Καλά κάνεις και τα επισημαίνεις αυτά, γιατί στις ασκήσεις ταχείας αντιδράσεως στους στίβους σκοποβολής όπου διδάσκονται οι ένστολοι συνήθως, τα "κουμπούρια" τους είναι ευερέθιστα σε τέτοιες αντιδράσεις των ελεγχόμενων, με πιθανό αποτέλεσμα τις άσκοπες "παράπλευρες απώλειες" ......Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Τίποτε περίεργο. Γιατί παραξενεύτηκες? Κάτι/κάποιον ψάχνανε.
Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να συνεργαστείς καθώς να είσαι ευγενικός κ ήρεμος.
Και δυό-τρία βασικά:
-Αν έχεις/μεταφέρεις όπλο πάντα το αναφέρεις ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
-δεν βάζεις τα χέρια στις τσέπες, χωρίς να τους το πείς.
-δεν ανοίγεις τσάντες, χωρίς να τους το πείς.
-δεν σκύβεις να φτιάξεις τα μπατζάκια σου εκείνη την ώρα.
-δεν ψαχουλεύεις κάτω από το κάθισμα του αμαξιού σου.
-δεν ανοίγεις το ντουλαπάκι του αμαξιού σου χωρίς να το πείς.
αυτά κ προσοχή στους δρόμους...![]()
![]()
Αν έρθουν και μου πουν ότι ανοίξτε το πορτ-μπαγκάζ επειδή έναν παρόμοιο όχημα απήγαγε πριν από λίγο ένα κοριτσάκι φυσικά και θα το ανοίξω και θα είμαι όσο πιο συνεργάσιμος μπορώ. Ή σε παρόμοια περίπτωση με του LOUKILOUK.Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Χρειάζεται να είσαι ήρεμος και συνεργάσιμος.
Όταν όμως μου έρχονται, χωρίς κανένα προφανή λόγο να θεωρούμαι ύποπτος για οτιδήποτε, και μου λένε, πού πάτε, πού ήσασταν, που μένετε κλπ ε τότε δεν μπορώ να είμαι συνεργάσιμος λυπάμαι.
Επίσης εξάπτομαι επειδή λες ότι πρέπει να μάθω έναν τρόπο συμπεριφοράς προς τους αστυνομικούς που έρχονται να με ελέγξουν. Και "πρέπει" για να μην φάω καμιά σφαίρα ή να μην με τρέχουν καλή ώρα.
Γιατί, τι είμαι εγώ; Αντιδραστικό στοιχείο;Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Τα άλλα όλα, ξέχασέ τα --δεν είναι για σένα.
Μια ερώτηση, επειδή αιωρείται κάτι τέτοιο, αστυνομικός είσαι; Γιατί αν είσαι, τότε δεν μπορείς να καταλάβεις αυτό που σου περιγράφω γιατί το βλέπεις από την άλλη μεριά. Γιατί από τη δική μου εκεί που έτρωγα τα σουβλάκια μου χωρίς να ενοχλώ κανένα και χωρίς να έχω κάνει τίποτα παράνομο μου ήρθαν κάτι νταήδες και επειδή τους την είπα βρέθηκα στο τμήμα νυχτιάτικα. Πόσο νόμιμο είναι αυτό και πόσο δίκαιο;
offtopic
Και πόσο δίκαιο είναι αυτή που βγήκε από το STOP και χτύπησε τον πατέρα μου πριν τέσσερις μήνες (και θέλει άλλους δύο σίγουρα για να πατήσει το πόδι) να μην έχει πάθει ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί εγώ ταλαιπωρήθηκα περισσότερο από αυτή; Μάλλον κάτι γίνεται λάθος εδώ...
Όχι ρε, τόχω ξαναπεί...αγροφύλακας είμαι... :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Μια ερώτηση, επειδή αιωρείται κάτι τέτοιο, αστυνομικός είσαι;![]()
(περαστικά στον πατέρα...)![]()
Επειδή κάποιοι την έχουν δει έτσι κι οι υπόλοιποι αλλιώς, μπαίνουν και όργανα εδώ και γράφουν την σκέψη τους, ας δούμε τα πράγματα όπως είναι:
Οι αστυνομικοί σε τέτοια μπλόκα συνήθως περιμένουν να αντιμετωπίσουν κάποιο άτομο που εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού δικαίου.
Οι αστυνομικοί στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ανεκπαίδευτοι, κυρίως με τον οπλισμό τους (μην με αναγκάσει κάποιος του χώρου να αναφέρω παραδείγματα, θα κλάψουμε)
Όταν λοιπόν το ανεκπαίδευτο (βλέπε χειρισμό όπλου, τρόπος συμπεριφοράς στον πολίτη κλπ) είναι και φοβισμένο, έχουμε ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.
Από εκεί και πέρα κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.
![]()
Υ.Γ. Αυτά για χώρες του εξωτερικού και αστυνομίες και λοιπές πίπες που διάβασα ποιο πάνω δεν τις σχολιάζω. Αν γινόταν αυτοί οι διάλογοι στο εξωτερικό μετά το νοσοκομείο θα σας βάζανε μέσα για πολλούς μήνες.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
ο thou-vou παρακαλείται να γράψει την ιστορία με τις κάλτσες![]()
![]()
thanx!Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
(περαστικά στον πατέρα...)![]()
![]()
@sniper:
Δηλαδή όταν σταματάς ένα αμάξι τυχαία το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι μέσα εγκληματίες με όπλα ή/και ναρκωτικά; Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο ή εγώ μεγάλωσα τόσο "σωστά" και δεν έχω ιδέα που/πως μπορώ να βρω ένα όπλο ή ναρκωτικά; Και προφανώς καλά κάνουν και πλησιάζουν επιφυλακτικά, στα νταηλίκια κολάω εγώ. Και στους "ελέγχους" στα αμάξια που εξήγησα γιατί δεν έχουν νόημα.
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις "μου" δεν ήταν μπλόκο. Αυτή με το τμήμα μάλιστα ήμασταν μέσα στο αμάξι (ακίνητο και σβηστό) σε μια θέα στην ηλιούπολη να φάμε τα σουβλάκια. Δίπλα ήταν και άλλα δύο αμάξια. Ήρθαν σε μας γιατί τα άλλα είχαν μέσα και κοπέλες και είπαν να μην τους "την χαλάσουν" (μας το είπαν αυτό μετά). Επίσης μας είπαν ότι ήρθαν εκεί γιατί παραπονιούνται κάτοικοι για φασαρία το βράδυ (μαζεύει κόσμο λόγω της θέας). Το ένα από τα δύο αμάξια ήταν αναμένο με εξάτμιση και το μπιτ να βαράει... και ήρθαν σε μας.
Όσο για το ανεκπαίδευτοι, κάποια στιγμή ενώ ήμασταν στο "χώρο αναμονής" (όχι κρατητήριο), χτυπήσαμε για τουαλέτα. Με το 2ο-3ο χτύπημα ακούστηκε μια φωνή απ' έξω "τι 'ναι ρε;" από κάποιον που έξω, γύρω στα 20-25 μάλλον. Ποια εκπαίδευση του φταίει εκεί και πιο σύστημα; Δεν μπορούσε να πει τι θέλετε; Ή ήθελε να το παίξει βαρύς και ιστορία;
Δεν ακουστηκε απο εξω.Ακουστηκε απο την τουαλετα και δεν τον αφηνες να συγκεντρωθειΑρχικά δημιουργήθηκε από georgio
thanx!![]()
Με το 2ο-3ο χτύπημα ακούστηκε μια φωνή απ' έξω "τι 'ναι ρε;"
δεν το πιστεύω αυτό που θα πώ... αλλά όπως λέει και ο byr0n... και ο MikeG... και όλοι οι mods.. τα θέματα ασφαλείας και τάξης στην σημερινή κοινωνία λίγο σχετίζονται με τον χώρο εδώ.
Υπάρχει το γνωστό forum για τέτοιες απορίες που θα σας τις λύσουν και ένστολοι.
Απλά να αναφέρω πολύ συνοπτικά οτι κάθε έλεγχος έχει σκοπό που γίνεται (δεν μιλώ για μπλόκα με κλήσεις κτλ... έτσι; )... όπως και κάθε ερώτηση που γίνεται για πολλούς και διάφορους λόγους που λίγο έχουν να κάνουν με μείωση προσωπικότητας και περισσότερο με την ψυχολογική κατάσταση του ελεγχόμενου..
Με την άδεια των mods.... www.ecfpo.gr/forum ... εκεί μπορείτε να έχετε τις απαντήσεις που ζητάτε με μια απλή έρευνα. Μην ζαλίζουμε το θέμα απο εδώ γιατί θα καταλήξει ώς γνωστόν στους με "παρωπίδες" που τσουβαλιάζουν τους κακούς μπάτσους... και στους δε "φιλο-ασφαλίτες" που θα λένε καλώς κάνουν και ξεβρακώνουν κόσμο.
Γνώμη μου.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Μόνο μην απαντήσει κανείς "Ελλας ή Τέφρα", γιατί @@ απορίες θα σας λύσουν.Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Υπάρχει το γνωστό forum για τέτοιες απορίες που θα σας τις λύσουν και ένστολοι.
![]()
δεν σε έπιασα.... σε κάθε περίπτωση μέσα στην διαχειριστική ομάδα απο εκεί είναι και ο γραφών και να είσαι σίγουρος οτι όλα τα μέλη αντιμετωπίζονται ισότιμα ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και πιστεύω.
Οπότε ...όποιος θέλει μπορεί να μάθει απο κεί.
Και πάλι συγνώμη και ζητώ ανοχή απο τους Mods για την αναφορά μου στον συγκεκριμένο χώρο. Απλά το λέω γιατί έχει ξαναγίνει ζήτημα με τα θέματα ασφαλείας εδώ.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, μην με κάνεις quote, ή ρώταμε τι εννοώ.Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
thanx!![]()
@sniper:
Δηλαδή όταν σταματάς ένα αμάξι τυχαία το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι μέσα εγκληματίες με όπλα ή/και ναρκωτικά; Μήπως είναι λίγο τραβηγμένο ή εγώ μεγάλωσα τόσο "σωστά" και δεν έχω ιδέα που/πως μπορώ να βρω ένα όπλο ή ναρκωτικά; Και προφανώς καλά κάνουν και πλησιάζουν επιφυλακτικά, στα νταηλίκια κολάω εγώ. Και στους "ελέγχους" στα αμάξια που εξήγησα γιατί δεν έχουν νόημα.
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις "μου" δεν ήταν μπλόκο. Αυτή με το τμήμα μάλιστα ήμασταν μέσα στο αμάξι (ακίνητο και σβηστό) σε μια θέα στην ηλιούπολη να φάμε τα σουβλάκια. Δίπλα ήταν και άλλα δύο αμάξια. Ήρθαν σε μας γιατί τα άλλα είχαν μέσα και κοπέλες και είπαν να μην τους "την χαλάσουν" (μας το είπαν αυτό μετά). Επίσης μας είπαν ότι ήρθαν εκεί γιατί παραπονιούνται κάτοικοι για φασαρία το βράδυ (μαζεύει κόσμο λόγω της θέας). Το ένα από τα δύο αμάξια ήταν αναμένο με εξάτμιση και το μπιτ να βαράει... και ήρθαν σε μας.
Όσο για το ανεκπαίδευτοι, κάποια στιγμή ενώ ήμασταν στο "χώρο αναμονής" (όχι κρατητήριο), χτυπήσαμε για τουαλέτα. Με το 2ο-3ο χτύπημα ακούστηκε μια φωνή απ' έξω "τι 'ναι ρε;" από κάποιον που έξω, γύρω στα 20-25 μάλλον. Ποια εκπαίδευση του φταίει εκεί και πιο σύστημα; Δεν μπορούσε να πει τι θέλετε; Ή ήθελε να το παίξει βαρύς και ιστορία;
Και το πως μεγάλωσες εσυ, εγώ κι ο κάθε ένας, δεν έχει να κάνει με τοτι αντιμετωπίζουν αυτοί εκεί έξω.
Τεσπα, μεγάλη κουβέντα που ξεκίνησε απο το "ου" του φίλου μας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Τεσπα, μεγάλη κουβέντα που ξεκίνησε απο το "ου" του φίλου μας.
:rotflmao:
Ρε, αυτό είναι άλλο θρέντ...
Εδώ λέμε πώς να κάνεις καλή γλαρόσουπα...:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
:rotflmao:
Ρε, αυτό είναι άλλο θρέντ...
Εδώ λέμε πώς να κάνεις καλή γλαρόσουπα...:rotflmao:
Λογικό.... αντί να μιλάμε για μηχανάκια (λέμε τώρα) εξηγούμε την πραγματικότητα....
Κανα καλό τρακτέρ παιζει; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ειναι ενα θεμα που μπορουμε να συζηταμε με τις ωρες.Ωστοσο θα ηθελα να αναφερθω στην απορια του γιατι σε ρωτανε για ναρκωτικα.Αυτο που πιστευω ειναι οτι προσπαθουν να σε ψυχολογησουν ωστε να δουν την αντιδραση σου και αναλογως να πραξουν.Γιατι και αυτοι ανθρωποι ειναι.Δεν γεννηθηκαν για να το παιζουν νταιδες.Και αυτοι φοβουνται.Ασχετα με κατι τραγους που συμπεριφερονται λες και μιλανε σε προβατα.
Εχεις τρυπηθεί ποτέ με χρησιμοποιημένη σύριγγα από ναρκομανή ενώ τον ψάχνεις??
Σου έυχομαι να μην περάσεις αυτό το αγχος..ώσπου να βγούν οι εξετάσεις...
(ο συγκεκριμένος είχε δηλώσει ότι δεν έχει τίποτα πάνω του)
το μέτρο των ελέγχων αποδίδει....και αποδίδει τρελλά....Από φυγόδικους,φυγόποινους,ναρκωτικά,όπλα ,κλοπιμαία κλπ...
Οσο και αν σας φαίνεται παράξενο...
Κανείς πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει σε έναν έλεγχο..Ας φροντίσει να έχει τα χέρια του πάνω στο τιμόνι και τις οδηγίες θα τις δίνει οαστυνομικός..Τις οδηγίες δεν τις δίνει για χαβαλέ...Τις δίνει για να προστατέψει τον εαυτό του...
Συμφωνώ ότι πιό τρομακτικό από το σε συμαδεύει αστυνομικός και να τρέμουν τα ΄χερια του δεν υπάρχει...Μου έχει τύχει και έμένα και επείδη οπλοφορούσα όλες τις κινησεις μου τις έκανα σε σλοου μοσιον..Δεν φταίει όμως ο αστυνομικός αν είναι ανεκπαίδευτος..Τα παράπονα στο κράτος ...