Πριν κανά μισάωρο, έξω απ' το νεκροταφείο Καισαριανής ανεβαίνοντας προς περιφερειακή Υμηττού.
Βροχή. Ανοιχτή δεξιά με γλιστερό οδόστρωμα. Μπαίνω με καμιά 70-80 (νομίζω), έχω περάσει την κορυφή της στροφής και ανοίγω γκάζι (ελαφρότατα, όσο πατάει η γάτα). Βλέπω τον πίσω τροχό να με προσπερνάει μεγαλοπρεπώς. Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς το παραμικρό κούνημα, χωρίς τίποτα. Απλά έτσι!
Το επόμενο που καταλαβαίνω είναι να σέρνομαι στην άσφαλτο με την πλάτη. Σερνόμουνα για ώρες, όπως μου φάνηκε, και είχα χρόνο να σκεφτώ μπόλικα πράγματα (κάποια στιγμή μπορεί να γράψω γι' αυτά). Η μηχανή όλη αυτή την ώρα να ταξιδεύει δίπλα μου οριζοντίως έχοντας περιστραφεί πλήρως, με τον πίσω τροχό εμπρός. Μετά χαντάκι. Μπόλικη λάσπη και μαλακά χόρτα. Λέω να σηκωθώ αλλά σκέφτομαι αυτό που λένε "βεβαιώσου ότι σταμάτησες πρώτα" και κοιτάω τα δέντρα πάνω μου. Κουνιούνται. Δε φτάσαμε ακόμη. Χαλάρωσε. Συνεχίζω τον συλλογισμό μου, καταλήγω σε κάποια ενδιαφέρονται συμπεράσματα και τελικά συνειδητοποιώ ότι τα πάντα γύρω μου έχουν πλέον σταματήσει. Ένα φως με στραβώνει τέσσερα-πέντε μέτρα μπροστά μου. Είναι ο προβολέας της μηχανής. Μετά ακούω φωνές.
- Φίλε μην κουνιέσαι! Είσαι καλά?
- Έτσι λέω!
Τσεκάρω τα μέλη μου, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι την βγάλαμε σε τιμή ευκαιρίας. Χέρια ΟΚ. Πόδια ΟΚ. Κανένας πόνος πουθενά. Σηκώνομαι και βγάζω το κράνος. Τα παιδιά που μου μιλούσαν ήταν με ένα φορτηγάκι της εξπρές σέρβις. Κάθομαι δυο λεπτά σε μια πέτρα μην μπορώντας να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς έγινε. Δεν πονάω πουθενά. Βλέπω το σημείο που έπεσα και που έχω φτάσει. Έχω συρθεί για καμιά πενηνταριά μέτρα εύκολα!
Μετά από λίγο σηκώνουμε το μηχανάκι. Με μια πρόχειρη ματιά δεν φαίνεται να έχει πάθει κάτι σοβαρό. Το βάζω μπρος. Παίρνει με την δεύτερη μιζιά. Βάζω κράνος και γάντια, καθαρίζω κάποιες απ' τις λάσπες απ' το μπουφάν, καβαλάω και φεύγω.
Απολογισμός:
npat:
- Μια καλή μπουγάδα στο μπουφάν και στο αδιάβροχο.
- Ένα γάντι σκισμένο.
- Μια μπότα ελαφρώς σκισμένη
- Ψιλογρατσουνιές στο κράνος
Μπλε μουλινέξ:
- Πλαινό φέρινγκ γρατσουνισμένο
- Μανέτα φρένου οφ.
Νομίζω και φτηνά τη βγάλαμε! Πάντα όρθιοι παιδιά!
![]()