Είτε γιατί η μπαταρία είναι "μικρή" για τις απαιτήσεις ρεύματος της μίζας (πράγμα που δεν ισχύει εργοστασιακά) είτε γιατί η μπαταρία είναι "πεσμένη" ...Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Γιατί όταν παίζει μόνο η μπαταρία, η μίζα δεν μπορεί να βάλει μπροστά τον κινητήρα ενώ όταν δίνεις ρεύμα από πρίζα μπορεί η ίδια μίζα και βάζει κανονικά μπροστά?
Βρε Γιάννη, εγώ δεν είπα ότι η υπάρχουσα μίζα δεν επαρκεί για την εκκίνηση..!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Σύμφωνα με το όσα λές παραπάνω ρε OldMan εαν η μίζα δεν είχε αρκετή δύναμη και στις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να δώσει εκκίνηση μιας και δεν έχουν σχέση τα διαθέσιμα Amper.
Ή μήπως τελικά έχουν?
Δεν ξέρω όπως είπα από μίζες αλλά τα δεδομένα μου λένε ότι χρειάζεται παραπάνω ρεύμα. Μόλις το έχεις διαθέσιμο είναι όλα καλά. Άρα με μπαταρία με περισσότερα CCA θα κάνεις δουλειά.
Η διαφωνία μας (αν υπάρχει..) έγκειται στο ότι έχετε βάλει πλώρη για μεγαλύτερη μπαταρία χωρίς να διαπιστώσετε αν οι δυνατότητες του τύπου της υπάρχουσας δεν επαρκούν ...
Κοινώς, αν μια καλή μπαταρία (σαν αυτή που φοράει από την μάνα του το μηχανάκι) κάνει την δουλειά, it's O.K.
Αν όχι, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη μίζα (και μπαταρία, εννοείται - αλλά μετά πάμε και σε αυξημένες απαιτήσεις φόρτισης που δεν ξέρω αν ικανοποιούνται από την υπάρχουσα γεννήτρια...)