Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 72

Θέμα: Εμείς χρωστάμε ως κράτος, οι Αγγλοσάξονες ως κοινωνίες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macrozan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    για δες τε και αυτο

πως βλέπουν την Ελλαδα

δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα, κι επειδή δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό, χαλαρώνω με τα μοτοσακά μου ....

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    για δες τε και αυτο

πως βλέπουν την Ελλαδα
    δεν εχει σχεση με την ελλαδα η αναλυση του παντως. Απλα διαβασε μια μαλακια απο παλιοφυλλαδες σαν παραδειγμα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
    δεν εχει σχεση με την ελλαδα η αναλυση του παντως. Απλα διαβασε μια μαλακια απο παλιοφυλλαδες σαν παραδειγμα...
    η Goldman Sachs ειναι που χρηματοδότησε τον Σημήτη και "φάνηκε" σαν να μην ειχαμε χρέος κατα την ένταξη μας στην ΟΝΕ.
    Τωρα το χρέος μας ειναι κατα κυριο λόγο προς την Goldman Sachs !!

Και αφου σαν χώρα δεν παράγουμε τίποτα ...
    Θα χρειαστούμε δανεικά ξανά .. και ξανά ... μέχρι να μας το πάρουν το "οικόπεδο"...

Διάβαζα σήμερα στο ιντερνετ για τις δεκαετίες του 50 και του 60 όταν το μηχανουργείο των Μαλκότση και Αξελλου στον Πειραιά κατασκεύαζε κινητήρες ντίζελ , τους malkotsi , ισάξιους των κινητήρων ΜΑΝ , κινητήρες που ακόμη , μετα απο 40 , 50 χρόνια , λειτουργούν σε κάποια ψαροκάικα.

Βιομηχανίες, βιοτεχνίες , χυτήρια ορειχάλκου, σιδήρου κλπ , παρήγαγαν μηχανήματα , πρέσσες κλπ . Τι να πρωτογράψω.....

Εκλεισαν ΟΛΑ.. Απο την Πειραική-Πατραική μέχρι το μαγαζάκι-χυτήριο μπρουτζου και αλουμινίου ενός ...δεν θυμάμαι το ονομά του, κάπου στο Μπραχάμι , που ο άνθρωπος, δωρεάν ασχολήθηκε να μου φτιάξει τα καπάκια των εκκεντροφόρων του 6-κύλινδρου cbx 1050 μετα απο χύμα στην Πειραιώς... (1979 αυτό).

Κι αφου λοιπόν σήμερα κλείσαμε ότι παραγωγικό υπήρχε (μεγάλο μερίδιο ευθύνης, έχει και η αριστερά... και πιστέψτε με .. δικαιούμαι δια να ομιλώ...) φτάσαμε να εισάγουμε απο κρεμύδια , πατάτες , σπίρτα μέχρι προφυλακτικά με γεύση φράουλας ... άρα θα ξαναχρειαστούμε δανεικά και το χρέος θα μεγαλώνει..

Εκτός άν βάλουμε μυαλό και στραφούμε σε παραδοσιακές αξίες και πάψουμε να θεωρούμε ότι δουλειά είναι ο διορισμός στο Δημόσιο

Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγω δεν βλέπω άλλο τρόπο .

Αντε και καλή βδομάδα.

ΥΓ. Για να μή ξεχνάμε οτι είμαστε και μοτο-forum .
    Το cbx ήταν απο τα πρώτα που εκτελωνίστηκαν, αγοράστηκε απο το κατάστημα του Σπύρου Πυθαγόρα στο Παγκράτι, με σκοπό να ταξιδέψει εμένα και τον φιλο και συνεταίρο μου Γιώργο στην Σκωτία . Επειδή όμως κρίναμε πως ήταν ακατάλληλο , πουλήθηκε σύντομα και αντικαταστάθηκε με μια BMW R65 που επίσης μας φάνηκε μικρή αλλά έμεινε, ενώ αγοράστηκε και μία BMW R100RS που τελικά έφτασε στη Σκωτία αλλά... χωρίς εμένα που παντρεύτηκα εκείνη τη χρονιά και περιορίστηκα .. στο γύρο της Κρήτης μετα της συμβίας και του R65.

YΓ2
    Που το άρχισα ... και πως τελείωσα ... Απο την πόλη έρχομαι.. και στην κορφή...BMW.

σωστά τα λες, ΚΚ...

χθες γνωρισα ενα ψιλοτυπάκο... μιλουσε για τις δουλειες του συνεχεια ...
    δεν κρατηθηκα και τον ρωτησα τι δουλεια κανει ...
    -'Εισαγωγαί', μού κάνει.
    -΄Και τι εισάγεις;΄, επέμεινα.
    -'Φέρνω πριονίδι στον Ιππόδρομο΄.
    -Άπό πού ;', ξαναρωτάω.
    -'Από Αλβανία'.

Έμεινα κάγκελο.

Ούτε πριονίδι δεν παράγουμε. Βέβαια, άμα τα καίμε τα δέντρα μόνοι μας ....

τι λετε για αυτό??
    Υπάρχει θέμα χρεωκοπίας για την Ελλάδα;
    ...........Η αλήθεια είναι ότι όσοι μισθοί κι αν περικοπούν, όσο κι αν λεηλατηθεί το λαϊκό εισόδημα, όσο κι αν ξεπουληθεί η χώρα στις διεθνείς αγορές, όχι μόνο είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτισθεί το δημόσιο χρέος και η διαρκώς ογκούμενη εξυπηρέτησή του, αλλά οδηγούμαστε με μαθηματική βεβαιότητα σε μια μεγαλύτερη έξαρση..................

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αφηνουμε τα πληκτρολογια και τα μηχανακια να μαζευτουμε ολοι μαζι να τους γαμησουμε?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    τι λετε για αυτό??
    Υπάρχει θέμα χρεωκοπίας για την Ελλάδα;
    ...........Η αλήθεια είναι ότι όσοι μισθοί κι αν περικοπούν, όσο κι αν λεηλατηθεί το λαϊκό εισόδημα, όσο κι αν ξεπουληθεί η χώρα στις διεθνείς αγορές, όχι μόνο είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτισθεί το δημόσιο χρέος και η διαρκώς ογκούμενη εξυπηρέτησή του, αλλά οδηγούμαστε με μαθηματική βεβαιότητα σε μια μεγαλύτερη έξαρση..................
    Ούτως η άλλως, η ίδια η κυβέρνηση είπε αυτό που λες, φόρα παρτίδα.
    Είπε ότι θεσπίζουμε αυτά τα σκλήρά μέτρα ώστε να μαζέψουμε το χρέος, μέχρι του χρόνου. Έτσι θα μπορέσουμε να δανειστούμε(πάλι!) με χαμηλώτερα επιτόκια από αυτά που μπορούμε να δανειστούμε τώρα. Δηλαδή να δανειστούμε και να αυξήσουμε πάλι το χρέος.
    Ένας τρελός φαυλος κύκλος δηλαδή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξάνεται το χρέος. Και θα αυξάνονται οι φόροι.

Ε κάποια στιγμή θα σκάσει η πίπα.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Αφηνουμε τα πληκτρολογια και τα μηχανακια να μαζευτουμε ολοι μαζι να τους γαμησουμε?
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

+1,000,0000

Φίλε Tai .
    Διάβασα με προσοχή το άρθρο του Καζάκη που είναι ένας έμπειρος , πλην όμως στρατευμένος στις ιδέες του, οικονομολόγος.
    Οσον αφορά στο πρώτο σκέλος , τα οικονομικά δηλ στοιχεία που παραθέτει και που σχετίζονται με το ύψος του δανεισμού μας ως χώρα , δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί.
    Πράγματι η χρεωκοπία είναι προ των πυλών αν δεν αλλάξει κάτι και αυτό το κάτι είναι η αύξηση του εθνικού παραγόμενου προιόντος που σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ.
    Συμφωνώ πως η περικοπή των μισθών του Δημόσιου τομέα και η αύξηση της φορολογίας είναι ένα προσωρινό μέτρο κάτι δηλ σαν ασπιρίνη σε καρκινοπαθή,αν παράλληλα δεν ληφθούν μέτρα που θα τονώσουν την παραγωγικότητα , την δημιουργία δηλ χρήματος....
    Αυτή τη ρημάδα την παραγωγικότητα και την ανάγκη να αυξηθεί , δεν είδα να την πολυεξετάζει στο άρθρο του ο αρθρογράφος λες και τα λεφτά προκύπτουν απ'το πουθενά.
    Σε κάποιο σημείο μόνο αναγνωρίζει πως είμαστε "παραγωγικά αναιμική οικονομία" γιατί άραγε?
    Κάπου προς το τέλος επίσης , αλλά χωρίς ιδιαίτερη πρόταση συνδέει την ανάπτυξη με ταυτόχρονη έξοδο απο το ευρώ. (θα αναφερθώ παρακάτω).
    Για τον κακό μας τον καιρό λοιπόν φταίει το "μεγάλο κεφάλαιο" και αναφέρει τράπεζες και εξωχώριους δανειστές, όσον αφορά όμως τις μέν τράπεζες , ο ίδιος παρακάτω γράφει ότι είναι υπερχρεωμένες (έχουν εξωτερικό χρέος που ξεπερνά το 52% του ΑΕΠ) ενώ σχετικά με τους δανειστές μας , αυτούς δηλ που αγοράζουν τα Ελληνικά ομόλογα λησμονεί να αναφέρει πως εμείς προστρέχουμε σ'αυτους και όχι το αντίθετο.
    Αν τώρα έχεις ένα μαγαζί και οφείλεις τα νοίκια ενός χρόνου , ΟΤΕ , ΔΕΗ , μισθούς υπαλλήλων
    χωρίς εμπόρευμα στα ράφια , και πάρεις δάνειο ξανα και ξανα όχι για να σώσεις τη δουλειά σου αλλά για φιέστες και μπιχλιμπίδια , ε τότε δεν σου φταίει ο πούστης ο τοκογλύφος. (όχι ότι δεν είναι πούστης...αλλά κι οι πούστηδες πρέπει να πάψουν να είναι το άλλοθι του μαλάκα).
    Και ερχόμαστε στο "Δια ταύτα" που προτείνει ο αρθρογράφος.

1) "Μονομερή παύση πληρωμών προς τους δανειστές"
    2) "Επιβολη δραστικών ελέγχων στην κίνηση του κεφαλαίου και εθνικοποίηση των τραπεζών"
    3) Εξοδος απο το ευρώ και την ΟΝΕ διότι κατα τον αρθρογράφο
    "Η οικονομία της χώρας πρέπει να αποκτήσει τη νομισματική της ελευθερία για να είναι σε θέση να απελευθερώσει τις δυνατότητές της, να ανασυγκροτήσει την παραγωγική της βάση και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η διεθνής οικονομική ζωή."

και καταλήγει....

"Το ιστορικό δίλημμα που δίχασε παλιότερα την αριστερά σήμερα βρίσκει την τελειωτική του απάντηση στην πράξη."

Σχετικά με το 1).... δεν σχολιάζω....

Σχετικά με το 2)... Εχουμε ήδη εμπειρία απο "εθνικοποιημένες" επιχειρήσεις και την πορεία τους , να τις αναφέρω ?? μήπως κουράσω ?? την ολυμπιακή μήπως ??

Σχετικά με το 3) Ξαφνικά θυμηθηκαμε την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η διεθνής οικονομική ζωή ....

Ποιά διεθνής οικονομική ζωή ??? Μήπως αυτή που φεσώσαμε στο 1) ??

Επίσης έχετε σκεφτεί τι σημαίνει έξοδος απο το ευρώ ?
    Σημαίνει ότι μια ωραία πρωία, οι καταθέσεις σε ευρώ των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών δεσμεύονται απο το κράτος και αντικαθίστανται απο φρεσκοτυπωμένες και κατα 50% (τουλάχιστον) υποτιμημένες δραχμούλες... έτσι τα 1000 ευρώ γίνονται 100.000 δρχ με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Δεν μιλώ για την πλήρη κατάρρευση του χρηματιστηρίου , και των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες όπως και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν.

Αλβανικό οικονομικό μοντέλο εποχής Χοτζα.

Το κερασάκι στην τούρτα... σχετικά με το ιστορικό δίλημα της αριστεράς που βρήκε επιτέλους την τελειωτική του απάντηση ... το αφήνω ασχολίαστο.

Τα πράγματα είναι δύσκολα αδέρφια...
    Το συμμάζεμα του Δημόσιου τομέα παράλληλα με την ενδυνάμωση της παραγωγικής δραστηριότητας είναι εκ των ουκ άνευ, η παραμονή μας στο Ευρωπαικό "μαντρί" (με δεδομένο ότι όλοι τους λίγο πολύ χρωστάνε) προσφέρει κάποια ελπίδα εξευρεσης κοινής λύσης.
    Ως γνωστόν και το πιο γερό κριάρι έξω απ'το μαντρί το τρώει ο λύκος...
    Δυστυχώς όλα βρίσκονται μπροστά μας και για τα επόμενα 5-10 χρόνια τουλάχιστον θα είναι δύσκολα....
    Ας δούμε και το πείραμα της Ισλανδίας , μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα, μήπως προβληματίσει τους ισχυρούς εταίρους μας...

ΥΓ.

Για τον Tai.
    Τι θα γίνει με σενα βρε μπαγάσα...
    Πετάς το φυτίλι και μετά κάθεσαι στην απέξω...
    Αν και κάτι μου λέει .. να σε συμπαθώ...

Καλό βράδυ σε όλους.
    Τάκης (μη οικονομολόγος , έλάχιστα γνώστης , πολύ συμπάσχων.)

Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
    Για τον Tai.
    Τι θα γίνει με σενα βρε μπαγάσα...
    Πετάς το φυτίλι και μετά κάθεσαι στην απέξω...
    Αν και κάτι μου λέει .. να σε συμπαθώ...
    κοιτα...δεν ειμαι οικονομολόγος ούτε κοινωνιολόγος.
    Αν και να 'μουν πάλι το ιδιο θα εκανα
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ διάφορες απόψεις που χρίζουν συζήτησης. αλλά και κάποιες άλλες, που άπλα σε "ξεκολλάνε" απο τον τρόπο σκέψης που σου επιβάλουν τα ΜΜΕ.
    Βάζοντας εδω στο forum μας, οτι μου κανει εντύπωση, απο της δικές σας απαντήσεις μαθαίνω αλλα και (ετσι πιστεύω τουλάχιστον) ενημερώνω.
    Βαρετό δεν είναι να ακούμε ΜΟΝΟ το "δώστε" και το "πρέπει να ΚΑΝΕΤΕ" θυσίες??
    το φιτίλι λοιπών ΝΑΙ το βαζω:wacko:
    αλλα δεν καθουμε στην απ'όξω
    απλα δεν εχω νετ στην δουλειά και δεν σας προλαβαίνω!!!

οσο για την συμπάθεια..... εχω καλό προφίλ ....το τουτο μου ...ειναι......τραβηχτικό

" το φιτίλι λοιπών ΝΑΙ το βαζω
    αλλα δεν καθουμε στην απ'όξω
    απλα δεν εχω νετ στην δουλειά και δεν σας προλαβαίνω!!!
    "

Εντάξει ... Ενα απλό πείραγμα ήταν.. χωρίς κακή πρόθεση.
    Και καλά κάνεις ... με το φυτίλι...
    Απλά μερικά βράδια με ξενυχτάς...
    Χωρίς να εισπράτω την αμφισβήτηση που επιδιώκω... στις απόψεις μου.

Νομίζω ότι η αμφισβήτηση είναι ένα καλό "εργαλείο" σκέψης σε σημείο που κάποιες φορές αμφισβητώ .. τον εαυτό μου.. (ή ψυχοθεραπεία μου χρειάζεται ή καινούργιο μηχανάκι).

Σχετικά με το άρθρο του Καζάκη , αυτό που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση , για διανοητή της αριστεράς , είναι το ότι συνέπεσε με την άποψη μέγάλου αμερικανού οικονομολόγου (απο τους σοβαρούς ) ...μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του, αλλά θα το βρώ... Που σαν μοναδική λύση στο Ελληνικό πρόβλημα , πρότεινε την πρόσκαιρη (?) έξοδο απο το ευρώ ώστε με πιο ευέλικτη οικονομική πολιτική να αντιμετωπισθεί η κρίση.

Αυτό που δεν έγραψε, αλλά εύκολα γίνεται αντιληπτό , είναι πως με αυτό τον τρόπο το χρέος θα μετακυλιόταν στις πλατειές λαικές μάζες (με τη δέσμευση των καταθέσεων σε ευρώ και αντικατάσταση τους με πληθωριστικές δραχμές κλπ.)

Επίσης σε αντίθεση με τον αρθρογράφο της Αυγής , δεν κάνει καν λόγο για άρνηση εξυπηρέτησης των δανείων και των τόκων που ήδη τρέχουν, διότι απλά αυτό δεν γίνεται....

Ισχυρίζεται λοιπόν ο εν λόγω Κος οικονομολόγος πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διατηρήσουμε (?) την Εθνική ανεξαρτησία μας και χωρίς τη ρετσινιά του "μπαταχτσή"

Σε συνδυασμό λοιπόν των οικονομικών στοιχείων που έδωσες, οτι δηλ οι ιδιωτικές καταθέσεις στην Ελλάδα πλησιάζουν το ποσό του χρέους σαν κράτος , πονηρές σκέψεις και πορνό σενάρια δημιουργούνται.

Είμαι δε σε θέση να γνωρίζω ότι αρκετοι μεσαιο-μεγάλοι καταθέτες ήδη "μεταναστεύουν" τον κορβανά τους εις την αλλοδαπήν...

Πάντως κάτι τέτοιο το θεωρώ απίθανο να συμβεί , πρώτον και κύριον γιατι οι αντιδράσεις θα είναι απρόβλεπτες , αλλά και επειδή το πλήγμα στο ευρώ θα είναι ανυπολόγιστο, πράγμα που δύσκολα θα συγχωρήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι .

ΥΓ. Το προφίλ του Σαμουράι... και η κινούμενη (επιθετικά? αμυντικά?) φιγούρα όντως σου δημιουργούν ευθύνες .

Καλό βράδυ.
    Τάκης Κ.

ΚΟΙΤΑ χοντρικά, δεν θα μας αφήσουν να βγούμε απο το ευρώ γιατι οι επιπτώσεις της Ευρώπης, στο παγκόσμιο ταμείο θα ειναι σοβαρότατες.
    Γιατι να κανουν το νομισμα δραχμή ???
    Αφού το αποτέλεσμα είναι ίδιο για την είσπραξη απο της "πλατιές λαϊκές" (λες και υπάρχουν πλατιές μη λαϊκές) μάζες.
    Η "ανεξαρτησία" τώρα δλδ, είναι κατι που το ΕΧΟΥΜΕ και κινδυνεύει??
    Γιατι εάν εξαρτάτε απο το χρέος, την έχουμε απολέσει προ πολλού.
    Αρα, θα αρπάξουν οτι μπορούν, και θα μπούμε στο ράφι μέχρι να ξανά δοθεί η ευκαιρία για αφαίμαξη, ή να ΠΡΕΠΕΙ να γινει ντόρος για να περάσει απο "κατω" κατι άλλο.
    Το "ζήτο η έλλας"(δεν ειναι λάθος) που ειπε ο Ομπάμα σήμερα, νομίζεις οτι ειναι ανέξοδο??

edit:
    το λέω συχνά τελευταία
    κάποιοι μας λένε οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΒΌΜΑΣΤΕ

ΥΓ δεν είναι σαμουράι αλλα thaiboxer και η στάση είναι αμυντική
    ΚΑΙ
    η ευθύνες δεν έρχονται απο την στάση, αλλά η στάση επιφέρει ευθύνες

ή να ΠΡΕΠΕΙ να γινει ντόρος για να περάσει απο "κατω" κατι άλλο.
    O συνήθης "ντόρος" είναι δυστυχώς μη αναίμακτος...
    Αυτό φοβούμαι εγώ...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι μικρές ηλεκτρονικές κοινωνίες μας..... το moto.gr ώς μία απο αυτές.
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 25/04/2007, 17:38
  2. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2006, 14:13
  3. Αλλάζουν οι εποχές ...πρέπει να αλλάξουμε και εμείς;....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 26/09/2005, 00:18
  4. ως επισκεπτης...
    από GST στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2005, 09:03

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας