Σελίδα 37 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 273233343536373839404142 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 541 έως 555 από 648

Θέμα: Για δυνατούς λύτες...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    R1200ST

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Τουλάχιστον σήμερα ο Νικος έμαθε ΠΩΣ οδηγείται οικονομικά ενα μηχανάκι
    Ειλικρινά ρε Ηλία, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε! Σε κάθε βόλτα εγώ με το CBF έβαζα μπετζίνα πολύ πριν από σένα. Τώρα το tiger χρειάστηκε βενζίνη πολύ πριν το CBF!

Εγώ ποτέ μου δεν έχω δει κατανάλωση κάτω από 7lt/100km στο CBF (συνήθως είμαι πάνω από 8) και με τον Ηλία έβγαλε 5lt/100km!!

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    νπατ...το cbf με τα χλμ που εχει ποσο στο παιρνουν?
    Δεν έχω την παραμικρή ιδέα! Όπως το βλέπω ή θα το πάρει κανας γνωστός σε τιμή ευκαιρίας ή θα παίξει καμιά ανταλλαγή ή θα το κρατήσω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ειλικρινά ρε Ηλία, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε! Σε κάθε βόλτα εγώ με το CBF έβαζα μπετζίνα πολύ πριν από σένα. Τώρα το tiger χρειάστηκε βενζίνη πολύ πριν το CBF!

Εγώ ποτέ μου δεν έχω δει κατανάλωση κάτω από 7lt/100km στο CBF (συνήθως είμαι πάνω από 8) και με τον Ηλία έβγαλε 5lt/100km!!

Προσαρμογή στην κρίση

(ακου 25 ευρω γεμισμα )
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τουλάχιστον σήμερα ο Νικος έμαθε ΠΩΣ οδηγείται οικονομικά ενα μηχανάκι
    μέχρι να οδηγήσει το 800 να ξεχάσει για πάντα το θέμα κατανάλωση

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    μέχρι να οδηγήσει το 800 να ξεχάσει για πάντα το θέμα κατανάλωση
    Νομίζω αυτό θα έχει σειρά (το ST)...

Moderator
    Πρέπει να γράψω κι ενα αντίστοιχο για το CBF
    Πραγματικά θα είχα μεγάλη περιέργεια να το διαβάσω...

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Για το Tiger, θεωρώ ότι ήταν προφανές ότι θα είχες τέτοια εντύπωση, όπως με οποιοδήποτε τύπου on off που θα καβαλήσεις.
    Τα τιμόνια σε όλα τα on off έχουν τέτοια λογική, σε όλα τα on off το κολαράκι είναι ψηλά, και σχεδόν όλα πάσχουν από κάλυψη αέρα σε σχέση με ένα street.

Πάμε τώρα στο μηχανάκι το οποίο, αν σου αρέσει εμφανισιακά νομίζω σε καλύπτει απόλυτα. Το έχεις ήδη γράψει. R1200ST.
    Διαθέτει ότι ζητάς, σελάρα, ABS, φορτώνεται, αν πέσει δε θες μια περιουσία να το φτιάξεις, είναι στα άλογα που το θες, το service του είναι γελοίο, μπορείς να το έχεις και για 200.000 χιλιόμετρα, είναι διαφορετικό, κινείται άνετα μέσα σε πόλη, ταξίδι, επαρχία.
    Τι δεν έχει? Α! Δεν είναι Honda....

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	00159.jpg 
Προβολές:	183 
Μέγεθος:	93,9 KB 
ID:	193541

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Πάμε τώρα στο μηχανάκι το οποίο, αν σου αρέσει εμφανισιακά νομίζω σε καλύπτει απόλυτα. Το έχεις ήδη γράψει. R1200ST.
    Διαθέτει ότι ζητάς, σελάρα, ABS, φορτώνεται, αν πέσει δε θες μια περιουσία να το φτιάξεις, είναι στα άλογα που το θες, το service του είναι γελοίο, μπορείς να το έχεις και για 200.000 χιλιόμετρα, είναι διαφορετικό, κινείται άνετα μέσα σε πόλη, ταξίδι, επαρχία.
    Τι δεν έχει? Α! Δεν είναι Honda....
    Ναι σε όλα ρε Μικέ, συμφωνώ μαζί σου και δεν έχω καμία προκατάληψη με την Honda (πέρα απ' την πλάκα). Απλά είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ρε φίλε. Είναι σαν αποτυχημένο πείραμα διασταύρωσης μοτοσυκλέτας με βάτραχο που ξέφυγε απ' τα υπόγεια της γκεστάπο! Αν ήταν απλώς άσχημο κάτι θα γινόταν, αλλά αυτό παραπάει!

Θα κάνω μερικά σχόλια πάνω στα "αρνητικά" του τιγρη όπως τα έιδε ο Νικος, όχι εν ειδη απάντησης, αλλα ως χρήστης της μηχανής για μεγαλύτερο διάστημα.

Θεση οδήγησης: Εμένα δε με ενοχλει, αλλα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ο Νικος δεν βολεύτηκε. Εμένα όλα τα προηγούμενα μηχανάκια ήταν "ονοφ" οποτε αυτό ειναι το πιο σκυφτό όλων - στο Νικο το αντιθετο. Εγώ νιωθω οτι εχω κουμπώσει καλά εκεί, αλλα είμαι και πιο κοντος οποτε ειναι αλλιως τα πράγματα. Σημερα ψιλοβεβαιώθηκα οτι με ενα αλλο τιμονι τα πραγματα βελτιώνονται πολύ. (επίσης οι χουφτες πρεπει να παρουν το μπουλο...)

Στροφες: Ναι, έχει όντως αυτη τη μαλακή αίσθηση. Οδηγώντας το CBF ενιωσα οτι στριβω ενα πιο ευκολο μηχανάκι, πιο φιλικο, ενα μηχανακι που θα με μαθει να στριβω χωρις να τρομαξω. Στον τιγρη λογω μεγαλων διαδρομών και αλλης κατασκευής, ενώ θα στρίψει μια χαρά, μπορεί να σου δώσει λιγο φόβο, ειδικά εαν δεν εισαι και πολύ εμπειρος. Ενιωσα στο cbf αυτό που λέει ο Νικος, δεν ξερω όμως σε τι βαθμό οφείλεται στο οτι το έχει κάνει "κουτσουρο" . Σημειωτέον, ο τιγρης δεν εχει υποστεί καμια αλλαγή, ουτε εχει ποτε κοιταχτει το sag

Δυο λόγους φαντάζομαι που εκαναν αυτη τη μηχανή ψηλή: Ο ένας ειναι το ονομα, ο τιγρης τα τελευταία χρονια ήταν ονοφ, οποτε (εικαζω) οτι διατήρησαν λιγο αυτη τη λογικη. Ο αλλος ειναι οτι υπάρχει το sprint, οποτε χαμηλώνοντας τον τιγρη, θαβεις το άλλο μοντελο. Ναι, η σέλα ειναι φαρδια και θα μπορούσε να ειναι στανταρ η δευτερη που δίνει η "Τ" που ειναι πιο στενη και πατάς καλύτερα. Στα επιτόπια κλπ με παιδεύει ειναι η αληθεια.
    Αυτό που ισως προσφερει το υψος (πέραν της ευκολιας σε πολη) ειναι μια πιο τουριστική αίσθηση και λιγο παιχνιδιαρικη "α λα μοταρντ" οδηγηση... Μαλλον κανει το μηχανακι πιο ολαραουντ - η μονη του χρησιμοτητα.

CBF: Ειναι να απορείς (παλι) για τη χονδα που εχει φτιαξει ενα τετοιο διαμαντάκι και το έχει παραπεταμένο. Θα μπορούσε με λιγα πράγματα και ενα σωστό λιφτινγκ να ειναι χρυσωρυχείο. Συγχρονα όργανα, λιγο πουσαρισμα ο κινητηρας, ενα UD, ενα ψαλιδακι της προκοπής...
    Αντ' αυτου εδωσε μια περιουσία σε R&D για να φτιαξει το DN-01 και συνεχίζει να παράγει ακομα αυτο το σκρίνιο σε ρόδες που λέγεται βαραδερο.
    Την οδήγηση με το cbf την καταευχαριστήθηκα - φιλικότατο μηχανάκι χωρίς επ' ουδενι να ειναι αδιάφορο.

(οχι δε θα τα ανταλλαξουμε )

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

- Στο στροφιλίκι έχει περίεργη αίσθηση, εντελώς διαφορετική απ' ότι έχω συνηθίσει με το CBF και ούτε αυτό μου άρεσε. Προσπαθώ να εξηγήσω: Με το CBF όταν στρίβω αισθάνομαι ότι το πράγμα πάει "μονοκόματα". Θέλει περισσότερη δύναμη για να πλαγιάσει, αλλά το κάνει "σαν ένα κομμάτι" και αισθάνεσαι κολλημένος στον δρόμο. Με το tiger αισθανόμουν σαν αν κάθομαι κάπου εκεί στα αψηλά παίζοντας το εκκρεμές του Φουκώ. Στρίβει αποτελεσματικότατα και με ελάχιστη προσπάθεια και το αισθάνεσαι πολύ πιο αλαφρύ. Αλλά νιώθω σαν να είμαι εγώ εκεί ψηλά, ο δρόμος εκεί κάααατω, και ανάμεσά μας ένα ελαστικό πράμα. Συγκριτικά (και σαν αίσθηση και μόνο) με το CBF αισθάνομαι σαν να είμαι καβάλα σ' ένα φίδι κολημμένο στο δρόμο, ενώ με το tiger σαν να έχω ζέψει καμηλοπάρδαλη. Προφανώς υπερβάλω και προφανώς δεν αναφέρομαι στην αποτελεσματικότητα της μοτοσυκλέτας (στο πόσο γρήγορα ή καλά μπορεί να πάει). Προσπαθώ απλά να περιγράψω την αίσθηση που μου άφησε.

+όσα

πάντα ήθελα να το εκφράσω έτσι όπως το είπες ρε συ Νικόλα, όταν με ρωταει ο κόσμος πώς στρίβει. Μέσα σε μια παράγραφο τα πές όλα

Και τώρα τα αρνητικά:

- Θέση οδήγησης .........

- Στο στροφιλίκι έχει περίεργη αίσθηση, εντελώς διαφορετική απ' ότι έχω συνηθίσει με το CBF .......

- Η μοτοσυκλέτα είναι ψηλή χωρίς να μπορώ να καταλάβω τον λόγο. ...
    για αυτά που γράφεις στο 1ο και στο 2ο, είναι η απολύτως αναμεννόμενη εντύπωση που θα αποκομίσει ένας μαθημένος στρητάς όταν πρωτοδηγήσει ον-οφφ ή τύπου ον-οφφ. Συνήθειο είναι ...

για το 3ο η απάντηση νομίζω είναι καθαρά θέμα ...εχμμ.. γεννετικής της triumph. Είχε ένα ψηλό ον-οφφ (95%-5%, το προηγούμενο του Ηλία) και αποφάσισε ότι το θέλει στρητ. Όμως κάπως έπρεπε να κρατήσει δεσμό με τον πρόγονο οπότε έμεινε ψηλό ... δατς ολ φολκς...

Παλαιό μέλος
    Εχω την εντυπωση απο αυτα που ειπες για το tiger οτι το bandit θα σου αρεσει, αφου εχει ακομη πιο "σταθερη " αισθηση απο το cbf στις στροφες.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Που καταλήξαμε εν τέλει;

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
    Που καταλήξαμε εν τέλει;
    Wakarimasen Kurisu (δεν ξέρω Χριστό) που κατέληξε η που θα καταλήξει ....

ένα μόνο λέω .... όσο πιο πολλά χιλιόμετρα έχεις γράψει με ένα μηχανάκι και όσο πιο πολλά ταξίδια και εμπειρίες έχεις μαζέψει με αυτό τόσο πιο δύσκολο είναι να βρεις αντικαταστάτη άξιο και να κάνεις υποχωρήσεις στα τυχόν ψεγάδια που μπορεί να έχει το νέο ...

(γι' αυτό μετάνιωσα κάποτε για μια αγγελία που έβαλα σε δικό μου μηχανάκι ... γι' αυτό αν ρωτήσεις τον καπετάνιο αν του αρέσει το British Racing Green χρώμα που είχε το παλιό του σουτιέν θα αναστενάξει ... )

... εγώ επιμένω να κρατήσει για λίγο (πχ άλλα εκατό χιλιάρικα ) το "παλιό" .... και να το αποχαιρετήσει μετά με μια γαμάτη βόλτα ....

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF