...
    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_256.html
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
    Παραιτείται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η αιτία είναι ότι από σήμερα το πρωί, τα ελληνικά ΑΕΙ απώλεσαν την πρόσβαση τους στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, λόγω αδυναμίας έγκαιρης πληρωμής
    http://troktiko.blogspot.com/2010/03...post_4360.html

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    Την παραίτηση του υπέβαλε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Τρούμπης εξαιτίας της μη πληρωμής της συνδρομής των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί από σήμερα η πρόσβαση τους στις διεθνείς βιβλιοθήκες.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=136904
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
    Συμβολική παραίτηση υπέβαλε πρύτανης
    «Δεν έχω λόγο να κάνω τον πρύτανη σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς βιβλιοθήκες». Αυτό ανέφερε, μιλώντας στην «Κ», ο πρύτανης του Παν. Αιγαίου κ. Α. Τρούμπης…
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...03/2010_392598
    ΤΑ ΝΕΑ
    Τέλος στην ηλεκτρονική πρόσβαση των πανεπιστημίων στα επιστημονικά περιοδικά
    …Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη παραίτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και προεδρεύοντα της Συνόδου Πρυτάνεων των ΑΕΙ Α. Τρούμπη…
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1111853
    INEWS
    "Μπράβο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την παραίτησή του .."
    http://www.inews.gr/60/bravo-ston-pr...itisi-tou-.htm
    CHIOSPRESS
    ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΥΞΙΑΣ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…
    http://chiospress.gr/

Μυτιλήνη, 2.3.10

" ...ως ύστατη διαμαρτυρία για την αδιαφορία της Δημόσιας Διοίκησης έναντι των ΑΕΙ "

Και να ήτανε μονάχα έναντι των ΑΕΙ, κε Πρύτανη...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    νομίζω ότι δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει το ''δεν υπάρχει φράγκο '' της κυβέρνησης .....

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    νομίζω ότι δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει το ''δεν υπάρχει φράγκο '' της κυβέρνησης .....

Κώστα, ας κόψουν τις βενζίνες στο στρατό, δε με νοιάζει.... Ας κόψουν κάτι άλλο.
    Αλλά στην Ελλάδα.....

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Κώστα, ας κόψουν τις βενζίνες στο στρατό, δε με νοιάζει.... Ας κόψουν κάτι άλλο.
    Αλλά στην Ελλάδα.....
    Ρε συ ,τα μηνύματα είναι πολύ πιο απαισιόδοξα ! Η ύφεση που έρχεται θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας ! Μην φαντάζεστε ότι θα κόψεις κανένα καφέ ,καμιά βόλτα ,θα σφίξεις λίγο το ζωνάρι και καθάρισες ....
    Δημόσια υγεία ,παιδεία κλπ θα χτυπηθούν ανελέητα ! Για τις συντάξεις και τους μισθούς τα ακούσαμε ,απλά τα περιμένουμε....

...όσο για τις βενζίνες στο στρατό και το κάτι άλλο θα τα κόψουν και αυτά , να είσαι σίγουρος

Νέο μέλος
    Άνθρωποι με παιδεία=νοήμον άνθρωποι
    Είστε τρελοί ρε ποιος θέλει τέτοια ''πράγματα'' σήμερα.....???
    πφφφφφ βαρέθηκα να διαβάζω, πάω να δω λίγο τηλεόραση!

Αυτό που έγινε είναι διεθνές ρεζιλίκι. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν τα πανεπιστήμια πρόσβαση στις βιβλιοθήκες καθότι δεν νοήται έρευνα χωρίς αυτές!!!!

δεν έχει σχέση η κρίση κτλ είναι ανεπίτρεπτο να κόβουν χρήματα από τόσο σημαντικά πράγματα. Αφού γίναμε ρεζίλι, τελικά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα αλλά έλεος τα πανεπιστήμια και η παιδεία γενικότερα αξίζουν καλύτερης τύχης. Είναι το ΠΙΟ σημαντικό αγαθό και δεν είναι διαπραγματεύσιμο κάποτε πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Τι παιδεια ρε παιδια..Εγω ειμαι στο ΑΠΘ και ολη την ωρα εχουμε καταληψεις και συνελευσεις.Γιναμε θυματα στο παιχνιδι του κοσμου για την ηλιθιοποιση των νεων ωστε να οδηγηθουμε στο να γινουμε απλοι εργατες και να πλουτισουν καποιοι παραπανω
    T(w)o beer or not t(w)o beer? :P
    Two beeeeeeeerr!!!!

Φυσάει κόντρα!!! Το avatar του/της emiliano
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
    Τι παιδεια ρε παιδια..Εγω ειμαι στο ΑΠΘ και ολη την ωρα εχουμε καταληψεις και συνελευσεις.Γιναμε θυματα στο παιχνιδι του κοσμου για την ηλιθιοποιση των νεων ωστε να οδηγηθουμε στο να γινουμε απλοι εργατες και να πλουτισουν καποιοι παραπανω
    Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες λίγο. Γιατι πιστεύεις ότι οι συνελεύσεις και οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ηλιθιοποιούν τους νέους?
    "Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις Σύντροφε/ Μην αφεθείς να πείθεσαι/ Μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος!/
    Ο,τι δεν ξέρεις ο ίδιος/ καθόλου δεν το ξέρεις/ Έλεγξε το λογαριασμό/ Εσύ θα τον πληρώσεις/
    Ψάξε με τα δάχτυλα κάθε σημάδι/Ρώτα: πώς βρέθηκε αυτό εδώ/Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία."

"Εγκώμιο για τη μάθηση" Μπέρτολτ Μπρεχτ

Αρχικά δημιουργήθηκε από emiliano
    Συγνώμη αλλά με μπέρδεψες λίγο. Γιατι πιστεύεις ότι οι συνελεύσεις και οι καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ηλιθιοποιούν τους νέους?
    Μήπως γιατί οι περισσότερες εξ αυτών είναι κομματικά υποκινούμενες;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Φυσάει κόντρα!!! Το avatar του/της emiliano
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Μήπως γιατί οι περισσότερες εξ αυτών είναι κομματικά υποκινούμενες;
    Είναι, αλλά όσο αφορά τις καταλήψεις τις περισσότερες φορές τα ζητήματα και τα αιτήματα είναι πολιτικά και αντιτάσσονται σε κυβερνητικές αποφάσεις ή γενικώς σε πολιτικές π.χ. ιδιωτικοποίηση πανεπιστημίων.Πώς περιμένεις να υπάρχει αντίδραση χωρίς την ανάμειξη πολιτικών οργανώσεων. Το να μην συμμετέχει ο ανένταχτος κόσμος στις συνελεύσεις που παίρνονται οι αποφάσεις για τις σχολές, μας έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.Ας πηγαίνουμε στις συνελεύσεις να λέμε την άποψη μας και να ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα ακουστούμε αν δεν μιλάμε.Δεν ανήκω πουθενά αλλά μερικοί το αντιμετωπίζουμε σαν ρετσινιά το να είσαι ενταγμένος σε ένα πολιτικό χώρο.Πρέπει να σκεφτούμε ότι μέχρι να έρθουν οι εξωγήινοι και για να μας σώσουν από τα δινά αυτού του κόσμου πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι από το να καθόμαστε και να κράζουμε τους υπόλοιπους που δεν κάνουν σωστά αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε και εμείς.Οτιδήποτε είναι καομματικό υποκινούμενο και σάπιο εμείς το έχουμε αφήσει να είναι.
    "Μην ντρέπεσαι να ρωτήσεις Σύντροφε/ Μην αφεθείς να πείθεσαι/ Μάθε να βλέπεις συ ο ίδιος!/
    Ο,τι δεν ξέρεις ο ίδιος/ καθόλου δεν το ξέρεις/ Έλεγξε το λογαριασμό/ Εσύ θα τον πληρώσεις/
    Ψάξε με τα δάχτυλα κάθε σημάδι/Ρώτα: πώς βρέθηκε αυτό εδώ/Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία."

"Εγκώμιο για τη μάθηση" Μπέρτολτ Μπρεχτ

Αρχικά δημιουργήθηκε από emiliano
    Πώς περιμένεις να υπάρχει αντίδραση χωρίς την ανάμειξη πολιτικών οργανώσεων.
    Κακή φάση...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2011, 11:42
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2005, 08:50
  3. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2004, 15:12
  4. Μπορούμε να έχουμε...
    από DIT στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/12/2003, 19:04