Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Λυση για ζελατινα Kbc

Λυση για ζελατινα Kbc

Σε αυτο το ποστ θα σας παρουσιάσω κατι που ΔΕΝ θα συναντήσετε συχνά , αλλα επειδή ηταν ''σπαζοκεφαλια'' μεχρι να βρω ακρη , αποφασισα να το ανεβάσω μήπως υπάρχουν και αλλοι που ταλαιπωριουνται με κατι παρομοιο.

Μεταξυ αλλων κρανων εχω στην κατοχη μου ενα κρανος kbc ''force RR'' , για το οποίο προ 3 περίπου μηνών αγόρασα μια ζελατίνα καθρέφτη.
    Χωρις να εχει χρησιμοποιηθει ιδιαιτερα το κρανος με την καινουργια ζελατινα , παρατηρησα ενα εντονο ''θαμπωμα'' απο την μεσα μερια το οποιο καθιστουσε δυσκολη εως αδυνατη την οραση κατα την οδηγηση.

....το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν να την βγαλω και να την καθαρισω με ενα βρεγμενο βαμβακερο πανι , χωρις απολυτως κανενα αποτελεσμα.
    Το αμεσως επομενο βημα ηταν να την σαπουνισω με μαλακο σφουγγαρι και AVA , κατι που παντα αποτελει την αμεση λυση σε τετοια περιπτωση.
    Οταν στεγνωσα με μια πετσετα την ζελατινα διαπιστωσα οτι το φαινομενο του ''θαμπωματος'' ειχε υποχωρησει ελαχιστα!
    ......ομολογω οτι στα τοσα χρονια που καθαριζω ζελατινες απο κρανη δεν μου ειχε ξανατυχει κατι τετοιο.

Ειχα σχεδον καταληξει οτι η ζελατινα ειχε υποστει καποια ''αποκολληση'' στην εσωτερικη της επιστρωση και θαμπωσε ετσι , αλλα σαν τελευταια λυση (προτου φρικαρω) δοκιμασα να την περασω με αλοιφη.

Χρησιμοποιησα μια πολυ ''μαλακη'' αλοιφη για γυαλισμα επιφανειων , -κρεμα στην κυριολεξια- , χωρις καθολου ''κοκκους'' και το αποτελεσμα ηταν αμεσο και εντυπωσιακό.
    Η ζελατίνα καθάρισε ΑΜΕΣΩΣ και δεν εμεινε το παραμικρό σημάδι γρατζουνιας ή θαμπώματος.

Δεν γνωριζω αν καποιος αντιμετωπιζει κατι παρόμοιο η κατα πόσο μπορεί να γίνει το ιδιο με κράνη αλλων κατασκευαστών , πάντως οποιος το επιχειρησει να βεβαιωθεί οτι θα χρησιμοποιήσει την πιο ''soft'' αλοιφή που μπορεί να βρει στο εμπόριο καθώς μια σκληρότερη θα καταστρέψει την ζελατίνα μόνιμα!

...το κρανος....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc02183.jpg 
Προβολές:	219 
Μέγεθος:	68,5 KB 
ID:	191266
    πετσα μη συμβατη , bye bye love

η αφαιρεση της ζελατινας

Όνομα:	dsc02184.jpg 
Προβολές:	215 
Μέγεθος:	88,6 KB 
ID:	191267

...η αλοιφη που χρησιμοποιησα ηταν η W5 σε σωληναριο (2,5? απο Lidl)

Όνομα:	dsc02185.jpg 
Προβολές:	218 
Μέγεθος:	68,4 KB 
ID:	191268

...με ενα μικρο βαμβακερο πανι περασα την αλοιφη και την ετριψα με απαλες κινησεις για μικρο χρονικο διαστημα (εως οτου καλυψει ολη την επιφανεια και να απλωθει ομοιμορφα)

Όνομα:	dsc02187.jpg 
Προβολές:	220 
Μέγεθος:	68,2 KB 
ID:	191270

...και τελος την αφαιρεσα οσο πιο καλα γινοταν απο την επιφανεια με ενα μεγαλο καθαρο βαμβακερο πανι

Όνομα:	dsc02188.jpg 
Προβολές:	217 
Μέγεθος:	66,5 KB 
ID:	191271

EΠΙΤΕΛΟΥΣ........................CRYSTAL CLEAR!

Όνομα:	dsc02189.jpg 
Προβολές:	219 
Μέγεθος:	48,8 KB 
ID:	191272

Όνομα:	dsc02190.jpg 
Προβολές:	216 
Μέγεθος:	75,7 KB 
ID:	191273

Πολύ καλή δουλειά, ελπίζω να βρω στο lidl

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    AN δεν κανω λαθος το κολπο πιανει και με λιγη οδοντοκρεμα (και αν ειναι αυτη η "whitening" η στιλβωτικη ακομα καλυτερα) Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    AN δεν κανω λαθος το κολπο πιανει και με λιγη οδοντοκρεμα (και αν ειναι αυτη η "whitening" η στιλβωτικη ακομα καλυτερα) Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος
    Οι περισσότετερες "whitening" οδοντόκρεμες έχουν μικρούς κόκκους / κρυστάλλους οι οποίοι ενδέχεται να χαράξουν τη ζελατίνα οπότε καλύτερα όχι...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Οι περισσότετερες "whitening" οδοντόκρεμες έχουν μικρούς κόκκους / κρυστάλλους οι οποίοι ενδέχεται να χαράξουν τη ζελατίνα οπότε καλύτερα όχι...

εχουν κοκκους ε? εγω μιλαω για τις Normal οδοντοκρεμες - αλοιφες αλλα NeverMind ετσι κι αλλιως εγω παλι με πατατα θα την κανω τη μαγκια :wacko:
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    παλι με πατατα θα την κανω τη μαγκια :wacko:

....δεν το γνωριζω καθολου man......

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    ....πιθανως!
    ......τουλαχιστον ας το δοκιμασει ''τοπικα'' σε μια ακρη να δει πως γινεται αρχικα.

εχουν κοκκους ε? εγω μιλαω για τις Normal οδοντοκρεμες - αλοιφες αλλα NeverMind ετσι κι αλλιως εγω παλι με πατατα θα την κανω τη μαγκια :wacko:
    Σημειωσε οτι το παλιο καλο κολπο με την πατατα ειναι για ΜΗΝ θαμπωνει η ζελατινα οχι για να καθαριζει , εγω μιλαω συγκεκριμενα για ενα ειδος ''μονιμου θαμπωματος'' που δεν εφευγε ουτε με νερο ουτε με τιποτα.....ειπαμε: σπαζοκεφαλια κανονικα!!

....τεσπα , δοκιμασε το και πες μας.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Προσοχή με τις αλοιφές, έτσι χάλασα μια ζελατίνα καθρέφτη της SHARK και έγινε σκέτη φιμέ
    Give me fuel, Give me fire

Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
    Προσοχή με τις αλοιφές, έτσι χάλασα μια ζελατίνα καθρέφτη της SHARK και έγινε σκέτη φιμέ
    ..μαλλον θα χρησιμοποιησες καποια ''δυνατη'' αλοιφη με μικρακρυλικους κοκκους και θα εφαγες την εξωτερικη επιστρωση που δινει την ιδοτητα του καθρεφτη...

σωστη παρατηρηση φιλε , εχω ηδη αναφερει τον τυπο αλοιφης που χρησιμοποιησα.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF