I rest my case.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Λοιπόν, πλήρης και λεπτομερής αναφορά:
Λάδια το μέγιστο που έχει κάψει είναι 500ml σε 5000 χιλιόμετρα, αλλά σε αυτά είχε κάνει τουλάχιστον 2000 χιλιόμετρο με αρκετό σκίσιμο κατακαλόκαιρο με 40 βαθμούς. Συνήθως δεν καίει καθόλου.
Διάκενα βαλβίδων μέτρησα στις 80000 περίπου για τελευταία φορά. Κάποιες εξαγωγής είχαν πλησιάσει στο όριο αλλά ήταν ακόμη εντός προδιαγραφών. Αύριο θα ρυθμίσω βαλβίδες (αλλάξω καπελότα) για πρώτη φορά (μάλλον).
Εδώ και 10000 χιλιόμετρα έχει αρχίσει να ακούγεται η καδένα των εκκεντροφόρων. Οπότε αύριο έχουμε αλλαγή τεντωτήρα, καδένας και γλυσρτών.
Σε κάποια φάση μου έκαψε μια βαλβίδα νεκράς (την άλλαξα).
Επίσης σε κάποια φάση κόλλησε η βαλβίδα στην τάπα του ψυγείου. Λίγο WD40 και έστρωσε.
Από κινητήρα αυτά. Οι εργασίες συντήρησης που κάνω είναι: Αλλαγή λαδιών (κάθε 4000 χλμ, ημισυνθετικά 15W50), αλλαγή φίλτρου λαδιού (μαζί με κάθε αλλαγή λαδιών), αλλαγή φίλτρου αέρα (κάθε 24000 ή ανάλογα με την κατάσταση), συγχρονισμός καρπμς (κάθε 12000), αλλαγή μπουζί, αλλαγή ψυκτικού (κάθε 24000) και τσεκάρισμα διάκενων βαλβίδων (κάθε 24000).
Από κινητήρα αυτά.
Γενικότερα, μου έχει κάψει μια ασφάλεια μια φορά και μια λάμπα προβολέα (μικρή σκάλα), χαλάει ρουλεμάν λαιμού πολύ συχνά (κάθε 20000-30000), του αλλάζω λάδια μπροστινού μια φορά το χρόνο περίπου και μια φορά έχω αλλάξει και τσιμούχες (προληπτικά). Υγρά φρένων αλλάζω κάθε 24000 χλμ και τα μπροστινά τακάκια βγάζουν περίπου 15000 χιλιόμετρα (πίσω τακάκια χρειάζεται κάθε 2 ή 3 μπροστινά). Η πίσω δισκόπλακα έχει αρχίσει να την ακούει (θέλει αλλαγή) η μπροστά όμως είναι εντός προδιαγραφών (μέτρησα πάχος) πολύ άνετα. Του έχω αλλάξει και μια μπαταρία (με άφησε). Επίσης μία φορά έχω αλλάξει ρουλεμάν πίσω τροχού.
Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.
Πτώση απόδοσης δεν έχω παρατηρήσει, αλλά επειδή αυτό γίνεται σταδιακά δύσκολα το καταλαβαίνεις. Αύριο μπορεί να μετρήσουμε με τον Άκη μία συμπίεση να δούμε τι παίζει. Περίεργους ήχους και άλλα τέτοια... θα αστειεύεσαι φυσικά!
Αυτά!
![]()
![]()