Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: μαθηματικα στην Ηλιοφιλ

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Εγώ σαν επιχειρηματίας αποφάσισα να απορροφήσω τον ΦΠΑ. Βέβαια, επειδή δουλεύουμε με μειωμένο (βιβλία γαρ), η διαφορά είναι 0,5 % και όχι 2% μιας και πήγε από το 4,5 στο 5.

Όταν άρχισαν τα μαγαζιά να παραλαμβάνουν παραγγελίες μετά τις 15/3 με τις νέες τιμές, όλοι οι πελάτες με έπαιρναν τηλέφωνο και με ρωτούσαν αν έχει γίνει κάποιο λάθος μιας και οι περισσότεροι είχαν κάνει ανατίμηση προς τα πάνω...

- So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγω θα δωσω το κατι παραπανω αλλα μονο αν η ελληνικη επιχειρηση μου το επιστρεφει εμμεσως πλην σαφως σε υπηρεσιες/εξυπηρετηση/αξιοπιστια...απλα και θεμελιωδη πραγματα δηλαδη, για να εισαι ευχαριστημενος απο την συναλλαγη και να μην αισθανεσαι λαλακας...

θα πρεπει να καταλαβουν οτι οι εποχες της κοροϊδιας, τις κερδοσκοπιας και τις αθλιας εξυπηρετησης εχουν περασει ανεπιστρεπτι...σε μερικα μαγαζια αισθανοσουν οτι επρεπες να ζητησεις συγνωμη που τους ενοχλεις με τη παρουσια σου!!

δεν πειραζει...θα επιβιωσουν οι σωστοι και εντιμοι επιχειρηματιες...οι υπολοιποι το πουλο, καιρος ηταν

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Ο σωστός υπολογισμός είναι
    44 ? / 119% = 36,97 ? καθαρή αξια + 21% ο ΦΠΑ = 44,74 ? δλδ 44,70 .
    τώρα άν ο έμπορος νομίζει ότι είσαι αναλφάβητος (μου έχει τύχει πολές φορές) απλά του λές ότι κάνει λάθος και αν συνεχίσει την μπουρδολογία τον και την κάνεις για το επόμενο κατάστημα αφού του πεις ότι έχασε έναν πελάτη και ότι θα χάσει κι όλους όσους επηρεάζεις.
    Τώρα για την απορόφηση του ΦΠΑ από τους εμπόρους, είναι μιά κουβέντα μεγάλη. Έχω κατάστημα πληροφ/κης στην Πάτρα κι επειδή το κέρδος έχει συμπιεστεί προς τα κάτω όσο δεν φαντάζεσαι στα μικρά ποσά πραγματικά ντρέπομαι να πω τόσο είναι με τον νέο ΦΠΑ. Όμως σε ποσά όπως 1500 + ΦΠΑ που διαφορά είναι 30? το λέω.
    Καιρός είναι να βοηθήσουμε όλοι μας δημοσιοποιώντας τέτοιες ιστορίες να επιβιώσουν οι σωστοί επαγγελματίες και όχι οι "αλεξιπτωτιστές".

Τώρα όσο αναφορά την πληρωμή με κάρτα, οι γαμωτράπεζες στις μικρές επιχειρήσεις πάιρνουν για την χρήση πιστωτικής από 2% έως και 3,5 % αναλόγως συμφωνίας. Στα πολυκαταστήματα αυτό δεν ισχύει (μάλιστα τους δίνουν και μπόνους επειδή αναγκάζουν τον καταναλωτή με δελεαστικές άτοκες να χρησιμοποιήσει πιστωτική από την αποία αποκομίζουν από 19 % έως και 23% κέρδος. Θα ήταν πιο τίμιο από μέρους του να σου πεί ότι στην πληρωμή μετρητοίς κάνω έκπτωση τόσο % .
    Αυτά.
    Ακριβως, η επιβαρυνση με καρτα θα ηταν €1, οχι ακυρωνω την εκπτωση (€3). Τετοιες χονδρικες συμπεριφορες ενοχλουν.
    Eπίσης αυτή η πρακτική < Ή εκπτωση ή πληρωμη με καρτα....> ειναι σπανια και πρεπει να εκλειψει τελειως. Η καρτα υπαρχει για να διευκολυνει τις συναλλαγες. Αν δεν γινει συναλλαγη κ. εμπορα δε θα γινει και εισπραξη.
    O καλύτερος εξοπλισμός προστασίας είναι το μυαλό, που μπορείς να τον φοράς και πάντα

Αρχικά δημιουργήθηκε από apolon10
    Ακριβως, η επιβαρυνση με καρτα θα ηταν €1, οχι ακυρωνω την εκπτωση (€3). Τετοιες χονδρικες συμπεριφορες ενοχλουν.
    Eπίσης αυτή η πρακτική < Ή εκπτωση ή πληρωμη με καρτα....> ειναι σπανια και πρεπει να εκλειψει τελειως. Η καρτα υπαρχει για να διευκολυνει τις συναλλαγες. Αν δεν γινει συναλλαγη κ. εμπορα δε θα γινει και εισπραξη.
    E ναι, επιτέλους πρέπει να το καταλάβουν. Ότι τους πληρώνουμε με καρτα, το εισπράττουν!
    Μεταχρονολογημένα, αλλά δεν έχει καμμία σημασία!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
    Εγώ σαν επιχειρηματίας αποφάσισα να απορροφήσω τον ΦΠΑ. Βέβαια, επειδή δουλεύουμε με μειωμένο (βιβλία γαρ), η διαφορά είναι 0,5 % και όχι 2% μιας και πήγε από το 4,5 στο 5.

Όταν άρχισαν τα μαγαζιά να παραλαμβάνουν παραγγελίες μετά τις 15/3 με τις νέες τιμές, όλοι οι πελάτες με έπαιρναν τηλέφωνο και με ρωτούσαν αν έχει γίνει κάποιο λάθος μιας και οι περισσότεροι είχαν κάνει ανατίμηση προς τα πάνω...

σε έχει και στη λίστα του ο SKAI?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Το star εννοεις.!!!!!!!!

ΤρεΛαμέΛος Το avatar του/της nihristo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Εγω θα δωσω το κατι παραπανω αλλα μονο αν η ελληνικη επιχειρηση μου το επιστρεφει εμμεσως πλην σαφως σε υπηρεσιες/εξυπηρετηση/αξιοπιστια...απλα και θεμελιωδη πραγματα δηλαδη, για να εισαι ευχαριστημενος απο την συναλλαγη και να μην αισθανεσαι λαλακας...

+599
    πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Το θέμα με τις κάρτες παίρνει συζήτηση μπόλικη. Θα μου πεις αφού αποφάσισες να πουλας και με αυτόν τον τρόπο πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Για παράδειγμα πουλάω ένα laptop της toshiba η οποία έχει τιμή "μαρκέ" δλδ στο site της αναρτά τις τελικές τιμές των προοιόντων της, προς 1000 ? τελικη τιμη. Το κέρδος που καθορίζει η μαμά toshiba είναι 6% δηλ από την πώληση αυτή έμειναν στο μαγαζί (που δαπανησε και 2 - 3 ώρες για να σετάρει το μηχάνημα έτσι ώστα ο πελάτης να μη χρειαστεί να κάνει κάτι που ίσως δεν το ξέρει), 46,78? μείον τα μεταφορικά 3? = 43,78 μειον το δωράκι στον πελάτη (usb stick ή mouse) = 38? από αυτά βγάλτε και το νταβατζιλίκι της όποιας τράπεζας, την εφορία και δείτε τελικά τι μένει στο μαγαζί. Εγώ το θεωρώ απολύτως έντιμο να πώ στον πελάτη μου μια extra έκπωση αν με πληρώσει μετρητά. Ευχαριστώ για την κατανόηση, θ' αλλάξω δουλειά το σκέφτομαι.....
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis19
    Το star εννοεις.!!!!!!!!
    επιμένω!

ο ΣΚΑΪ τις έχει!

για το star δεν ξέρω!
    πάντως μπράβο τους!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Άλλο κλασικό κόλπο είναι να κάνεις αλλαγή τιμών (προς τα πάνω) πρίν την αλλαγή του ΦΠΑ και μετά να δηλώσεις ότι αποροφάς την αύξηση του ΦΠΑ. Το κάνει πολύς κόσμος ειδικά στις εκπτώσεις.

Άσχετο. Τί έγινε ρε Operater, μείναμε πίσω δεν πήγαμε καμία εκδρομούλα και σεργιανίζουμε και οι δυό μας στο MOTO?
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    ....
    Άσχετο. Τί έγινε ρε Operater, μείναμε πίσω δεν πήγαμε καμία εκδρομούλα και σεργιανίζουμε και οι δυό μας στο MOTO?
    Aσε αδερφέ...ήρθαν δύσκολοι καιροί για εκδρομές...για μενα..

Re: μαθηματικα στην Ηλιοφιλ

Αρχικά δημιουργήθηκε από apolon10
    πηγα να παρω σημερα κατι γαντια και επειδη ειναι και οι καιροι δυσκολοι και ο καταναλωτης πρεπει να ειναι ιδιαιτερα ευαισθητος, σας παραθετω κατι καινουρια μαθηματικα που εμαθα σημερα.
    Ρωταω ποσο εχουν τα γαντια?
    Απαντηση €46
    Μα λεω βλεπω εδω οτι λεει €44.
    Ναι λεει αλλα εχει μπει το νεο ΦΠΑ 21% δηλ 2% επιπλεον
    Συμπερασμα. Η αυξηση δεν ειναι 2% επι της καθαρης αξιας δηλ περιπου €0,7 αλλα €2. Η στρογγυλευση ειναι προκλητικη.
    Εχει και συνεχεια.
    Υπήρχε και 10% εκπτωση και μου λεει η τελικη τιμη ειναι €43 από €46. Καντε την πραξη και Τα συμπερασματα δικα σας.
    Οπως βλεπετε ειναι προχωρημενα μαθηματικα τα οποια εφαρμοζονται υπερ του πωλητη.
    Συστηνω σε ολους τους εμπορους
    1ο αν θελουν να εχουν νεες τιμες, να τις αναγραφουν σε εμφανες σημειο.
    2ο να προσπαθησουν να απορροφησουν την αυξηση, καθως τα περιθωρια κερδους για αξεσουαρ made in china ειναι ηδη πολυ μεγαλα
    3ο οι σωστοι λογαριασμοι φερνουν τον πελατη πισω να ξαναψωμισει, οι επιτηδευμενα λαθος οχι
    Επισης καταγγελω την αυξηση του ΦΠΑ στον προστατευτικο εξοπλισμο, κατι που χρονια θελαμε να μειωθει ή και να καταργηθει.
    Νομιζω μας περιμενουν δυσκολα χρονια.....
    Ασε με τους συγκεκριμενους κυριους της ηλιοφυλ και τα μαθηματικα τους... πηγα προχθες να συζητησω το ενδεχομενο ανταλαγης του tdm μου, με ενα tiger και ουτε λιγο ουτε πολυ με τους αριθμους τους, μου ζητουσαν να... τους το χαρισω!!!
    money cant buy me love !!!

Εχω και εγώ μια ιστορία απο την Ηλιοφιλ...

Πριν μερικα χρόνια οταν η ηλιοφιλ στη Πέυκη ειχε το κατάστημα απέναντι απο αυτό που έχει τώρα... ειχε κάνει ενα bazaar εκπτώσεων κάτι τέτοιο.

Πέρασα απο έξω και σταμάτησα να πάρω μια ιδέα τι παίζει απο τιμές μηπως βρω κάποια ευκαιρία να ψωνίσω κανα γάντι μπότα κτλ..

Λεφτά είχα για να αγοράσω αλλα έπεσα πάνω σε ενα πωλητή που αντι να πουλάει έδιωχνε το κόσμο..

Ο συγκεκριμένος μου είπε την απίστευτη ατάκα... ότι οταν αποφασίσω τι θέλω !!Να τον ρωτήσω για τιμή... (δεν αναγραφόντουσαν οι τιμες πάνω σε ολα ή δεν είχαν την τιμή με την έκπτωση) Στο μαγαζί μέσα ημουν μονο εγώ και αυτος...

Αυτά ολα μετά απο 2 ερωτησεις που του έκανα... εμ τον ζάλισα και εγώ... ηθελε να πιει καφέ στις 12 το μεσημέρι...

Απο τότε δε ξαναπήγα στην Ηλιοφίλ ..... και ουτε πρόκειται να ξαναπάω...

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

BMW+KTM = GS 1450 EXC-F Το avatar του/της Nik0s
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Αν και το άκουσα το θέμα, όχι δεν τους έστειλα κάτι..
    - So, what do you do for a living ?
    - I'm into murders and executions.
    - I'm sorry ?
    - I said, I'm into mergers and acquisitions.

Patrick Bateman
    -------------------------------------
    Bikepics Photo Album
    Ινδία: Δύο εβδομάδες στο Rajasthan

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ