Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Η μοναξιά του ταξιδευτή...

ΜΕΛΟΣ: WITHUS ORAGAINSTUS Το avatar του/της MIXALHS 400SF R

Η μοναξιά του ταξιδευτή...

Με τα πολλά 31 του Μάρτη ξεκίνησα από Αθήνα για Καρδίτσα με το Cbάκι φορτωμένο και φτιαγμένες τις μπροστινές αναρτήσεις που οι κωλόδρομοι της Πάτρας μου γάμησαν.
    Πρώτη φορά χωρίς Εκείνη σε τόσο μεγάλο ταξίδι. Πρώτη φορά 4-5 ώρες καβάλα στη κούκλα μόνος... Πρώτη φορά χωρίς κάποιον να ακολουθώ ή να ακολουθάει και χωρίς Εκείνη να με κρατάει αγκαλιά, να με σφίγγει όταν τσιμπάω το γκάζι επικίνδυνα, να με χαιδεύει και να εννοεί Σ αγαπώ ή πρόσεχε ή να σ δείχνει άλλους με μηχανές που έρχονται ή τους περνάς και χαίρεται που αναβοσβήνεται τα φώτα ο ένας στον άλλο ως χαιρετισμό σαν μύστες της ίδιας τέχνης.
    Ο ήλιος τέλειος για ταξίδι, ο αέρας να μ αφήνει να οδήγάω άνετα μέχρι τα 140 και από εκεί να πρέπει να χαμηλώνω λίγο το σώμα μου...
    Η εθνική μια κούκλα, στρωμένη όμορφα χωρίς λακούβες και απότομες στροφές, να μ' αφηνει να γέρνω πάνω της ήρεμος και σίγουρος σε κάθε στροφή και να ευχαριστιέμαι τις ευθείες της. Στις 2 στάσεις βγάζω κράνος και κουκούλα και αφήνω το βλέμμα μου να χαθεί και προσπαθώ να ευχαριστηθώ το τοπίο, τον αέρα... το ίσιωμα του κορμιού μου.
    Και εκεί με χτυπάει... αρχίζει να μεγαλώνει μέσα μου και να με τρώει και ήταν αλήθεια.Δεν ξέρω αν το έχετε νοιώσει... ότι κάποιες φορές κάτι λείπει. Κάτι σημαντικό που σε κάποιον θα φαινόταν ελάχιστο. Λείπει όμως...
    Έλειπε Αυτή, έλειπαν οι άλλοι, κάποιος να μοιραστείς, κάποιον να του πεις και κάποιος να γελάσεις μαζί του εκεί που σταματούσες στη μέση του τίποτα με τ αυτοκίνητα να τρέχουν πίσω σου, μπροστά ή δίπλα σου. Να μην έχεις κάποιον να του πεις και να του δείξεις κιόλας τα νερά της θάλασσας, τις στροφές στο βουνό που έρχονται ή ότι κόντεψες να χτυπήσεις ένα πουλί στο Πέταλο και σου ξέφυγε- του ξέφυγες για λίγο. Ή να του δείξεις όταν οδηγάς το χαζό/όμορφο/παράξενο/ περίεργο που προσπερνάς είτε είναι αυτοκίνητο, όνομα, τοπίο και γω δεν ξέρω τι... Τον αέρα που είναι καθαρός έξω από τις πόλεις και την απόλυτη ησύχια και να ξέρεις ότι το χαίρεστε και οι 2 χωρίς να πείτε κουβέντα.Ή να γελάσετε για οτιδήποτε ή να χαμογελάσετε και να ξέρετε ότι απλά δεν χρειάζεται να πείτε πολλά ή ακόμη να μην πείτε τίποτα και να τα έχετε πει σχεδόν όλα.

Είναι άραγε όντως τόσο μεγάλη η μοναξιά όταν ταξιδεύεις μόνος ή απλώς ένα πέρασμα από τόπους μελαγχολίας για όσα έχασες, δεν έχεις, θα ήθελες να έχεις...;
    ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ, ΤΙΣ ΚΟΡΝΤΟΥΡΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ CB ΝΑ ΦΥΓΩ...

GIB MIR BENZIN

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Είναι πάρα πολλές φορές που θέλω να είμαι μόνος χωρίς συν-αναβάτη και χωρίς παρέα...

ο λόγος;

Να πάω απο όπου θέλω, όπως θέλω , με όποια ταχύτητα θέλω και να σταματώ όπου θέλω.

Θες μια συμβουλή;... εκείνο που θα σε βοηθήσει απίστευτα σε κάτι τέτοιο , είναι μια πολύ καλή φωτογραφική μηχανή που θα πάρει μέσα της όσα βλέπεις και θα μπορείς να τα έχεις ώς ανάμνηση και παρέα. Συν ενα πολύ καλό ΜΡ3 player με αγαπημένη μουσική μέσα.

Ο αναβάτης της μηχανής, ο ταξιδιώτης που αναφέρεις , είναι αναμενόμενο να είναι μόνος στις περισσότερες διαδρομές. Αυτός, ο δρόμος και η μηχανή του.

Ο/Η σύντροφος, είναι απλά παρέα που μοιράζονται την εμπειρία ... δεν ομορφαίνουν το ταξίδι.

Γνώμη μου.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Θα συμφωνήσω με τον Gandalf dr685sm και θα προσθέσω το εξής:

Καλά θα ήταν κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση να μην οδηγείς, ειδικά μηχανή.
    ΒΑΣΙΛΗΣ Exes: Crypton R '08 (08-11), DL 650A K9 (09-11), Versys '07(11-12), Address 125 '08 (12-12), KLX 250S '10 (12-13), XT660R '07 (13-15), Tiger 800 '11 (2011-19 ΕΟL) Current: , Sym ST200i (2015-?), Suzuki V-Strom 1000 L8 (2020-?)

Μέλος προς δωρεά Το avatar του/της Vagelis Gar
    Η σύντροφός μου (γυναίκα μου) βρίσκεται εδώ και 14 έτη δίπλα μου.Σε χαρές , σε λύπες , σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές (γεννήσεις παιδιών,ασθένειες κτλ).14 χρόνια έρωτα,αγάπης, και όλων αυτών των συναισθημάτων που δημιουργούν την οικογένεια.
    Απο τότε έχω αλλάξει 2 μοτοσυκλέτες, με χιλιάδες χιλιόμετρα σε βουνά, θάλασσες, λίμνες, και ότι άλλο μπορείς να συναντήσεις σε μια κοντινή ή λίγο πιό μακρινή διαδρομή.

Διαδρομές δικές μου...διαδρομές μοναχικές, ήσυχες, γρήγορες και αργές όπου η μόνη μου παρέα ποτέ δε μου διαμαρτυρήθηκε για το οτιδήποτε.Ένα MP3, μια φωτογραφική (όπως γράφει και ο φίλος πιό πάνω) και όλα τα άλλα απλά μένουν πίσω για την στιγμή της "επιστροφής" στην πραγματικότητα.

Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.Σιχαίνομαι την μοναξιά (όπου δεν έχεις την επιλογή του να είσαι με την-τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου) αλλά λατρεύω την μοναχικότητά μου όπου θα πάρω την μοτοσυκλέτα μου, θα κάνω την διαδρομή μου και θα γυρίσω στο στέκι για να πιώ το καφεδάκι μου και να ασχοληθώ με όλα αυτά που ασχολούνται οι κολλητοί μου.

Όλες οι στιγμές έχουν τις ιδιαίτερότητές τους.Το σημαντικό είναι να μπορούμε, σαν ελεύθεροι άνθρωποι που είμαστε,να κάνουμε τις επιλογές μας και ανεμπόδιστα να ζούμε τις μοναχικές ή της στιγμές της παρέας.

Φιλικά Βαγγέλης
    Το blog μου:
    http://northcape2010.blogspot.com/

Βάση Δεδομένων:
    http://www.earthexplorer.weebly.com/

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Roufianos

Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.

+++
    If you think adventure is dangerous, try routine, it's lethal....

Μέλος Το avatar του/της FJ

.

Ειναι πολυ σωστες και πολυ χρησιμες οι απαντησεις. Με εχουν απασχολησει και εμενα προσφατα τετοια συναισθηματα ...

Άλλο η μοναξιά, άλλο η μοναχικότητα.Σιχαίνομαι την μοναξιά (όπου δεν έχεις την επιλογή του να είσαι με την-τον σύντροφό σου ή τους φίλους σου) αλλά λατρεύω την μοναχικότητά μου όπου θα πάρω την μοτοσυκλέτα μου, θα κάνω την διαδρομή μου και θα γυρίσω στο στέκι για να πιώ το καφεδάκι μου και να ασχοληθώ με όλα αυτά που ασχολούνται οι κολλητοί μου.
    Ακριβώς για αυτό μιλάω.... για τη μοναξιά... Η μοναχικότητα μ αρέσει και μένα. Αν την έχεις ως επιλογή σε κάνει να ξεφεύγεις. Αν δεν την έχεις όμως τότε είσαι μόνος... Γ αυτό ίσως ήταν πιο έντονο.
    Κι ευχαριστώ για τις συμβουλές για Mp3 και φωτό (τα οποία χωρίς να θέλω να σας κακοκαρδίσω τα είχα μαζί μου). Απλά μιλάω για αυτό το αίσθημα της συντροφιάς...
    Ευχαριστώ πάντως...
    Είμαι Καρδίτσα και αύριο λέω να ξεκινήσω Ταξιδάκι για Καλαμπάκα- Μετέωρα ή Βόλο. Όποιος θέλει κανονίζουμε

GIB MIR BENZIN

Μέλος Το avatar του/της FJ
    Το μηχανακι δεν μπορει να αντισταθμισει μια ανθρωπινη απωλεια. Ο χρονος μπορει. Οπως επισης και οι συναναστροφες και οι δραστηριοτητες μεσα στις οποιες συγκαταλεγονται και τα ταξιδια με μοτοσυκλετα και ειναι στην 1η θεση, αρκει να τα κανεις οταν τα θελεις και οχι οταν για καποιο λογο γινονται ''αγγαρεια''.
    Καλη βολτα. Πηγαινε στον Βολο αξιζει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MIXALHS 400SF R
    απλώς ένα πέρασμα από τόπους μελαγχολίας για όσα έχασες, δεν έχεις, θα ήθελες να έχεις...;
    Μάλλον τετοιες σκέψεις που θα σε βασάνιζαν ούτως ή άλλως...

Όλες οι στιγμές έχουν τις ιδιαίτερότητές τους.Το σημαντικό είναι να μπορούμε, σαν ελεύθεροι άνθρωποι που είμαστε,να κάνουμε τις επιλογές μας και ανεμπόδιστα να ζούμε τις μοναχικές ή της στιγμές της παρέας.

Φιλικά Βαγγέλης
    Δεν θα μπορούσα να δώσω καλύτερη απάντηση, Roufiane...
    Είμαι Καρδίτσα και αύριο λέω να ξεκινήσω Ταξιδάκι για Καλαμπάκα- Μετέωρα ή Βόλο. Όποιος θέλει κανονίζουμε
    Αυτή είναι η "ωραία" διάθεση του μοτοσυκλετιστή.Αφού χαρείς τη μοναχικότητα ενός ταξιδιού χωρίς συνταξιδώτες και τα βρεις,όσο αυτό είναι δυνατόν,με τον εαυτό σου...η επόμενη βόλτα να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα με όμορφες παρέες...

Πάντα υπάρχει χώρος για συνταξιδιώτες είτε στη σέλα μου είτε γύρω μου. Σπάνια θα κάνω ταξίδι μόνος (αν εξαιρέσεις το Πάτρα- Αθήνα για να πάω στην κοπελιά).

GIB MIR BENZIN

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DeusEx
    Πάντα υπάρχει χώρος για συνταξιδιώτες είτε στη σέλα μου είτε γύρω μου. Σπάνια θα κάνω ταξίδι μόνος (αν εξαιρέσεις το Πάτρα- Αθήνα για να πάω στην κοπελιά).
    Εγω ειμαι Αθηνα κ κατεβαινω Πατρα για την κοπελια ...

Δεν αλλαζουμε κοπελιες να γλυτωσουμε τα ταξιδια !?

:rotflmao:

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    -Ταξίδεψε με παρέα αν θες να μάθεις ποιοί είναι οι φίλοι σου
    -Ταξίδεψε μόνος για να μάθεις ποιος είσαι
    -Μην ταξιδέψεις μόνος μακρυνό ταξίδι αν φοβάσαι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Μια μικρή παρατήρηση που την έχω αναφέρει κι εγώ και άλλοι πολλές φορές...απλά επειδή αναφέρθηκε...προσωπική γνώμη, Π Ο Τ Ε μουσική όταν οδηγάς,μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή χωρίς να το καταλάβεις,είναι επικίνδυνο.

Bladerunner Το avatar του/της siraxanz
    Η μοναξιά είναι και ελευθερία
    ταξίδι νάναι και με καλή παρέα...ζητώ πολλά? :-)

Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
    -Ταξίδεψε με παρέα αν θες να μάθεις ποιοί είναι οι φίλοι σου
    -Ταξίδεψε μόνος για να μάθεις ποιος είσαι
    -Μην ταξιδέψεις μόνος μακρυνό ταξίδι αν φοβάσαι να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι

Υπάρχει η στιγμή που πρέπει να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν,και η στιγμή που πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι 6 πόλεις σταθμοί στην ζωή του άντρα .
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2024, 09:27
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 15:16
  3. Προέλευση του... fuck!
    από KAS77 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 16:46
  4. Δημοσιογραφοι του κωλου!!!
    από AFTER στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8