Καλημέρα ,
Όποια σχετική γνώμη με το πρόβλημα που θα σας περιγράψω είναι καλοδεχούμενη .
CBR 1000 2008 . To πρόβλημα ξεκίνησε πρίν απο ένα μήνα . Όταν η μηχανή ζεσταινόταν
( φυσιολογικά ) και την έσβηνα , μετά δεν έπαιρνε μπροστά . Έκανε να πάρει αλλά φαινόταν
σαν να μην είχε ρεύμα η μπαταρία . Μπορεί να έπαιρνε αλλά συνήθως όχι και αναγκαζόμουν να την βάζω μπροστά με καλώδια μπαταρίας απο αυτοκίνητο . Το παράξενο ήταν πως όταν η μηχανή κρύωνε ( μετά απο 1 ώρα περίπου ) έπαιρνε κανονικά μπροστά .
Πήγα σε εξουσιοδοτημένο , πήρε μετρήσεις και μου είπε να αλλάξω μπαταρία .
Πήγα και εγώ και πήρα aftermarket 40 euros . Αλλά το πρόβλημα εξακολούθησε .
Έβαλα δεύτερη aftermarket τα ίδια .
Πήγα πάλι στο εξουσιοδοτημένο και μου είπε πως έπρεπε να βάλω την γνήσια μπαταρία .
Την έβαλα 85 euros . Τα ίδια όμως . Μετά μου είπε πως πιθανόν να φταίει η μίζα.
Κάπου εκεί είδα πως δεν έβγαζα άκρη με αυτόν και το πήγα σε άλλον .
Το δεύτερο συνεργείο μου είπε πως φταίνε τα πηνία ( πήρε μετρήσεις ) . Αλλάξαμε πηνία 270 euros . Τα ίδια όμως . Μου είπε τότε πως έχει γονατίσει η μπαταρία μου απο τις πολλές εκφορτίσεις και έπρεπε να βάλώ άλλη . Έβαλα 85 euros . Την βάζω . Κάνω τότε δοκιμή . Το cbr παίρνει μπροστά . Το σβήνω το ξανανοίγω παίρνει και πάλι . Το πάω μία βόλτα γυρνάω το σβήνα και ξαναδοκιμάζω να το ανοίξω πάλι . Αρχ... Τίποτα .
Σημείωση : Απο την αρχή ( πρίν 2 χρόνια ) έχω βάλει xenon ( και τις 2 λάμπρες ) και συναγερμό aftermarket ( spyball ).
Πήρα τηλ σαρακάκη για συμβουλή και μου είπαν να βγάλω xenon και συναγερμό .
Καμια συμβουλή ?????
![]()