Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 94

Θέμα: προβλημα σε husqvarna te 610 2001

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Γιατί όταν παίζει μόνο η μπαταρία, η μίζα δεν μπορεί να βάλει μπροστά τον κινητήρα ενώ όταν δίνεις ρεύμα από πρίζα μπορεί η ίδια μίζα και βάζει κανονικά μπροστά?
    Είτε γιατί η μπαταρία είναι "μικρή" για τις απαιτήσεις ρεύματος της μίζας (πράγμα που δεν ισχύει εργοστασιακά) είτε γιατί η μπαταρία είναι "πεσμένη" ...

Σύμφωνα με το όσα λές παραπάνω ρε OldMan εαν η μίζα δεν είχε αρκετή δύναμη και στις δύο περιπτώσεις δεν θα μπορούσε να δώσει εκκίνηση μιας και δεν έχουν σχέση τα διαθέσιμα Amper.

Ή μήπως τελικά έχουν?

Δεν ξέρω όπως είπα από μίζες αλλά τα δεδομένα μου λένε ότι χρειάζεται παραπάνω ρεύμα. Μόλις το έχεις διαθέσιμο είναι όλα καλά. Άρα με μπαταρία με περισσότερα CCA θα κάνεις δουλειά.
    Βρε Γιάννη, εγώ δεν είπα ότι η υπάρχουσα μίζα δεν επαρκεί για την εκκίνηση..!!!

Η διαφωνία μας (αν υπάρχει..) έγκειται στο ότι έχετε βάλει πλώρη για μεγαλύτερη μπαταρία χωρίς να διαπιστώσετε αν οι δυνατότητες του τύπου της υπάρχουσας δεν επαρκούν ...

Κοινώς, αν μια καλή μπαταρία (σαν αυτή που φοράει από την μάνα του το μηχανάκι) κάνει την δουλειά, it's O.K.
    Αν όχι, τότε χρειάζεται μεγαλύτερη μίζα (και μπαταρία, εννοείται - αλλά μετά πάμε και σε αυξημένες απαιτήσεις φόρτισης που δεν ξέρω αν ικανοποιούνται από την υπάρχουσα γεννήτρια...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Μα είπα πολλές φορές ότι το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα έπρεπε να κάνει (και κακώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα) είναι να πάει σε ενα ηλεκτρολόγο να δοκιμάσει μια άλλη μπαταρία να δει εαν το όλο θέμα είναι προβληματική μπαταρία.

Ούτως ή άλλως είναι κουτό να πας να πληρώσεις νέα μπαταρία χωρίς να τσεκάρεις την υπάρχουσα και μια άλλη αντίστοιχη. Μπορεί να είναι αυτό αλλά μπορεί και όχι. Κρίμα να πετάξεις χρήματα σε νέα μπαταρία εαν δεν την χρειάζεσαι.

Αλλά πάλι έχω την εντύπωση πως με περισσότερα CCA βοηθάς την υπάρχουσα μίζα να ανταπεξέλθει καλύτερα στην εκκίνηση (μπορεί να κάνω και λάθος. δεν είμαι ηλετρολόγος).

Moderator
    Αλλά πάλι έχω την εντύπωση πως με περισσότερα CCA βοηθάς την υπάρχουσα μίζα να ανταπεξέλθει καλύτερα στην εκκίνηση
    Πολύ σωστή εντύπωση έχεις αλλά ΜΟΝΟ σε "ειδικές" συνθήκες...
    (εξ ου και το COLD Cranking Amperage...)

Αν "αναγκάζεις" την μίζα να τραβάει περισσότερο ρεύμα από αυτό των προδιαγραφών της σε ΚΑΘΕ εκκίνηση, τότε πολύ γρήγορα (τάχιστα, θα έλεγα...) δεν θα έχεις μίζα με καρβουνάκια αλλά καρβουνάκια με μίζα ..

Νέα ερώτηση:

- Ποιες είναι οι ειδικές συνθήκες; Ειχα την εντύπωση ότι το CCA αναφέρονταν στην εκκίνηση του κινητήρα όπου η μίζα τραβάει πολύ ρεύμα.

- Η μπαταρία δεν δίνει μονή της ρεύμα. Απλά ανταποκρίνεται σε αυτό που της ζητείται; Σωστα ή λάθος; Οποτε τα CCA βρίσκονται εκεί σαν max για να δωθούν όσα είναι αναγκαία. Άρα γιατί να καψουμε την μίζα μας;

Όπου έχω κάνει λάθος διόρθωσε με για να καταλάβω πως παίζεται το παιχνίδι με τα ρεύματα.

Αααα, κι άλλη ερώτηση:

Τι γίνεται εάν αλλάξεις την γεννήτρια και βάλεις μεγαλύτερη; Παλι παίζει πρόβλημα;

Thanks

.....

Μήπως να ανοίξω νέο post?

Moderator
    Μήπως να ανοίξω νέο post?
    Μάλλον αυτό να κάνεις ...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Γιατί ρε παλλικάρι δεν φτιάνεις τον αποσυμπιεστή να κάνει την δουλειά του και παιδεύεσαι άσκοπα...?
    Όύτε ρεύματα, ούτε τίποτα.

WTF...?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Γιατί ρε παλλικάρι δεν φτιάνεις τον αποσυμπιεστή να κάνει την δουλειά του και παιδεύεσαι άσκοπα...?
    Όύτε ρεύματα, ούτε τίποτα.

WTF...?

Πρέπει μάλιστα να το ανέφερε πρώτος ο Αντώνης (oldman).
    Και για μένα είναι το πιο σχετικό στη περίπτωση.

μα το θεμα ειναι πως να φτιαξω τον αποσυμπιεστη ρε παιδια .δεν εχει χαλασει.απο το πιστονι ανεβικε η συμπιεση

Νέο μέλος
    Μηχανάκι ανάβει + Μηχανάκι δουλεύει = Δεν υπάρχει πρόβλημα στο μοτέρ (ΜΕΚ μέρος)! (Απλό)

Μίζα δεν μπορεί να περιστρέψει στρόφαλο σε μηχανάκι που ανάβει και δουλεύει = Πρόβλημα στο σύστημα μίζας (Απλό και αυτό!)

Περισσότερο ρεύμα μηχανάκι δούλεψε = Ανάγκη για περισσότερο....... ΡΕΥΜΑ (και τούτο απλό!)

Το ότι μια μίζα είναι σε ένα μηχανάκι δεν θα πει ότι αποκλείεται να έχει περισσότερες δυνατότητες!
    Σίγουρα έχει για την ακρίβεια, εκτός και αν νομίζει κανείς ότι η husqvarna θα κάτσει να φτιάχνει μίζες για την πάρτη της και δεν επιλέγει από καταλόγους εταιριών που κάνουν αυτή την δουλειά!
    Έτσι λοιπόν η husqvarna θα επιλέξει μια που να της κάνει και μάλιστα το πιθανότερο με περισσότερες δυνατότητες από τις απαιτήσεις για να μην δουλεύει στο όριο που σημαίνει γρηγορότερη φθορά!

Αυτή η μίζα τώρα μπορεί τραβάει όσο ρεύμα μπορεί να της παρασχεθεί από την μπαταρία και άν δεν το αντέχει έχει όλη την άνεση να καεί ή αν δουλεύει στα όρια της να έχει γρηγορότερη φθορά!

Αποδεδειγμένα ο φίλος yamahistis έδωσε περισσότερο ρεύμα και εκτός απ' το ότι δεν κάηκε έκανε και την δουλειά του!

Ίσως να φθείρεται η μίζα του αλλά κάνει την δουλεία του (προς το παρόν τουλάχιστον)!

Η διαφωνία μας (αν υπάρχει..) έγκειται στο ότι έχετε βάλει πλώρη για μεγαλύτερη μπαταρία χωρίς να διαπιστώσετε αν οι δυνατότητες του τύπου της υπάρχουσας δεν επαρκούν ...
    Σωστός σε αυτό το είπα και εγώ! Δοκιμάζουμε και μετά ανεβαίνουμε αν χρειαστεί μέχρι να βρούμε το σωστό!

Με πολύ μεγαλύτερη ένταση ρεύματος μπορεί να σου δημιουργηθεί πρόβλημα (από φθορά) και σε άλλα ηλεκτρονικά μέρη και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το θες ειδικά σε husqvarna που έχει ένα θέμα αντιπροσώπευσης...

Αν ψάξεις στο internet μπορείς να βρεις ακριβώς τι μίζα φορά το μηχανάκι σου και να διαβάσεις τα spec από τα datasheet και να ξέρεις ακριβώς τι κάνεις.
    Αν δεν βρεις τον τύπο από site κοίτα πάνω στην μίζα στο moter της θα γράφει των κωδικό της ή ακόμα και τον κατασκευαστή και μετά θα βρεις το datasheet από internet.

Αν βάλεις μεγαλύτερη μπαταρία τσέκαρε αν γράφει κανείς για προβλήματα στα ηλεκτρονικά από μεγαλύτερη μπαταρία (αν και δεν πιστεύω).

Ψάξε τύπους από εξωτερικό που έχουν ανεβάσει συμπίεση (δεν παίζει να είσαι ο μόνος) και δες τι κάναν με το θέμα της μίζας και αν είχαν άλλα προβλήματα μετά..

Τσέκαρε αν η μπαταρία μόνη της δίνει σταθερό ρεύμα μπορεί να φταίνε και τα υπόλοιπα ανορθωτές κτλ.
    Μπορεί η εξωτερική πηγή να παρέχει την σταθερότητα που ίσως να σου λείπει και όχι περισσότερα A.

μαγκες,ο μαστορας ειχε κανει τρελη μαλακια!!!ειχε βγαλει εντελοσ τον αποσυμπιεστη!μου λεει''χτυπαγε και τον εβγαλα''.ελεος.και τορα δεν ξερει πως να τον βαλει και να δουλεψει.εντομετακξι ο αποσυμπιεστης ειναι πανω στον εκκεντροφορο,αλλα αφου αγριεψαμε τον εκκεντροφορο,ο αποσυμπιεστης φαγο8ικε απο την μερια που εφαπτετε με τον εκκε,αλλα οχι απο αφτι που κραταει τις βαλβιδες ανοιχτες.μαλλον γιαυτο βαραγε.τι να σας πω?τα εχω παιξει
    και για μια μλκια,δε μπορω να χαρω το μηχανακι μου

Πές του να σου βρει καινούργιο αποσυμπιεστή και πήγαινέ τον σε κάποιον που να ξέρει τι να κάνει.

:a31: :a31: :a31: :a31:

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από yamahistis
    μαγκες,ο μαστορας ειχε κανει τρελη μαλακια!!!ειχε βγαλει εντελοσ τον αποσυμπιεστη!
    Καλά, ο "μάστορας" είναι λεβεντόπαιδο ...

Όταν όμως σου λένε κάτι:
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Μήπως γαργαλέψατε (ή καταργήσατε) τον αυτόματο αποσυμπιεστή ..???
    εσύ το χαβά σου τον έχεις στην μεγαλύτερη μπαταρία ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Καλά, ο "μάστορας" είναι λεβεντόπαιδο ...

Όταν όμως σου λένε κάτι:

εσύ το χαβά σου τον έχεις στην μεγαλύτερη μπαταρία ...

Ίσως γιατί αυτό με τον αποσυμπιεστή δεν μπορεί να το χωνέψει ανθρώπινος νους ;

δεν ειναι αυτο.απλα δε μου ειχε πει κατι για τον αποσυμπιεστη.ενα ενα μου τα ξεφουρνιζει...και που εισαι ακομα.αστα να πανε.αφου μου ειχε πει οτι απο μηχανολογικης αποψης ολα ειναι οκ,δε το περιμενα να εχει κανει τετοια μαλακια,ασε που δεν ιξερα καν για τον αποσυμπιεστη.

Φιλαράκι,
    εαν χρειάζεσαι το σερβις μανιουαλ, ενημέρωσέ με να σου το στείλω.
    Καλά ξεμπερδέματα...
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ