Σε αυτο το ποστ θα σας παρουσιάσω κατι που ΔΕΝ θα συναντήσετε συχνά , αλλα επειδή ηταν ''σπαζοκεφαλια'' μεχρι να βρω ακρη , αποφασισα να το ανεβάσω μήπως υπάρχουν και αλλοι που ταλαιπωριουνται με κατι παρομοιο.
Μεταξυ αλλων κρανων εχω στην κατοχη μου ενα κρανος kbc ''force RR'' , για το οποίο προ 3 περίπου μηνών αγόρασα μια ζελατίνα καθρέφτη.
Χωρις να εχει χρησιμοποιηθει ιδιαιτερα το κρανος με την καινουργια ζελατινα , παρατηρησα ενα εντονο ''θαμπωμα'' απο την μεσα μερια το οποιο καθιστουσε δυσκολη εως αδυνατη την οραση κατα την οδηγηση.
....το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν να την βγαλω και να την καθαρισω με ενα βρεγμενο βαμβακερο πανι , χωρις απολυτως κανενα αποτελεσμα.
Το αμεσως επομενο βημα ηταν να την σαπουνισω με μαλακο σφουγγαρι και AVA , κατι που παντα αποτελει την αμεση λυση σε τετοια περιπτωση.
Οταν στεγνωσα με μια πετσετα την ζελατινα διαπιστωσα οτι το φαινομενο του ''θαμπωματος'' ειχε υποχωρησει ελαχιστα!
......ομολογω οτι στα τοσα χρονια που καθαριζω ζελατινες απο κρανη δεν μου ειχε ξανατυχει κατι τετοιο.
Ειχα σχεδον καταληξει οτι η ζελατινα ειχε υποστει καποια ''αποκολληση'' στην εσωτερικη της επιστρωση και θαμπωσε ετσι , αλλα σαν τελευταια λυση (προτου φρικαρω) δοκιμασα να την περασω με αλοιφη.
Χρησιμοποιησα μια πολυ ''μαλακη'' αλοιφη για γυαλισμα επιφανειων , -κρεμα στην κυριολεξια- , χωρις καθολου ''κοκκους'' και το αποτελεσμα ηταν αμεσο και εντυπωσιακό.
Η ζελατίνα καθάρισε ΑΜΕΣΩΣ και δεν εμεινε το παραμικρό σημάδι γρατζουνιας ή θαμπώματος.
Δεν γνωριζω αν καποιος αντιμετωπιζει κατι παρόμοιο η κατα πόσο μπορεί να γίνει το ιδιο με κράνη αλλων κατασκευαστών , πάντως οποιος το επιχειρησει να βεβαιωθεί οτι θα χρησιμοποιήσει την πιο ''soft'' αλοιφή που μπορεί να βρει στο εμπόριο καθώς μια σκληρότερη θα καταστρέψει την ζελατίνα μόνιμα!
...το κρανος....
![]()